Iron Maiden

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
thetrooper80
Kontaktovat uživatele:

Re: Iron Maiden

Příspěvek od thetrooper80 »

no dobře tak asi nejspíš ne :D:D těm hip hoperům je tohle podobný
Cort X-1 | Line 6 Spider III | Electro Harmonix Metal Muff | Behringer HB-01 Wah
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Tak to je neuvěřitelné. Smekám.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Samozřejmě jedna z nejlepších kapel které kdy chodily po téhle planetě .... jak jejich rychlejší písničky (jako třeba be quick or be dead ; From here to eternity) tak ty "epické" jako Dance of death a podobně ..
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

O tom jedna z nejlepších kapel, které kdy hrály bych polemizoval.
Ale ve svém stylu patří mezi naprostou špičku.
K tamtomu pianistovi- koukněte ještě na piáno verze písní od Metalliky :) [škoda, že hraje málo výrazné akordy u Ktulu]
thetrooper80
Kontaktovat uživatele:

jojo z těch piano coverů sem chcípal když sem to tenkrát objevil
Cort X-1 | Line 6 Spider III | Electro Harmonix Metal Muff | Behringer HB-01 Wah
Jirka-N

Příspěvek od Jirka-N »

No nevím, ale když už klasický heavymetal, tak raději Judas Priest! Iron Maiden mě zase tolik nenadchli!
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Jirka-N píše:No nevím, ale když už klasický heavymetal, tak raději Judas Priest! Iron Maiden mě zase tolik nenadchli!
Judas Priest jsou skvělí ale každá z těchto kapel má své kouzlo.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Jirka-N

Příspěvek od Jirka-N »

Wocass píše:
Jirka-N píše:No nevím, ale když už klasický heavymetal, tak raději Judas Priest! Iron Maiden mě zase tolik nenadchli!
Judas Priest jsou skvělí ale každá z těchto kapel má své kouzlo.
To je to...Já jsem tím jejich kouzlem asi nebyl zasažen...
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Tak jasné každýmu se líbí něco :twisted:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
thetrooper80
Kontaktovat uživatele:

lidi koukněte na moje covery MAIDENŮ !!! http://www.youtube.com/user/thetrooper80
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Nezní to vůbec špatně :twisted:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Jak vyrobit takový ten typický Maidenovský epic sound? Mám Strata s SC-SC-HB, nastavení hlasitosti a tónu, kombo s B/S/V equalizérem a k tomu možnost přidat Crunch (takové to prasácké zbrutálnění). Neporadíte :?:

/: myslím tím takovýhle zvuk: http://www.youtube.com/watch?v=Qf81AItpjV0
Je na to potřeba nějaký efekt, nebo se to dá smíchat i bez?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

mtmccox píše:Jak vyrobit takový ten typický Maidenovský epic sound? Mám Strata s SC-SC-HB, nastavení hlasitosti a tónu, kombo s B/S/V equalizérem a k tomu možnost přidat Crunch (takové to prasácké zbrutálnění). Neporadíte :?:
/: myslím tím takovýhle zvuk: http://www.youtube.com/watch?v=Qf81AItpjV0
Je na to potřeba nějaký efekt, nebo se to dá smíchat i bez?
kde je v run to the hill epickej zvuk ? prostě se nauč vytahování to je celý :) taky se to da hrat jako druhá kytara ten začátek

epickej zvuk maidnu je dle mého názoru když začíná dream of mirrors, wickerman , lord of the light nebo legacy apod. kdy z akustickejch pasaží se přejde na tvrdý kytarový rify,ale abys tohohle docili musiš mít dost peněz na patřičnou aparaturu....

spiš sem napiš konkretni typ komba a pedalu a co maš za konkretni typy snimaču na kytaře pak by se s tim dalo něco dělat.....

ja si vykouzlil "zvuk maidnu" i na combo fenderu 15W s bosssem DS1 a stratem od stagu
Už nehraju, pouze poslouchám ...
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Zní to prostě jedinečně, tím myslím, že je ten tón hlavních riffů zlehka zastřený a takový studený. Ani nevím, jak to popsat :)

Hraju na tomhle, na víc zatím $$ nejsou..
http://kytary.cz/laney-lx12/HN084976/
http://kytary.cz/washburn-x10b/HN103563/

Ale asi pravda, že bez patřičných "krabiček" to z toho nevytáhnu..
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Zatím teda jsem experimentoval a nejvíc podobné se mi zdá palm muting + Crunch na max + tón poťák zhruba napůl..
VratikSlayer

Příspěvek od VratikSlayer »

Nejsem si jistej, jestli už to tu nebylo, každopádně je to DOST dobrý... :)

strup

Příspěvek od strup »

Iron maiden byla moje prvni poradna kapela hned co me omrzeli smoulove :lol: Neni co dodat, jen ze zeru vsechny az na dobu s Blazy Bailym. Nak me to uz neprislo jako Iron Maiden. Nechci ho ted nak urazet ale jen tak nekdo na to nema. A deska dance of death me nak moc taky neoslovila. A Matter Of Live And Death me pride trochu jako vzkriseni fenixe z popela, teda jasne ze ty nejlepsi casy sou pryc, ale tak to musi bejt vzdycky.
Kdyz se fakt nekdo hluboce zaposloucha a najde si ty krasny tony, ktere mimochodem jen tak nekdo neslysi, je to neco naprosto velkolepeho, Harisova basa ktera fakt slape na 300% a lahudkove kytary, to vse ridi neuveritelny uz ani ne doprovod na bici. A Bruce ktery naprosto hlasem vystihuje celou myslenku pisnicky, tim ale nezavrhuji Paula. Vazim si kazdyho kdo to vidi stejne jako ja.

Jinak k tem snimacum jen vim ze pouzivaji minihumbuckery Seymore-Duncan Hot Rails.
R.I.P. Ronnie James Dio
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Tak Blaze byl chlapisko jak hora, a ten hlas měl prostě hrubší - tudíž Brucovy sirénové výšky prostě nevytáhl, jako to třeba bylo poznat u Trooperu na tom koncertě, kde se trošku zcvokl :twisted:. Samozřejmě platí, že Bruce vždy byl a bude ten pravý hlas Maidenů. Jinak byl ale Blaze výborný zpěvák, a ta "X"ková alba nejsou vůbec zlá.. takové Clansman, Don't Look To The Eyes Of A Stranger, The Sign Of The Cross jsou skvělé písničky. U mě je pořadí tohle - Bruce - Paul - Blaze.

S tím Stevem už je to poslední dobou ale chudší, vždyť v takovém The Prisoner, Die With Your Boots On, je basa skvěle a výrazně slyšet, jde si svojí cestou a má zvlášť melodii. V posledních albech už ale téměř nerozeznám, rozdíl mezi melodií basy a kejtr. Doufám, že nám novým albem vyrazí dech :).

Ať už ale budou klady a zápory jakékoli, pořád bude Iron Maiden ten nejlepší Heavy Metal, jaký měl tenhle svět to zatracený štěstí slyšet :twisted:
Naposledy upravil(a) mtmccox dne 9.01.2010 15:56, celkem upraveno 1 x.
strup

Příspěvek od strup »

Jo sem na to novy album taky zvedavej. A Blaze neni spatnej zpevak to vubec ne ale spis si ho predstavim v naky jiny kapele. Pro me Bruce-Paul-Blaze

Ale je to kazdyho vec, co si v tech pisnickach najde neco pro sebe.
R.I.P. Ronnie James Dio
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“