*** Váš Tuning ***
- Dan Rohanský
Re: *** Váš Tuning ***
Díky... Já tyhle snímače měl skladem, takže jsem si moc vybírat nemohl, ale nevím jestli by se mí bílý hb líbil, možná zebra jo
Jinak tu kytaru moc vážně neberu, pořád ještě má na hlavě stagg 
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale evidentně je to slušná kytara, jinak by ses vyprdl na nějaké vylepšování ne ? 
- Dan Rohanský
Až na ty horší mechaniky, co jsem teď nedávno párkrát sunadaval a nandaval struny, tak jsem si je pořádně zkusil, žádnej zázrak, ale jinak je to v pohodě 
si asi první člověk kdo pochválil StaggRocky_MK píše:No jo, ale evidentně je to slušná kytara, jinak by ses vyprdl na nějaké vylepšování ne ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Já nic nechválil, jen jsem usuzoval, ale tak kdyby to byl fakt úplný sh*t, tak se s tím přece nebude nikdo piplat...je moderní shazovat tyhle levné číny, ale to já nedělám od doby, kdy jsem měl v ruce nějaký stagg strat a nasucho hrál takřka totožně jako squier strat ... a držel ladění. Na rozdíl od mojí číny
Ale věřím, že i ta by dokázala držet ladění, asi je v tom jen moje seřizovací neschopnost ( namazané mám, oktávy seřízené mám, naladěné mám a pár bendů mi domrví ladění tak, že to rve uši, na zakvedlání se to většinou srovná, ale dokonale ne ), ale známý tvrdí, že od té doby, co ze svého noname strata vyhodil srážeče strun na hlavě, tak drží ladění hezky ...
Ono nasucho může znít kytara za 5k mnohem líp než kytara za 25kRocky_MK píše: nějaký stagg strat a nasucho hrál takřka totožně jako squier strat
EDIT: překlep
Naposledy upravil(a) vrablc.v dne 20.02.2012 17:54, celkem upraveno 2 x.
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Fakt???
A já bych se vsadil, že více jak 80% lidí tady z fora by nepoznalo Gipsona a Gibsona podle zvuku a je jedno, jestli budou zaplé nebo vyplé.
A já bych se vsadil, že více jak 80% lidí tady z fora by nepoznalo Gipsona a Gibsona podle zvuku a je jedno, jestli budou zaplé nebo vyplé.
pokud tě nezajímá "zvuk nasucho", tak to jsi dobrývrablc.v píše:Ono nasucho může znít kytara za 5k mnohem líp než kytara za 25kRocky_MK píše: nějaký stagg strat a nasucho hrál takřka totožně jako squier strat- přecejenom jsou to elektrické nástroje a zvuk nasucho většinu moc nezajímá
mám zkušenost, že zvuk nasucho znamená hodně při "mokrém" hraní
tady hraju teď KOSMONOPOL
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Tos jednou zas plácnul volovinu co ?vrablc.v píše:Ono nasucho může znít kytara za 5k mnohem líp než kytara za 25kRocky_MK píše: nějaký stagg strat a nasucho hrál takřka totožně jako squier strat- přecejenom jsou to elektrické nástroje a zvuk nasucho většinu moc nezajímá
Naposledy upravil(a) Rocky_MK dne 20.02.2012 19:31, celkem upraveno 1 x.
já musím Danovi toho stratíka pochválit - hlavně krk parádní kresba a rezonuje jak blázen - s tím tělem už je to trochu horší mno 
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Jo jo, krk rezonuje div se nerozskočí a tělo to nějak moc nezajímá. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Dan Rohanský
Jestli já to tělo trochu nezabil, jak jsem ho napustil voskem 
před tim na tom byl metr čínskýho laku , tak to si tomu tim voskem moc ublížit nemoh 
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Tak jsem dneska dokončil první část úprav kytary
1. původní stav

2. designová úprava PG a knobů (již delší dobu)

3. Výměna kobylkového snímače za Epiphone vykuchaného ze zlaté krytky
Na zvuku to hodně přidalo, hlavně ve výškách. Dřív to byly dost ječivé tenké tóny, teď pěkně zaobletý zvuk. Trošku jsem se bál toho, že snímač stavěný jako krkový, ale myslím že pro moji vlastní potřebu je mi to zatím jedno
V basech jsem pozoroval menší rozdíl, hlavně v hutnosti

4. se chystám v létě výměnu krkového Sc za Hb, tzn vyfrézovat kus těla a pg
Tak uvidíme kdy se podaří 
EDIT: u toho Epi HB byl celkem problém se vzdáleností děr na přichycení, nakonec jsem to tam našrouboval bez pružiny a drží to celkem obstojně
1. původní stav

2. designová úprava PG a knobů (již delší dobu)

3. Výměna kobylkového snímače za Epiphone vykuchaného ze zlaté krytky
Na zvuku to hodně přidalo, hlavně ve výškách. Dřív to byly dost ječivé tenké tóny, teď pěkně zaobletý zvuk. Trošku jsem se bál toho, že snímač stavěný jako krkový, ale myslím že pro moji vlastní potřebu je mi to zatím jedno

4. se chystám v létě výměnu krkového Sc za Hb, tzn vyfrézovat kus těla a pg
EDIT: u toho Epi HB byl celkem problém se vzdáleností děr na přichycení, nakonec jsem to tam našrouboval bez pružiny a drží to celkem obstojně
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Dávat tam snímač bez pružiny je docela nepraktické,nevím jak ti to tam drží, ale když budeš chtít přizdvihnout basovou nebo výškovou část snímače, budeš zřejmě muset znovu lézt pod plato. Proč jsi radši nepřevrtal ty díry ? Ty knoby vypadají jak nabarvené fixkou, jak kdyby prosvítala původní bílá. Ale jestli se ti to líbí ... každopádně to vypadá líp, než ta původní verze, jen ty knoby a ten zvláštní povrch plata to kazí.
Ten rozdíl v hutnosti a basech jsi myslel jak ? Teď je to lepší nebo horší ?
Ten rozdíl v hutnosti a basech jsi myslel jak ? Teď je to lepší nebo horší ?
Drží mi to tak, že je to prostě nadoraz a je to tak akorát vysoko
Díry jsem nepřevrtal proto že zaprvé nemám teď doma vrtačku, a taky ty druhé díry by byly tak blízko těm původním že by to šlo asi dost blbě.
Knoby nejsou fixou ale lakem na nehty
a žádná bílá neprosvítá, je to jen odlesk. Ten povrch plata se mi právě líbí v tom že je stejný jako povrch singlů a původního Hb.
Basy jsou teď mohutnější tzn lepší
Když si dám vedle sebe ty obrázky před a po úpravě říkám si, jak jsem nato tenkrát mohl vůbec hrát
Díry jsem nepřevrtal proto že zaprvé nemám teď doma vrtačku, a taky ty druhé díry by byly tak blízko těm původním že by to šlo asi dost blbě.
Knoby nejsou fixou ale lakem na nehty
Basy jsou teď mohutnější tzn lepší
Když si dám vedle sebe ty obrázky před a po úpravě říkám si, jak jsem nato tenkrát mohl vůbec hrát
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Přesně to jsem si řekl po pár hodinách hraní s fokuskou, která má asi o patnáct kilo víc než ten recyklovaný lisovaný hajzlpapír, se kterým jsem si ničil nervy předtímvrablc.v píše: jak jsem nato tenkrát mohl vůbec hrát
- JakubSoska
Moc hezky zpracované to teda není, ale proč bych se nepochlubil, mým upgradem je výměna singlu za humbucker u kytary Axl headliner
http://thekub4s.rajce.idnes.cz/Axl_Head ... modifikace
http://thekub4s.rajce.idnes.cz/Axl_Head ... modifikace
Epiphone SG G-400 PRO EB - AXL Headliner (s HB u kobylky) - Roland Cube 15XL- Razzor British Sound - Razzor Digitar Delay
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Nic ve zlém, ale vypadá to hrozně 
Nic ve zlém, ohlodaný to máš šíleně, ale když je tam pak ten snímač, tak to vypadá úplně v pohodě
Hlevně, jestli to hraje
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek