Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
torst

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Příspěvek od torst »

PŠ, no, to nezní jako pochvala ... házet perly Fořtovi ... ! i tak dík za reakci !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Jestli byla mise udělat z divné hudby ještě divnější, tak splněno ;-)
Bijec

Příspěvek od Bijec »

^ Jakoby se nevyznám v tomto druhu muziky, zabývám se jiným žánrem, ale ty mixy jsou pěkně "glued together", jak píšou ve všech možných návodech, nejsou tam díry a zároveň to dejchá! Chtěl bych též umět udělat mix, co dejchá a nemá díry.

V návaznosti na někdejší trápení s mixem jsem několik dní poslouchal na různých zařízeních a napadlo mne, zdali by mému mixu prospělo zvýšení průraznosti u sólové kytary. Zde se nachází výstřižek z jiné písně, na začátku je slyšet harmonie dvou kytar, ty jsem nechal tak, jak byly, ale u následující melodické kytary, která hraje jednoduchou vyhrávku o oktávu výše než jsou harmonie pouze s basou a u sólové kytary jsem zvýšil hlasitost a upravil výšky. A dodal jsem WAH :D

Je dobře slyšet to sólo, či už je naopak moc uřvané a přehlušuje ostatní nástroje? Jinak to sólo není vůbec dobře technicky zahrané a potřebuje úpravy. Musím ho předělat, naučit se jeho novou verzi a nahrát znova. Jde spíše teď o to, jak moc dobře ta sólová kytara sedí v mixu frekvenčně a hlasitostně :D

Kód: Vybrat vše

https://soundcloud.com/user-670026120/0-test-box/s-C43dARK43SS
"Já chci hrát!" - já, 2021
Bijec

Příspěvek od Bijec »

Dobrý den, a co toto?

To je sice cover, ale velmi dobré písně. A je tam pokryto vše: čisté kytary, zkreslené kytary, harmonické dvojkytary, sólová kytara, basa a bicí.

V base mi něco chybí. Jeden až dva tóny během vyhrávek. Takhle to bylo v tabu, ale řekl bych, že jak se hraje tón E a A s čistou kytarou, že tam oproti originálu něco schází. Nadto je moje basa špatně tlumená během palm mute kytar před sólem, ale to se doladí. A v bicích bych udělal víc cinkání ride bellu a činelového rolování během té první sloky, která je bez bicích.

A vypadá to přijatelně v tom mixu, třeba co se týče skloubení čistých a zkreslených kytar a přechodů mezi nimi? :-D

https://soundcloud.com/user-670026120/c ... 33bO5rqPk4
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Neznám originál, ale co slyším za nedostatky, které se dají spravit:
- basa brutálně překomprimovaná (ale jinak docela OK)
- virbl taky klidně míň komprese
- se zkreslenýma kytarama to paradoxně padne dolů
- kopáku chybí basy (a vlezou se, protože basa ve spodcích moc není)
Bijec

Příspěvek od Bijec »

Děkuji za odpověď! Tu basu jsem stlačil, aby nelétala všude okolo. Mohu ji uvolnit, pokud se pak bude dobře chovat a nebude kazit ostatní nástroje. U virblu jsem chtěl pořádný třesk, ale pokud je to na škodu, mohu jej také uvolnit. Pád se zkreslenýma kytarama oproti čistým, to je ten hlavní problém, a nějak nevím, jak jej vyřešit. Když dám zkreslené hlasitě, tak nebudou slyšet bicí. Když dám čisté potichu, nebudou slyšet ony, budou naopak převládat bicí a basa. U kopáku můžu posunout hutné jádro do 80 Hz v bx_subfilteru, případně poladit klasický EQ. Ale ta čistá/zkreslená, to je kámen úrazu největší...

