Natočit základní zkreslený zvuk šlo celkem snadno, po zkušenostech z Mark III jsem dal Gain 8 pulled, Treble 7, Bass 2, Middle 4, Lead Drive 4, Presence 8, Master 5 pulled, Level 4 a hrálo to
Mesa/Boogie F-Series, Express
Pravidla fóra
Re: Mesa/Boogie F-Series, Express
Přes víkend jsem si pohrál s Mark IV a asi zůstaneme chvíli kamarádi 
Natočit základní zkreslený zvuk šlo celkem snadno, po zkušenostech z Mark III jsem dal Gain 8 pulled, Treble 7, Bass 2, Middle 4, Lead Drive 4, Presence 8, Master 5 pulled, Level 4 a hrálo to
Teď už se bude zvuk jen dolaďovat ... až bude nakonec nastavení úplně jiné 
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2
Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
Co si myslíte o Mesa Boogie Subway rocket? Sháním slušnej aparát na doma a přijde mi to jako dobrá volba.Už dlouho nevím co koupit a teď mne napadlo tohle. Bude to asi problém sehnat.
Díky moc
Díky moc
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Gibson Les Paul studio
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Subway Rocket je na doma hodně hlasitá. Sice papírově je těch Wattů málo, ale má to šílenou hlasitost. Navíc se těžko shání. U nás jsem ji ještě neviděl, leda Subway Blues.
V dnešní době bys za stejný peníz sehnal asi lépe, ta nabídka levných (či méně levných, ale málo výkonných) lampáčků je široká.
V dnešní době bys za stejný peníz sehnal asi lépe, ta nabídka levných (či méně levných, ale málo výkonných) lampáčků je široká.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jenže já shánim právě malejlampovej aparát, kterej zvládne velkej gain a bude mít reverb a více možností.Nepotřebuju nic moc tichého na doma, ale nějakých 50W pro mě nemá cenu.Třeba jsem měl doma orange dual terror a bylo to super, jenže se nedělá ve verzi kombo a nemá reverb. Určitě mi doporučíš Blackstar, ale já chci jen bazarovej a to se špatně shání.Nechci kupovat novej. V9m celkem co chci, ale blbě se to shání. Nemám už nápady a pokud pár mám, tak to neseženu.Nero píše:Subway Rocket je na doma hodně hlasitá. Sice papírově je těch Wattů málo, ale má to šílenou hlasitost. Navíc se těžko shání. U nás jsem ji ještě neviděl, leda Subway Blues.
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
- Nero
- Rádce
1) Pořád líp seženeš bazarovej Blackstar než bazarovou Subway Rocket
2) Bazarová Subway Rocket tě pravděpodobně bude stát víc než nový HT5
V čem je problém koupit si Dual Terror a 1x12 box (případně si ho postavit) a reverb řešit krabičkou? Když se ti to tak líbilo...
V čem je problém koupit si Dual Terror a 1x12 box (případně si ho postavit) a reverb řešit krabičkou? Když se ti to tak líbilo...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
V tom že mám omezený prostory a vážně chci jen kombo jako takový a Dual terro by vyšel na nějakejch 16500, + slušnej bazarovej box 1x12 třeba s V30 za 3000,- a reverb další investice a pod 20 se nevejdu (ab byla by to hlava s boxem což nechci).Je mi jasný že asi Subway rocket neseženu, ale člověk nikdy neví. HT5 - Je to určitě jedno z nejlepších ve své třídě, ale hledám něco trošinku jiného.Beru to jako nouzovou alternativu. Teď řeším koupi Hughes and Kettner Statesman. Myslím že to poslouží skvěle.Nero píše:1) Pořád líp seženeš bazarovej Blackstar než bazarovou Subway Rocket
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
No zkoušel jsi toho H&K? Má to dost specifický zkreslený kanál, který třeba mně až tak úplně nesedl. Navíc na to, že sháníš lampové kombo na doma, to až tak dobře potichu nehraje.
A co Mesa/Boogie Studio .22+ (verze plus s grafickým ekvalizérem)?
