Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
- bazdesh
- last.fm: bazdesh
- Bandzone: bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zhodnoťte naše nahrávky
hehe, diky, jako... mam trochu strach, postrock taky nemam uplne v lasce, ale nejake ty tahle atmosfery.. je to tenky led 
Ahoj všichni,
přidávám se také se svou troškou do mlýna a to se svou novou aranží na akustickou kytaru. Skladba Piráti z Karibiku (dle mého jedna z nejlepších filmových melodií a filmového soundtracku za posledních x let). Snad se bude líbit
přidávám se také se svou troškou do mlýna a to se svou novou aranží na akustickou kytaru. Skladba Piráti z Karibiku (dle mého jedna z nejlepších filmových melodií a filmového soundtracku za posledních x let). Snad se bude líbit
- bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
larsis: hezke video; k hrani - je tam par mist ktere by bodlo ucesat, nejake nedohmaty/letajici rytmika, ale jinak v pohode - ale tohle neni uplne muj salek kavy, vis jak
ja se ted se svym lo-fi videem trochu zastydim. ale se skladbou se pochlubim
sral jsem se jen s mixem od rana do vecera cely posledni tyden, jeste jsem nemichal neco v cem je bych chtel tolik instrumentu a vrstev. tak snad ta snaha nebyla "pro nic"
ja se ted se svym lo-fi videem trochu zastydim. ale se skladbou se pochlubim
sral jsem se jen s mixem od rana do vecera cely posledni tyden, jeste jsem nemichal neco v cem je bych chtel tolik instrumentu a vrstev. tak snad ta snaha nebyla "pro nic"
Larsisi aranž je skvěle udělaná, video je profesionální, dobře nasvícené, ale technika hry je hrozná. Ve srovnání s tím dokonalým videem to působí o to hůře. Stáhni to z YT, nahrej zvuk znovu, precizně a bude to fakt pecka.Larsis píše: 20.01.2019 18:18 Ahoj všichni,
přidávám se také se svou troškou do mlýna a to se svou novou aranží na akustickou kytaru. Skladba Piráti z Karibiku (dle mého jedna z nejlepších filmových melodií a filmového soundtracku za posledních x let). Snad se bude líbit![]()
Larsis i bazdesh: Nedokážu to posoudit odborně, ale obě nahrávky se mi hodně líbily a budu se těšit na další.
Larsis: Včera jsem si trošku krátil chvíli brnkáním na sucho na elektriku (nutno říct že po delší době
) a říkal jsem si, jak si ty prsty a především malíček žijí vlastním životem, kroutí se kam nemají a vůbec ten pocit z hraní nebyl moc pohodlný nebo uspokojivý. A pak jsem si pustil večer tvé video a měl jsem z tvého hraní přesně opačný pocit. Říkal jsem si, že musí být super hrát s lehkostí...
Basdesh: Perfektně z toho na mě dýchl smutek... Nevím, jestli to byl záměr, ale hudebně mi to přišlo emočně velmi silné a video na mě dělalo podobný dojem. Líbilo se mi to hodně. Tak doufám, že to co z toho cítím byl tvůj záměr a nezkazil jsem ti teď náladu
Larsis: Včera jsem si trošku krátil chvíli brnkáním na sucho na elektriku (nutno říct že po delší době
Basdesh: Perfektně z toho na mě dýchl smutek... Nevím, jestli to byl záměr, ale hudebně mi to přišlo emočně velmi silné a video na mě dělalo podobný dojem. Líbilo se mi to hodně. Tak doufám, že to co z toho cítím byl tvůj záměr a nezkazil jsem ti teď náladu
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
- bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
dik Pavdi! jo - at uz primo nebo neprimo, "stastne" to neni
ja stastnou muziku ani poradne psat neumim
- jak rekl Steven Wilson: "Music that is sad, melancholic, depressing, is in a kind of perverse way more uplifting. I find happy music extremely depressing, mostly - mostly quite depressing [...] I was the kind of person that responds more to melancholia, and it makes me feel good. And I think the reason for this is, I think if you respond strongly to that kind of art, it's because in a way it makes you feel like you're not alone. So when we hear a very sad song, it makes us realise that we do share this kind of common human experience, and we're all kind of bonded in sadness and melancholia and depression."
- jak rekl Steven Wilson: "Music that is sad, melancholic, depressing, is in a kind of perverse way more uplifting. I find happy music extremely depressing, mostly - mostly quite depressing [...] I was the kind of person that responds more to melancholia, and it makes me feel good. And I think the reason for this is, I think if you respond strongly to that kind of art, it's because in a way it makes you feel like you're not alone. So when we hear a very sad song, it makes us realise that we do share this kind of common human experience, and we're all kind of bonded in sadness and melancholia and depression."
Moc děkuji za reakce
Pokorně přiznávám, že jsem si vědom nedodělků a nepřesností při hře samotné. Skladba je (v tuto chvíli alespoň pro mě určitě) poměrně těžká a toto byla asi nejlepší verze, která mi z toho mého domácího nahrávání vyšla
Další měsíc cvičení by tomu určitě prospěl, ale coby kdyby.. Budu na to myslet a příště si dám větší pozor 
bazdesh: Tak tohle je teda hodně povedené! Máš i nějakou kapelu se kterou hraješ? Ty tvoje skladby bych si i třeba ve spojení s projekcí jako je tohle video (jak to dělají třeba Lvmen) dovedl představit na živo. 
- bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
george: dekuju! jedna kapela je "in progress", ale bude to mnohem vic riffove/matematicke/blaznive oproti tomuhle. to co si vydavam pod sebou asi nikdy zive zahrane nebude, na to neni dost instrumentalistu a casu... takovy solo melancholicky ego trip 
https://soundcloud.com/torst2/tulacka
snad novej song pro náš šraml. Kluci dodali riffy, já to trochu ošperkoval, přidal sólo, napsal text. Půjde to?
snad novej song pro náš šraml. Kluci dodali riffy, já to trochu ošperkoval, přidal sólo, napsal text. Půjde to?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Luxus. Zas az tak temny to neni, jde tomu prijit na chut i po prvnim poslechu. A moc se mi to libiKuřeCz píše: 28.11.2018 20:59 Zdravim, tak tu máme poslední song z našeho prvního EPčka!
Tenhle song je poměrně temnej, né každýmu sedne. Dejte tomu třeba i víc šancí, neni to záležitost na první poslech si myslim.
Díky![]()
Torste, tvý texty mě fakt baví. Kam se hrabe Fanánek … V tý nahrávce mi vadí jen moc "hustý" bicí (hlavně hajtka?). Jsou programovaný, že? Už jednou jsme tady u tvý nahrávky bicí diskutovali, že nějak "kulhaly", nebyly synchronizované.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 4.02.2019 22:50, celkem upraveno 1 x.
- bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
torst: za me to funguje. takze jo, slo by to. jedine co bych "vytknul" - nemusi byt furt nacvakane rytmy tak jak je mas nacvakane, hodil bych tam nejaky half-time feel (nebo vis co, dvakrat delsi mezeru mezi hajtkama, mozna obcas snare ne na -2-4 ale --3-) pro nas co radi headbang 
jinak ja ted "zhotovil" jednu podivnost co me kdysi napadla... bylo to puvodne takove rytmicke cviceni, ale citil jsem v tom vetsi potencial
https://soundcloud.com/bazdesh_3/etude- ... quintuplet
jinak ja ted "zhotovil" jednu podivnost co me kdysi napadla... bylo to puvodne takove rytmicke cviceni, ale citil jsem v tom vetsi potencial
https://soundcloud.com/bazdesh_3/etude- ... quintuplet
Díky za pochvaly, potěší ! Tulačku už jsem měl v notýsku dlouho, ale nedařila se a až teď se (snad) vyloupla. Kapela to taky vzala, přestože to není ani o jícnové defloraci ani o transanální lobotomii. Ale nějaké připomínky byly, udělám tedy další verzi. Kritiku bubnů beru, zředim. To kulhání - to byly prostě patterny z MT Power, už si na ně dávám pozor. Možná bych se neměl fixovat na tem MT, zkusit třeba zas Drumcore.
bazdech : pěkná zajímavá temňárna. Ty polyrytmy mě facsinujou, to bych někdy rád spočítal ...
bazdech : pěkná zajímavá temňárna. Ty polyrytmy mě facsinujou, to bych někdy rád spočítal ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Udělal jsem novou verzi. Snažil jsem se ty bicí odlehčit, ale ono je to těžký. Ten MT má ty patterny takhle vymyšlený. Jeste jsem v písni pročistil sóla a celý zkrátil.
https://soundcloud.com/torst2/tulacka-2
https://soundcloud.com/torst2/tulacka-2
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Torste zkus se kouknout na tyhle bicí. Jsou to jen groovy, zvuk si tam necháš z MT.
https://groovemonkee.com/pages/free-midi-loops
https://groovemonkee.com/pages/free-midi-loops
Naposledy upravil(a) LUBOSH dne 6.02.2019 23:32, celkem upraveno 1 x.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Stahuju. Díky moc!
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Nemáš zač.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Je to lepší, torste.
ještě zkusim vyrodit verzi s nějakejma patternama z Luboshovo odkazu. Jen pro zajímavost, jestli a jak to funguje. A dík za uznání !