Co nadělámcore88 píše:nádheraASmith píše:core88 píše:no jestli ti to zvukově a vzhledově vyhovovalo do teď tak to nech jak to je . Aby si se pak až to sloupeš nena,,al ještě víc po zjištění že kytara je slepená z deseti kusů a je samej suk. třebanedalo mi to a sloupal jsem to, kytara je ze 3 kusů a překvapivě jsou v ní asi jen 3-4 suky
Homemade kytara
Re: Homemade kytara
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
-
djumil
- Bydliště: morava slezko,neni žadne česko :-D,severni morava tam býývam :-)
tak co si cekal ?
tygri top z javoru 10let stareho
je to Stagg
to uz stare Shark byly na tom lip..byly z preklizky 
´vyřiznout´ znamena vyřezat, ne OFREZOVAT a VYBROUSIT!!!!!!
To jsem si taky myslel, ale minulý týden mě pan Kaiser vyvedl z omylu. Chlápek mu přinesl na opravu úplně novou lubovku od Gibsonu za 56 klacků, že mu nějak divně drnčí krk. Kaiser zjistil, že to mělo uvolněnou výstuhu, která v tom krku lítala... tzn nešlo to spravit bez totálního rozvrtání krku. Fajn, chlápek ji šel do hudebnin reklamovat a za měsíc mu přivezli druhou. Stejné barevné provedení. Ta druhá (a to mě pobavilo možná ještě víc) měla špatně vycentrovanou kobylu, takže struny šly na krku mimoASmith píše:![]()
jo, ale pořád je to dřevo a u Gibsonu za tisíce máš jistotu kvality a že to maj vymáklý..tady u toho fakt nevim
![]()
něco takového, ale nevím jestli je to přesný typ - http://kytary.cz/gibson-es-335-dot-fat- ... /HN115014/
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Nepatřím mezi uctívače Gibsonů ani po tý značce netoužím, ale mám pocit, jestli pan Kaiser trochu nekecá. Tys ty kytary viděl? Nebo to máš jen z doslechu? Nechce se mi věřit, že by si takhle kazili jméno a pouštěli do světa takový krumply.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
chtěl jsem napsat něco v tomhle duchu, ale pak jsem si řek, kašlu na toJ.J. píše:Nepatřím mezi uctívače Gibsonů ani po tý značce netoužím, ale mám pocit, jestli pan Kaiser trochu nekecá. Tys ty kytary viděl? Nebo to máš jen z doslechu? Nechce se mi věřit, že by si takhle kazili jméno a pouštěli do světa takový krumply.
Nicméně, když užs to načal ze mě - myslím si to samý: ty kytaráři kecaj, až se jim od huby práší... a ochotný jedinci to kolikrát ještě zveličí, a přitom je to jedna paní povídala.
A pokud by to byla přece jen pravda - jak to může pustit na krám ten prodejce ?
I´m wheels... movin´wheels
Kaiser není člověk který by kecal... krom toho ještě dodal, že v tu samou dobu co řešil tento problém měl na seřízení Epinu taky lubovku a tvrdil, že se mu její zvuk líbil víc (to je ovšem dost suběktivní). Pak taky srovnával dnešní PRS a Gibson a říkal, že prs odvádí svou práci podstatně líp a přesněji než dnešní gibson. I seřízení prý od novoty dokonalé.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Tak pan kytarář by měl snad nejlíp vědět, že žádný jediný ideální seřízení neexistujeMastr píše:taky srovnával dnešní PRS a Gibson a říkal, že prs odvádí svou práci podstatně líp a přesněji než dnešní gibson. I seřízení prý od novoty dokonalé.
Někdo chce co nejnižší dohmat, že mu až drnčí struny o pražce, někdo zase podstatně vyšší, abych mohl zabrat při bendování a nevyklouzla přitom struna zpod prstu; to samý prohnutí, někomu vyhovuje úplně rovnej krk, někdo radši víc luk aby struny líp cítil ... Výška snímačů taky může každýmu přijít jinak vhodná pokud jde o zvuk. Někdo chce 9ky struny, někdo 10ky..
Seřízení je individuální věc a je nesmysl chtít u nový kytary dokonalý seřízení. Každej si má/musí najít to svoje, a není to taková věda.
A až budou kytary hrát podle "přesnosti" při výrobě .. to nikdy nebude. Nemám nic proti PRS, ale mě ty kytary vždycky nechaly úplně chladnym, třeba to bylo tou přesností ..
Nechme Gibsony Gibsonama nebo se tohle vlákno ubere do horoucích pr..lí, stejně jako ty ostatní, kde se tohle téma začlo propírat.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Souhlas, ale já to psal obecně -právě proto, že srovnávat takhle značky nemá smysl..
-
djumil
http://www.facebook.com/photo.php?pid=9 ... 0219657178
tak zati,m takhle
tak zati,m takhle
Tu lahvinku blílýho máš na penetraci krku?djumil píše:http://www.facebook.com/photo.php?pid=9 ... 0219657178
tak zati,m takhle
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Radost pohledětASmith píše:djumil píše:http://www.facebook.com/photo.php?pid=9 ... 0219657178
tak zati,m takhle
ahj kcr
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Velice povedené!!! Jak je na tom pevnost laku?
-
djumil
ASmith píše:Tu lahvinku blílýho máš na penetraci krku?djumil píše:http://www.facebook.com/photo.php?pid=9 ... 0219657178
tak zati,m takhle![]()
jinak moc pěkný
![]()
te]kocour píše:Radost pohledětASmith píše:djumil píše:http://www.facebook.com/photo.php?pid=9 ... 0219657178
tak zati,m takhleOpravdu sou řádně vypracované
![]()
ahj kcr[/quoMastr píše:Velice povedené!!! Jak je na tom pevnost laku?
lahvinku mam uz pekne dlouho..
pevnost zatim neni vytvrdly..
kcr: .. diky za uznani
Tak se věci konečně hnuly tady je foto, akorát jsem zjistil že truhlář trochu víc vybral uložení krku a teď je zapuštěnej dost hluboko..napadá někoho jak to "vypodložit" tak o 4mm? 
No ta kresba dřeva je fak parádní sice semtam nějakej souček ale co teď se stim asi nedá dělat nic. to vybrání pro snímače je teda hodně podivný scházej tam ty "komůrky" pro smímače takle ti bude PG asi dost pružit. No aložení krku ... když nebudu koukat na to že je o 4mm jinde tak mi na tom zarazí ty důlky vod vrtáku ty by tam vůbec bejt neměly aby krk a tělo měli co největší styčnou plochu. Místo vrtáku měl použít frézu. ty 4mm by šlo jedině dohnat špalíčkem ze stejnýho dřeva jako je tělo.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

je ti jasny, ze se to drevo za chvili rozsype...? 
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
když na to tak jěště koukam to se mi zdá nebo to lože krku de šejdrem ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

-
woro90-1
Ten špalíček nemusí být ze stejného dřeva jako tělo, já dokonce tvrdím, že nesmí - musí být ze stejného dřeva jako krk. A teď kdo má pravdu a čím je to podložené?
Ještě se to dá vyřešit podložením tenkým klínkem, aby byl krk trochu zakloněný a seděla kobylka podle mé metody - teoretická menzura + struny zlehka se dotýkající pražců narovnaného krku = kameny v pozici nejblíže ke krku a nejníže (ale pořád stojící na červících, ne na své spodní hraně).
Ta obrovská jáma na snímače není nic tak neobvyklého, Squiery řady Affinity to tak často mají. A nevím proč by se to tělo mělo rozsýpat, vždyť je to mohutný kus dřeva.
Ale jak jsem byl pravil, R&D fáze by měla zabrat víc než pár minut, pak se nestanou takovéto chyby.
Ještě se to dá vyřešit podložením tenkým klínkem, aby byl krk trochu zakloněný a seděla kobylka podle mé metody - teoretická menzura + struny zlehka se dotýkající pražců narovnaného krku = kameny v pozici nejblíže ke krku a nejníže (ale pořád stojící na červících, ne na své spodní hraně).
Ta obrovská jáma na snímače není nic tak neobvyklého, Squiery řady Affinity to tak často mají. A nevím proč by se to tělo mělo rozsýpat, vždyť je to mohutný kus dřeva.
Ale jak jsem byl pravil, R&D fáze by měla zabrat víc než pár minut, pak se nestanou takovéto chyby.
Když jsem viděl, na jaký fréze to dělal, tak ta byla stará min 100 let, ale tak díry na snímače jsem ho nechal dělat tak aby to bylo co nejmíň náročný na výrobu, krk jde rovně, když jsem to viděl poprvý tak sem taky myslel že jde šejdrem, ale jde rovně...ono mě se zdá jako problém hlavně to, že mi ta výška splývá téměř s PG, tudíž magnet snímače by asi dost přitahoval struny( dalo-li by se na to vůbec hrát).. takže špalíček nejlíp z javoru, jako je krk jo?