Jaké používáte struny?
Pravidla fóra
Re: Jaké používáte struny?
Celkem dlouho jsem používal Gibsony nebo Dárka, pak jsem přešel na Dean Markley, ale ryhcle mi šly do pá. Tak jsem vyzkoušel Elixíry 10 i 11 a jijich vyšší cena se rozhodně vyplatí, protože mi vydrží třikrát déle ... krásně kloužou a nemusím je neustále pucovat jako šílenec.
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Struny používám na různých kytarách různé:)
Pro Cort M200 jsem konečně našel to pravé. Kytaru používám na solo, takže vítězila pohodlná hra na devítkácha, ale chtěl jsem i plnější zvuk desítek. Kompromis! DAdario 0.95 (http://www.musiccenter.cz/DAddario-EXL1 ... L/:3:14978) Konečně to pravé!
Pro Squier Bullet Strat 20th Anniversary se mi nejvíc líbily 10tkové Elixíry popř. Fendery (ovšem hodlám ještě hledat) Cena Elixírů je pro mě dosti vysoká, zatím:D:D:D
Pro Ephiphone DR 200 12 R musím používat 0.9 tkové řady Martin nebo DAdario (měla zlomený krk)
Cort Eart 100F... téhle nevíc sluší Elixír 10 AEXTRA LIGHT!
Na všechno ostatní natahuju ty nejlevnější struny, co zrovna mají... Siriusky, atd. (táborákovým španělám to docela sluší:D:D:D)
Pro Cort M200 jsem konečně našel to pravé. Kytaru používám na solo, takže vítězila pohodlná hra na devítkácha, ale chtěl jsem i plnější zvuk desítek. Kompromis! DAdario 0.95 (http://www.musiccenter.cz/DAddario-EXL1 ... L/:3:14978) Konečně to pravé!
Pro Squier Bullet Strat 20th Anniversary se mi nejvíc líbily 10tkové Elixíry popř. Fendery (ovšem hodlám ještě hledat) Cena Elixírů je pro mě dosti vysoká, zatím:D:D:D
Pro Ephiphone DR 200 12 R musím používat 0.9 tkové řady Martin nebo DAdario (měla zlomený krk)
Cort Eart 100F... téhle nevíc sluší Elixír 10 AEXTRA LIGHT!
Na všechno ostatní natahuju ty nejlevnější struny, co zrovna mají... Siriusky, atd. (táborákovým španělám to docela sluší:D:D:D)

Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
Cort E100 - Elixir Nanoweb .012. Už je hraju asi měsíc a půl a zatím naprostá spokojenost, zvučný, jasný zvuk. Snad jim to vydrží co nejdéle.
Rendy - Cort E100
- miraslozil
Elixíry jsou super,ale D'Addario EXP taky nejsou k zahození.
- ...EDGE...
Ted je mam na spanele.miraslozil píše:Elixíry jsou super,ale D'Addario EXP taky nejsou k zahození.
-
Chucho Valdez
Už dlouho elixírky.
Nyní konkrétně Elixir Nanoweb 12. Naprostá spokojenost se zvukem.
Nyní konkrétně Elixir Nanoweb 12. Naprostá spokojenost se zvukem.
ja použivam Martinky Bronze wound
Metal is the law that keep us all united free.
http://nase.dobrotynakazdyden.eu - naprogramoval jsem a spravuji
http://www.turistickyraj.cz - naprogramoval jsem a spravuji
http://nase.dobrotynakazdyden.eu - naprogramoval jsem a spravuji
http://www.turistickyraj.cz - naprogramoval jsem a spravuji
Začal jsem experimentovat se strunama. A narazil jsem u stené tvrdost na dvoje struny - normální sada a sada light (konkrétně se jedná o D'Addario EXP). Chápu, že light bude měkčí než normální. Ale jak velký to je rozdíl? 12 light jsou měkčí než 12 a tvrdší než 11?
Mám zkušenost s nějakýma levnějšíma strunama light 10, ale to se asi nedá porovnat...
EDIT: Blbě jsem se kouknul. Dotaz zní stále, ale pro doplnění - jedná se o konkrétní sady D'Addario 0.12 LIGHT (EXP11) a D'Addario 0.12 LIGHT EXP16 na kterých je napsané, že jsou novinka s extra prodlouženou životností...