Edit: a neslyšíte tam jakýsi šum o vysoké frekvenci, jak hrají dvě kytary harmonie?
Jesus

Příspěvek od Jesus »

-
Naposledy upravil(a) Jesus dne 30.12.2020 12:33, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

Poslouchám jen na PC bedýnkách. Myslím, že je tam moc kytar, málo basy. Trochu bych vytáh činely a rytmičák by nemusel být tak krabicovej. Přileštil bych ho kompresí a EQ.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Souhlasím, že tam je málo basů.
Jesus

Příspěvek od Jesus »

-
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Nejsi lama, zní to v pohodě jako normální domácí demo. Spíš bych se zamyslel nad muzikou, co má jako říkat a komu...?
torst

Příspěvek od torst »

je to takovej modernější, ale univerzální, nespecifickej metal, v tom souhlas s vaskhem. Máš púotenciál, dobře hraješ a nahráváš. Zkus vymyslet něco, co "vybočí z řady" a jseš hitmaker !
Zvukově určitě posun k lepšímu, moc se mi líbí bicí, hlavně ten utopenej šlapák. Nemám rád ty dominantní kopáky.
torst

Příspěvek od torst »

Taky něco přidám do diskuse. Pátý remake St. Vincentky.
https://soundcloud.com/torst2/nejvetsi-z-nahod
Užil jsem si hlavně práci "In The Box". Kytary byly hotové za 15 min . :-Q
a pro srovnání origoš:
Jesus

Příspěvek od Jesus »

-
torst

Příspěvek od torst »

Jesus : Hele, vše je správně a já ti dík za upřímnost. Nesnažím se být univerzální. Snažím se udělat remaky St. Vincent, pro sebe příp. pro přátele, protože jsem z ní totálně vodvařenej. A místo abych měl soudnost a nechal si to pro sebe, tak pravej opak ! :-X
Samozřejmě si nedělám iluze o svém zpěvu, ráčkování, řáčkování etc. Ale aspoň ta intonace už myslím není tak mimo, jak bývala.. I tady se pletu? S tou artikulací, to je dobrej postřeh. Samozřejmě si to hlídám, aby byl text srozumitelnej a zároveň nemusel být zbytečně moc nahlas. Takže i tady - méně je více ? Třeba naopak slyšim místa, kde artikulace mohla být preciznější. Srozumitelnosti by to pomohlo.
K tvé ukázce - pokud to bylo jen "žánrové cvičení" na osahání si zvuku, mixu, masteringu, chápu a výsledek je bezva. Tak snad přijde i ta skladba ...
Jesus

Příspěvek od Jesus »

-
Naposledy upravil(a) Jesus dne 30.12.2020 12:34, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

Ono dnes už vymyslet něco opravdu originálního - kdo to dokáže ? Navíc hitparády plní ty přežvýkavci starých forem, že ? V tom metalu snad ten djent, ten mi přijde celkem novátorskej, tak se nechaji najít zajímavosti. Člověk by ale měl mít hráčskou techniku jako bejk, ale na to bys možná časem i měl. Každopádně jdeš na to dobře, ta ukázka je dost profi. Nevím jak dlouho hraješ, ale já bych měl problém to takto nahrát i dnes, po 30 letech hraní !
Dík za shovívavost ohledně mého zpěvu. Mým darem i prokletím je, že netrpím většími zábranami ni trémou, takže klidně vypustím do svět i jakékoli "brekeke", s určitou bezohlednou pomstychtivostí vůči každému posluchači i vůči sobě samému. A beru výtku, že postoj "je to jen uderground" je leckdy berlička, z nouze cnost.
Jesus

Příspěvek od Jesus »

-
torst

Příspěvek od torst »

Nechci agitovat, ale je to přesně jak píšeš - Klik jsem náhodně na YT a objevila se ženská, která hraje specificky, nepřeškoleně, tahavý psycho sóla-to miluju, navíc sama skládá a textuje, no a ty oči ...
Navíc můj přístup, styl hry byl od počátku hodně podobnej (se skromnějším výsledkem :-B). Začátek u španěly, i klávesy jsem zkusil, pak pomalu elektrika, ale vždy spíš samouk s horší technikou hry ...., Některý její hmaty úplně poznávám, ani nevím, jak se jmenujou, ale používám ... a střední polohu přepínače HB+HB mám také nejraději ...
Jesus

Příspěvek od Jesus »

-
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“