Distortion k H&K Statesmanovi

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Můžete vybrat 1 možnost

0
Žádná hlasování
0
Žádná hlasování
1
7%
1
7%
5
33%
3
20%
1
7%
2
13%
2
13%

Celkem hlasů: 15

miro

Příspěvek od miro »

Ahoj, zajímal by mě váš názor na téma distortion k lampě. Ostatní vlákna k tomuto tématu jsem již četl.

Chtěl bych na vyblbnutí dostat z krémového (dovolím si použít výraz Regular Johna, který podle mne Statesmana přesně vystihuje) H&K trochu metalu - nic divokého (Metallica, iron Maiden...)

TB nebo velmi kvalitní buffer, který minimálně ovlivňuje signál, podmínkou.

Materiál ke studiu zde:

http://www.youtube.com/watch?v=EGh-D-AOJwA

http://t-rex-effects.com/Default.aspx?I ... VariantID=

http://www.youtube.com/watch?v=9acls6zx50c

http://www.youtube.com/watch?v=DncaY7CavVA

http://www.vhrelief.com/cz/products/andyss-drive-666/

http://www.smrckaeffects.com/kytarove-e ... on-iii-tb/

http://www.youtube.com/watch?v=p1BGr3kFAWY

http://www.ratdistortion.com/deucetonerat.htm
qwer
Odborník

Re: Distortion k H&K Statesmanovi

Příspěvek od qwer »

zkusil bych andy 666.. jeden se ted povaluje na bazaci. kdysi jsem na nej hral, sice mam radsi jemnejsi pedaly, ale bylo proste videt, ze ta krabicka je uplne super :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Jj..je tam za 4 000..taky sem po ní koukal...no já bych zas pro změnu bez váhání bral deucetona...
Kai

Příspěvek od Kai »

Vzal bych obycejny tubescreamer.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

z TS ale moc metalove zkresleni neleze...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Co kreslitka od Blackstar?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kai

Příspěvek od Kai »

qwer píše:z TS ale moc metalove zkresleni neleze...
Samozrejme sem myslel jako nakopavadlo. Ono je skoda nevyuzit zkresleny kanal.
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
miro

Příspěvek od miro »

Wohma píše:Co kreslitka od Blackstar?
taky jsem se na ně díval, ale někde jsem četl, že sladit lampový distortion s lampovým aparátem je docela problém - že se ty lampy hádají. Navíc, co jsem se bavil s prodavačem, tak mi říkal že se Stateman s krabkama trošku pere - ukazoval mi, že se pěkně snese s boosterem od radialu.

http://www.hudebniraj.cz/hudebni-nastro ... er-booster

ten zvuk se ještě jakoby zprůhlednil.

Jinak mýmy favority jsou Deucetone a starší verze Bloody Mary. Hodně mě zajímá i Andy a stanice od Smrčky, ale chtělo by to ukázku alespoň pro představu. Ta novější verze Bloody Mary a MXR mi připadá pro moje uši už moc přegainovaná. Jekyll&Hyde zase není TB.

Co jsem četl diskuze ohledně použití TS, tak má za úkol něco jiného než přidat gain, ne?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Booster za 4K? Prodavac asi vycitil moznost mit peknou trzbu :) Nerikam, ze ten Radial je spatny, ale daji se sehnat nakopavadla za polovicni cenu, ktery budou hrat podobne.

O problemu lampovych aparatu a lampovych kreslitek jsem teda neslysel. Ale je fakt, ze by byla skoda nevyuzit zkresleny kanal, pak by nejaky TSko melo stacit.

TB vubec neres.

TSko se pouziva jednak na nakopnuti (at uz ve smyslu zvyseni volume nebo gainu), ale predevsim pro zhutneni a zcitelneni zvuku.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
miro

Příspěvek od miro »

Wohma píše:Booster za 4K? Prodavac asi vycitil moznost mit peknou trzbu :) Nerikam, ze ten Radial je spatny, ale daji se sehnat nakopavadla za polovicni cenu, ktery budou hrat podobne.

