Marshall vintage modern 2266, 2466

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
ozi

Marshall vintage modern 2266, 2466

Příspěvek od ozi »

kdo si na něj zahrál a zná ho?
je to opravdu zesik pro velké kluky?
fender+gibson, tercium non datur
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Čau! Už jsem tu někde psal, že je to Marshall, kterej se mi z dnešních řad líbí opravdu nejvíc, jsou to velice luxusní a úžasný zesilovače.) Sám si říkám - pořídit druhý aparát, je to 100% právě Marshall Vintage Modern;) Nevím, jestli bych ho byl schopen vyměnit za Fendera, ale je to nářez!
Hrál jsem několikrát na 100W hlavu, kombo, nebo 50 se mi bohužel do rukou nedostala...
ta 100 má jednu šílenou nevýhodu - nehraje potichu:(prostě na rozumný hlasitosti je to tenkej nepříjemnej crunch, ale o to větší jsou to koule pořádně nahlas, ale to bylo i na mě moc. Jinak, čistej zvuk skvělej tak, jako tak... Ale byla by pro mě prostě nepoužitelná.
Proto si potřebuju někdy zahrát třeba na to kombo, s tím, že má ještě Greenbacky, což by mohlo rychlému vytavení pomoct.)Jestli splní moje očekávání, stane se první položkou na wish listu tutově!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
ozi

VM

Příspěvek od ozi »

díky za odpověď. Kombo je právě na cestě domů.
Když budeš mít cetu do Břeclavi, můžeš vyzkoušet.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Wow, to se máš:)Málokdy se mi stává, že něco někomu závidím;) Určitě napiš, jak to hraje, a hlavně jak to stíhaj ty repráky! Toho se na tom kombu právě docela bojím, když na 50W v lampě tam jsou 2 greenbacky...
Taky by mě moc zajímalo, jak je to řešený konstrukčně - jak tam ty lampy jsou umístěný a takový ty "důležitý detaily", tak až dorazí a budeš mít chuť se podělit o poznatky, určitě to sem napiš!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
ozi

mARSHALL

Příspěvek od ozi »

Já ho totiž postavím na 1960AX :-)
4X25 GREENBACK,
doted jsem měl JVM205
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no repraky by to mely zvladat v pohode... akorat teda pujdou sakra brzo do zkresleni - to bude ale asi ucelem a soucasti zvuku
ozi

greenbacky

Příspěvek od ozi »

jasně, to je opravdu podstata. třeba s 6100 (4x6L6) si ta bedna moc nerozuměla , aspon podle mího. jako by ty repráky s tímto zesilovačem "ztvrdly".
když si ale pro ni přijel borec a přivezl si svůj box se 2xV30, tak to byl zvukově mazec jako kráva (+teda taky co tam předvedl).
ten JVM205 pak nebyl špatný, OD1 ale byla brzo hodně nekonkretní. stejně jsem ji ani nepoužíval, vystačil jsem si se 3 kanály na clean.
asi se taky hodí spíš k 1960AV.
myslím, že box 1960 AX prdí podle toho, jak bušíš do kytary a je s ním
větší práce, řekl bych pocitovější.

Oziho pravidlo zní: dobrý apec, dobrý box, dobrá kytara- po jakkoliv hlasité zkoušce nemůže bolet hlava :-). Když máš sh*t, neužiješ si kraválu.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Ted moc nechápu, proč nechceš teda hlavu?
janriha

Příspěvek od janriha »

