Koupě kytary (už zase)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
vylefi

Koupě kytary (už zase)

Příspěvek od vylefi »

Zdravím všechny, jsem tu nový :-D.
Předem se omlouvám, ale jsem začátečník a opravdu nevím kdo jiný by mě mohl objektivně poradit :oops: .

Chtěl bych začít hrát na el. kytaru. Můj strop je bohužel jen 4 000,-. Proto bych nechtěl novou, ale nějakou jetou kytaru.
Po bazarech na netu jsem se díval, ale nevím která je dobrá a na kterou se dobře hraje.

Jsem začátečník (dřív jsem se učil hrát na normální kytaru, ale z důvodu mála času jsem zůstal jen u el. kláves)- teď už do škole nechodím a času mám hromadu (proto si chci splnit svůj sen :-D).
Chtěl bych hrát rock a metal (spíš sola).
Kombo si stavím vlastní (pro začátek musí stačit).

Děkuji moc za odpovědi.

....
Teď mě začal hodně lákat CORT X2 ...... sice za 4 315 Kč ale zase je nový (a snad není takový šit) :roll:
Asanoth

Re: Koupě kytary (už zase)

Příspěvek od Asanoth »

Na ten Cort X jsou hodně špatné reference. Když, tak řady K a M, ale to už je asi o něco dražší. Řada G je v Tvojem limitu, je velmi podařená, akorát to asi nebude to pravé, pokud chceš hrát tvrdou hudbu(nicméně pokud tě láka i nějakej lehčí rock, byla by to podle mě super volba).
Jinak by to chtělo asi něco s dvěma humbuckerama, tzn. v této cenové kategorii asi superstrat(Ibanez), případně SG(Bachy se prodávaj i za 3000, případně Fokus - ty jsou hodně kazový).

Můj osobní názor: pokud chceš co nejuniverzálnější kytaru, která už trochu hraje, tak kup Cort G-210 nebo vyšší.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Na bazaru byl krásný Fokus strat HSS za 4 tisíce... Škoda, že už tam není...
Toho bych ti vřele doporučil... Už jsem ho tady doporučoval někomu, kdo chtěl stejně spíše Stagga...
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Asanoth píše:Na ten Cort X jsou hodně špatné reference.
Za mě ne, vlastnim Cort X5ku (nemá tremolo ale pevnou kobylu) a je to výbornej nástroj, ale stejně nic nekupuj dokud si nevyzkoušíš...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

podobne jako nbs, ja mam cort x6, hraje to, ladi to, proste fajn kytara(aspon ted..) ale ta cortka x2 je uz fakt tezky low end, myslim ze za 4k bys z bazace sehnal vyssi radu treba tech cortu, nebo ibanez(napr grg 170)
elien

Příspěvek od elien »

na tvojom mieste (ked je to uz tvoj sen a vies ze pri tom ostanes) by som pockal na vianoce (ak si krestan a oslavujes) a dosetril este tak 2a pol a kupil napr, toto http://www.pulseonline.com/Schecter/bigOMEN6B.jpg je to sice cina ale viem ze si dava tato firma zalezat, popripade s Cortom chybu neurobis ked predom vyskusas.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jo ten schecter se taky da, hral sem na sedmistrunou verzi a vypadalo to dobre..ale pokud budes mit moznost tak zkus vybirat z vice kusu stejneho modelu
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

McKozias píše:(...)nebo ibanez(napr grg 170) (redakčně kráceno)
Ano prosím, GRG 170 DX mám, už to bude rok a je to fajná kytara, přičemž ona hraje
vylefi píše:rock a metal
skvěle a nová byla za šest a něco, v bazaru tedy zcela určitě bude existovat 4 k. Ale vyzkoušet :!:
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Zase si udělám reklamu na svoji cortku viz podpis. :) :arrow:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
vylefi

Příspěvek od vylefi »

elien píše:na tvojom mieste (ked je to uz tvoj sen a vies ze pri tom ostanes) by som pockal na vianoce (ak si krestan a oslavujes) a dosetril este tak 2a pol a kupil napr, toto http://www.pulseonline.com/Schecter/bigOMEN6B.jpg je to sice cina ale viem ze si dava tato firma zalezat, popripade s Cortom chybu neurobis ked predom vyskusas.

U mě je problém že do vánoc musím nakoupit ještě fůru vecí (takže na šatřením nemůžu uvažovat) :oops:

Dík za typy ..... dívám se po bazarech --- zatím nic, ale snad se co nejdřvív něco objeví :-D
elien

Příspěvek od elien »

Mozno si si na bazaci uz vsimol Cort m200 za 4000 a mozno by si ukecal:) nova je za 5 a pol. a corty aspon co som mal v ruke boli celkom fajn (napr m600 ta bola doost slusna za tu cenu) a je dost univerzalna.
vylefi

Příspěvek od vylefi »

elien píše:Mozno si si na bazaci uz vsimol Cort m200 za 4000 a mozno by si ukecal:) nova je za 5 a pol. a corty aspon co som mal v ruke boli celkom fajn (napr m600 ta bola doost slusna za tu cenu) a je dost univerzalna.

Zrovna jsem se na ni díval .... jaké jsou reference na tuhle kytaru?

Edit: Tu m200 asi vezmu ..... dnes jsem si ji v obhodě potěškal a paráda :twisted:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

SE divim, že ještě nikdo nekoupil du Cortku od DL: Nová stojí šestku, aktuální a zřejmě nejnižší cenu má 3500...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Přidal jsem tedka pětistovku na 4000,-
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Cort X2 je pěknej brak a být tebou tak beru to Cortku od DL nebo mrknu na jiné inzerce. Ale ta cortka je by byla dobrá volba. Hlavně ne tu X2
vylefi

Příspěvek od vylefi »

No tak dnes mě přišla ta Crtka m200 ..... a jsem z ní fakt nsadšený :-D. Zatím "hraju" jen přez PC, ale o víkendu by už mělo být snad hotové to kombo :mrgreen: .
elien

Příspěvek od elien »

Myslim ze na zaciatok je to dobra volba... ked tak napis nejake info o gitare... a kupil si tu z bazara ci novu?
vylefi

Příspěvek od vylefi »

Koupil jsem tu bazarovou. Je opravdu v hezkém stavu (kluk od kterého jsem ji kupoval ji nosil v kufru).
Nechal na ni dát novou kobylku (nějakou lepší - já tomu moc nerozumím :-D). Původní snímače asi nejsou moc hrané (měl tam seymour duncan, ale před prodejem tam dal z5 původní).
No a dostal jsem k tomu kabel a popruh.
Janny

Příspěvek od Janny »

O téhle kytaře taky uvažuju :-) Za kolik jsi ji nakonec sehnal jestli se můžu zeptat ?

Měla jsem starta AXL a ten už šel do světa, protože už vím co si přeju :-) 2×HB, pevnou kobylku a žádná barva - takže aby bylo vidět dřevo :-)

A mému finančnímu stropu se právě hodí ta M200 a líbí se mi :-) Hlavně už doma jednu cortku mám (el. akustiku) :twisted:
vylefi

Příspěvek od vylefi »

Nakonec to šlo za tu čtverku. Určitě bych o nějakou tu stovku usmllouval, ale dal mě k tomu kabel a popruh tak jsem nechtěl moc sockovat :-D.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“