Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
na sloclone foru jsem zrovna cetl, ze tenhle mix se docela dost podili na tom signature slo100 zvuku. Zkus to prvne vychytat, kde je problem a pak zacni tweakovat, kdyz to nebude uplne tvuj salek kavy.
No právě moc se do toho vrtat nechci chtěl by sem nechat původní zapojení
tak sem proměřil odpory optočlenů a zjistil sem :
takže problem bude asi v tůtom
tak sem proměřil odpory optočlenů a zjistil sem :
Kód: Vybrat vše
Clean: LDR1 0,440kΩ LDR2 2,6MΩ LDR3 128kΩ LDR4 0,520kΩ
Overdrive: LDR1 0,650MΩ LDR2 190Ω LDR3 0,306kΩ LDR4 128kΩ Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

takže....
Soldano už hraje . a včem byl problem ?
http://www.ig-transformatoren.com/solda ... aerker.pdf
Nějak sem se přehlídnul a kondík C9 sem dal místo 1nF , 1uF a v tom byl celej problem.
měl bych jeden dotaz když se odpor co je na anodě je převázanej nějakým kondenzátorem . Má to podobnej efekt jako kddyž se kondenzátorem převáže odpor na katodě ? >>> zvýšení zkreslení /zesílení ???
Soldano už hraje . a včem byl problem ?
http://www.ig-transformatoren.com/solda ... aerker.pdf
Nějak sem se přehlídnul a kondík C9 sem dal místo 1nF , 1uF a v tom byl celej problem.
měl bych jeden dotaz když se odpor co je na anodě je převázanej nějakým kondenzátorem . Má to podobnej efekt jako kddyž se kondenzátorem převáže odpor na katodě ? >>> zvýšení zkreslení /zesílení ???
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

nema to stejnej efekt, predstav si to tak, ze ten kondenzator se ti to snazi drzet porad na stejne hodnote (viz kondiky ve zdroji). Takze kdyz to mas na anode, tak vice mene tim rusis signalovej swing, kterej by tam normalne mel probihat. Ten kondik 1nF pres anodovej odpor je vice mene filtr dolni propust. Takze ti filtruje nezadouci vyssi harmonicky. Kdyz tam das kondik 1uF, tak vyfiltrujes i signal, kterej tam chces zesilit
.
aha . Jasný . No ted tam neni vůbec žádnej kondík (nechtěl sem to rozebírat a zas skládat
a stějnak by sem tam neměl co dát tak sem tamten ustříhnul ) je tam jen odpor .už to kreslí (jako prase ) ale nemá to moc basů , teda basy tam sou ale ne tolik . takže až tam nandam ten 1nF kondík tak by to mělo už hrát normálně . no sem rád že to byla taková "prkotina " a ne něco horšího.

tak nejaky bass boost bys tam tim kondikem mel dostat. Jestli to bude znatelne ... asi jo, protoze odriznes vsechny frekvence nad 2.2kHz. Dalsi vec, ktera dela slo100 'bass heavy' je koncovy zesilovac a jeho zpetna vazba. Kdyz kouknes do schematu, tak by tam mel byt resonance(depth) potak a presence potak.
trocha teorie nikdy neuskodi
http://www.ampbooks.com/home/classic-ci ... -preamp-3/
trocha teorie nikdy neuskodi
http://www.ampbooks.com/home/classic-ci ... -preamp-3/
No doufam že to pomůže ale to se dozvíme až příští tejden až udou součástky
. Jinak já sem stavěl jen SLO preamp a konec je 20W PP s 6v6 (ani ne tak kuli ceně ale spíš že bych pro 50W neměl využití) . a ten má jen presence , chtěl sem tam k tomu přidat i ten depth poťák ale nebyl sem si jistej jak se to zachová když to vemu z jednoho a píchnu do druhýho schematu . a pak sem taky koukal že ne každý SLO100 má ten depth pot. ty co ho měly tak tam si ho majitel asi nechal dodělat nebo to byl Clon. a i v plánku podle čeho sem to stavěl , tak tam to bylo jako volitelná možnost .

jo ja si to myslel (duvod 20v ax84 konce), no ja prvne postavil klon marka s power ampem z ax84, nakonec jsem ten konec predelal na konec z marka, ikdyz ho mam jen s 2x 6v6. Udelal jsem to po zkusenosti ze svyho engl power ball klonu, kdy jsem to udelal cely podle englu krom koncovejch lamp a videl jsem jak ten engl konec zni daleko lepe nez ten konec z ax84 (daleko vice basu, daleko pevnejsi basy ... ) a pri tom to vystupni trafo v markovi je papirove lepsi nez to co jsem nacpal do englu
.
Co jsem ale chtel rict, rozdil mezi 50W a 20W neni v hlasitosti moc poznat ... mam uz druhe 50w (teda papirove je to peavey 60W) kombo a da se s nim v pohode hrat na pokojovou hlasitost. Hlavni rozdil je prave v pouzitem vystupnim trafu, ktere je vetsi (50W) a tim padem by melo mit sirsi prenesene pasmo a to hlavne v nizkych frekvencich = lepsi basy.
Co jsem ale chtel rict, rozdil mezi 50W a 20W neni v hlasitosti moc poznat ... mam uz druhe 50w (teda papirove je to peavey 60W) kombo a da se s nim v pohode hrat na pokojovou hlasitost. Hlavni rozdil je prave v pouzitem vystupnim trafu, ktere je vetsi (50W) a tim padem by melo mit sirsi prenesene pasmo a to hlavne v nizkych frekvencich = lepsi basy.
achjo . tuto je přesná ukázka pořekadla "Líná huba holý neštěstí" že sem se nezeptal rovnou
měl sem postavit rovnou 50W a měl by sem svatej pokoj . No dělat novej konec to nevim no musel by sem to celý překopat a hlavně koupit nový trafa , ale co pak stěma starejma ? chjo

- Dan Rohanský
A to mě ten rozdíl mezi 20W a 50W doma přišel docela znatelný a rozhodně bych 50W doma ke kytaře nechtěl. A že bych s 20W u recta měl málo basů se taky říct zrovna nedá. 
no uvidim jak to bude hrát az tam vrátim ten 1nF kondík . vyloženě na doma to nemam . No doufam že to bude v pohodě pak. Ataky sem zvědavej jak si to sedne stěma desetipalcema.

pokud je zesilovaci master volume a kazdy kanal ma jeste svuj vlastni volume potak, tak nevidim duvod nepostavit 50W nebo i klidne 100W. Vice mene je to pak otazka financi, kolik je clovek ochotnej dat do traf. Pokud ma clovek rozumny vystupak (2.2k na 16/8/4) a rozumny sitovy trafo (400mA), tak muze do toho konce nacpat vice mene jakoukoli oktalovou lampu (jenom se prenastavi bias a zapoji zatez na prislusne sekundarni vinuti), 2x 6v6 pro 20W, 2x el34 nebo 6l6 pro 50-60W, 4x el34 nebo 6l6 pro 100W, 2x KT88... atd.
Nekde jsem nekde na foru cetl prispevek od jednoho tipka, kterej psal, ze nejlepsi kombo na doma je jeho 120W recto a ja s tim docela souhlasim. Stahnout volume na prijatelnou hlasitost prece neni problem
.
Tech 20W by melo byt v pohode. Pokud ti prijde, ze ti neco ve zvuku chybi, nemel by byt problem predelat ten konec jako to ma sloclone - to znamena prekopat PI a zpetnou vazbu.
Nekde jsem nekde na foru cetl prispevek od jednoho tipka, kterej psal, ze nejlepsi kombo na doma je jeho 120W recto a ja s tim docela souhlasim. Stahnout volume na prijatelnou hlasitost prece neni problem
Tech 20W by melo byt v pohode. Pokud ti prijde, ze ti neco ve zvuku chybi, nemel by byt problem predelat ten konec jako to ma sloclone - to znamena prekopat PI a zpetnou vazbu.
jestli sem to správně pobral tak když by sem teď předělal PI co tam mam teď z ax84 na SLO a nechal koncový lampy tak nemusim měnit výstupní trafo ? a impedance budou sedět.

- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
určitě
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
pockej s tim az tam hodis ten 1nF kondik. Ja bych to predelavani nechal opravdu az na konec
.
tak to určitě
ale jestli stačí jen překopat PI a konec na SLO a sničim jiným by se se nemusí hejbat tak by to nebylo marný eventuelně zkusit . ale uvidíme co nám to poví 

core88> tak co, jak pokracujes? uz tam mas ten kondik 1nf? Ja co nevidet taky zacnu pracovat na sloclone, predevcirem me prisly plosaky ...
prvni krok je hotovej
jj kondík je už doma . já sem postavil celej preamp znova . Dal sem místo Carbon Composition ,Carbon Film odpory bylo tam celkem dost šumu . A taky sem předělal ten přepínací systém optiky . Ted to budu přepínat relátkem a přez odpor tu optiku .jen si tam musim spočítat správnej ochranej odpor pro LED. takže zprovoznění je otázka pár tahů pájkou 

parada
, no ja na odpory pouzivam metal film, jen kdyz ty nesezenu, tak dalsi alternativa je carbon film ... nekde jsem ale cetl, ze nejvetsi vliv na sum ma hodnota a mene pak jak je to udelany - Cim vyssi rezistance, tim vice sumu. Co setyce te technologie, tak tam by to melo byt spise o stalosti hodnoty behem provozu. Tam by na tom ten metal film mel byt nejlepe. Ja je kupuju, pac rozdil v cene je malej a mam oblibeny metal film vishay ccf60, ktery se me libej tvarove
.

na natu sem našel schéma malýho lampáčku HEAVYwatter http://www.sonicdeli.com/ThunderTweakWe ... ter_v4.pdf . možná si to někdy postavim jako supermalý kombítko
co sem tak slyšel tak to hraje dost dobře
jo a zejtra bude hrát Soldano

jo a zejtra bude hrát Soldano