Peavey bandit 112 sheffield
Pravidla fóra
Re: Peavey bandit 112 sheffield
Ne, nehrál ale na yt (ano, jsem zatím pouze teoretik) je spousta srovnání grey vs red stripe a red mi prostě zní líp. Jasně, může to být i umístěním mirkofonu..
jestli tě to neobtěžuje, pošli prosim odkaz na takové video. Klidně SZ. Dík.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
dík. rozdíl je, hlavně u zkreslení. Těžko říct, zda je to reprem nebo zesíkem. Na mikrofon bych to tentokrát tolik neházel. Ten China hraje opravdu trochu moc naleštěně, cinkavě. Tak asi opravdu počkat na starší kus, no. Zajímavý.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Red stripe verze, dle některých lepší než Silver stripe s Sheffield reprem.
-
Bambusatko
Ahoj všem...momentálně kupuji Peavey Bandit silver stripe s Shefield reprem (snad to klapne)...
...majitel k němu ale nemá footswitch...můžete mi poradit nějakej tip na novej/bazarovej footswitch, kterej s tímto kombem bude spolupracovat?...ideálně mi sem klidně hoďte nějaký odkazy na konkrétní modely...předem moooc děkuju...
Tak to moc držim palce ať to klapne ! Vyzkoušej i ty tlačítka. U mého moc nefachaji, i když bych je teda stejně nezapínal. Switch jakýkoli mechanický se stereo jackem.
https://kytary.cz/vox-vfs-2/HN021580/
Ideální by byl s LEDkama, ale něco v tomto směru jsem zkoušel a s Banditem to nekooperovalo.
Ideální by byl s LEDkama, ale něco v tomto směru jsem zkoušel a s Banditem to nekooperovalo.
-
Bambusatko
To Torst:
moc dík za rychlou odpověď...apropo, jak ten footswitch vlastně v reálu funguje?...jedním spínačem to bude asi přepínat kanály a tím druhým?
moc dík za rychlou odpověď...apropo, jak ten footswitch vlastně v reálu funguje?...jedním spínačem to bude asi přepínat kanály a tím druhým?
Schema footswitche:
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tím druhým fx loop. Marně teď z hlavy vzpomínám, zda má originál LEDky, myslím, že ne. Pokud se zadaří a dostanu se někdy do zkušebny, mrknu (vzpomenu-li).
Pokud správně čtu schema, druhý switch vypíná-zapíná reverb, ne fx loop.
můj originál LEDky nemá. A zapíná zkreslení a FX Loop. Reverb je bez přepínání pro oba kanály. Před hodinou jsem na něj hrál na zkoušce pod zkušebnou, tak si to ještě trochu vybavuju.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dle manuálu i mých poznatků přepíná druhý switch u Sheffield verze FX loop. Asi máš schéma na jiný typ (předchozí verze Solo Series Bandit 112 1989-1995, Sheffield verze je 1995-1999).
Níže uvedené dokumenty by měly být k Sheffield verzi:
Níže uvedené dokumenty by měly být k Sheffield verzi:
- Přílohy
-
- Peavey Bandit, Supreme TT schematic.pdf
- (402.19 KiB) Staženo 66 x
-
- Peavey Supreme Bandit transtube schematic.pdf
- (1.1 MiB) Staženo 67 x
-
- Peavey_Bandit_112_manual.pdf
- (941.99 KiB) Staženo 70 x
-
Bambusatko
Hoši moc děkuju za vysvětlení i schémátka a manuál...to zapínání fx loop dává smysl...jedním přepínačem zvolím kanál komba a druhým si v případě potřeby zapnu ještě efekty co mám ve smyčce... jednoduché a praktické...
Hendrek, torst: máte recht, vycházel jsem ze starší verze. Footswitch přímo spíná relé fx loop on-off.
-
Bambusatko
Ahoj všem... ještě mi vrtá hlavou jedna věc...uvažuju ke kombu pořídit přídavnej reprobox 112...dle manuálu by měl mít impedanci 8Ohmů, ale nikde jsem se nedočetl jaký by měl mít min. výkon ve wattech? Jestliže se připojením reproboxu zvedne výkon komba z 80 na 100 wattů, viděl bych to na min. výkon přídavného reproboxu na cca 40-50 wattů, ale třeba se pletu?
zhruba jo. ale neřešil bych to. Prostě nějakej kytarovej 12´ 8 Ohm. Nevěřím, že bys Banditem nějaké kyt. repro oddělal. Pochybuju, že budeš hrát na max. hlasitost. Vídám 100W lampové apce s jedním 12, někdy 2x12 a žádná pohroma.
-
Bambusatko
Torste moc díky za praktické rady...
-
Bambusatko
Můžu se zeptat jak ten footswitch s led přesně nekooperoval?torst píše: 22.12.2021 14:04 Tak to moc držim palce ať to klapne ! Vyzkoušej i ty tlačítka. U mého moc nefachaji, i když bych je teda stejně nezapínal. Switch jakýkoli mechanický se stereo jackem.
Fungoval, jen ty LED-ky ne, nebo jak?
Banditu (silver stripe) už mám doma, jen musím splašit ten footswitch... nevím, jestli je lepší koupit tedy jen jednoduchej bez LED?