Homemade kytara
-
woro90-1
Re: Homemade kytara
To je wraptail kobylka. To, co se dnes používá jako struník, byla původně kobylka, ale z této role postupně vymizela s rozšířením ABR-1 a jejich příbuzných, prostě Tune-O-Matic. Na vršku je hrana pro intonaci, není to hladké jako stopbar (ačkoli rané exempláře tu hranu snad neměly a vypadaly přesně jako dnešní stopbar), a má to vzadu schované dva červíky pro doladění. Na většině kytar ji vytlačila stavitelná kobylka, ale postupně se zase vrací do módy - nemusí se nastavovat strunu po struně a vypadá dobře.
Fotky a nahrávky jsou kde? No tak honem honem, ať ti to taky můžem pochválit.Mr.Fender píše:tak uz jsem taky dokoncil vlastni stavbu kytarky a musim uznat ze to hraje nad moje ocekavani!!!
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Chtěl jsem se Vás hodně předběžně zeptat (řádově měsíce) jestli jste někdo ochotní mi vyrobit krk ke kytaře. Budu si stavět telecastera. Jediný, co bych já udělal je, že bych vám zaplatil materiál a něco za práci. Pokud je někdo ochotný, odhadnete mi i teď přibližně cenu třeba? Zjišťuju si nejlevnější a nejkvalitnější způsob, jak se k tomu krku dostat.
Děkuji.
Děkuji.
Na guitarfetish.com za nejakych 32 usd + posta. A maju aj celkom dobre snimace. Myslim, ze ktokolvek by to tu robil, musel by si pytat omnoho viac, iba ze by charita...
Tak zrovna výrobu krku bych asi jen tak někomu nesvěřil ani sobě ne
. V tomhle bych důvěřoval tak možná kytarářovi nebo bych koupil hotovej.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
-
Teorge
Nevíte o obchodě s dřevem na kytary? Ale se širší nabídkou než solleguitars.
Jsou tu lidi, co do výroby kytar dělají a ty vypadají slušně, takže jsem myslel, že k tomu bude mít někdo třeba lepší přístup, bude mít víc zkušeností a bude ochotnýJ.J. píše:Tak zrovna výrobu krku bych asi jen tak někomu nesvěřil ani sobě ne. V tomhle bych důvěřoval tak možná kytarářovi nebo bych koupil hotovej.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Většina lidí ty krky kupuje, málokdo se do toho pouští sám...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
tahle kytara je kopie jedny stary italky (prelom 70/80 let)woro90-1 píše:Trocha inspirace pro prvničky, docela hezká jednoduchá kytara, a doma dělaná bude nejspíš hrát lépe než originál: http://www.cbsky.com/product_disp.php?d ... 1&weblan=e Zvlášť dobře vypadá v černé s bílým pruhem: http://img03.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1524390851. Konstrukcí je to Telecaster, jen hlava je zakloněná, tělo i hlava jsou dokonale symetrické (jednodušší šablony, jednodušší spasování), výřezy mají velké poloměry zakřivení. A s trochou štěstí by ani nemusela padat na hlavu, ačkoli to znamená snažit se o co nejlehčí krk a těžké tělo.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Nejlevnější je udělat si sám ze dřeva, které v ideálním případě leží doma ladem a za rohem bydlí dobrý známý, aspoň truhlář, s vybavenou dílnou.ošťa píše:Chtěl jsem se Vás hodně předběžně zeptat (řádově měsíce) jestli jste někdo ochotní mi vyrobit krk ke kytaře. Budu si stavět telecastera. Jediný, co bych já udělal je, že bych vám zaplatil materiál a něco za práci. Pokud je někdo ochotný, odhadnete mi i teď přibližně cenu třeba? Zjišťuju si nejlevnější a nejkvalitnější způsob, jak se k tomu krku dostat.
Nejjednodušší a pro začátečníka nejspolehlivější je koupit trochu lepší čínskou kytaru jen kvůli krku a zbytek rozprodat, rozdat nebo taky nějak využít.
Nejkvalitnější způsob, dostat se ke krku, bez ohledu na potřebný balík dolarů, je objednat krk u Warmotha v US nebo Rockingera v SRN. V Česku myslím, že se dá kvalitní krk objednat v NBS Hořovice.
Já si pro moje kytary dělám krky sám a pořád se mám co učit. Strojní vybavení skoro žádné nemám, ani neplánuju, baví mě ruční práce, i když trvá zatraceně dlouho. Z toho důvodu nedělám nic na zakázku, jen pro vlastní experimenty. Momentálně dokončuju krk z bambusového laminátu pro SG-typ kytary...... Tak zrovna výrobu krku bych asi jen tak někomu nesvěřil ani sobě ne. V tomhle bych důvěřoval tak možná kytarářovi nebo bych koupil hotovej.
......Jsou tu lidi, co do výroby kytar dělají a ty vypadají slušně, takže jsem myslel, že k tomu bude mít někdo třeba lepší přístup, bude mít víc zkušeností a bude ochotný
