Naše lampové projekty (tipy, rady,...
Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...
tak jsem konecne vychytal posledni mouchu, co jsem mel v bomberovi (prehodil jsem stineni a signal - a volume potak na OD kanalu me fungoval tak nejak tajemne
... ). No kazdopadne, musim rict, ze teda PARADA! Na muj vkus lehce temnejsi, ale jinak nemam slov ... tak krasne stavnaty distortion kanal plny harmonickejch ... proste parada
.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
myslíš to megawatové mostrum?
tak postni nějaký fotky a nahrávky, ať se taky pokocháme 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
no mel jsem to vcera i pichnuty do kompiku z fx-send ... ale nejak jsem nechtel resit, pres co to mam nahrat. Nemas nejakej tip na rozumny nahravaci program?
Ja do ted pouzival audacity, ale ten me prijde takovej lehce tezkopadnej ... chtel bych neco, kde bych mohl primo aplikovat vst efekty real time
Ja do ted pouzival audacity, ale ten me prijde takovej lehce tezkopadnej ... chtel bych neco, kde bych mohl primo aplikovat vst efekty real time
Mně se dost zamlouvá Mixcraft. Je hloupější než normální DAW, ale taky levnější a hlavně je znatelně jednodušší na ovládání. VST v reálném čase umí (hrál jsem přes to na basu s VST amp simulací, co to má od začátku a v pohodě to stíhalo i další efekty).
Tady je trialovka betaverze 6: http://www.acoustica.com/beta/mixcraft.htm
Je znatelně vymakanější než pětka, ale stále si zachovává tu jednoduchost.
Tady je trialovka betaverze 6: http://www.acoustica.com/beta/mixcraft.htm
Je znatelně vymakanější než pětka, ale stále si zachovává tu jednoduchost.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
cubase?
St.Anley Tube Amps
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
St.Anley Tube Amps
super práce - už to opravdu vypadá jak z fabriky 
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
To dělá to Logo 
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem ještě udělal pár fotek venku
http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... 180098.jpg
teď mi to tady hraje a příjemně smrdí novotou (no spíš chemoprenem a barvou
) ale je prostě parádní 
teď mi to tady hraje a příjemně smrdí novotou (no spíš chemoprenem a barvou
St.Anley Tube Amps
zdravím
dávám dohromady seznam součástek a potřeboval by sem poradit jaké potenciometry patří do korekcí v tůtom schématu
. volume bych dal normálně logaritmický ale ty korekce nevim . koukal sem se po netu na podobný hifi korekce ale někde maj LIN jinde zas LOG .
dávám dohromady seznam součástek a potřeboval by sem poradit jaké potenciometry patří do korekcí v tůtom schématu

-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Dal bych lineární. Ovšem určitě bych obě triody z 12AU7 zapojil hned za sebe, jak se to obyčejně dělá. Takhle Ti celkem reálně hrozí problémy s kmitáním.
Pokud tím chceš zesilovat signál z mikrofonu, našel bych něco s pentodou, tohle mi moc šťastně vyřešené nepřipadá.
Pokud tím chceš zesilovat signál z mikrofonu, našel bych něco s pentodou, tohle mi moc šťastně vyřešené nepřipadá.
já s toho schematu chci použít jen ty 4 horní triody . to dole zapojovat nebudu nějak sem nepochopil systém těch přepínačů . S tim zapojením hned za sebe to si myslel jak ? Jinam mam v plánu to používat jako preamp pro CD player , kazeták , PC a gramofon . Gramec bude pripojenej na ti první toriodu .
Edit: ted jak na to tak koukam tak všechno je zapojený na 1. triodu takže ta "odbocka " mezi 1. a 2 triodom to my molo bejt výstup pro nahrávání nebo tak něco
Edit: ted jak na to tak koukam tak všechno je zapojený na 1. triodu takže ta "odbocka " mezi 1. a 2 triodom to my molo bejt výstup pro nahrávání nebo tak něco

