Přesně tak, nebo se chystáš dělat homemade kobylu s nestandartní roztečí strun?core88 píše:no jestli je ten krk užší tak by sem spíš koumal jestli ti nebudou při hře sklouzávat éčka. rozteč strun ti určuje kobyla/ktemolo a nultej pražec.M.Trinacty píše:NE, je to tak, že krk je trošku užší, takže struny budou blíž sobě, kděžto mně bude od snímačú přečnívat asi na každé straně pul centimetru
Tady je fotka krku ... Celý homemade, od 14letého dítěte
Homemade kytara
Re: Homemade kytara
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
-
M.Trinacty
tam problem není , kobylku musím vyorbit, ale nultý pražec už tam mám taky homemade, dělaný tak aby se tam vešly struny, jde mně jenom o to, jestli to bude snímat správně, když ty struny budou víc u sebe....
teď je jen otázka jestli se na to bude dát hrát když budeš mít struny blíž u sebe .
EDIT: alespoň se pokus zjistit v jakej poloze budou ty polový nástavce vůči strunám . takle ti to nikdo neřekne .
EDIT: alespoň se pokus zjistit v jakej poloze budou ty polový nástavce vůči strunám . takle ti to nikdo neřekne .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Chystám se na výrobu kytary - telecaster. V technickém nákresu, co odsud mám, je udaná tloušťka kytary 46mm (pokud se nepletu). Mám možnost te´d mít olšové prkno ale jen o tlouštce 45mm. Počítám s tím, že ji budu muset ještě opracovat a tak předpokládám, že v krajním případě (a hodně teď přeháním) mi zbyde tak 40mm na tloušťku.
Bude to mít velký vliv na zvuk? Popřípadě jaký?
A mám radši shánět dál tlustší desku? Nebo třeba zkusit slepit dva kusy abych dosáhnul víc vyhovující tloušťky?
Bude to mít velký vliv na zvuk? Popřípadě jaký?
A mám radši shánět dál tlustší desku? Nebo třeba zkusit slepit dva kusy abych dosáhnul víc vyhovující tloušťky?
Těch 5, 6 milimetrů na zvuk určitě vliv mít nebude, spíš pak občas bývá problém s dalšími rozměry, který tě v první chvíli ani nenapadnou. Např. push-pull poty by se ti tam nemusely vejít. Další problém by mohl být třeba u sedýlka pro krk. Budeš v tom místě mít o 6 mm méně materiálu a budeš to muset rešit. Buď to dobře spočítat, jestli ho tam bude dost nebo nesmíš ten krk tolik zapustit do těla, ale zas budeš mít problém s kobylou. Jednodušší by bylo sehnat ještě nějakou desku třeba javor s pěknou kresbou a nalepit to jako top na vrch.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Potenciometry tam budu mít jen dva, klasické. To by neměl být problém ne? Vždyť SG je ještě tenší, má jen 35mm na tloušťku.
To sedlo krku, toho se bojím nejvíc. Přinejhorším i to zakončení krku lze trochu snížit ne? Obrousit 2-3mm, to by nemělo být nijak kritické ne?
To sedlo krku, toho se bojím nejvíc. Přinejhorším i to zakončení krku lze trochu snížit ne? Obrousit 2-3mm, to by nemělo být nijak kritické ne?
Broušení patky krku bych se být tebou radši vyhnul. Už kvůli šroubům, co budou držet krk a tělo u sebe, aby tam taky zbyl nějakej materiál, ve kterým můžou držet. Radši bych pohledal silnější desku nebo ten top nebo tu desku, co máš nesmíš z tenčit o 5 mm, ale třeba jen o 1 mm. Ta deska je tak křivá nebo proč bys musel ubrat 5 mm?ošťa píše:Potenciometry tam budu mít jen dva, klasické. To by neměl být problém ne? Vždyť SG je ještě tenší, má jen 35mm na tloušťku.
Já jsem psal, že je to krajní případ kdybych bych musel stáhnout prkno o 5mm. Budu se snažit co nejmíň.
Hlavně díky za rady. Vím teda na co dávat pozor.
Hlavně díky za rady. Vím teda na co dávat pozor.
Squier Affinity je taky 40mm tlustý. Nevadí to. Leda bys tam chtěl třeba jasanový top tl. 6 až 10mm, to bys měl dost rezervu na hoblování.
-
djumil
- Bydliště: morava slezko,neni žadne česko :-D,severni morava tam býývam :-)

hotovka :-)lak nic moc no
´vyřiznout´ znamena vyřezat, ne OFREZOVAT a VYBROUSIT!!!!!!
peckadjumil píše:
hotovka :-)lak nic moc nopoprve sem zapasil z epoxidem ,priste 100%

-
djumil
pecka
nemáš někde lěpší foto ?[/quote]
nekde vyse je odkaz ;-)na album
nekde vyse je odkaz ;-)na album
nekde vyse je odkaz ;-)na album[/quote]djumil píše:peckanemáš někde lěpší foto ?
joaha já myslel že si postavil už další

-
djumil
joaha já myslel že si postavil už dalšícore88 píše:nekde vyse je odkaz ;-)na albumdjumil píše:peckanemáš někde lěpší foto ?
dokoncil :-)zacnu novou asik nakou lahutku
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Rocku zdar, sorry za OT, ale třeba někomu poslouží jako inspirace tahle Vampirella. Patří mému kamarádovi, který ji dostal od taťky. Není nádherná ?
Já mu ji závidím 
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Jeho pradědeček se možná jmenoval Švejk nebo Hašek.
Ale trochu srandy neuškodí ....
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
tak uz jsem taky dokoncil vlastni stavbu kytarky a musim uznat ze to hraje nad moje ocekavani
!!!
-
woro90-1
Trocha inspirace pro prvničky, docela hezká jednoduchá kytara, a doma dělaná bude nejspíš hrát lépe než originál: http://www.cbsky.com/product_disp.php?d ... 1&weblan=e Zvlášť dobře vypadá v černé s bílým pruhem: http://img03.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1524390851. Konstrukcí je to Telecaster, jen hlava je zakloněná, tělo i hlava jsou dokonale symetrické (jednodušší šablony, jednodušší spasování), výřezy mají velké poloměry zakřivení. A s trochou štěstí by ani nemusela padat na hlavu, ačkoli to znamená snažit se o co nejlehčí krk a těžké tělo.
První obrázek - to nevadí, že tam je jen stopbar?