Ono mít kombo plus bednu je docela dobrý - na malý akce jen kombo, na větší připojit bednu a pohoda :-)
Fender American Deluxe Stratocaster HSS 60th, George Dennis The Blue , Audio-technica Wireless, In-Ear LD Systems a zase nově - hlava a bedna Orange - hraje to fuck dobře :-)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

janriha píše:Ono mít kombo plus bednu je docela dobrý - na malý akce jen kombo, na větší připojit bednu a pohoda :-)
Jojo, takhle to dělá ale jen pár lidí. Asi z estetického hlediska...Každopádně věřím, že se tím vyřeší problém s přenosností a na malé akce je vystaráno :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Mylann píše:
janriha píše:Ono mít kombo plus bednu je docela dobrý - na malý akce jen kombo, na větší připojit bednu a pohoda :-)
Jojo, takhle to dělá ale jen pár lidí. Asi z estetického hlediska...Každopádně věřím, že se tím vyřeší problém s přenosností a na malé akce je vystaráno :)
z estetickeho hlediska je nejbest mit za sebou 10x jcm 800 a pod kazdym 2x 1960tku :D
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

a vlastne na co maj vzdy sebou tech zesilovacu 10? Jinej druh chapu, ale na co, kdyz jsou stejny.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

60'Rock_N'_Roll píše:a vlastne na co maj vzdy sebou tech zesilovacu 10? Jinej druh chapu, ale na co, kdyz jsou stejny.
kdo? :lol: to je zas diskuze :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Obrázek
na takovouhle zed uz bys musel najmout i vystudovanyho statika (na druhy strane stage to pokracuje) :lol:
Ma to 2 duvody: image a prachy;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

joj, na druhý straně to pokračuje, ale pro basu:)když už jsme u takového OT, shlédněte nový clip od Coldplay - miluju tu řadu marshall micro stacků na baterky!:D
http://www.youtube.com/watch?v=fXSovfzyx28
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

chudák, kdyz mu pak dá někdo naschvál mos basů. pak to celý přeštelovvávat....
ozi

vintage modern

Příspěvek od ozi »

jojo, kdyby byla k mání hlava VM2266, neměnil bych JVM 205 za toto kombo,
ale protože stále zkouším a hledám zvuk, je to vcelku jedno. docela možná že za pár měsíců půjde dál. :-)

je fakt, že na naši zkušebnu by to kombo stačilo, ten box je vcelku rozmlsanost, ale zvukově je bedna 4x12 někde uplně jinde (nejen hlasitostí) než kombo 2x12, i když repráky jsou stejné.
třeba lehce nakrančovaný muting na kombu moc nezní a na boxu to chrochtá uplně jinak.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Maples píše:joj, na druhý straně to pokračuje, ale pro basu:)když už jsme u takového OT, shlédněte nový clip od Coldplay - miluju tu řadu marshall micro stacků na baterky!:D
http://www.youtube.com/watch?v=fXSovfzyx28
xD ten konec jak prolítnou tim oknem a ty paličky :D
hele a ten vintage modern je něco jako dva druhy zkreslení v jednom jo?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Cibich
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cibich »

To nevim ale je to takovej zvuk 60.léta.Doporučuju shlédnout tohle http://www.youtube.com/watch?v=LUWFHP1LnEA
Guitar: Harley Benton Strat
Bass guitar: Jolana Vikomt bass
Acoustic guitar: Cremona Luby
Amp: Crate FW 65
Effects: Digitech RP80
Cable: Rockcable by Warwick 6mm
ozi

VM

Příspěvek od ozi »

tak jsem doma ze zkoušky.
zvuk komba je opravdu hooodně svojský, to se tak často neslyší.
myslím, že kdo nehraje 70sátky a 80sátky,
je mu v podstatě na nic. na clean zapomente, středy jsou hoodně syté, jemné, žádné pevné basy - ty jaksi nestíhá :-))

překopal jsem 1960AX ze 16 na 4 Ohmy, abych si mohl zahrát
i s boxem a pak teprve velká pohoda.
Ono asi za polovinou už přestvají ty greenbacky komba stíhat.
s boxem obrat o 100%. takže, budto kombo postavit na box 2*12, nebo koupit hlavu 2266 a box 1960AX

Sweeeet home Alabama, All right now , Sunshine of your.. :-)

příště budu ještě zkoušet mačkat ty 2 čudlíky
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“