Ale byly časy, kdy jsem udělal krk z nohy od stolu (bukové dřevo) a hmatník z boku šuplíku, nalepil epoxidem pražce z mosazného drátu a občas jsem dostal otázku, kde jsem tu Ameriku sehnal.
Co tím chci naznačit? Stavba krku není těžká, pokud jsme ochotni se učit z chyb, ale hlavně předem plánovat a studovat metody zkušenějších. O tom je v internetu obrovské množství informací, jen se v tom pohrabat.
Za Šumavou a Atlantikem se toho tak nebojíNero píše:Většina lidí ty krky kupuje, málokdo se do toho pouští sám...
ahj kcr
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
-
woro90-1
A pokud jsme tak důslední, že se učíme jen z cizích, není to navíc nijak zvlášť drahá záležitost.kocour píše:Stavba krku není těžká, pokud jsme ochotni se učit z chyb
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,chci se zeptat - plánuju si na strata dát ke kobylce humbucker a napadlo mě,kdybych vyměnil i kobylu a dal tam humbuckrovou z telete,prodloužil by se sustain ? Já myslím že určitě,ale obnášelo by to dofrézování,aby se tam ten hambáč vůbec vešel a taky úpravu pickguardu ( nebude problém ). Myslíte že to má cenu ?
omlouvám se jestli to sem nepatří,ale nechci tu zasírat fórum navým tématem o každé kravince...
omlouvám se jestli to sem nepatří,ale nechci tu zasírat fórum navým tématem o každé kravince...
-
woro90-1
Tak se zamysli nad tím, jak ta kobylka vypadá a jak a k čemu se co montuje, a dojde ti, že ti ta telecí kobyla bude viset ve vzduchu nebo na pickguardu. A jestli chceš nutně honit sustain a mojo, spíš si nech od někoho udělat těžší blok tremola.
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem o tom někde psal, ale to s tim snímačem v masivním kovovém rámu souvisí, tak to musím znovu připomenout:kdybych vyměnil i kobylu a dal tam humbuckrovou z telete,prodloužil by se sustain ? Já myslím že určitě,
Kdysi, ještě za totáče, byl trend, dělat kobylky, nulťáky a jiné detaily z masivní mosazi, údajně k vylepšení sustainu a zlepšení soundu kytar a bas vůbec. Tak jsem dostal za úkol pro Stratocastera, z 2,5 mm mosazného plechu udělat nový pickguard a přendat na něj snímače, přepínač a potáky. Majitel to zkusil nasucho a hned musel odjet na vystoupení. Druhý den to přivezl zpátky a zoufale prosil o obnovení původního stavu. Prý to na sále drásalo uši, a musel to dohrát na jinou kytaru.
Tak že nerezonující uchycení snímačů v plastikovém rámečku nebo pickguardu má svoje přednosti. A "telecí" kobylka se snímačem v podnájmu je vyjímka, potvrzující pravidlo. A Telecaster je vůbec vyjímečná kytara.
Přesně takworo90-1 píše:Tak se zamysli nad tím, jak ta kobylka vypadá a jak a k čemu se co montuje, a dojde ti, že ti ta telecí kobyla bude viset ve vzduchu nebo na pickguardu. A jestli chceš nutně honit sustain a mojo, spíš si nech od někoho udělat těžší blok tremola.
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
-
woro90-1
Telecaster je také mohutnější než Stratocaster a má tu kobylku pevně chycenou do dřeva. A žádný obrovský rozdíl v sustainu to není.
Samec věčně hladové malé šelmy: Stejně je zvláštní co všechno se šíří za pověry o sustainu a vůbec zvuku - jednou se dovažuje mosazí jako hmota obecně zlepšující zvuk, jindy se sundává všechno co je přišroubované, že šroubky zvuk kazí, pak se snímače dávají co nejdál od strun, aby "bylo slyšet dřevo"
Samec věčně hladové malé šelmy: Stejně je zvláštní co všechno se šíří za pověry o sustainu a vůbec zvuku - jednou se dovažuje mosazí jako hmota obecně zlepšující zvuk, jindy se sundává všechno co je přišroubované, že šroubky zvuk kazí, pak se snímače dávají co nejdál od strun, aby "bylo slyšet dřevo"
Takže pánové jdu se pochlubit... není to sice tak docela homemade (velké díky Djumilovi a panu Kaiserovi), ale myslím že to sem patří. Takže pohleďte na mou novou prasárničku.
Javorový krk skrz tělo, ebenový hmatník a křídla z olše.

Javorový krk skrz tělo, ebenový hmatník a křídla z olše.

Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Mastr: nádhera, já mám pro Véčka slabost a tohle se mi fakt líbí 
If ain't broken, don't fix it!
OT

to je přesný, já těch věčně hladových malých šelem mám doma několikworo90-1 píše:....Samec věčně hladové malé šelmy....
If ain't broken, don't fix it!
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Mastr: paráda, můžeš zveřejnit na kolik tě přibližně vyšlo? 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo