Single a Tremolo
Pravidla fóra
Single a Tremolo
Ahoj, jaký máte postoj k single snímači (samozřejmě v kombinaci s humbuckerem) a k tremolu? Berete je jako nutnost nebo jako zbytečnost? Já myslím že obojí se hodí mít.
Hlasujte i pište.
Hlasujte i pište.
Guitar: Ibanez RG350EX
Amplifier: Roland Cube 20X
Footswitch: Boss FS-5U
Strings: Carl Martin 0.10
Pick: Jim Dunlop 1 mm
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
nechápu to "samozřejmě v kombinaci s humbuckerem". přece singly nejsou žádná zbytečnost, je to polovina základního kytarové zvuku, je to klasika, dobře, na metal nejsou zrovna moc fajn, ale nějak jich upazdňovat kvůli tomu...
. jen můj názor
every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
Já mám podobný názor, napsal jsem to tam aby to někdo nepochopil že myslím kytaru jen se singly. Upřímně řečeno, takovou kytaru bych si nekoupil. Nejlepší je HSS nebo HSH... Ale stejně hraju pořád na spodní hambáčcaroline22 píše:nechápu to "samozřejmě v kombinaci s humbuckerem". přece singly nejsou žádná zbytečnost, je to polovina základního kytarové zvuku, je to klasika, dobře, na metal nejsou zrovna moc fajn, ale nějak jich upazdňovat kvůli tomu.... jen můj názor
Mohl bys připsat i důvod k takovýmu výkřiku? Dnes jsou hodně v módě dvouhumbuckerové kytary bez tremola tak mě zajímají názory ostatních.vikicek píše:Celej tvůj příspěvek je bullshit Carvere
CarverCZ píše:Mohl bys připsat i důvod k takovýmu výkřiku? Dnes jsou hodně v módě dvouhumbuckerové kytary bez tremola tak mě zajímají názory ostatních.vikicek píše:Celej tvůj příspěvek je bullshit Carvere
já souhlasim s vikickem.
jakoze fakt to nechápu..........
někdo považuje singly za blbost protoze je neupotřeby, ale nekdo milující zvuk stratu se bez singlu neobejde, to samé s tremolem
jinak "dnes jsou v mode dvouhumbuckerové kytary bez tremola". ty dvouhumbuckerové kytary bez tremola, jsou v módě uz hodně dlouho. Les Paul a SG sem v seriích dlouho neviděl s tremolem (nepocitejme SG anguse younga).
ale dobře, k tématu:
single: i když mám hodně rád clean lezoucí z humbuckerů, tak single má hodně do sebe, a jendou chci strata SSS
tremolo: osobně ho považuji za zbytečné, ale kdo ho chce mít, ať ho má
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě se hodí obé. Ale moje chutě mi říkají, že když singl tak se singlem a když HB tak s HB a ničím jiným...jinak tremolo rád uvítám
. Skoro všude kromě Danelectra, tam bych ho nechtěl. 
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jak v mode 2x HB kytary???... V mode neni nic... Vsechny kytary jsou porad aktualni...kazdy hrac vyuzije neco odlisneho od druheho, ale nemuzes rict, ze to a to je zbytecne...Stratocaster SSS s tremolem je perfektni vec...vit J.H., SRV, atd...Kytara 2xHB jako je LP je nezamenitelna tez...Vse je stale aktualni. Vyuzivam jak HB tak i SC...Jedine co mi chybi je tremolo...Takze netvrdil ybch nikdy, ze to a to je lepsi...zda-li hrajes metal, jen metal...tak urcite ano, HB vyuzijes jako primarni snimac...Ale cely tvuj dotaz zni ponekud smesne, nelogicky...
...Omg, omlouvám se, příště radši nenapíšu nic.Mylann píše:Jak v mode 2x HB kytary???... V mode neni nic... Vsechny kytary jsou porad aktualni...kazdy hrac vyuzije neco odlisneho od druheho, ale nemuzes rict, ze to a to je zbytecne...Stratocaster SSS s tremolem je perfektni vec...vit J.H., SRV, atd...Kytara 2xHB jako je LP je nezamenitelna tez...Vse je stale aktualni. Vyuzivam jak HB tak i SC...Jedine co mi chybi je tremolo...Takze netvrdil ybch nikdy, ze to a to je lepsi...zda-li hrajes metal, jen metal...tak urcite ano, HB vyuzijes jako primarni snimac...Ale cely tvuj dotaz zni ponekud smesne, nelogicky...
"kazdy hrac vyuzije neco odlisneho" - ano, každý něco jiného, a proto se ptám. Na váš vlastní názor - co využijete vy.
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
přesně, asi bych si nikdy nekoupila kytaru hss nebo hsh a další podobné kombinace, ideál je jedna kytara ss nebo sss a druhá hh nebo hhhJoey píše:Podle mě se hodí obé. Ale moje chutě mi říkají, že když singl tak se singlem a když HB tak s HB a ničím jiným...jinak tremolo rád uvítám. Skoro všude kromě Danelectra, tam bych ho nechtěl.
every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
Mne se neomlouvej, me nejak neranilo to, co jsi napsal... Podivej, pokud vim, tak ses ptal co povazujete za zbytecnost...A ja uvedl svuj pohled an vec... Nic neni zbytecnost a nic neni potreba...Nekde je nutne to a nekde zbytecne ono...Nekde nutne ono a zbytecne to...CarverCZ píše:...Omg, omlouvám se, příště radši nenapíšu nic.Mylann píše:Jak v mode 2x HB kytary???... V mode neni nic... Vsechny kytary jsou porad aktualni...kazdy hrac vyuzije neco odlisneho od druheho, ale nemuzes rict, ze to a to je zbytecne...Stratocaster SSS s tremolem je perfektni vec...vit J.H., SRV, atd...Kytara 2xHB jako je LP je nezamenitelna tez...Vse je stale aktualni. Vyuzivam jak HB tak i SC...Jedine co mi chybi je tremolo...Takze netvrdil ybch nikdy, ze to a to je lepsi...zda-li hrajes metal, jen metal...tak urcite ano, HB vyuzijes jako primarni snimac...Ale cely tvuj dotaz zni ponekud smesne, nelogicky...Až tak směšný mi nepřipadá.
"kazdy hrac vyuzije neco odlisneho" - ano, každý něco jiného, a proto se ptám. Na váš vlastní názor - co využijete vy.
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Že jo, něco jako HS tele nebo HH Jag...nebo dokonce Jazzcaroline22 píše:přesně, asi bych si nikdy nekoupila kytaru hss nebo hsh a další podobné kombinace, ideál je jedna kytara ss nebo sss a druhá hh nebo hhhJoey píše:Podle mě se hodí obé. Ale moje chutě mi říkají, že když singl tak se singlem a když HB tak s HB a ničím jiným...jinak tremolo rád uvítám. Skoro všude kromě Danelectra, tam bych ho nechtěl.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
nutnost sc a tremola? No, u strata docela jo
Jinak mi ta otazka přijde jen jako neškodný pruzkum fora, proč ne. Tak já teda mám rád sc, mám rád hb, mám rád vibropáku, mám rád všecko.
Jinak mi ta otazka přijde jen jako neškodný pruzkum fora, proč ne. Tak já teda mám rád sc, mám rád hb, mám rád vibropáku, mám rád všecko.
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT