jinak to jsou vazne dost pohodlny struny, ale pridou me spis tvrdsi nez ghs, nez mekci. kdyz sem si pak koupil 10ky ghs boomers mel sem pocit ze hraju na 9ky
Struny
Pravidla fóra
nero: ja mam arkaye taky od tycra, nechodime nahodou ke stejnymu ?
furt je desne propaguje 
jinak to jsou vazne dost pohodlny struny, ale pridou me spis tvrdsi nez ghs, nez mekci. kdyz sem si pak koupil 10ky ghs boomers mel sem pocit ze hraju na 9ky
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak Arkaye stále drží tón i pohodlnost hraní, fakt super...
Majkie: Nevím, měl jsem tam desítky GHS a ted Arkaye a připadaj mi celkově měkčí, ale možná je to i tím, že mám konečně pořádně udělanej dohmat...
Jinak k tomu týčrovi, ten můj se jmenuje Petr Tuháček, byla by náhoda, kdyby to byl ten samý... 
Majkie: Nevím, měl jsem tam desítky GHS a ted Arkaye a připadaj mi celkově měkčí, ale možná je to i tím, že mám konečně pořádně udělanej dohmat...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
mel bych dotaz - uz delsi dobu kupuju 13ky, ernie ball 13-56, stoji cca 160 nebo tak nejak .. ale kdysi sem mel nejake struny vinci.. cena cca 250 a ty byly myslim 12-52 /ta 52ka urcite/ ale zdaly se mi ze jsou pevnejsi, vic napnute jak ted ty 13ky.. mozna je to jen subjektivni, ale je mozne ze je to treba jinou technologii vyroby? jo - ladim na B
Teď mám 11-50 GHS Boomers, ladim standartně. Časem se ale asi vrátim na desítky, účelem bylo hlavně trochu přitvrdit a posílit prsty (+zjistit dopad na zvuk = prakticky žádnej
) a ty desítky budou aspoň trochu rychlejší při bendování.
Jinak zejtra objednávám MJM London Fuzz!
(pokud si to ještě na poslední chvíli nerozmyslim že...
) Dnes jsem se rozhodnul.
Už se těšim! 
rekord: 19 editů!
Jinak zejtra objednávám MJM London Fuzz!
(pokud si to ještě na poslední chvíli nerozmyslim že...
rekord: 19 editů!
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Je to tím, že i přes stejnou tlouštku (nebo v tvém případě nižší) můžou mít struny jednotlivých výrobců jiné napětí. Někteří ho uvádí (D'addario, myslím), ale většina ne. Jsou tam rozdíly v desetinách liber, ale je to poznat.pigdestroyer píše:mel bych dotaz - uz delsi dobu kupuju 13ky, ernie ball 13-56, stoji cca 160 nebo tak nejak .. ale kdysi sem mel nejake struny vinci.. cena cca 250 a ty byly myslim 12-52 /ta 52ka urcite/ ale zdaly se mi ze jsou pevnejsi, vic napnute jak ted ty 13ky.. mozna je to jen subjektivni, ale je mozne ze je to treba jinou technologii vyroby? jo - ladim na B
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
struny elixir 10
jake mate zkusenosti s elixirama mam je na eletryce i na akustice tam vydrzej 5 -6 mesicu
Re: Struny
hybridy 9-46, ernie ball slinky nebo d'addario
Tak jsem odehrál dvě tříhodinové zkoušky na struny GHS <něco> .010-.060 s laděním ve standard E a musím říct, že je to vážně posilka. Basové struny prakticky nebenduji, takže tam problém není. Ale několika taktové držení power-akordů na začátku krku bez trsání je fakt brutalita.
Zvuk mají pěkný a dokonce i relativně slušně odolávají mému agresivnímu potu, takže doporučuji každému, kdo není spokojen se stavem svého svalstva na levé ruce.
Odměnou za vytrpěnou bolest vám bude velmi pevný tón. 
Koupeny u Houdka v Plzni v Divadelní za 190,- (ale Houdek je předraženej, dají se určitě sehnat levněji).
Zvuk mají pěkný a dokonce i relativně slušně odolávají mému agresivnímu potu, takže doporučuji každému, kdo není spokojen se stavem svého svalstva na levé ruce.
Koupeny u Houdka v Plzni v Divadelní za 190,- (ale Houdek je předraženej, dají se určitě sehnat levněji).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
u me bohuzel tohle "posilovani" (10-60 E) vyustilo v problemy se slachama a musel jsem prestrunit na 10-52 v E, takze bacha.
jinak na koncert jsem ted nouzove natahl 10-52 od yamahy, hodil jsem je na kytaru pred koncertem a kratce rozehral cvicenim. nejen ze Acko je nejaka 38 nebo neco takoveho, v pulce 1.5 hodinoveho setu jsem mel pocit jako kdybych mel tenke struny obalene smirglpapirem, koukam a docela solidne za tu chvilku zcernaly
samozrejme jsem mel ciste ruce.
jinak na koncert jsem ted nouzove natahl 10-52 od yamahy, hodil jsem je na kytaru pred koncertem a kratce rozehral cvicenim. nejen ze Acko je nejaka 38 nebo neco takoveho, v pulce 1.5 hodinoveho setu jsem mel pocit jako kdybych mel tenke struny obalene smirglpapirem, koukam a docela solidne za tu chvilku zcernaly
Předtím jsem požíal DRka a teď jsem si koupil Daddaria a žádný teda rozdíl jsem nepocítil, až a tu cenu, DRka jsou o něco dražší.