Peavey Valveking 212 vs. Peavey XXL 212

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

Které kombo

Můžete vybrat 1 možnost

10
83%
2
17%

Celkem hlasů: 12

yorix
Kontaktovat uživatele:

Peavey Valveking 212 vs. Peavey XXL 212

Příspěvek od yorix »

Zdravim.
Rád bych pořídil ňáký to kombíčko 212. Mám vyhlídlé Peavey valveking nebo XXL. Na Valveking jsem hrál a zvuk mi seděl...lampáček bez problémů, jen nevim, jestli se za tu cenu dá na něj do budoucna spolehnout :-)
Pokud má někdo zkušenosti s XXL kombem tak napište. Je to myslim tranzistor, nekde pisou ze lampac, ale bude to tranzistor s nějakou tou jejich TransTube technologií.

http://a-znastroje.cz/?akce=show&id=226 ... -212-COMBO
--------------------
Epiphone LP Custom; Peavey Bandit USA; Boss TU-2, Dunlop Cry Baby, Marshall AVT50HX
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Na A-Z hudebni nastroje pisou ze je to celolampa ten XXL... navic asi bude mit hutnejsi zkresleni. Taky by me zajimalo, ktere z nich je lepsi, netusite nekdo :?: :idea:
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

tak ne.. asi to nebude celolampa, na jejich vebu sem o tom nenasel ani zminku... ale Ultra - zkresleni zni fakt :twisted: moooc dobre :twisted:
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

bude to lampa. v soucasne dobe prodava peavey hlavu XXl tusim. melo by to byt trochu podobny mese, jestli se nepletu.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
yorix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yorix »

Říkám, někde se píše, že je to XXL tranzistor a někde že je to lampa. Můj názor je tranzistor, prozože nikde jsem nenašel jaký lampy se tam používají a to se píše ke všem lampáčům. Na ofic. stránkách je psané, že to pracuje s "Transtube" technologií, což je psaný skoro u všech tranzistorových apeců od Peavey. Rád bych to vyzkoušel, ale nemam kde. Kazdopadne to musi byt maso :-) S tim Valvekingem nevim, mě to přijde jako hračka která nevydrží.
--------------------
Epiphone LP Custom; Peavey Bandit USA; Boss TU-2, Dunlop Cry Baby, Marshall AVT50HX
yorix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yorix »

XXL bude tranďák
http://www.guitarshop.cz/CZ/product.asp ... gory=70000

má to jen simulaci lamp. Což ale nemění nic na tom,že bych to chtěl vyzkoušet a porovnat s Valvekingem :-)
--------------------
Jesper Strömblad

Příspěvek od Jesper Strömblad »

framikoin píše:bude to lampa. v soucasne dobe prodava peavey hlavu XXl tusim. melo by to byt trochu podobny mese, jestli se nepletu.
Lampový Peaveye sou 6505, JSX, XXX (TripleX), Winsdor, ValveKing a Penta..
.. a samozřejmě Classic
IN FLAMES
Ceremonial Oath, Dimension Zero, Hammerfall, Sinergy, Poltergeist
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

jo je to trandák stoprocentně. zaprvé nemá stand-by, což 100W lampa fakt mít musí,potom přepínání síly 100, 50, 25W by bylo se 4 6L6 který peavey cpe do svejch koncáků kravina, některý aparáty maj možnost vyřazení dvojice elektronek ale na 1 to nejde...mate ta kovová mřížka, jakoby za ní byly nažhavený krasavice ale v týhle poloze to snad ani technicky nikdo nedělá, že by byly zepředu nad reprákama?? to fakt ne...no každopádně to bude lepší než obyčejný tranzistory, ale simulaci nevěř, a když si chceš pořídit naco za tyhle peníze, rozhodně ber todle, to je jediný co opravdu "hraje"!!
http://muzikant.cz/kytary-6/aparatury-n ... r-1084.php
...todle je naprosto nejkrásnější zvuk kterej jsem kdy se svým nástrojem díky týdle bedně vyprovodil...jinak bacha, maj tam chybu, v preampu nejsou 2x 12AX7 ale jsou tam 3!:) zkus a uvidíš! (v guitarparku maj verzi s 1 reprem, zvuk stejnej)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
zemi

Příspěvek od zemi »

Je to traňďák, to je jistý.
Nevím jak zní tohle kombo, ale toho Valvekinga mám doma a jsem zatím na 100% spokojenej. Je to válec! A oproti mýmu starýmu Marshallovi V65R (starej hybrid) je to někde jinde. Prostě když postavíš lampu vedle tranzistoru, tak lampa hraje a tranzistor bzučí. Samostatně jsem s tím kombem nikdy neměl problém, ale jak jsou ty zvuky vedle sebe...špatný.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

sorry. sem si to spletl s XXX. :oops:
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
yorix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yorix »

zemi -> To je jasný, už jsem toho valvekinga zkoušel a zvuk je parádní. Pak jsem kábl přepichl do tranzistora (Crate) a to byl zase děs. Jenže kdybych předtim nezkoušel tu lampu, určitě bych byl spokojeny i s tim tranzistorem :-) Je to 100 : 1 když to člověk postaví vedle sebe. Když já bych rád vyzkoušel i to XXL, je to taky dobře chválený na zahraničních webech a když se Peavey snaží, tak dokaže udělat dobrý apec a snad i dobrou simulaci, uvidime co to umi.

Maples -> Jinak dik za tu radu na toho Ampega bo jak se to píše. Vemu to v úvahu a když na něj narazím, rozhodně zkusím, může to být solidní lampáč podle toho co píšeš.

framikoin -> :-) v poho
--------------------
zemi

Příspěvek od zemi »

Jo máš pravdu, je to přesně, jak jsem psal. Samostatně je to v klidu. Ale jak si jednou zvykneš hrát na tý lampě, tak už s tranzistorem nikdy spokojenej nebudeš:-)
A věřím, že ten XXl klidně může být super stroj. Je holt potřeba aby sis ho někde zkusil a uvidíš, co se ti bude líbit víc.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“