Kemper Profiling Amplifier
Pravidla fóra
Re: Kemper Profiling Amplifier
"Můžu psát jen názory na něco, na co jsem osobně hrál." Hm, pěkná myšlenka. Admin by to tu měl náležitě pročistit.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Já to tu čtu docela rád.
Viz úsměvně mírně nesoudné "tady je antiKemper vlákno"
vs. podobně úsměvně nesoudná hláška "Pro mě je Spider Valve 100x zajímavější než KPA!". 
Oboje je svobodný názor, který mě pobavil.
Kemper je super. Je to velmi levné a efektivní řešení cca poloviny kytaristova hudebního života.
Už jsem to sem psal - od pořizování mě odradila jediná věc - dalo mi velmi zdlouhavou práci (doslova, pardon, jeb*ačku
) v preampech najít to blbě popsatelné "cosi" někde ve středních frekvencích (ale najít to lze), co je na mých "skutečných" lampových preampech k dispozici jaksi samo o sobě a hned. Nemůžu si pomoct.
Možná je to jen můj dojem, ale mám pocit, že KPA profíci v prodávaných profilech tuhle hlavní práci už naštěstí udělali za ostatní "ňoumy"
, protože spousta zkušenějších uživatelů radí "kup si to a to, je to hotové a funguje to naživo".
Viz úsměvně mírně nesoudné "tady je antiKemper vlákno"
Oboje je svobodný názor, který mě pobavil.
Kemper je super. Je to velmi levné a efektivní řešení cca poloviny kytaristova hudebního života.
Už jsem to sem psal - od pořizování mě odradila jediná věc - dalo mi velmi zdlouhavou práci (doslova, pardon, jeb*ačku
Možná je to jen můj dojem, ale mám pocit, že KPA profíci v prodávaných profilech tuhle hlavní práci už naštěstí udělali za ostatní "ňoumy"
| Cruel YT | Cruel sptf
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
To je přesně ono. Já jsem z toho byl takový zklamaný nějakou chvíli. Hlavně na živo. Pak jsem objevil MBritt profily a živě to je prostě peklo. Doma se mi zdají takové lehce mdlé, ale živě se to celé otevře a je to dobré.
K tomu, že by tady měli psát hlavně lidé co na ty věci hrají, nebo hráli řeknu jen to, že právě proto jsem tak nějak přestal tady na forum chodit. Spousta žvástů a já nevím čeho a navíc pořád dokola.
Nemusí na to člověk vyloženě hrát, ale když pak čtu jak the stojí za nic a zjistím, že dotyčný na to vlastně ještě ani nehrál... Co si mám myslet?
Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk
K tomu, že by tady měli psát hlavně lidé co na ty věci hrají, nebo hráli řeknu jen to, že právě proto jsem tak nějak přestal tady na forum chodit. Spousta žvástů a já nevím čeho a navíc pořád dokola.
Nemusí na to člověk vyloženě hrát, ale když pak čtu jak the stojí za nic a zjistím, že dotyčný na to vlastně ještě ani nehrál... Co si mám myslet?
Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Můžu se jen jako laik který to tu čte pro zajímavost zeptat, čím může být způsoben ten rozdíl živého a domácí zvuku nebo pocitu z něj?
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
-
arcilucifer
Teda otázka na uživatele, jak si poradi K s chtěným vazbenim kytary?
vazby bych se nebál. Mě se rozvazbí i PC s pluginou. Prostě na živo je potřebnej špinavej neurvalej zvuk, kterej se prosadí vůči činelum, šroťáku, 2. kytaře a pod. Á capella to zní prasecky a doma s CDčkem taky, ale v bandu je to ideální. Jeden z důvodů, proč jsem byl skeptickej vůči použití v kapele s FRFR monitorem. Ale uživatelé mě tady vyvedli z omylu, prý to šlape bezva. Nerozporuju.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jako klasický zesák. Záleží jaký máš profil kterého zesilovače.arcilucifer píše:Teda otázka na uživatele, jak si poradi K s chtěným vazbenim kytary?
Hlasitostí a taky tím, jak si ten zvuk doma nastavíš podle beden. Měl bys doma mít ideálně nějaké ploché studiovky. U mě ale hlavně ta hlasitost, která ten zvuk víc otevře.Pavdi píše:Můžu se jen jako laik který to tu čte pro zajímavost zeptat, čím může být způsoben ten rozdíl živého a domácí zvuku nebo pocitu z něj?
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
To neni pravdaJako klasický zesák.
Jedna vec, kterou ma digital jinou proti analogu je prave ona digitalizace, ktera nejakou dobu trva a tim zavadi urcite zpozdeni - ktere neni sice nijak vysoke, aby to branilo hrani, zato se znatelne zmeni faze zvuku, ktery prichazi ke kytare a rozvibrovava ji.
Coz samozrejme neznamena, ze to nebude vazbit - jenom to bude na jinych frekvencich a jinych pozicich repra vuci kytare.
Hodně budem někde...
SUK : no, dobře, ale to už jsou detaily, ne? Prostě i digitál se rozvazbí a hotovo.
