Jen bych chtěl připomenout, že flajky byly kousky primárně pro bluesmeny, takže nadsázka nevyšla.Wocass píše:Prostě když chceš mužeš hrát na nějakž Včko blues... (nadsázka)
Na co hrajete?
Pravidla fóra
Re: Na co hrajete?
- BroncekAndy
- Kontaktovat uživatele:
Ja hrám na pomerne lacnú Ibanez GRG170DXL (áno, ľavácky model), mám na nej vymenené pôvodné snímače za RM Pickups F4 (bridge + neck, sú v plastovom "EMG like" kryte).
Mám dve kombá - Crate FW65 a Marshall MG 15 - Crate je v skúšobni, na doma mám Marshall. K tomu mám krabku Boss MT-2 MetalZone a multieffekt Digitech RP255. Za pomoci MT-2 lezie aj z toho malého Marshallu celkom slušný zvuk. Struny mám Daddario 10-46, trsátka Dunlop Jazz III a aj nejaká Tortexy, zvykol som si však na Jazz III.
Na nahrávanie mám od dnes M-Audio MK II zvukovku a AKG K77 sluchátka.
Musím povedať, že som so všetkým nadmieru spokojný, štve ma akurát to lacné tremolo na Ibaneze, ale tak za tú cenu... A posledné dva mesiace odčítavam každý deň, pretože mám objednaný Schecter Hellraiser C-1, má prísť začiatkom Februára. Už sa neviem dočkať
Dúfam, že som neobjednal zle 
Mám dve kombá - Crate FW65 a Marshall MG 15 - Crate je v skúšobni, na doma mám Marshall. K tomu mám krabku Boss MT-2 MetalZone a multieffekt Digitech RP255. Za pomoci MT-2 lezie aj z toho malého Marshallu celkom slušný zvuk. Struny mám Daddario 10-46, trsátka Dunlop Jazz III a aj nejaká Tortexy, zvykol som si však na Jazz III.
Na nahrávanie mám od dnes M-Audio MK II zvukovku a AKG K77 sluchátka.
Musím povedať, že som so všetkým nadmieru spokojný, štve ma akurát to lacné tremolo na Ibaneze, ale tak za tú cenu... A posledné dva mesiace odčítavam každý deň, pretože mám objednaný Schecter Hellraiser C-1, má prísť začiatkom Februára. Už sa neviem dočkať
Schecter Hellraiser C-1 | Ibanez GRG170DXL | Crate FW65 | Marshall MG 15 | Marshall MS2 | Boss MT-2 MetalZone | Digitech RP 255 | M-Audio FT MK II | Dunlop Jazz III
Chci na mojem GRG napřesrok taky vyměnit snímače. Stojí R.M. za to, Konkrétně ty F4 (jaký styl hraješ)?BroncekAndy píše:Ja hrám na pomerne lacnú Ibanez GRG170DXL (áno, ľavácky model), mám na nej vymenené pôvodné snímače za RM Pickups F4 (bridge + neck, sú v plastovom "EMG like" kryte).
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Wocass píše:Prostě když chceš mužeš hrát na nějakž Včko blues (nadsázka)

ruky(každá ľavá)-->Dunlop Jazz III/Stuby 1.0-->Ibanez RG370DX ,Ibanez V72ECE --> Guitar Rig 4+milion presetov
krabičky:ZveX Fuzz Factory, DoD Yngwie J. Malmsteen 308, Ibanez TS-9/808 modded , MXR Phase 45 - homemade
-
Joe DiMaggio
- Kontaktovat uživatele:
"King was a left-handed "upside-down/backwards" guitarist. He was left-handed, but usually played right-handed guitars flipped over upside-down so the low E string was on the bottom. In later years he played a custom-made guitar that was basically left-handed, but had the strings reversed (as he was used to playing)."
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem taky přidám svoje zlatíčka..
Kytaru mám pořád stejnou (ES-339 od Gibsona), ale včera jsem si udělal radost s bazarovým Fenderem Blues Juniorem (vyměněný reprák za Celestion G12H 70th Anniversary) a kreslím to BluesBreakerem dvojkou od Marshalla.
A jsem celkem spokojený, pro boost na sóla používám footswitch, který zap./vyp. FAT mód na kombu a zatím nic jiného nepotřebuju
A jsem celkem spokojený, pro boost na sóla používám footswitch, který zap./vyp. FAT mód na kombu a zatím nic jiného nepotřebuju
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
- BroncekAndy
- Kontaktovat uživatele:
Hrávam (ale nie iba) metal, od Iron Maiden až po rôzne šialenosti v drope (BFMV, 5FDP...):D.Nessino píše:Chci na mojem GRG napřesrok taky vyměnit snímače. Stojí R.M. za to, Konkrétně ty F4 (jaký styl hraješ)?BroncekAndy píše:Ja hrám na pomerne lacnú Ibanez GRG170DXL (áno, ľavácky model), mám na nej vymenené pôvodné snímače za RM Pickups F4 (bridge + neck, sú v plastovom "EMG like" kryte).
Vieš... ono je mi aj ťažko povedať či sa to zlepšilo. Určite to nie je horšie, ale nečakaj ani nejaké zázraky. Tá gitara stojí pár korún a nedá sa čakať že z nej pôjde zvuk ako napr. z Musicmana. Ja som s tou gitarou síce dosiahol takmer presne taký zvuk, aký som vždy túžil mať,ale veľký podiel na tom má aj aparatúra. Aj pred zmenou snímačov však hrala gitara slušne. Ťažko povedať... Najlepšie by bolo spraviť nejaké zvukové porovnanie na identickej aparatúre, avšak v dobe, kedy som mal ešte staré snímače som nemal nič na nahrávanie, takže žiadnu "vzorku" nemám.
Každopádne tie snímače sú určite lepšie ako tie pôvodné čínske šunty, nie je to brutálna zmena ale musím povedať, že ten pri tremole reže jak sviňa
Schecter Hellraiser C-1 | Ibanez GRG170DXL | Crate FW65 | Marshall MG 15 | Marshall MS2 | Boss MT-2 MetalZone | Digitech RP 255 | M-Audio FT MK II | Dunlop Jazz III
R.M. jsou perfektní... Dneska jsem znovu hrál na kamarádovu AXL Headliner s Distortion Rails u kobyly a musím vám říct, že z toho lezl opravdu pěkně řezavej old-school střeďák (AXL Headliner -> Blackstar HT-DUAL -> Laney LV300 Twin). Tu kytaru za 19 stovek to fakt dost zvedlo.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- BroncekAndy
- Kontaktovat uživatele:
Pravda, ono keď sa človek zamyslí nad tým koľko za to dal penazí a čo z toho lezie za zvuk, oplatí sa. Inak mal som trochu problém s výmenou, schéma od RM Pickups bola trochu odlišná od toho montovania v tom Ibaneze, ale ak si nájdeš Ibanez schému na nete nemal by si mať problém. Mne to síce letoval jeden týpek z univerzity, ale bol som pri tom a nebolo to nič ťažkého, len som nemal správnu letovačku a bál som sa že mi tam vzniknú tie "studené spoje" či ako sa to volá, tak mi to pre istotu zletoval on 

Fantastickej gear! Až na toho Marshalla, teda... Ale když ti to sedne, žádný držkování nemá místo.Radek Kysely píše:Tak sem taky přidám svoje zlatíčka..Kytaru mám pořád stejnou (ES-339 od Gibsona), ale včera jsem si udělal radost s bazarovým Fenderem Blues Juniorem (vyměněný reprák za Celestion G12H 70th Anniversary) a kreslím to BluesBreakerem dvojkou od Marshalla.
Radek Kyselý: Blues Junior, moc sympatický aparátek.
Hoď sem někdy demíčko toho svého gearu.
Hoď sem někdy demíčko toho svého gearu.
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Co konkrétně se ti nelíbí na tom BB2? Jestlis ho zkoušel na trandu, tak se ti nedivím, ale s tím Blues Jr. se mi to líbíKamahl píše:Fantastickej gear! Až na toho Marshalla, teda... Ale když ti to sedne, žádný držkování nemá místo.
Vzhledem k tomu, že doma nemám mic ani zvukovku (doteď jsem nahrával jen ojediněle a přes Guitar Rig), tak to půjde horko těžko, ale schválně ze srandy zkusím nahrát něco přes interní mikrofonek v notebookuPrejdák píše:Hoď sem někdy demíčko toho svého gearu.
