Ahoj, scháním nějaké digitální piáno do 30 000kč. Chtěl bych co nejlepší mechaniku a samozřejmě i zvuk.
Vyhlédl jsem si Casio AP-620, ale ještě skoro nikde není a navíc všude čtu, že Casio radši nebrat. I když teda pán v prodejně si Casio dost pochvaloval a prý je dneska na daleko vyšší úrovni. Yamahe zase moc nevěřím, protože jsem zkoušel jednu clavinovu (4 roky stará) a kladívková mechanika se mi zdála příšerná, samozřejmě nemůžu kvůli jednomu pianu odsuzovat celou značku, nicméně zkoušení v obchodech mě taky moc nepřesvědčilo.
Proto bych byl rád kdybyste mi dopuručily nějaké jiné piáno nebo potvrdili můj "výběr".
P.S.: Digitální piano kvůli prostoru. A už 7 let hraji na klavír, doma bohužel klávesy(5 oktáv).
Děkuji.
Digitální piáno - Casio?
Pravidla fóra
Re: Digitální piáno - Casio?
Yamahy řady P.
Za těch 30 už by ale v dnešní doě všechno mělo hrát docela slušně, nicméně jsi si jist, že bys pianino nikam nenarval? Za 30 bys mohl mít už velmi slušný kousek a je to o něčem uplně jiném nežli digitály.
Za těch 30 už by ale v dnešní doě všechno mělo hrát docela slušně, nicméně jsi si jist, že bys pianino nikam nenarval? Za 30 bys mohl mít už velmi slušný kousek a je to o něčem uplně jiném nežli digitály.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Yamahy řady P jsou všechno přenosná, to já nepotřebuju. Mám představu o něčem, co si prostě postavím do pokoje a hotovo. Nevím teda jak to je, ale podle mě by mohli mít ty nepřenosná digit. piana lepší mechaniku.(nebo ne?
)
Jo, pro pianino by se prostor našel - o patro níž k prarodičím, do pokoje, kde je stabilně maximálně 18°C před topení, pod okno, hned vedle kuchyně, kde se děda stabilně ve dne v noci dívá na televizi a já vážně nemám potřebu slyšet "to ti moc nešlo, jaktože jsi včera necvičil atd.". Navíc i kdyby se nám podařilo vynést pianino do druhého patra (úzké schody i chodba) a nějakým záhadným způsobem by jsme to narvali do pokoje - okno mám na jih tzn. v létě 30°C, z chodby mi tam proudí studený vzduch tzn. v zimě 17 - 19°C a jelikož je to malý pokoj zase by s největší pravděpodobností skončilo u topení nebo pod oknem(topení vede přes 2 stěny a přes další stěnu jsou balkonové dveře a okno) a platit kažký rok za nalění, popřípaďe menší opravu je na nic.
Takže tak.
Jo, pro pianino by se prostor našel - o patro níž k prarodičím, do pokoje, kde je stabilně maximálně 18°C před topení, pod okno, hned vedle kuchyně, kde se děda stabilně ve dne v noci dívá na televizi a já vážně nemám potřebu slyšet "to ti moc nešlo, jaktože jsi včera necvičil atd.". Navíc i kdyby se nám podařilo vynést pianino do druhého patra (úzké schody i chodba) a nějakým záhadným způsobem by jsme to narvali do pokoje - okno mám na jih tzn. v létě 30°C, z chodby mi tam proudí studený vzduch tzn. v zimě 17 - 19°C a jelikož je to malý pokoj zase by s největší pravděpodobností skončilo u topení nebo pod oknem(topení vede přes 2 stěny a přes další stěnu jsou balkonové dveře a okno) a platit kažký rok za nalění, popřípaďe menší opravu je na nic.
Takže tak.
NO, rto je na Tobě. Přestěhovat pokoj můžeš vždycky, nicméně bacha na to schodiště, já stěhoval pianino předevčírem a bylo to na milimetry(odřeli jsme zeď) a museli na to být dvě korby a já
Tedn rozdíl v mechanikách podle mě nebude, tady jde jen o to, že to takzvaně nepřenosné líp vypadá.
Tedn rozdíl v mechanikách podle mě nebude, tady jde jen o to, že to takzvaně nepřenosné líp vypadá.
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
a co to casio? Myslíš, že se za poslední roky zlepšili? Trochu mi totiž připadá, že např. Yamaha "byla" lepší, tak všichni začali brat Yamahy a na ostatní znečky se vyprdli. Co jsem se totiž ptal v obchodě všude bylo samý Yahaha sem Yamaha tam a jakmile jsem se zeptal na něco jinýho, tak prostě všichni odpověděli, že Yamaha je lepší. Přitom tam Casio žádné neměli, takže ani nevím s čím to srovnávali.
A prosím není tady někdo kdo má nějaké Celviano?(od Casia) Jesli by nemohl třeba trochu popsat?
Edit: Ještě by mě zajímalo jestli se dá na digit. piano zahrát skladba typu Rachmaninoff , Chopin atd.
Např.:
http://www.youtube.com/watch?v=VXU7I_Yyi2Y
A prosím není tady někdo kdo má nějaké Celviano?(od Casia) Jesli by nemohl třeba trochu popsat?
Edit: Ještě by mě zajímalo jestli se dá na digit. piano zahrát skladba typu Rachmaninoff , Chopin atd.
Např.:
http://www.youtube.com/watch?v=VXU7I_Yyi2Y
S Casiem nemám osobní zkušenost.
N digitál jsem hrál asi deset let, tohle konkrétní preludium taky(ale ještě ho ani zdaleka nemám dodělaný
). Zahrát to jde, ale je to o něčem uplně jinym zejména z hlediska pocitu ze hry. Piano nidky nenahradíš ničím, v čem kladívka nebouchaj do strun. Ohledně zvuku, není to moc poznat(tzn. hraje to pěkně), ale když to postavíš vedle sebe a zahraješ na jedno a na druhý, tak digitál je to samý jako piano, akorát jako kdybys stál na druhym konci dlouhý plechový roury než on 
N digitál jsem hrál asi deset let, tohle konkrétní preludium taky(ale ještě ho ani zdaleka nemám dodělaný
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C