Vaše adaptéry a krabičky

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Trevor
Odborník

Re: Vaše adaptéry a krabičky

Příspěvek od Trevor »

můžeš z toho sekundáru pár závitů odmotat? z fotky to není vidět.. možná když připojíš těch 14, tak to po připojení klesne na 12
můžeš to připojit na zkoušku na větší odpor hodnoty kolem (16-22) 20 Ohmů a změřit o kolik to klesne..
ale bylo by to jen na vyzkoušení, ten pedál chce 700mA podle popisu..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

Odmotat nelze, trafo je průmyslovej prefabrikát. Připojit a změřit snad zvládnu. Ale horší budou ty Ampéry. Nebude se trafo jen víc hřát?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Ok změř
Kdyby šlo jen o pár procent,tak ano,ale jestli to fakt žere 700,tak je to víc než dvojnásobek,to trafo nevydrží.
Můžeš pak změřit skutečnou spotřebu a uvidíme
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Udávané hodnoty na krabičkách jsou často naddimenzované a skoro nikdy jsem se nesetkal s tím, že by výrobce uváděl reálnou spotřebu. Mnohdy jakoby náhodou se uvedená hodnota často shoduje s hodnotou zdroje z portfolia téhož výrobce.Takže změř nebo vyhledej na internetech.

AI mi vyplivla toto:
The Hughes & Kettner Tubeman has a maximum power draw of approximately 7.1 VA and consumes 540 mA at 13.1 V. This is the power needed for the device to operate, and it is supplied by an AC adapter that converts the household voltage to the required low-voltage AC.
Pokud je to pravda, tak ti ten zdroj nebude stačit. Krabička se ani nerozsvítí.
torst

Příspěvek od torst »

Vidím to podobně. Asi by to byl zbytečný experiment. To už bych spíš věřil tomu zdroji Line6, který má 10,1 V, 2000 mA.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
torst

Příspěvek od torst »

Tak jsem zkusil Tubeman připojit k adaptéru Line6. Ten má o 2V méně, ale funguje to! Krabice hraje výborně. Teda, lampový preamp je nepřesný název, je to trandový distoršn s lampou pro přiteplení zvuku. Skutečný celolampový preamp začíná od dvou ECC83 výše.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nižší napětí může znamenat nižší headroom.
torst

Příspěvek od torst »

zaprvé nevím co to je a zadruhé mne to uráží!
starypard

Příspěvek od starypard »

torst píše: 27.11.2025 17:23 zaprvé nevím co to je a zadruhé mne to uráží!
Připomíná mi to mou hlášku u státnic z marxismu-leninismu.
Mluvil jsem jak kniha, jsa historicky vzdělán ...... a zkoušející deset minut valil oči a pak zvolal: "Člověče, vy jste trockista!!!!!"
Odtušil jsem: "Nevim, co to je (dobře jsem věděl), ale neuráží mi to ....... !!
:D :D :D :D :D
(na naší škole marxisti neměli moc pole ku působnosti, nikdo je nebral vážně a mohli být rádi, že mohli mít kancly v prastaré, provlhlé, přízemní, středověké, prohnilé, tmavé a studené, budově, a že jim šel plat)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“