TB vubec neres.
To bych zrovna u tohodle neřekl - kupoval jsem ho ve VelMezu - vždycky když tam něco zkouším, tak odněkud přiběhne Jarek Malý a pomáhá vybírat. A můžu říct, že neradí vždy to, co má největší cenovku - ale dost OT.

TB právě řeším, hrozně se mi na H&K líbí čistý zvuk a nechtěl bych si ho ničím mršit - jelikož to bude v přímé signálové cestě. Mám špatnou zkušenost, jak s levnějšími kabely, tak s efekty - byl to jeden z důvodů, proč jsem prodal Dunlop EQ (10 KFK) - kdykoliv jsem ho pustil do signálu, tak ten zvuk zkurvil. Nevidím důvod, proč něco podobného dělat vypnutým efektem, který ještě budu používat pouze na vyblbnutí.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

zkus danelectro cool cat transparent overdrive - je to TB, neni moc drahej a vsichni ho moc chvalej.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak... ale tady se bavime o statesmanovi:

o male lampicce s EL84, ktera na zkreslenem kanalu produkuje vintage zkresleni ve stredech a vyskach, trochu bez basu... TS tomu jeste basy ubere, prida stredy... mozna se dostane se zkreslenim tak na rock sedmdesatych let, ale na metal nebo proste moderni zvuk to asi nebude... cili dle meho tudy moc cesta nevede. samozrejme, ze TS je dobre dat k nejakemu zesiku, ktery uz ty koule a zvuk proste ma a chce jen dokopnout... tenhle Statesman se ale spis musi "odnaucit" to jak hraje a krabickou se musi prinutit, aby hral uplne jinak...

to chce proste koupit nejakou metalackou krabku a jet ji pres cisty kanal. mozna bych zauvazoval i nad tim hodit pred konec nejaky preamp - treba ten v-twin nebo zkusit stesti s blackstarem. tedko kdysi byl na bazaci V-Twin od Mesy za 6, blackstar jsem tam taky videl. jel bych spis systemem "koupit neco na bazaru a kdyz se to nebude libit, tak to za stejne prachy zase pustit dal", jinak to hledani muze byt docela financne narocne

Miro, pokud jsi nekde od valmezu, tak to nemas daleko do Roznova pod Radhostem... ja tam kdysi zavital pri rekreaci do hudebnin a tam Andy 666 meli a myslim, ze tam stale jeste bude... sedni do auta, vem si aparat a kytaru... aparatu tam moc nemeli, mel jsem to pichle v jakemsi SS crate

preju hodne stesti pri hledani... posledni roky mam apce zaraditelne do podobne skatulky jako je ten tvuj a hledani krabicek ma tvrdsi styl k nim byla takova mala nocni mura...
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ok, tak to potom jo, ja myslel, ze to ma zkreslenej kanal, z kteryho leze aspon neco zkreslenyho a staci to opravdu jen lehce dokopnout nejakym overdrivem. Pokud ne, pak me prijde dobry opravdu ten v-twin, damage control solid metal nebo demonizer .. blackstar krabky s lampou taky nezni spatne, soldano supercharger GTO taky neni spatnej (cenove srovnatelnej s tim v-twinem)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

statesman hraje takto (na zkresleni je nutno trochu pockat)

http://www.youtube.com/watch?v=l4rUqpu0 ... re=related
Kai

Příspěvek od Kai »

qwer píše:tak... ale tady se bavime o statesmanovi:

o male lampicce s EL84, ktera na zkreslenem kanalu produkuje vintage zkresleni ve stredech a vyskach, trochu bez basu... TS tomu jeste basy ubere, prida stredy... mozna se dostane se zkreslenim tak na rock sedmdesatych let, ale na metal nebo proste moderni zvuk to asi nebude... cili dle meho tudy moc cesta nevede. samozrejme, ze TS je dobre dat k nejakemu zesiku, ktery uz ty koule a zvuk proste ma a chce jen dokopnout... tenhle Statesman se ale spis musi "odnaucit" to jak hraje a krabickou se musi prinutit, aby hral uplne jinak...
Nesouhlasim. Ano, bavime se o statesmanovi. Paneboze...

http://www.youtube.com/watch?v=Kvh7hrI-fkY Ke konci napriklad, na maidny by me gain stacil bohate takhle. To ze ten hrac neudrzi v prstech ton a s**e se pravackou je vec druha. To neni problem aparatu.

Rozhodne to neni vintage zkresleni , je to normalni rockovy sound. Basy sou ti na kytare stejne absolutne nanic, TSko navic zvuk neorezava jak SD-1cka, ale zakulacuje ho do plnejsiho a prida trosku stredu (kdyz uz sme u toho heavy metalu jako Iron Maiden, jedine se tu budou hodit) o nastaveni chroustavosti pridanim gainu nemluve. Na metallicu nepotrebujes nejaky extra mnozstvi gainu, ale stejne ten charakter zvuku neudelas... Navic pokud chce hrat podladene a moderne, tak opravdu gratuluju ke spravnemu vyberu aparatu :roll:

Co jako asi udela i sebelepsi zrnite mega ultra metal zkresleni pred EL84, nejakym eminence reprakem a openback... Bude to znit porad debilne (oproti uzavreny V30tce treba). A kvuli tomu na nejaky metal vyblbnuti davat 5 tisic napriklad za ten andys drive ? Trosku hloupe reseni... A co pouzitelny snimace (ikdyz ta SH-4 by mela bohate stacit), noisegate ?

Kdyz uz clovek koupi TSko, ma zaruku a jistotu, ze ho aspon vyuzije v budoucnosti na sola napriklad.
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
miro

Příspěvek od miro »

Rozhodne to neni vintage zkresleni , je to normalni rockovy sound. Na metallicu nepotrebujes nejaky extra mnozstvi gainu, ale stejne ten charakter zvuku neudelas... Navic pokud chce hrat podladene a moderne, tak opravdu gratuluju ke spravnemu vyberu aparatu :roll:

Co jako asi udela i sebelepsi zrnite mega ultra metal zkresleni pred EL84, nejakym eminence reprakem a openback... Bude to znit porad debilne (oproti uzavreny V30tce treba). A kvuli tomu na nejaky metal vyblbnuti davat 5 tisic napriklad za ten andys drive ? Trosku hloupe reseni... A co pouzitelny snimace (ikdyz ta SH-4 by mela bohate stacit), noisegate ?

Kdyz uz clovek koupi TSko, ma zaruku a jistotu, ze ho aspon vyuzije v budoucnosti na sola napriklad.
Kdyby sis Kaii přečetl můj úplně první příspěvek, tak bys možná pochopil, že mým ideálem není tuna gainu, aktivy, podladění a zvracení místo zpěvu (extrémní metalisti no offense). Jsem opravdu spokojen s tím, jaký aparát jsem si vybral!

Smyslem tohoto vlákna byla výměna zkušeností s někým, kdo již podobnou cestu absolvoval (děkuji qwere).

to qwer: Rozhodně bych chtěl jít cestou zkreslující krabka do čistého kanálu.I když nad tím V-twinem už jsem taky přemýšlel. Vždycky jsem ho ale viděl na bazaru za cca. 8K a to mi pro vyblbnutí připadalo poněkud moc. Většina těch krabek ve výběru se pohybuje 3-4K. Smůla je, že se moc neobjevují na bazaru :(

Edit: jsem z Jihlavy a kombo kupoval ve VelMezu = Velké Meziříčí :P
Kai

Příspěvek od Kai »

miro píše: Kdyby sis Kaii přečetl můj úplně první příspěvek, tak bys možná pochopil, že mým ideálem není tuna gainu, aktivy, podladění a zvracení místo zpěvu (extrémní metalisti no offense). Jsem opravdu spokojen s tím, jaký aparát jsem si vybral!

Smyslem tohoto vlákna byla výměna zkušeností s někým, kdo již podobnou cestu absolvoval (děkuji qwere).

to qwer: Rozhodně bych chtěl jít cestou zkreslující krabka do čistého kanálu.I když nad tím V-twinem už jsem taky přemýšlel. Vždycky jsem ho ale viděl na bazaru za cca. 8K a to mi pro vyblbnutí připadalo poněkud moc. Většina těch krabek ve výběru se pohybuje 3-4K. Smůla je, že se moc neobjevují na bazaru :(

Edit: jsem z Jihlavy a kombo kupoval ve VelMezu = Velké Meziříčí :P
Tak na co potrebujes nejaky ultra uber metal moderni zkresleni a ruzny distortiony kdyz uz mas vyborny lead kanal v aparatu a vyresis problem nakopavanim?