-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Předzesilovač na Hi Fi se čtyřmi triodami? To je i na kytarový preamp až, až. I když tady budou mít jednotlivé stupně poměrně nízké zesílení. Ale výhodu v tomto řešení nevidím vůbec žádnou.
Osobně bych to řešil s 1 X EF86, nebo možná 6AU6 ( koupíš levně NOS v Gesu a luxusní zlacené heptal patky u Drbala ), které jsou k těmto aplikacím přímo určeny. Za ní ještě můžeš dát do každého kanálu 1 X triodu zapojenou jako katodový sledovač ( třeba ECC82, nebo 85 ) pak SE konec s vhodnou triodou, v horším případě pentodou zapojenou do triodového režimu. Nejvíce bych se bál výstupáku. Korekce bych si také rozmyslel. Případně je udělat vypinatelné. Zesílení můžeš řešit přepínačem. Vyšší zesílení pro gramec, nižší pro PC... Každopádně, aby to mělo trošku úroveň, náklady na komponenty nebudou rozhodně malé.
Ovšem o lampovou Hi Fi techniku jsem se nikdy zas tak moc nezajímal, tak jsem možná vedle.
RIAA předzesilovače pro gramofony se ještě často řeší s E88CC, má to své zastánce i odpůrce. Odpůrci vychází z toho, že tahle lampa vlastně na audio není vůbec vhodná a příznivci zase tvrdí, že při velmi malém zesílení, které na to stačí se chová uspokojivě a jsou sehnatelné celkem snadno ze starých Tesla zásob.
Osobně bych to řešil s 1 X EF86, nebo možná 6AU6 ( koupíš levně NOS v Gesu a luxusní zlacené heptal patky u Drbala ), které jsou k těmto aplikacím přímo určeny. Za ní ještě můžeš dát do každého kanálu 1 X triodu zapojenou jako katodový sledovač ( třeba ECC82, nebo 85 ) pak SE konec s vhodnou triodou, v horším případě pentodou zapojenou do triodového režimu. Nejvíce bych se bál výstupáku. Korekce bych si také rozmyslel. Případně je udělat vypinatelné. Zesílení můžeš řešit přepínačem. Vyšší zesílení pro gramec, nižší pro PC... Každopádně, aby to mělo trošku úroveň, náklady na komponenty nebudou rozhodně malé.
Ovšem o lampovou Hi Fi techniku jsem se nikdy zas tak moc nezajímal, tak jsem možná vedle.
RIAA předzesilovače pro gramofony se ještě často řeší s E88CC, má to své zastánce i odpůrce. Odpůrci vychází z toho, že tahle lampa vlastně na audio není vůbec vhodná a příznivci zase tvrdí, že při velmi malém zesílení, které na to stačí se chová uspokojivě a jsou sehnatelné celkem snadno ze starých Tesla zásob.
Dobrý den, tento dvoupásmový korektor - tzv. Baxandallův (podle Jamese Baxandalla) se v audiotechnice používá běžně už velmi dlouho, v kytarových zesilovačích je vzácnější (myslím jen u některých typů fy Orange). V těch audio zesilovačích bývaly použity pro výšky i basy převážně lineární potenciometry. Pro ilustraci příklad novějšího zapojení s "Baxandallem" : http://postimage.org/image/hwzf8zt9l/ .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- Dan Rohanský
Co já vím, tak Baxandall má dost velký útlum, takže proto tam nejspíš jsou ty 12ax7.
Díky mě šlo hlavně o průběh těch potenciometrů v tom EQ . Všude sou označený jako N a to by mělo bejt LINEAR. Pak sem pustil Tone Stack Calc tam je ten EQ taky ale jako výchozí průběh je LOG . ten běhá víceméně plynule v celým rozsahu . ale když průběh změnim na LIN. Tak to taky měhá plynule ale jen do asi -20db a pak to sletí hodně rychle na minimum . Až bude trochu čas tak to zkusim provizorně sletovat z nějakých obyčejných součástek a když se to osvěčí tak se to postaví načisto .ješte bych se chtěl zeptat jaký tam má bejt cca anodový napětí na tý hlavní větvi co de k lampám by sem vidět tak 250V . Ano , Ne ?

Zdravím, ano může to být tak velké napětí, aby na anodách nebylo víc než 300V, což je katalogem povolené maximum. Prakticky vhodné napětí bude jakékoli od těch 250V do cca 320V, protože na anodových odporech bude dost velký úbytek. Ta Duncanova kalkulačka je pro první nástřel docela dobrá. Pro případné zájemce je k mání zde: http://www.duncanamps.com/tsc/ (jsou tam všechny nejpoužívanější korektory)
Lze si s ní pěkně pohrát a zjistit jak ovlivňují jednotlivé součástky korekčního obvodu útlum na určitých frekvencích.
Lze si s ní pěkně pohrát a zjistit jak ovlivňují jednotlivé součástky korekčního obvodu útlum na určitých frekvencích.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
asi off topic, ale jeste muzu doporucit jeho kalkulacku na zdroje - ja bych bez ni neudelal ani jeden zesak
.
ono je tam toho víc .
datasheety k strašnej spoustě elektronek pak výpočet impedance a rezistor calculator . šikovný sou to prográmky
datasheety k strašnej spoustě elektronek pak výpočet impedance a rezistor calculator . šikovný sou to prográmky

Zdravím nadšenci .) .. moc prosím o radu. Podle těchto schémat jsme s kámošem postavili zesilovač(náš první
):
http://www.ax84.com/static/corepoweramp ... ematic.pdf
http://www.ax84.com/static/corepreamps/ ... ematic.pdf
po prvním spuštění "svařovačka" na 3kách pinech oktálových patic.
Odpojili jsme celý koncový zesilovač a nechali zapojený jen preamp (b+5,b+4) a master volume jsme vyvedli do jiného zesilovače abychom vyzkoušeli preamp a hrál perfektně!!!(nadšení
). Tak jsme postupovali dál a zapojili b+3 tedy PI a s měřením jsme došli až na 5tky oktálových patic kde jsme usoudili že je vše v pořádku. Dále jsme zapojili tedy b+2 a nastal problém. 1k/5w odpory se nám začaly přehřívat. Změřili jsme tedy napětí za usměrňovačem a naměřili jsme vysokých 510v. Trafa mám se staré kopie jcm800. Udělali jsme tam klasický můstkový usměrňovač který nám dává po usměrnění 360v(což by odpovídalo) ale po sepnutí STANDBY nám to vyskočí na 510v. Nevíte v čem by mohl být problém? Naproti tomu schématu nemá síťové trafo střed mezi žhavením.. tedy grn/yel.
předem děkuji za odpověď
a omlouvám pokud se jedná o nějakou začátečnickou "pitomost"
http://www.ax84.com/static/corepoweramp ... ematic.pdf
http://www.ax84.com/static/corepreamps/ ... ematic.pdf
po prvním spuštění "svařovačka" na 3kách pinech oktálových patic.
Odpojili jsme celý koncový zesilovač a nechali zapojený jen preamp (b+5,b+4) a master volume jsme vyvedli do jiného zesilovače abychom vyzkoušeli preamp a hrál perfektně!!!(nadšení
předem děkuji za odpověď