Kdysi jsem měl doma Peavey Bravo 112 (3 x ECC 83 a 2 x EL84), mělo mít tuším 25 W, preampová část vycházela z Peavey Ultra.
Kdysi jsem měl doma Peavey Bravo 112 (3 x ECC 83 a 2 x EL84), mělo mít tuším 25 W, preampová část vycházela z Peavey Ultra.
Jak říkám.Nehledám nic vyloženě na potichu. Ten statesman je super. S mesou studio 22+ nemám zkušenost. Z toho se ale nějakej ten gain moc dostat nedá ne?
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
Tak jsem sehnal i Mesa boogie subway rocket
. Ale bude to tak 14 dní trvat, tak uvidím 
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
studio 22 (i + verze, jedno jestli s EQ nebo bez) ma gainu dost, ale nebude to tak saturovanej zvuk jako orange. ono imho jakmile to je mesa a netrvas na zkresleni koncem (ktery podle me mesy stejne moc hezky neumej) tak je to jedno, i kdybys mel doma 100w marka treba. veskerej zvuk se tam totiz dela v preampu.
Jasný. COž je nemilééééKinx píše:studio 22 (i + verze, jedno jestli s EQ nebo bez) ma gainu dost, ale nebude to tak saturovanej zvuk jako orange. ono imho jakmile to je mesa a netrvas na zkresleni koncem (ktery podle me mesy stejne moc hezky neumej) tak je to jedno, i kdybys mel doma 100w marka treba. veskerej zvuk se tam totiz dela v preampu.
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
jsou tam nejaky rozdily v zapojeni. + neznamena ekvalizer; ten muzou mit obe verze. 22jka bez + je myslim v A a 22+ je AB, 22+ ma taky samostatnej potak na nastaveni hlasitosti zkreslenyho kanalu. obecne jsou tyhle zesaky ale spis jednokanaly, kvuli spolecnejm korekcim je tam casto problem vychytat urovne hlasitosti obou kanalu.
Plus verze má navíc grafický ekvalizér.
Studio je blokově stejný jako řady Mark a Caliber = mají korekce před zkreslením, takže lze poměrem treble & bass & middle nastavit různé zabarvení zkresleného zvuku a grafickým ekvalizérem doladit finálně zvuk. Z vlastní zkušenosti můžu říct (a Kinx asi potvrdí), že hledání zvuku je nekonečné. Jeden den si říkáš, jak máš super zvuk, druhý den zkusíš pohnout o milimetr s knoflíkem a je to ještě lepší. Třeba Engl nabídne jeden slušnej zvuk, nastavenej je za 5 minut. Marka ladíš měsíce a klidně i roky
Trošku nevýhodou je společný gain (knoflík Volume) a společné korekce. Sice to jsou dvoukanály (Mark III dokonce tří kanál), ale je to takový pseudotříkanál = připojí se jedna ECC 83 navíc pro větší zesílení (a tím pádem zkreslení).
Jak je na tom přesně Subway Rocket nevím, nikdy jsem se s ním nesetkal, schéma jsem nehledal. Osobně, když bych chtěl Mesu na doma, šel bych po Studiu .22+, případně po Caliberu .50+ (opět plus verze s ekvalizérem). Další možnost by byla Dual Caliber DC-3 (před časem byl na bazaru), případně novější F-30 nebo Express 25:5. Ovšem od doby Dual Caliberů přes F-Series a Express už se změnilo blokové schéma a korekce jsou až za zkreslovacím obvodem.
Já mám na doma Studio Preamp (podobný Markům), ale přemýšlím o něčem jednodušším a levnějším = je na prodej.
Studio je blokově stejný jako řady Mark a Caliber = mají korekce před zkreslením, takže lze poměrem treble & bass & middle nastavit různé zabarvení zkresleného zvuku a grafickým ekvalizérem doladit finálně zvuk. Z vlastní zkušenosti můžu říct (a Kinx asi potvrdí), že hledání zvuku je nekonečné. Jeden den si říkáš, jak máš super zvuk, druhý den zkusíš pohnout o milimetr s knoflíkem a je to ještě lepší. Třeba Engl nabídne jeden slušnej zvuk, nastavenej je za 5 minut. Marka ladíš měsíce a klidně i roky
Jak je na tom přesně Subway Rocket nevím, nikdy jsem se s ním nesetkal, schéma jsem nehledal. Osobně, když bych chtěl Mesu na doma, šel bych po Studiu .22+, případně po Caliberu .50+ (opět plus verze s ekvalizérem). Další možnost by byla Dual Caliber DC-3 (před časem byl na bazaru), případně novější F-30 nebo Express 25:5. Ovšem od doby Dual Caliberů přes F-Series a Express už se změnilo blokové schéma a korekce jsou až za zkreslovacím obvodem.
Já mám na doma Studio Preamp (podobný Markům), ale přemýšlím o něčem jednodušším a levnějším = je na prodej.
+ko prave neznaci graficke EQ ale ty zmeny v obvodu, EQ mely i nektere komba pred +kem. Zalezelo jak si to clovek obejdnal, mohl si zvolit barvu kozenky, eq, reprak etc. je to jako u marku, ja mam treba mark IIC+ ale bez GEQ.
jinak hledani zvuku je opravdu slozite a nekdy az otravne, mark II jsem kvuli tomu chtel napred po mesici nastavovani a dvou koncertech s blbym zvukem strelit, nakonec jsem diky jednomu strelci na youtube ktereho jsem se zeptal na nastaveni nastavil svuj zvuk ktery od te doby kontinuelne doladuju
) treba vcera jsem s tim zas trochu pri nahravani hybal, ono hodne zavisi na boxu, kytare a vlastne vsem. mark I nema vsechny ty push pully a celkove je trochu jinak udelanej takze tam jsem tak dlouho nehledal (asi jen ctvrt roku
))
jinak hledani zvuku je opravdu slozite a nekdy az otravne, mark II jsem kvuli tomu chtel napred po mesici nastavovani a dvou koncertech s blbym zvukem strelit, nakonec jsem diky jednomu strelci na youtube ktereho jsem se zeptal na nastaveni nastavil svuj zvuk ktery od te doby kontinuelne doladuju
Osobně neznám Plus verzi bez EQ. Na ten poťák navíc jsem zapomněl. Osobně bych volil verzi Plus, ať u Studia nebo Caliberu. Víc muziky za pár korun 
moc jich neni, ale jsou 
treba
treba
Rozhodně to neni špatná volba. Ale to mi přijde možná na doma vážně lepší ten subway Rocket.Má to sice 10" repro, ale to vůbec nevadí. Jde mi halvně o vyšší drive.Nevim jestli setomu 22+ vyrovná, prtoože jsem neměl tu čest.
Subway rocket (reverb):
Subway rocket (reverb):
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
- Nero
- Rádce
Kde se ti ho podařilo natrefit?Fuckub píše:Tak jsem sehnal i Mesa boogie subway rocket. Ale bude to tak 14 dní trvat, tak uvidím
Jsem zvědavej, jak s tím budeš kamarádit, ono přece jen to je vintage aparát a ne každému to sedne. Nicméně kvalitativně to je paráda... Studio je zase o něčem trochu jiném.
PetrPeter 1975 - 2008
Člověče sháněl jsem všude možně, kontaktoval jsem i Dana z Boogiestanu a ten říkal že by to snad šlo ale bude to trvat. Nakonec jsem to sehnal od nějakýho pána u nás, kterej mi to snad začátkem září prodá.Ještě to potřebuje. Chce za to ale 21tis, což se mi zdá celkem dost no,ale prej to má zas nově přelampovaný, tak čekám a uvidíme.Vím že je to vintage amp.Já právě hledal vintage amp co má i slušnej drive tak, aby to nebylo moc výkonově silný. Tohle je akorátNero píše: Jsem zvědavej, jak s tím budeš kamarádit, ono přece jen to je vintage aparát a ne každému to sedne. Nicméně kvalitativně to je paráda... Studio je zase o něčem trochu jiném.
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio