Co vás ovlivnilo abyste hrali na kytaru?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Re: Holky

Příspěvek od romcx75 »

charliealpha píše:Bylo mi 14 a poslouchal sem Evropu 2... a z toho mainstreamu sem si rozhodně inspiraci nebral (ještě že tak). Ale na táboře hrál jeden vedoucí na kytaru a strašně po něm slintaly holky. To sem chtěl taky. Tak sem si doma vydupal k vánocum šílenou španělu a příští léto sem na táboře balil holky já. A díky hledání novejch písní ke kytaře sem přestal poslouchat E2 a dal se na rozumější cestu ;-) Jo a na kytaru hraju stejně pořád kvůli holkám... je to fajnovej babolep :-P
přesně tak :D taky to mám podobně

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Deyw

Příspěvek od Deyw »

me taky docela dost metallica ...ale kytaru sem chtel uz v mladi ale az ted byli na ni penizky - na elektriku ...a uz si vesele hraju :) je to supr ...neco tvorit a vydet jak se to postupne zlepsuje a zdokonaluje :) tomu ja rikam hudba :) techno,hip hop apod.. neberu ani za hudbu ;)
KORTY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KORTY »

Deyw píše: techno,hip hop apod.. neberu ani za hudbu ;)
Ty ses muj clovek :)
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

I já souhlasím, je to jen trapnej pokus o recytování k ještě nesmyslnější hudbě 8) . Jinak v mládí sem hrozně toužil hrát na bubny, brácha totiž v kapele měl bubeníka, kterej bubnoval furt stejnej rytmus, takový to "...tu tu tš tu..." a furt dokola a mě se ten zvuk hrozně líbil, sice hrál kulový, ale pro mě to byla modla. Pak sem zase chtěl hrát na basu, protože na tu jedinou nikdo v rodině neumí a tak sme chtěli založit kapelu, ale na basu sem se taky vyprd. Pak jednou u nás byl strejda a viděl u nás všechny ty kytary a tak se mě zeptal na co hraju já, já řek že na nic. A on mi prostě povídá jestli to není škoda, mám k tomu výborný prostředí, všichni hudebně založení, tak sem si na netu vytiskl 6 akordů a po 3 dnech sem zahrál takový ty vodrhovačky jako Buráky apod. Ale je fakt že sem chtěl bejt jako B.J. Armstrong, prostě hrát PUNK!
Ebu

Příspěvek od Ebu »

Největší inspirací mi byla jednoznačně Nirvana, která mě před lety chytla a už nepustí. Další impuls pak byl blázen Flea a stará Jolana Typhoon, s přemalovanou hlavou na modro s červeným nápisem Yamaha Bass, visící doma na zdi :)
Obrázek
Filthyfan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filthyfan »

Kiss a Bruce Kulick
Já si na Malmsteena hrát nemusim....*FUCK*
KITY616

Příspěvek od KITY616 »

Odmalicka som vedela, ze budem hrat na gitaru :twisted:
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Re: Holky

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

charliealpha píše: Jo a na kytaru hraju stejně pořád kvůli holkám... je to fajnovej babolep :-P
jojo, souhlas :D
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Heruo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Heruo »

Jarek Nohavica :o)
Nashville 37CFE
Urby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Urby »

Skipper píše:School of Rock :lol: :lol: :lol: :D :D :D

taky taky
kytara:Epiphone Les Paul LP100 a Squier by Fender affinity strat
španělka neznámého původu
kombo:Kustom Dart
Efekt:Marshall Bluesbreakers II
trsátka:dunlop tortex
brabi03
Kontaktovat uživatele:

Oh Yeah

Příspěvek od brabi03 »

Metallica pro mě byla jasná volba.............ty její songy prostě.......YEAAAAH!!!
Epiphone Korina 58 explorer Black, Marshall AVT 50X
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Debil ---

Příspěvek od Adamz Asah »

Jeden totální debil "bubeník", se kterým jsem měl potom kapelu. Nakonec jsme ho vyhodili =) A teďkom zatím nehrajem, protože není aparatura pro zpěv.

Chtěl hrát takové blbosti ... Kabát a podobně, které já nesnáším ... no spíše nikdo z kapely to neměl rád.

To ale ještě šlo přežít, vždycky se něco vybralo.

Jednou jsme ale chtěli, ať se naučí něco od Avril Lavigne a on že to je moc těžké, že by se to musel učit tak 2 hodiny v kuse. Prostě debil no =)

Nakonec se pohádal se zpěvačkou, že zpívá moc potichu, že má řvát a ona že si nevyřve kvůli něho hlasivky. Zesilovač bral zpětnou vazbu, když se to dalo hlasitěji, takže zpívala trochu potišeji. On do těch bubnů rval, takže jsme museli s basou hrát hlasitěji no. :roll:

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
kenjiroo

Příspěvek od kenjiroo »

Hladíkova čajovna. To když sem slyšel poprvé tak sem si sed na p***l, a dřel sem to dokud sem se to nenaučil. jinak do tý doby sem byl celkem obstojně hrající kotlíkář :wink:
Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
Filthyfan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filthyfan »

Mě také samozdřejmě strýček Malmsteen....
Já si na Malmsteena hrát nemusim....*FUCK*
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Hladíkova čajovna.
Napodobne :D
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
alkaba

Příspěvek od alkaba »

Eric Clapton, BB King, Gary Moore, John Lee Hooker a v neposlední řadě Jimi Hendrix :)
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
eMko

Příspěvek od eMko »

Johny Cash, Honza a František Nedvěd (a vlastně komplet Sprituál Kvintet) :-D

Ne, dělám si srandu. Původně jsem k tomu přišel na vodě - mnoho vodáků a trampů tak nějak brnká na cosi připomínající kytary. Mně se to líbilo a rok a půl jsem na zákl. škole chodil do kytarového kroužku. To mi stačilo k tomu, abych uměl pár základních akordů (A, B, C .. G, H :-) ), pár rytmů a to mi na dlouho stačilo, mezi "trampy" jsem byl "průměr". Během střední jsem prostě kytaru brával do ruky max o prázdninách. No až jsem nedávno potkal borce (houslistu), který jednou slyšel písničku, prohlásil "jo, to půjde" a byl ji schopen zahrát a napsat mi noty (a ještě je oakordovat). V tu ránu jsem si řekl, že jsem asi pěknej trapák ... :-)

Ale jak se tak koukám kolem sebe, se svým španělkářstvím a oblibou v jazzu a country tu asi moc nezapadám :-D
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ale jo - v pohode
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

kvalitní věci jsou vždycky málo oblíbené... :wink:

jinak u mě je to jasný, kromě U2, REM a Pinkfloyd hlavně Ch.Berry, BBking, Albert Collins z českých i surový Katapult, Natural, Hladík, Pavlíček.. je toho mraky... ale rád má veškerou kytarovou květenu kromě drnkání do mega zkreslených dvou horních strun...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Tyjo.. mě ovlivnili SOADi :) já je jednu dobu hoodně poslouchal a sledoval živáky a Daron mě tak ohromil ještě i tím vystupováním, že jsem prostě musel mít kytaru :)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“