Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Ctibi

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od Ctibi »

Mlask píše:ja ted poprvy vyzkousel elixiry, hraju na ne druhej mesic a furt cinkaj jak nový. Mazu je poctive fast fretem a fakt si je nemuzu vynachvalit :-)
jestli ti ale můžu poradit, tak elixiry ničím nečisti. ty struny jsou potaženy látkou proti reznutí a čištěním si jí sedřeš. Mluvím z vlastní zkušenosti :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já je tedy normálně otírám hadříkem a takové zkušenosti nemám.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Diamant

Příspěvek od Diamant »

Mlask píše:ja ted poprvy vyzkousel elixiry, hraju na ne druhej mesic a furt cinkaj jak nový. Mazu je poctive fast fretem a fakt si je nemuzu vynachvalit :-)
Já jsem hrál na elixiry půl roku, ničím jsem je neošetřoval a stále vypadaly dobře, ale stav opotřebení byl po půl roce už horší... :D
Naposledy upravil(a) Diamant dne 12.02.2014 20:12, celkem upraveno 1 x.
Mlask
last.fm: http://www.last.fm/user/Mlask1337

Příspěvek od Mlask »

zvukove mi teda spis sednou earnie ballky, ale ty sou fakt po tejdnu hotový ( ty standartní slinky ) . Ty ruzny coated sem jeste nezkousel, mozna zas nekdy priste :-) Jinak ten fast fret mazu vice me kuli tomu klouzavymu feelingu po strunach. Ale nepride mi ze by to poskozovalo ten vlastni coating.
cort X-1 + EMG 81
Peavey 6505 combo
POD HD 400
Cort artisan bass
alesis DM7
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

Bummer píše:Já je tedy normálně otírám hadříkem a takové zkušenosti nemám.
tak hadříkem možná, ale já je čistil tím dunlopem 65 a začali se třepit a reznout.
Mlask
last.fm: http://www.last.fm/user/Mlask1337

Příspěvek od Mlask »

to se mi teda zatim nestalo. Jediny misto kde sou znat znamky opotrebeni je tam kde trsam :S
cort X-1 + EMG 81
Peavey 6505 combo
POD HD 400
Cort artisan bass
alesis DM7
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Na minulé stránce jsem se ptal, jaké struny na C ladění.
Byl jsem v kytarách.cz a tam kluci samozřejmě mi nic nedoporučili. Tak jsem jim řekl, že doteď jsem měl .054 basovou a že je to blato. Tak přede mě hodil borec .056. Říkám, že je to málo, že to bude zase na pikačua. Tak nakonec hodil přede mě tyto struny DR DDT-13 s tím, že basová má .065. Jelikož šlo vidět, že je otravuju, jeden na mě mluvil s plnými ústy snad vlašáku, druhý tam zíval, tak jsem je vzal, ještě jsem se zeptal, jestli nemají trsátka Gator, přičemž si neodpustil chlapec poznámku, ať mi slečna překreslí želvu na krokodýla. No radši jsem rychle zaplatil a šel. No ale tohle patří do jiného vlákna. Zpět ke strunám. :)
Při rozbalení jsem si říkal, že to mají asi nějak kua špatně rozdělené. Buď jsem fakt vůbec v tu chvíli nevěděl nebo to mají opravdu divně napsané. No blbě jsem je samozřejmě namotal, takže jsem musel předělávat. Celkem lana, abych pravdu řekl. Tak jsem je naladil a vida, na Cčkové ladění už nebudu zkoušet jiné struny, protože tyto jsou parádní. Uvidím však, co se stane za nějaký čas. Žádné klouzání basové struny mimo krk. Mile mě překvapilo, že kytara má najednou hutnější zvuk (opravdu, není to jen pocit). Dále mě překvapilo, že po prvních 20 minutách ihned po natažení se rozladily opravdu jen mírně a od včerejšího večera stále drží perfektní ladění. Zvuk nasucho je méně cinkavý než jsem zvyklý a poměrně hlasitý.
Závěrem bych tyto struny doporučil, avšak pro ty, co ladí opravdu minimálně C standard a mají rádi silnější struny. Nerozumím tomu, jak kytaristé z Dark Gamballe mohou hrát na .070 v Cčku.
Obrázek
Scholda

Příspěvek od Scholda »

Zdravím co byste řekli na tyto struny? :D http://kytary.cz/gibson-special-alloy-h ... /HN144355/
frytol

