Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Mjkl »

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 9410_n.jpg

Tak jsem si dneska udělal pořádek v těch mých pedálech... dal tam ty suché zipy pod ty šrouby a konečně si to poskládal tak at to funguje :) Časem to chce koupit nějaký ten kufřík na to... :)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Lidi, tohle vypadá docela zajímavě. 12 presentů by mělo stačit, smyček by to asi chtělo víc. Každopádně zajímavá novinka.

http://www.checha.cz/#!collection/vstc1=switchbox
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Nemáte někdo zkušenosti s propojením dvou "kufrů" právě předělávám pedalboard do dvou kufrů a zjišťuji, že musím vymyslet něco, čím bych spojil (propojil kabel) nějak jednoduše - vyhovovalo by mi něco jako Obrázek nebo něco podobnýho a krátkýho v 6 provedení

nebo možná něco takovýho, ale taky v šestkovým provedení Obrázek

EDIT: Teď jsem vymyslel jinou alternativu, ale pokud víte o něčem, co jsem psal, tak napište, jsem zvědav ;)
tady hraju teď KOSMONOPOL
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Eizor píše:Nemáte někdo zkušenosti s propojením dvou "kufrů"
No, prostě vezmi kabel, třeba takový, kterým se propojují efekty a zapoj ho do posledního efektu v prvním pedalboardu a do prvního efektu v druhím pedalboardu ne?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Máš pedalboardy, které mají napevno vstupní a výstupní jack-samice? Pokud ano, co řešíš? Na vstup 1. PB jde kytara, jeho výstup propoj vhodně dlouhým spojovacím kablíkem (jako 2 krabičky) se vstupem 2. PB. Pokud máš PB bez konektorů, prostě jen futrál a prkno, udělej to jak píše rotten77. Případně si ty vstupní a výstupní konektory na obou PB dodělej, třeba do hammond krabiček (stačila by např. tahle úzká http://www.ges.cz/cz/kh-102-GES07203789.html). Inspiruj se tímto od pana Smrčky, případně si to od něj pořiď: http://www.smrckaeffects.com/1132/patch-bay-box/). Výhodou je, že nebudeš opakovaně odpojovat-připojovat krabičky, třeba plastovým konektorům pájeným do PCB to dlouhodobě nesvědčí.
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

no, já to nemám až tak jednoduchý :D mám TB lištu od smrčky a poslední dva spínače ovládají efekty v druhém kufru. :D Ale nejspíš to udělám jak to říká Fořt :) Díky
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Tak se pak pochlub s fotkou ;)
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Latam píše:Tak se pak pochlub s fotkou ;)
zítra si jedu ty kufry kupovat, ale potom jedu ryt zahradu :D , takže fotky sem hodím možná v neděli :wink:

EDIT: ale hodím sem foto toho co jsem měl doteď. - omlouvám se za kvalitu, ale je to focený mobilem z dálky a ještě k tomu zmršený v malování :D

Obrázek

EDIT 2: na tu krabičku by měly stačit tyhle zásuvky ne? http://www.gme.cz/konektory-jack-do-pan ... -p809-055/
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Tak jsem si spíchnul footswitch z boss krabičky. Zítra půjde do boardu. Už se těším na snadné přepínání kanálu současně s chorusem ;-)

To Eizor:
Už chápu, že chceš dva boardy :-)
Přílohy
IMAG0134.jpg
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Fořt

Příspěvek od Fořt »

to Eizor: Kolik krabiček budeš mít na tom druhém PB? Kdyby sis udělal trochu pořádek na tom současném, tak se ti tam pár krabiček ještě vejde. To bych spíš dal mimo PB wah a ušetřil si tak mj. i místo na pódiu.
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Fořt píše:to Eizor: Kolik krabiček budeš mít na tom druhém PB? Kdyby sis udělal trochu pořádek na tom současném, tak se ti tam pár krabiček ještě vejde. To bych spíš dal mimo PB wah a ušetřil si tak mj. i místo na pódiu.
V prvním bude wah, ladička, krestlítka a lišta a v druhém budou tři + adaptéry + footswitch

