Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Peťan V.

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Peťan V. »

Latam píše:Super, jak jsi vyřešil to zvednutí aby drželo? Chci řešit něco podobného, ale větší a nejlíp pod to narvat i zdroj + aby to bylo snadno odnimatelné (tzn na sucháči).
Je to na sucháči. Udělal jsem si dřevěnou konstukci, potáhl ji koženkou a zespod přilepil suchý zip s háčkama a ze zhora zase ten opačný sucháč. Pro jistotu jsem to ještě prošil sponkovačkou. Drží to dostatečně, že to nespadne i s pedály, ale jde to i snadno oddělat.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Peťan V. píše: Na ty zadní tři pedály se nedalo šlápnout, tak jsem je trochu povýšil 8)
to jako fakt? nepřipadají mi nijak zastrčené, ale to zvednutí jsi vyřešil poměrně hezky :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Kucí chci se zeptat, čím lepíte ty sucháče na ty efekty? Já to tam dicky namastím vteřinovým lepidlem a nechce to držet... když chci nějak ten efekt posunout a odlepit od toho koberce tak se ten sucháč s toho efektu urve... :evil:
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Mjkl píše:Kucí chci se zeptat, čím lepíte ty sucháče na ty efekty? Já to tam dicky namastím vteřinovým lepidlem a nechce to držet... když chci nějak ten efekt posunout a odlepit od toho koberce tak se ten sucháč s toho efektu urve... :evil:
Taky se mi to teď nějak odlepuje, tak přemýšlím, že to udělám tak, že zespodu přilepím klasicky sucháč a kolem efektu ještě omotám stahovací pásek (takovej ten kasickej plastovej).
pedalboard-pasek.png
pedalboard-pasek.png (6.91 KiB) Zobrazeno 2582 x
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Mě se osvědčili ty bílé lepítka z Baumaxu. Taky to chce tu gumu na spodku efektu pořádně očistit/odmastit, nejlíp technickým benzínem. A na efektech, kde to fakt nedrželo jsem to chytil přes šroubky. Je s tím sice piplačka, ale pak to fakt drží.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

bubucci píše:Mě se osvědčili ty bílé lepítka z Baumaxu.
Můžeš poslat foto/odkaz?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

lepítko
Přílohy
fix-o-mol
fix-o-mol
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

EDIT: soráč spletl jsem si topic :oops: :lol:
Naposledy upravil(a) dfleischer dne 11.10.2011 16:05, celkem upraveno 1 x.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Sucháče přidělávám na krabičky šroubkama, které drží dno krabičky. Funguje to na krabičky typu Hammond i na bossácké a jejich klony. Sucháč nedávám na celou plochu, stačí 2 uzší pásky podél obou hran krabičky (je jedno, zda kolem přední-zadní, nebo pravé-levé), každý uchycen 2 šroubky.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

V Tescu a takových těch supermarketech mívají bar kdy věci za 30Kč. Jednou jsem tam právě vzal oboustranou lepící "pěnu" (prostě pěnová páska) a ta teda držela fest. Z plastu ji bylo takřka nemožné odstranit (jen ředidlem), na kov taky lepila dobře.
symar

Příspěvek od symar »

Chlapi, už jsem to sem dával. Sucháče se mi osvědčily tyto http://www.alza.cz/alphacool-velcro-dvo ... d87594.htm. No a když to nedrží nezbývá než ty gumy a štítky z efektů sundat, schovat a lepit přímo na podklad. Mimochodem, byl jsem až zaskočený jak třeba ty pryže jsou lepené k podkladu (čtyři skoro neviditelné tečky nějakého lepidla). Muselo by být jen otázkou chvilky, kdy se to odlepí. Takže výše uvedený postup skoro doporučuju. Provozuju to takto již nějaký pátek a nouuu problem. Jo jenom k těm sucháčům, těch 130x130 to nemá, jsou menší. Ten co tu právě mám má 110x105. Škoda.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
krasty

Příspěvek od krasty »

Mě se osvědčily tyhle sucháče. Na Bosse, Ibanezy, apod. ty vnější rámečky a na MXR jsem dal ty středy.

http://www.rockster.cz/Pedalboardy/Stag ... vac-pedalu

K vyvýšení druhé řady pedálů jsem použil tohle. Dokonce mě to "donutilo" udělat pořádek v kabelech :D

http://www.rockster.cz/Pedalboardy/Stag ... eni-pedalu

Je to sice obojí dražší řešení, ale je to na pořád a i to hezky vypadá.....
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Sucháče kupuju v textilní galanterii. Prodávají zvlášť pás s "háčky" a pás s "kobercem". Kupuju jen ten s háčky, na dně PB mám zátěžový koberec, na který to chytá až moc, skoro to nejde odtrhnout. Metr pásu s háčky o šířce 5 cm vyjde snad jen na 30 Kč. Samozřejmě nemá samolepicí plochu, ale přišroubování je stejně nejspolehlivější (zvlášť u toho chytání na zátěžový koberec).
krasty: Hezký, praktický, ale ty prachy bych za to nedal. Ale určitě dobrý námět námět k ubastlení něčeho podobného za pár kaček.
speed8: Taky jsem je zkoušel, nějakou dobu to drželo super, ale po čase zřejmě vyschlo lepidlo a krabičky začaly odpadávat.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Zda se mi, ze jich tam bylo 6 klubicek po metru. Hodne jsem je pouzival v modelarine, kde jsou otresy x krat vetsi.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

krasty píše:...

Můj načerno nasprejovaný obdélníkový kousek prkna vypadá stejně dobře, je stejně trvanlivý a stál mě pár korun + DIY feeling gratis :idea: :D
Míla

Příspěvek od Míla »

Já mám efekty přidělané pomocí starého řetězu z tříkolky.
Fender SSS MIJ. Fender de luxe HSS USA. Schecter, BOSS CE2 MIJ, DM-3 MIJ,CS-1 MIJ, Ibanez TS808, MXR Phase 90, Fulltone Fat Boost 2,, Korg, Hughes Kettner Statesman.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Míla píše:Já mám efekty přidělané pomocí starého řetězu z tříkolky.
fotoo :)
Míla

Příspěvek od Míla »

Asi to nebude moc vidět...........
Přílohy
22052011063.jpg
Fender SSS MIJ. Fender de luxe HSS USA. Schecter, BOSS CE2 MIJ, DM-3 MIJ,CS-1 MIJ, Ibanez TS808, MXR Phase 90, Fulltone Fat Boost 2,, Korg, Hughes Kettner Statesman.
symar

Příspěvek od symar »

Skiner píše:
krasty píše:...

Můj načerno nasprejovaný obdélníkový kousek prkna vypadá stejně dobře, je stejně trvanlivý a stál mě pár korun + DIY feeling gratis :idea: :D
No přesně, nejlíp ještě polepit kouskem zátěžového koberce, ty sucháče co jsem doporučoval na efekty a nemá to chybu. Vím o čem mluvím, teda píšu :D :D :D
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“