Příspěvek od frytol »

speed8 píše:Na minulé stránce jsem se ptal, jaké struny na C ladění.
Byl jsem v kytarách.cz a tam kluci samozřejmě mi nic nedoporučili. Tak jsem jim řekl, že doteď jsem měl .054 basovou a že je to blato. Tak přede mě hodil borec .056. Říkám, že je to málo, že to bude zase na pikačua. Tak nakonec hodil přede mě tyto struny DR DDT-13 s tím, že basová má .065. Jelikož šlo vidět, že je otravuju, jeden na mě mluvil s plnými ústy snad vlašáku, druhý tam zíval, tak jsem je vzal, ještě jsem se zeptal, jestli nemají trsátka Gator, přičemž si neodpustil chlapec poznámku, ať mi slečna překreslí želvu na krokodýla. No radši jsem rychle zaplatil a šel. No ale tohle patří do jiného vlákna. Zpět ke strunám. :)
Při rozbalení jsem si říkal, že to mají asi nějak kua špatně rozdělené. Buď jsem fakt vůbec v tu chvíli nevěděl nebo to mají opravdu divně napsané. No blbě jsem je samozřejmě namotal, takže jsem musel předělávat. Celkem lana, abych pravdu řekl. Tak jsem je naladil a vida, na Cčkové ladění už nebudu zkoušet jiné struny, protože tyto jsou parádní. Uvidím však, co se stane za nějaký čas. Žádné klouzání basové struny mimo krk. Mile mě překvapilo, že kytara má najednou hutnější zvuk (opravdu, není to jen pocit). Dále mě překvapilo, že po prvních 20 minutách ihned po natažení se rozladily opravdu jen mírně a od včerejšího večera stále drží perfektní ladění. Zvuk nasucho je méně cinkavý než jsem zvyklý a poměrně hlasitý.
Závěrem bych tyto struny doporučil, avšak pro ty, co ladí opravdu minimálně C standard a mají rádi silnější struny. Nerozumím tomu, jak kytaristé z Dark Gamballe mohou hrát na .070 v Cčku.
Obrázek
My měli v kapele kdysi .70 basovou a .17 dole. haha. Pak jsem zjistil, že se na tom nedá udělat ani flažolet, natož nějaký bendy. Šli do koše a teď mam .09 na drop B. :)
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Na Drop E to muze byt fajn, ne? :D
Hodně budem někde...
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

hele mám teď tyhle lana taky na kytaře a sice to chvilku trvalo než sem si zvykl. hrajem v drop C ale jako maximum kam bych u tehle strun byl ochoten jit je ten Cstandart pak uz je to blato...
navic kdo ladi hloubs nez Cstand uz by se mel mozna rozmyslet jestli si neporidit basu... :-D
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Moment, sedumnactky jsou blato pod drop C? Trinactky se daj naladit do Drop H a je to na hranici hratelnosti...
Hodně budem někde...
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

SUK píše:Moment, sedumnactky jsou blato pod drop C? Trinactky se daj naladit do Drop H a je to na hranici hratelnosti...
já myslel ty 13- 65
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Mejla

Příspěvek od Mejla »

Zdravíčko, chtěl bych poprosit o radu. Hodlám vyzkoušet hraní v ladění, co používaj Architects G# drop. Jaký struny by na to mohly být dobrý na Les Paulovskou menzuru. Měl jsem .13-.62 D'Addaria, ale už mi přišlo, že v A dropu to neni úplně ono. Mam strach z toho, abych si nekoupil struny a nebylo to pak bláto.
ades

Jake struny

Příspěvek od ades »

Zdravim, chci koupit kamosovi k narozkam neco ke kytare hraje na JAY TURSER JT-300 a napadlo me ze mu koupim struny ale vubec se v tom neorientuju hraje muziku jako treba:
Obrázek

Cena idelane do 200,- ale nevadi vic kdyz do 200 budou jen sunty :wink:

diky moc
Ctibi

Re: Jake struny

Příspěvek od Ctibi »

1. bylo zbytečné zakládat toto téma, protože tady toho je hodně: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/j ... t2737.html

2. pokud koupíš tyto, myslím, že je velká šance se trefit: http://kytary.cz/ernie-ball-2221/HN104557/
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Sloučeno, dík za odkaz.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Já bych struny nekupoval. Je poměrně velká šance, že se do jeho oblíbených netrefíš. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
ades

Re: Jake struny

Příspěvek od ades »

Ctibi píše:1. bylo zbytečné zakládat toto téma, protože tady toho je hodně: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/j ... t2737.html

2. pokud koupíš tyto, myslím, že je velká šance se trefit: http://kytary.cz/ernie-ball-2221/HN104557/
Vezmu je, dík. Kdyz se mu ebudou libit tak je muze jit vratit nebo vymenit...
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Hm, netušíte jestli se daj koupit struny jednotlivě někde tak, aby si člověk nakombinoval svoji sadu k ladění, který mu vyhovuje?
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“