Jednou jsem ho měl doma půjčenej a zkoušel to tedy přes svýho Frontmana 15G. Moc mě to teda neuchvátilo; po ukázkách na netu docela zklamání... Před časem jsem to krátce risknul v místních hudebninách. To bylo myslim na lampáči Marshall TSLcosi a zvuk mi přišel hrozně... placatej..? Neskutečná nuda. Zlatej Shredmaster.Radek Kysely píše:Co konkrétně se ti nelíbí na tom BB2? Jestlis ho zkoušel na trandu, tak se ti nedivím, ale s tím Blues Jr. se mi to líbí
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Aha, no tak bude to určitě hodně věc vkusu, mně to trošičku připomíná fuzz a vážně mi ten zvuk vyhovujeKamahl píše:Jednou jsem ho měl doma půjčenej a zkoušel to tedy přes svýho Frontmana 15G. Moc mě to teda neuchvátilo; po ukázkách na netu docela zklamání... Před časem jsem to krátce risknul v místních hudebninách. To bylo myslim na lampáči Marshall TSLcosi a zvuk mi přišel hrozně... placatej..? Neskutečná nuda. Zlatej Shredmaster.Radek Kysely píše:Co konkrétně se ti nelíbí na tom BB2? Jestlis ho zkoušel na trandu, tak se ti nedivím, ale s tím Blues Jr. se mi to líbí
Metal vůbec nehraju. Stačí?Radek Kysely píše:Na Shredmastera jsem ještě nehrál, ale podle názvu nevím, jestli by to byl můj šálek kávy
presne tak.Kamahl píše: Je to fakt skvělá krabka, dokonce i s mym pochybnym trandem.A vůbec na všem, co jsem ho zkoušel je parádní...
mam ho tiez a fakt hra paradne aj s tranzistorom
LP+VHT
Gibson SG standart 2010
Ibanez S670FM 2007
(prodaná Jolana Diamant 2004)
kombo Stagg 20w, powermix +2x repro podřadné kvality, Zoom 2.1u, Marshall Jackhammer
Sem čerstvým majitelem Gibson SG Standart a musím říct že se s ní neustále mazlím. Proti mé druhé kytaře (S670) je Standart prostě jinde a to nemyslím zvukem ale hratelností a pocitem.
Pročítal jsem toto forum a lidi nechápaly co je na těch Gibsonech a Fenderech tak bomba protože si nějaký potěžkaly na krámě a hned usoudily že kytary okolo deseti tisíc se jim vyrovná a že ušetřily a hraje se jim na jejich levnou kopii stejně
Taky sem si to myslel a když sem sundaval i nejdražší modely (60tis) tak sem nevěděl za co si vlastně takovou finanční hladinu zasloužily.
Jenže je to o tom jak umíte hrát a jak se s tou kytarou sžijete za delší dobu. Mám ji sice krátce ale prsty po ní lítají samy. Pocit samotný kdy hraju pouze na sucho je pro mě úchvatný a už konečně vím proč je to "Gibson". Názor nera že začátečníci neocení kytary za 20 a zkušenější neocení kytary za 70 je prostě čistá pravda.
Závěr?
Neodsuzujte kytary po deseti minutách na krámě ale kupte si skutečné originály ve standartu či vyšším (ne nižším), prožijte si s nima rok dva, prodejte je za lehce nižší cenu a pak teprve berte do rukou levnější nástroje se správným pocitem že vám skutečně padnou a že víte o čem kytara je neboť se pachtíte na kdejakých prknech a myslíte si že ty drahé nástroje jsou jen zbytečný luxus značky. Nejsou!
Ibanez S670FM 2007
(prodaná Jolana Diamant 2004)
kombo Stagg 20w, powermix +2x repro podřadné kvality, Zoom 2.1u, Marshall Jackhammer
Sem čerstvým majitelem Gibson SG Standart a musím říct že se s ní neustále mazlím. Proti mé druhé kytaře (S670) je Standart prostě jinde a to nemyslím zvukem ale hratelností a pocitem.
Pročítal jsem toto forum a lidi nechápaly co je na těch Gibsonech a Fenderech tak bomba protože si nějaký potěžkaly na krámě a hned usoudily že kytary okolo deseti tisíc se jim vyrovná a že ušetřily a hraje se jim na jejich levnou kopii stejně
Jenže je to o tom jak umíte hrát a jak se s tou kytarou sžijete za delší dobu. Mám ji sice krátce ale prsty po ní lítají samy. Pocit samotný kdy hraju pouze na sucho je pro mě úchvatný a už konečně vím proč je to "Gibson". Názor nera že začátečníci neocení kytary za 20 a zkušenější neocení kytary za 70 je prostě čistá pravda.
Závěr?
Neodsuzujte kytary po deseti minutách na krámě ale kupte si skutečné originály ve standartu či vyšším (ne nižším), prožijte si s nima rok dva, prodejte je za lehce nižší cenu a pak teprve berte do rukou levnější nástroje se správným pocitem že vám skutečně padnou a že víte o čem kytara je neboť se pachtíte na kdejakých prknech a myslíte si že ty drahé nástroje jsou jen zbytečný luxus značky. Nejsou!
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Marshall JTM45/2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
- Trey
- last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu
OT-No a když už je tu o tom ta řeč,jak se podle vás pozná pokročilej hráč od lepšího začátečníka?
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Nejdřív Jazzman, teď Bearder... Sakra, chlapi, vy mě tak nahryžete, že to prasátko fakt rozbiju.