Hudební trendy dnešní doby

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět

Na čem hlavně posloucháte hudbu?

Můžete vybrat 1 možnost

0
Žádná hlasování
1
11%
0
Žádná hlasování
2
22%
0
Žádná hlasování
2
22%
4
44%

Celkem hlasů: 9

Andreee

Hudební trendy dnešní doby

Příspěvek od Andreee »

Zdravim, zrovna delame s kapelou jednu nahravku a potykame se s jednin problemem, a to ekvalizaci jednotlivych nastroju a jejich levely.
Kdyz si nahravku pustim na svy 200W sestave, tak to z ni jako z raje. Jenomze kdyz si to pustim treba na repracich na ntb (z kterejch nikdy hudbu neposloucham, kdyz mam tamty vedle), tak trebas cello zni jak kdyby nekdo sypal pisek do kyble o ruznejch frekvencich.
Je mi ale jasny, ze ne kazdej je 'audiofil' (trebas amater) a ma doma repraky s THX certifikatem a prave naopak, vetsina lidi posloucha z chrastitek a pecek s reprackem 4x4mm.
Jak z toho ven? - kdyz to vyrovnam pro 'posluchace', tak to bude na wooferu dunet jako kombajn, ale na sluchatkach poslouchatelny. Kdyz naopak to dam pro 'znalce', tak to bude sice paradni, ale na sluchatkach des a bida.

EDIT: pridal sem anketu, protoze by me zajimalo, na cem zde sdruzujici muzikanti poslouchaji hudbu. Rozrazeni berte s rezervou, deleni do trid je z pohledu smrtelnika, ktery si nemuze drahou sestavu dovolit jak poridit, tak provozovat.
Naposledy upravil(a) Andreee dne 13.02.2009 0:10, celkem upraveno 4 x.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

hih no to je prave to oč v mixu a masteringu jde :) kdyby na to byla jednoducha odpoved, tak by světově uznávaní mistři zvuku neměli práci.. je to o kompromisu - ani tak ani tak, všude to musí znít dobře :) je to prostě hodně veliké umění :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

To je obrovský problém. Teď se všechny nahrávky prasí komprimací, aby to dobře znělo právě na všemožných chrastítkách (třeba poslední Metallica, na netu toho najdeš o této kauze poměrně hodně). Zkus si to poslechnout na pořádných bednách - naprosto bez dynamiky s limitací. Ale holt si to tak většina prostého lidu žádá. Pro audiofily existují vydavatelství, které se specializují na kvalitně nahrané nahrávky.
Tož si vyber. Jestli to namícháš kvalitně, tak máš u mě bod. Jestli ne, tak máš bod u dalších deseti tisíc posluchačů, kteří to budou poslouchat v autě. Takže si myslím, že volba je jasná.
Andreee

Příspěvek od Andreee »

diky, myslel sem si to. Mozna nejake tipy a postrehy ohledne toho?
Napr ktere frekvence pro sluchatka, ktere pro stolni pc a tak.. ? Pri kterejch frekvencich jakej typ repraku rezonuje atp.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To zalezi na materialech, membrane a spouste dalsich veci. Jestli chces vedet, jaky frekvence se kde zvyraznuji, najdi si budto tabulky od vyrobce (ale zdaleka ne kazdej je udava), anebo z nejakych recenzi (napr. http://www.xbitlabs.com/articles/multim ... ser_6.html http://www.headphone.com/technical/prod ... phID[]=573 )
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Obcas si jako muzikant rikam, pro koho to vlasne hraju.. At si to prebiram jak chci, pro ty, kteri se vyznaji v hudbe to opravdu asi neni.. Nedavno se me spoluzacka zeptala, jestli je cello takova ta velka kytara - a jsem si jist, ze mame takovejch plnej gympl.

Co z ty hudby ty lidi maj, kdyz si to pustej do tohohle?
http://www.alza.cz/reproduktory-genius- ... d86955.htm
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Rytmus a vetsinou mirne "poupravenou" hlavni melodickou linku.
Somnus Aeternus
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Andreee píše: Co z ty hudby ty lidi maj, kdyz si to pustej do tohohle?
http://www.alza.cz/reproduktory-genius- ... d86955.htm
Taková je holt doba. Myslím, že navíc málokdo slyšel, jak může hrát slušná sestava. Navíc je uspěchaná doba (kurňa to je blbá fráze) a lidi prostě hudbu mají většinou jako kulisu.
P.S. Navíc spoustě lidí jsem se snažil něco pustit na své sestavě (uznávám, že to je taková nižší třída) a oni prostě říkali, že tam není rozdíl oproti jejich minivěži. Prostě slyší tu známou melodii, známý rytmus a víc neřeší. Nezajímá je prostor nahrávky, separace nástrojů, barva nástrojů, ...
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

no jo, ono je to taky tezke, si neco pustit na poradne vezi... malokdo bydli sam a nebo tak, ze nikoho s tim nerusi... prez den clovek v praci nebo ve skole a pak se vsici slezou dom... nebo kdyz bydlis na private, tak tam je porad nekdo a malo kdo posloucha neco a kdyz, tak ne metal a spis jim to leze na nervy; holt clovek se musi omezovat a tak se musi omezovat na vsem a hudba neni vyjimkou :(
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Existuji sluchatka ;) Hi-end poslech na sluchatkach je levnejsi nez poradna reprosoustava - do 10K koupis opravdu spickova sluchadla, u hi-fi ses pri 10K nekde v nizsi stredni tride. A sluchatka pochopitelne nikoho nerusi, zvlast pokud jsou uzavrena, ale i u otevrenych to neni zadna hruza.
Somnus Aeternus
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

to je fakt, taky to tak resim, ale proste na poradnou vez to nema a navic se tim mnohem rychleji clovek unavi a pak ti piska v usich atd, proste neni to tak prijemne jak z reproduktoru "v dalce" :)
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Wohma píše: u hi-fi ses pri 10K nekde v nizsi stredni tride.
U celkove ceny 10k nejses ani v nizsi nizsi tride. Nizsi tridu beru minimalne jako 10k za komponent (novy) a tak 30k za bedny (nove).
:-)
Wohma píše: A sluchatka pochopitelne nikoho nerusi, zvlast pokud jsou uzavrena, ale i u otevrenych to neni zadna hruza.
Sluchatka skutecne dobra do tech 10k koupis, plus to chce jeste nejake penize za sluchatkac. Ale mne u sluchatek vadi ten pocit, ze slysis hudbu ze stran a ne zepredu.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jester píše:U celkove ceny 10k nejses ani v nizsi nizsi tride. Nizsi tridu beru minimalne jako 10k za komponent (novy) a tak 30k za bedny (nove).
:-)
Novy me nezajima, za 10K se da sehnat slusna pouzita sestava. To, ze nekteri lidi vyhazuji statisice za audio sestavy uz mi zas prijde jako zhovadilost, pokud to neni Hans Zimmer nebo nekdo, komu to k necemu je a kterej na tom tvori - a pro kteryho to je zlomek jeho mesicniho vydelku :)
Jester píše:Sluchatka skutecne dobra do tech 10k koupis, plus to chce jeste nejake penize za sluchatkac. Ale mne u sluchatek vadi ten pocit, ze slysis hudbu ze stran a ne zepredu.
No sluchatkac muzes dokoupit az pozdeji, to je ta vyhoda. Ja teda ze sluchatek slysim hudbu jakoby uprostred hlavy, coz mi prijde lepsi nez z prostoru, nicmene jsem zvyklej na cestach poslouchat neustale hudbu z Koss KSC-35, tak jsem tim mozna deformovanej.
Somnus Aeternus
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

k těm sluchátkám: Já to teda beru prostě jako levý a pravý a když se to dá dohromady, tak je to střed, což je pro mě přesně to při čem si hudbu nejvíc užiju.
Mám KOSS Porta Pro a nedám na ně dopustit
ať to šlape!
Andreee

Příspěvek od Andreee »

tallicaman píše:no jo, ono je to taky tezke, si neco pustit na poradne vezi... malokdo bydli sam a nebo tak, ze nikoho s tim nerusi... prez den clovek v praci nebo ve skole a pak se vsici slezou dom... nebo kdyz bydlis na private, tak tam je porad nekdo a malo kdo posloucha neco a kdyz, tak ne metal a spis jim to leze na nervy; holt clovek se musi omezovat a tak se musi omezovat na vsem a hudba neni vyjimkou :(
Vono ale ne vzdycky je to o hlasitosti :) Uznavam, rock'n'roll je rock'n'roll, ale i kdyz si pustim treba Hendrixe nebo Dark Side of the Moon jen tak do pozadi (nekteri to povazuji za trestne - pozn. red) tak to mam potichoucku, ale je to krasny jak je to cisty, dynamicky - proste krasnej hudebni prednes.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“