to taky nechápu proč by se neměl pouštět když neni v boxu . tomu se snad nemuže nic stát ne ?woro90-1 píše:Vole hlavně bys to bez boxu neměl pouštět.
box 2x 12" - stavba
Re: box 2x 12" - stavba
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

-
woro90-1
I v rovné desce ho brzdí vzduch, zatímco takhle se na okrajích vyrovnává tlak víry (akustický zkrat), takže reprák skoro nehraje, ale kmitá dost výrazně i při malém dodávaném výkonu. A pokud mu dáš dost výkonu, může se poškodit jeho závěs nebo středička, a to i při poměrně malé hlasitosti.core88 píše:to taky nechápu proč by se neměl pouštět když neni v boxu . tomu se snad nemuže nic stát ne ?woro90-1 píše:Vole hlavně bys to bez boxu neměl pouštět.
- Dan Rohanský
Nevím jeslti to nechápu špatně, ale nemůže mu vadit když hraje v boxu, který je zezadu úplně otevřený?
aha no toby pak dávalo smysl. ale když ho nebudeš tejrat na plný kule tak se mu nemůže nic stát ne ?woro90-1 píše:I v rovné desce ho brzdí vzduch, zatímco takhle se na okrajích vyrovnává tlak víry (akustický zkrat), takže reprák skoro nehraje, ale kmitá dost výrazně i při malém dodávaném výkonu. A pokud mu dáš dost výkonu, může se poškodit jeho závěs nebo středička, a to i při poměrně malé hlasitosti.core88 píše:to taky nechápu proč by se neměl pouštět když neni v boxu . tomu se snad nemuže nic stát ne ?woro90-1 píše:Vole hlavně bys to bez boxu neměl pouštět.

jako zatim to krmim Rubykem
tak mi prosim napiste jestli se tim poskodi
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
ten ma sotva 1W ten by tomu nic udělat neměl . když to repro votočíš membránou do polštářetak bude hrát líp jen davej bacha na rubyho aby se ti nepřrhřál.

Rubyk by se nemel prehrivat, je to 8ohm, predtim byl na 4
mam ho ted oteceny xichtem na skrini, to od toho pekne rezonuje a vyzky nejsou tak agresivní, s tim boxem si musim pohnout, nevíte, kolik tak muze stát 1x1m preklizky 18mm?
a neni nekdo na JIzní morave (nejlepe okres HOdoni) kdo by mel doma nejake zbytky?
mam ho ted oteceny xichtem na skrini, to od toho pekne rezonuje a vyzky nejsou tak agresivní, s tim boxem si musim pohnout, nevíte, kolik tak muze stát 1x1m preklizky 18mm?
a neni nekdo na JIzní morave (nejlepe okres HOdoni) kdo by mel doma nejake zbytky?
-
woro90-1
To ne, půl wattu mu neublíží. Lekl jsem se že do něj cpeš něco silnějšího.vrablc.v píše:jako zatim to krmim Rubykem
Otevřený box nevadí, ten brání akustickému zkratu dostatečně, dokonce i dost velká deska, jen do něj nesmíš cpát o moc víc než je jeho nominální maximum. Nějaká rezerva tam je, ale není velká. Závěs by měl vydržet víc než cívka, a to myslím i v otevřeném boxu (pokud to není nějaký dědeček, kterému se závěs už rozpadá.
tak kouzlo se povedlo.
nato že sem z koženkou dělal prvně tak výsledek je suprovej .je tam par nedostatků ale ty sou vydet tak z 5cm .
tady sou fotky http://core88.rajce.idnes.cz/Reprobox_1 ... AG0172.jpg
nato že sem z koženkou dělal prvně tak výsledek je suprovej .je tam par nedostatků ale ty sou vydet tak z 5cm .
tady sou fotky http://core88.rajce.idnes.cz/Reprobox_1 ... AG0172.jpg

díky . já sem taky takovej výsledek ani nečekal
největčí hrůzu sem měl z toho že to lepidlo prosákne a udělá fleky. když to dobře dopadne´tak zejtra bude hotovo 

myslite ze bude velka hruza, kdyz box udelam ze stare skrine (drevotriska 18mm)
vim neni to ideal, ale i core88 rikal ze u stanleyeho6 byl a slysel box z tohoto a pry to byla pohoda
takze to asi nebude takvadit ne?
vim neni to ideal, ale i core88 rikal ze u stanleyeho6 byl a slysel box z tohoto a pry to byla pohoda
takze to asi nebude takvadit ne?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
ano, i já mám svůj "obývákový" (ne, nehraju na něj v obýváku, ale vypadá jak kus nábytku
) z normálního materiálu na skříně, podle mě hraje dobře, profi boxy budou samozřejmě hrát jinak, ale tenhle drží a hraje celkem slušně, core88 to slyšel 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
a za ty prachy to nemáchybu 

OK, jdu to toho nechce se mi davat 500 za preklizkuStanley06 píše:ano, i já mám svůj "obývákový" (ne, nehraju na něj v obýváku, ale vypadá jak kus nábytku) z normálního materiálu na skříně, podle mě hraje dobře, profi boxy budou samozřejmě hrát jinak, ale tenhle drží a hraje celkem slušně, core88 to slyšel
te drevotrisky mame mraky
jeden z problemu drevotrisky je jeji vaha a dalsi jeji mechanicka pevnost (kdyz ti to spadne na zem ... co se asi stane). V baraku, kam jsem se stehoval byla velka drevotriskova skrin a ta se svoji vahou rozpadla, kdyz jsme se ji pokouseli vystehovat, kdyz nam prisli delat nove koberce.
Taky asi, kdyz udelas bednu z drevotrisky a pustis do ni 100W (coz nepredpokladam), tak se muze rozpadnout - ten material to nemusi vydrzet.
Taky asi, kdyz udelas bednu z drevotrisky a pustis do ni 100W (coz nepredpokladam), tak se muze rozpadnout - ten material to nemusi vydrzet.
neboj bude tak max 35W, jinak kdyz zevnitr dam hranoly a vsechno poslepuju, zakolickuju a prosroubuju bude to OKlunchie píše:jeden z problemu drevotrisky je jeji vaha a dalsi jeji mechanicka pevnost (kdyz ti to spadne na zem ... co se asi stane). V baraku, kam jsem se stehoval byla velka drevotriskova skrin a ta se svoji vahou rozpadla, kdyz jsme se ji pokouseli vystehovat, kdyz nam prisli delat nove koberce.
hranoly se zdvaj normalne. ale slepit to budes muset Chemoprenem lepidlo na dřevo by ti asi moc nepomohlo. heftnout to kolíkama a pak pořádně stáhnout svěrkama. a až to budeš stahovat tak ohlídat pravej úhel. jo a jestli ty desky sou potažený takovoů hladnou folii tak tu lehce přebruš šmizglem aby nato to lepidlo dobře chytlo

-
woro90-1
Lepidlo na dřevo to vezme, ale lepší je polyuretanové.core88 píše:hranoly se zdvaj normalne. ale slepit to budes muset Chemoprenem lepidlo na dřevo by ti asi moc nepomohlo. heftnout to kolíkama a pak pořádně stáhnout svěrkama. a až to budeš stahovat tak ohlídat pravej úhel. jo a jestli ty desky sou potažený takovoů hladnou folii tak tu lehce přebruš šmizglem aby nato to lepidlo dobře chytlo
no když ta dřevodeska je bez toho leskího potahu tak jo. to natom lesklim potahu to nedrží