Popsal jsi to parádně a věřím Ti, ale přesně rozumím tomu, jak to Fade myslel.SUK píše:To neni pravdaJako klasický zesák.Samozrejme, u digitalniho zesilovace bude fungovat vazbeni trosku jinak a to i v pripade, ze by byl zesilovac naprofilovany, tak, ze by hral na 100% presne jako original.
Jedna vec, kterou ma digital jinou proti analogu je prave ona digitalizace, ktera nejakou dobu trva a tim zavadi urcite zpozdeni - ktere neni sice nijak vysoke, aby to branilo hrani, zato se znatelne zmeni faze zvuku, ktery prichazi ke kytare a rozvibrovava ji.
Coz samozrejme neznamena, ze to nebude vazbit - jenom to bude na jinych frekvencich a jinych pozicich repra vuci kytare.
Jak vržeme s těmi RCFky+IR, pro mě se vazba chová úplně normálně, stejně jako když hraju na lampáč.
Ostatně by mě mimosoutěžně zajímalo, kdo z nás tady reálně a cílevědomě pracuje na koncertu s řízenou vazbou?
| Cruel YT | Cruel sptf
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
No, praveze ani nejsou. Pri nizsich hlasitostech se nekde treba pak ani rozvazbit nemusi. Kdyz jsem jednou mel odposlechy udelany pres zvukovku, mohl jsem si dovolit vyrazne vyssi hlasitost, nez v pripade cistyho analogu.
Hodně budem někde...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ano, fyzikálně tam bude docházet k posunu, ovšem chová se to při hraní stejně. Kdybys to ale měřil, určitě bys něco poznal. To mi ale vyšší latenci udělá G30 vysílačka, než Kemper. I tak to funguje stejně a při hraní to nejde vůbec poznat. Kdyby šlo, letělo by to všechno z domu, protože bych to nezvládl asi psychicky, protože by to nebylo ťip ťop.
Hm, naposledy k vazbě, protože nejste jediní, kdo to řeší u impulsů (a KPA, Axe atd.).
Skutečně nechápu, proč nabrání vazby se simulací "není detail"?
Nerejpu, jen... k čemu to komu reálně je? 
Sám jsem se tím kdysi zabýval, když jsem začal experimentovat s impulsy.
Výsledek - s vibračním reprákem přicucnutým na tělo kytary lze vazbit i se sluchátky.
Otázkou je - proč?
Popravdě - 1x jsem řízenou vazbu použil na posledním cd.
Tvl... fakt jen 1x.
A nikdo to nepozná a mohl jsem se na to vykvajznout, klidně by stačilo jenom přidat gain a bylo by tam skoro to samé...
Skladba Propletenec - melodka navrchu 7:00-7:45, slyšet vazba je hlavně v posledním zapištění: http://bandzone.cz/cruel
http://studiotahiti.rajce.idnes.cz/Nahr ... pro_03.jpg
http://studiotahiti.rajce.idnes.cz/Nahr ... pro_02.jpg
Ta touha po řízené vazbě mi připadá lehce mytická - něco jako touha po co nejdelším sustainu nasucho u el. kytary.
Kolik lidí pak v reálu ten velesustain využije?
Každý furt pidlikáme nějaké další noty...
Podle mě tyhle 2 mýty s nabobtnalou důležitostí - sustain a vazba - mají v 99,9% svoji roli při doznívání na konci skladby... jako když Motorhead na konci koncertu opřeli kytary o boxy.

Skutečně nechápu, proč nabrání vazby se simulací "není detail"?
Sám jsem se tím kdysi zabýval, když jsem začal experimentovat s impulsy.
Výsledek - s vibračním reprákem přicucnutým na tělo kytary lze vazbit i se sluchátky.
Otázkou je - proč?
Popravdě - 1x jsem řízenou vazbu použil na posledním cd.
Skladba Propletenec - melodka navrchu 7:00-7:45, slyšet vazba je hlavně v posledním zapištění: http://bandzone.cz/cruel
http://studiotahiti.rajce.idnes.cz/Nahr ... pro_03.jpg
http://studiotahiti.rajce.idnes.cz/Nahr ... pro_02.jpg
Ta touha po řízené vazbě mi připadá lehce mytická - něco jako touha po co nejdelším sustainu nasucho u el. kytary.
| Cruel YT | Cruel sptf
souhlas s cherredou. Feedback je jeden z přeceněných MeToo. Ironií je, že ve svém současném bandu ve 2 skladbách místo doprovodu vazbím celé minuty. Ale to je samozřejmě vyjímka. (Tranzistor. combo, čínská kytara se stock snímačema vazběji parádně !).
Tak my s arciluciferem v naší kapele Wall of bone vazbíme často a rádi, hrajeme si na Sunn-O))) a doomíme, takže nás to zajímá, když už se tady probírají technické detaily Kempra a co umí/neumí
Mě napadlo taky se zeptat na to, jak moc si Kemper rozumí s pedálama před sebou? Uvažujme například mou situaci - mám defakto jednokanál Carlsbro co má brutální headroom a všechno co do něj nasypu dá ven. Normálně tam mám nastavený vcelku obyčejný clean zvuk. Použiju clean boost a celkové pocitové volume se razantně zvýší. Za boostem mám fuzz, takže ten ještě navýší akustický tlak a pocitovou hlasitost. Za tím je reverb a ten umí dělat šílené plochy a krásná sóla. Všechno je to ale dáno brutálním headroomem toho zesíku, který nic neořeže, nic neclipuje ani nezplacatí, když to tam všechno kopnu tak padají ve zkušebně věci z věcí. Tohle tranzistor neumí už ze své podstaty (dobrá diskuze tuším v tématu o rozdílech tranz. vs. lampa), takže jak si s tímhle poradí Kemper? Musel bych to mít v profilu, nebo bych měl před ním krabky? Pokud v profilu, jak budu míchat kombinace? Mám 4 pedály a míchám to jak mi přijde dle pocitu, tedy 2^4 = 16 kombinací řekněme. Mezi většinou relevantních z nich přejdu na 1-2 šlápnutí nohou...
Mě napadlo taky se zeptat na to, jak moc si Kemper rozumí s pedálama před sebou? Uvažujme například mou situaci - mám defakto jednokanál Carlsbro co má brutální headroom a všechno co do něj nasypu dá ven. Normálně tam mám nastavený vcelku obyčejný clean zvuk. Použiju clean boost a celkové pocitové volume se razantně zvýší. Za boostem mám fuzz, takže ten ještě navýší akustický tlak a pocitovou hlasitost. Za tím je reverb a ten umí dělat šílené plochy a krásná sóla. Všechno je to ale dáno brutálním headroomem toho zesíku, který nic neořeže, nic neclipuje ani nezplacatí, když to tam všechno kopnu tak padají ve zkušebně věci z věcí. Tohle tranzistor neumí už ze své podstaty (dobrá diskuze tuším v tématu o rozdílech tranz. vs. lampa), takže jak si s tímhle poradí Kemper? Musel bych to mít v profilu, nebo bych měl před ním krabky? Pokud v profilu, jak budu míchat kombinace? Mám 4 pedály a míchám to jak mi přijde dle pocitu, tedy 2^4 = 16 kombinací řekněme. Mezi většinou relevantních z nich přejdu na 1-2 šlápnutí nohou...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
-
arcilucifer
Vazba je boží, teď od nového roku už jedeme jenom vazbu, člověk se tolik nenadře, nemusí vymejšlet nějaký pidlikací umění, odskočí si zapálit.torst píše:souhlas s cherredou. Feedback je jeden z přeceněných MeToo. Ironií je, že ve svém současném bandu ve 2 skladbách místo doprovodu vazbím celé minuty. Ale to je samozřejmě vyjímka. (Tranzistor. combo, čínská kytara se stock snímačema vazběji parádně !).
Možná by v tom mohl být Kemper dobrý pomocnik.
ad vazba - ja ted mel pri nahravani fakt mel problem chytit vazbu z monitoru v rezii, i kdyz jsme je vyhulili na absurdni hlasitost. pro me je to treba dulezity, pouzivam to v kazdy druhy pisni, dobre namirenej PA monitor na podiu bude velmi pravdepodobne neco jinyho - ale treba i Slash na to pouziva maly onstage kombo, byt jinak jedou in eary a aparaty maji pod podiem v izolovanych budkach.
Nejde jen o vazbu jasně slyšitelnou, ale treba i o doznívání akordů na její hranici. Mam z toho takový pocit, ze seznamu známých kapel i z té diskuse tady, že Kemper je záležitost hlavně pro technické metalisty, kde je snaha o co největší čitelnost té spousty not, co kytaristi v tomhle stylu sypou. Asi nic pro nějaké low-fi dřevní doomové či garage nadšence.
Jak reaguje Kemper na stahování hlasitosti na kytaře, lze s tím hrát jako na jednokanal?
Jak reaguje Kemper na stahování hlasitosti na kytaře, lze s tím hrát jako na jednokanal?
@Fořt
Tady si hraje s volume docela dost
Tady si hraje s volume docela dost
Naposledy upravil(a) NSWC dne 17.01.2018 0:15, celkem upraveno 4 x.
Opreni hlavy kytary o ten monitor by 100% pomohlo vazbu nabrat, staci ruzkem, hranou...Kinx píše:ad vazba - ja ted mel pri nahravani fakt mel problem chytit vazbu z monitoru v rezii, i kdyz jsme je vyhulili na absurdni hlasitost. pro me je to treba dulezity, pouzivam to v kazdy druhy pisni, dobre namirenej PA monitor na podiu bude velmi pravdepodobne neco jinyho - ale treba i Slash na to pouziva maly onstage kombo, byt jinak jedou in eary a aparaty maji pod podiem v izolovanych budkach.
Ale nevim, zda by Ti takhle vyhovela frekvencne, ono to tak trochu reaguje na drevo.
| Cruel YT | Cruel sptf