Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
woro90-1

Re: Homemade kytara

Příspěvek od woro90-1 »

ASmith píše:Pod tim všim byl hnědou barvou přetřenej nápis BaCH, ale je mi to divný protože tohle je 21 a BaCH teď dělá krky 22
Dělá i jednadvacítky. http://www.bachmusik.com/bach-bst-ma-ow_p1175

Tu zrůdnost na hlavě sundej a udělej ji pořádně, pokud tvým cílem není to mít co nejryhleji a co nejočividněji odfláknuté. Kdyby sis nevěděl rady, napiš mi SZ, jak by to zhruba mělo vypadat, a já ti nějakou grafiku vymyslím. Letošní VT3 jsem měl se zaměřením na grafiku, typografii a obecně písmo, a má to následky :D

S lakem příště opatrně, máš to nerovné a vůbec divné - na broušení rovných ploch používej zásadě bločky (jakýkoli kus ohoblované latě, na který přichytíš šmirglpapír) a používej jemné papíry. Při lakování používej tenké vrstvy, i kdyby neměl být povrch napoprvé hladký. A stříkej to opatrně, pečlivě, z dostatečné vzdálenosti, abys měl pravidelné ukládání laku a ten proud ti neovlivňoval to, co už sedí na povrchu. Když uděláš poslední vrstvu trochu mokrou, ono se to vyrovná. A nelešti to, dokud to nebude úplně vytvrdlé, takhle jsem si na Žluté pěkně roztrhl lak při ručním leštění kůží.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Provedu, asi to vemu ještě jemnějc...ale jinak nápis se mi líbí takle rúčo a jednoduše nechci dělat něco úchvatnýho, chci aby to vypadalo ručně..A stříkal jsem jen předek hlavy protože mi příde blbost brát celou hlavu, protože to kdybych udělal tak můžu rovnou vzít celej krk...jinak ještě k tomu lakování - stačí klasickej bezbarvej lak na auto?
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

ASmith píše:Provedu, asi to vemu ještě jemnějc...ale jinak nápis se mi líbí takle rúčo a jednoduše nechci dělat něco úchvatnýho, chci aby to vypadalo ručně..A stříkal jsem jen předek hlavy protože mi příde blbost brát celou hlavu, protože to kdybych udělal tak můžu rovnou vzít celej krk...jinak ještě k tomu lakování - stačí klasickej bezbarvej lak na auto?
Nikdo neříká, že bys měl dělat něco úchvatnýho, stačí, když to prostě nebude hnusný:) A jestli to bude nebo nebude ručně, to už s tim nemá nic společnýho, protože to, že něco je ručně a ponechává si ten ruční, nepřesnej a živej charakter, ještě neznamená, že to musí bejt jak od někoho, kdo se před 5ti minutama naučil psát žejo. Ale je to tvoje kytara, takže mi to je jedno, já jen nepochopim, jak může někdo bejt odhodlanej postavit si od nuly svojí vlastní kytaru a nevěnovat přitom ani minimální úsilí tomu, aby ta práce za něco stála a ten nástroj ve výsledku nějak vypadal.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Snažim se tomu věnovat úsilí ,ale řikám že je to 1. pokus takže je to pokus/omyl... budu rád když to vůbec bude hrát :)
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

ASmith píše:Snažim se tomu věnovat úsilí ,ale řikám že je to 1. pokus takže je to pokus/omyl... budu rád když to vůbec bude hrát :)
Pokus/omyl to rozhodně nemusí být, stačí když u toho budeš myslet hlavou a nebudeš to flákat. I první kus může být výborný, když se udělá poctivě. Největšímu problému ses vyhnul tím, že sis krk koupil, takže pokud to nebude hrát, bude to jen známka tvojí lenosti. Zvlášť u fenderoidní kytary, kdy máš lože krku rovnoběžné se základní rovinou těla a krk drží na čtyřech šroubech.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Fajne, no jinak čim udělat ten nápis? štětcem je to takový neohrabaný...někde jsem tu našel že by to bylo dobrý "akrylovym značkovačem" a pak to laknout ...šlo by?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Udělej si šablonu.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

chci aby to vypadalo ručně
Tak, "ručně" to opravdu vypadá... :lol: Ještě aby to bylo i trochu "zručně"...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
ASmith

Příspěvek od ASmith »

TO ATKINS: Trefný :lol: ...Tak jsem se do toho dal, bral jsem to 220, mezi tim vlhčil jak jsem se zde dočet, pak 600 a teď je to 800 a nejvíc mám asi 1200 tak snad to bude stačit tak 4x přebrousit :? ...tady jsou fotky...PS je normální že mi to nějak zbělalo :roll: ?

http://www.ulozto.cz/7713819/img-6346-jpg

http://www.ulozto.cz/7713820/img-6345-jpg

http://www.ulozto.cz/7713855/img-6351-jpg
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

to "zbělání" resp. řek bych zesvětlení je tim že jsi to obrousil až na čistý dřevo :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
ASmith

Příspěvek od ASmith »

UFF :), tak to je fajn, pokračuju :) a pak upnu fotky až to bude hotovy ;)
djumil
Bydliště: morava slezko,neni žadne česko :-D,severni morava tam býývam :-)

Příspěvek od djumil »

ASmith píše:UFF :), tak to je fajn, pokračuju :) a pak upnu fotky až to bude hotovy ;)
no po obrouseni uz pekne ;-) kup si lak normalne ve spreji a x tenkych vrstev s prebrusovanim a bude to oki ;-) javor je moc dobry na takove prace.. 8)
´vyřiznout´ znamena vyřezat, ne OFREZOVAT a VYBROUSIT!!!!!!
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Ok dík ;) takže normál bezbarv. autolak a stříknu vrstvu a přebrousim tak tou 800? ...ještě tam chci dát ten nápis takže nejlepší by asi bylo udělat pár vrstev tímhle postupem a pak na to nápis a pak už jen jednu povrchovou vrstvu ok?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Podle toho, zda ten nápis už máš vymyšlený tak, aby ses za něj za pět let nestyděl - pokud tomu tak je, bude možná lepší ho zapustit hlouběji, tzn. méně vrstev pod ním a více nad ním.

Lakování: tenkou vrstvu, po uschnutí obrousit chlupy, další tenkou, zase obrousit, pak už by to mohlo být hladké. Záleží na tom, jak trefíš vrstvu a jak ti půjde broušení. Nesmíš to přehnat a brousit zase do dřeva, ale musíš ten povrch srovnat.
CIBI

Příspěvek od CIBI »

Byla tady zmíňka o vodním obtisku, hodil by se mi na předzesík co mam teď rozestavěnej, neví někdo jak na něj?
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

na ty vodní obtisky by se klidně dalo použít tuto. http://www.litomysky.cz/kadee/obtisk.htm#kadee proženeš to laserovkou a pak naneseš jako obtisk na model.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Amid

Příspěvek od Amid »

Ty jo, jak vidim ty vase vytvory, tak normalne slintam, mam strasnou touhu si taky postavit svoji vlastni kytaru. :D
CIBI

Příspěvek od CIBI »

Ty papíry na obtisky sou docela drahý... :D tak asi zkusim sehnat propisot a pak to jen zalakuju a uvidim.
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

CIBI píše:Ty papíry na obtisky sou docela drahý... :D tak asi zkusim sehnat propisot a pak to jen zalakuju a uvidim.
Drahý? Tak si jednou odpustíš 2 piva a uděláš si místo nich pěknej obtisk no, to mi přijde jako fér výměna:)
djumil
Bydliště: morava slezko,neni žadne česko :-D,severni morava tam býývam :-)

Příspěvek od djumil »

CIBI píše:Ty papíry na obtisky sou docela drahý... :D tak asi zkusim sehnat propisot a pak to jen zalakuju a uvidim.
podle me normalni cenna :-)
´vyřiznout´ znamena vyřezat, ne OFREZOVAT a VYBROUSIT!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“