A ten současný mi velikostně stačí hodně, ale koupím si dva menší, takže místo na pódiu ušetřím. Ale hlavní důvod, že to dávám do dvou kufrů je ten, že je to moc těžké a velké, což je problém při přepravování. :)
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

jak jsem slíbil, tak sem dávám fotku nového pedalboardu - zatím je to taková beta verze (budu si dělat ještě propojky) + musím udělat nějakou svorku, kterou budu kufry k sobě přidělávat (ale nejspíš to nebude ani nutné)

Obrázek

+ teda budu uvnitř kufrů nejspíš měnit vnitřní úpravu, protože ta látka co tam je, tak se vytrhává a špatně drží suchý zip - jaký materiál nejvíc drží háčky od suchého zipu? :)
Míra

Příspěvek od Míra »

Žeby protikus suchého zipsu :lol: :lol: :lol: , věčinou sem viděl že tam pravě vlepovali velké kusy sucháče. Jo jinak nemáš lepší koupit napájecí zdroj na více efektů než tam mít prodlužovačku ? co zbytečně zabírá místo.
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Míra píše:Žeby protikus suchého zipsu :lol: :lol: :lol: , věčinou sem viděl že tam pravě vlepovali velké kusy sucháče. Jo jinak nemáš lepší koupit napájecí zdroj na více efektů než tam mít prodlužovačku ? co zbytečně zabírá místo.
ten zdroj na více efektů mám v plánu, ale za 1) momentálně na něj nemám peníze ( a když ho tam nutně nepotřebuji, tak ho nebudu kupovat) 2) ještě budu nejspíš kupovat nějaké efekty, takže až budu spokojený s efekty, tak ho koupím.

Protikus suchého zipu se dá koupit např 50x30cm velký kus? Popřípadě kde :)
Míra

Příspěvek od Míra »

Zjevně sem se zmýlil, protože tak velký suchý zip se nedělá. Ale je tu jiná varianta, pokud netrváš na celé ploše stačilo by nalepit pásky suchého zipu
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Používam tzv. "lícovku"- koberec, ktorý sa používa pri výrobe reproboxov a nemám s tým najmenší problém. Krabičky držia na 100%, dokonca je ich problém odlepiť.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Eizor píše: teda budu uvnitř kufrů nejspíš měnit vnitřní úpravu, protože ta látka co tam je, tak se vytrhává a špatně drží suchý zip - jaký materiál nejvíc drží háčky od suchého zipu? :)
že by to začali až tak šidit? Mám ten kufr už nějaký ten pátek a s tímto problém nemám. Fakt teda je, že ty efekty na sucháči vyndám tak jednou za půl roku...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Skiner píše:
Eizor píše: teda budu uvnitř kufrů nejspíš měnit vnitřní úpravu, protože ta látka co tam je, tak se vytrhává a špatně drží suchý zip - jaký materiál nejvíc drží háčky od suchého zipu? :)
že by to začali až tak šidit? Mám ten kufr už nějaký ten pátek a s tímto problém nemám. Fakt teda je, že ty efekty na sucháči vyndám tak jednou za půl roku...
Tenhle kufr jsem měl a ta látka byla fakt na nic, musel jsem ji celou znovu přilepit (po ruce byla tavná pistole, tak tím, drželo to dobře :-)).
timy1123

Příspěvek od timy1123 »

Konečně jsem si trošku poupravil šoubordík.. přidal jsem něco homemade ...lpb1 a napáječ 10x10v
Ještě mi zbejvaj dva volný fousy a trochu místa vlevo tak přemejšlím ještě nad nějakým efektíkem.
Nejradši bych tam viděl EHX oktáver nejlíp mikropoga ..ale ta cena :roll: a nebo mám ješte postavenej big muff ten by se tam taky moh hodit na poslední fous...akorát by musel před modulace za ds1 to by bylo zase drátování..
A ještě by se mi líbilo vyhodit ten pháser od bosse a místo něj dát klasickejvelkej small stone...
Přílohy
ouboard upgrade.jpg
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Dobrý vintage board... :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“