Mám zkušenost s nějakýma levnějšíma strunama light 10, ale to se asi nedá porovnat...
EDIT: Blbě jsem se kouknul. Dotaz zní stále, ale pro doplnění - jedná se o konkrétní sady D'Addario 0.12 LIGHT (EXP11) a D'Addario 0.12 LIGHT EXP16 na kterých je napsané, že jsou novinka s extra prodlouženou životností...
- miraslozil
Ta prodloužená životnost u těch druhých podle mně naznačuje,že budou asi něčím potaženy.
- miraslozil
Taky s něma mám dobré zkušenosti,kdysi jsem je používal a na to jak jsou levné,tak jsou dost dobré,jen tak dlouho nehrají,jako ty dražší,např:Elixír,nebo D Addario EXP.ReVolt píše:ja použivam Martinky Bronze wound
- ...EDGE...
Jojo, to je ta jejich EXP vrstvicka, neco jako NAnoweb, ale trosku jinak makla.miraslozil píše:Ta prodloužená životnost u těch druhých podle mně naznačuje,že budou asi něčím potaženy.
Chtěl bych se zeptat jaké mám dát struny na kytaru GIBSON EPIPHONE PR 100/NS.Měl jsem na ní Martiny SP phoshor bronze.Nebyly špatný ale dlouho nezněly.Pak jsem koupil DADDARIO EXP11 a to bylo strašný.Přemýšlím o ELIXÍR NANOWEB Phosphor Bronze 11.Ale nevím jesli jsou na překližku vhodný.
- Darth Maul
Elixírama nic nezkazíš... 
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
- miraslozil
No,já myslím,že pokud se ti nelíbily EXP od D'Addaria,tak se ti pravděpodobně nebudou líbit ani Elixíry a to proto,že oboje mají charakteristický brilantní zvuk,který se prostě na některé kytary nehodí,zkus Martin Bronze,njsou tak do výšek a středů jako fosfor bronze,mají velmi dobrý poměr cena/kvalita a poměrně dlouho mi drží.Navíc za cca 120kč ti to nebude tak líto,kdyby ti neseděly.
Dlouho nezněly? Co jsi s nimi dělal?rover416 píše:Chtěl bych se zeptat jaké mám dát struny na kytaru GIBSON EPIPHONE PR 100/NS.Měl jsem na ní Martiny SP phoshor bronze.Nebyly špatný ale dlouho nezněly.Pak jsem koupil DADDARIO EXP11 a to bylo strašný.Přemýšlím o ELIXÍR NANOWEB Phosphor Bronze 11.Ale nevím jesli jsou na překližku vhodný.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Na akustikách - John Pearse PB (11ky), nebo niklový elektrický 10ky .. líp se bendujou o 2 půltóny 
Elixiry mi nevyhovovaly..divnej pocit z nich.
Elixiry mi nevyhovovaly..divnej pocit z nich.
I´m wheels... movin´wheels
-
charliealpha
Ježíšek přines Nanoweb Elixírky...lahoda, pánové a dámy. Kytara byla zvyklá na GHS a teď jednoznačně prokoukla
Sem zvědavej,jak je to s tou dlouhověkostí. Jinak na začátku dost nezvyk, jak to klouzalo pod pačmákama 
- miraslozil
Tak to si piš,že mají oproti normálním strunám dlouhou životnost.Drží si kovové zabarvení zvuku hodně dlouho.
Aby taky na nich něco nebylo,když za ty prachy máš troje martinky.Ale je to kvalita. 
Cus lidi,potreboval bych radu.Chci si koupit ty nejlepsi struny na moji akustiku,ktere by meli dlouho zivotnost a byly by do 250kc,nevite o necem?Minule jsem dal na opevovanou firmu Daddario a koupil si tyhle http://kytary.cz/daddario-phosphor-bronze/HN004938/ .Musim rict,ze me zklamali-dlouho zivotnost opravdu nemeli(pravda je,ze jsem na ne hral v obdobi leta,kdy se mi dost potily ruce-tak struny dostavaly,ale i tak se opotrebovaly hrozne rychle).