Ono doma na cviceni mam uplne prvni moje lampovy kombo, taky Kettnera, 20th anniversary edition tube ktery je takovy vintage s zahuhlavacim zkreslenim po pulce. Vymenil sem oem eminenc reprak za V30tku a prikoupil HOT flaskovy vreskac a jak to panecku hraje... dostalo to "marshall" stredy, tahly ton a zadny chlupaty/prskajici jak kombo hralo

Nechcite do niceho nutit. Jen trosku nechapu proc chcete resit neco neuveritelnyma penezma a pritom to bude jen okrajova zalezitost na vyblbnuti, kdyz napriklad muzes zainvestovat do toho boosteru, ktery se ti do budoucna se bude vzdycky hodit.

Takze asi tak z me strany vsechno, pokud chces opravdu cisty kanal a pred to cpat nejakou krabku, tak doporucuju z toho cos vybral rozhodne Andys Drive.
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
miro

Příspěvek od miro »

Tak na co potrebujes nejaky ultra uber metal moderni zkresleni a ruzny distortiony kdyz uz mas vyborny lead kanal v aparatu a vyresis problem nakopavanim?

Ono doma na cviceni mam uplne prvni moje lampovy kombo, taky Kettnera, 20th anniversary edition tube ktery je takovy vintage s zahuhlavacim zkreslenim po pulce. Vymenil sem oem eminenc reprak za V30tku a prikoupil HOT flaskovy vreskac a jak to panecku hraje... dostalo to "marshall" stredy, tahly ton a zadny chlupaty/prskajici jak kombo hralo
Mě nejde přece o ultra uber metal, hledam pouze efekt s trochou více zkreslení, které bude mít zároveň jiný (tvrdší)charakter a které přitom co nejméně zničí dynamiku lamp. Ale díky za diskuzi. (výměnu repra si nechám v záloze, až skončí záruka).
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hmm, ten V-Twin by mohlo být velmi dobré řešení... Jeho cena leze konstatně dolů a dá se sehnat za dost slušný peníz. Pamatuju si ho, že se běžne prodával za 15, já ho asi rok zpět koupil za necelých 8, ted už se dá sehnat mezi 6-7, poptávka na něj klesá, ceny lezou dolů. Ten efekt za ty prachy ale určitě stojí, byl jsem s ním hodně spokojen...

Rozhodně bych ho vzal v potaz a jak říká qwer - systém koupit na bazaru a když se nelíbí, tak za podobný či stejný peníz poslat dál, to je asi optimální řešení... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
miro

Příspěvek od miro »

Takže celou zapeklitou situaci za mne vyřešila v podstatě náhoda. Jelikož jsem shodou okolností Silvestra strávil ve Frenštátě pod Radhoštěm, tak jsem si domluvil zkoušku u pana Hudečka (VHrelief). Nezkoušel jsem sice na svým kombu a se svojí kytarou, ale i tak se mi zvuk líbil. A protože p. Hudeček měl zrovna u sebe jeden použitý Andy´s drive 666 , tak jsem ho za velmi výhodnou cenu 3100,- zakoupil (cena včetně adaptéru a nové dvouleté záruky!!!). Pro informaci - cena nového je 4600,-Kč.

Dnes jsem ho zkoušel sice jen při panelákové hlasitosti, ale i tak je to přesně ten tvrdší zvuk, který ze Statesmana prostě nedostanu. Má i poměrně velký rozsah gainu, takže se dá v podstatě využít nejenom jako metalová pila , ale i jako třetí kanál (na kombu clean + lead, Andy crunch). Není sice TB (má nějaký dynamický buffer), ale při této panelákové hlasitosti jsem si nevšiml, že by nějak žral signál - zkoušel jsem ho zapojit do Smrčkovy TB-lišty, dal ho do bypassu a zařazoval a vyřazoval ho ze signálové cesty.

Už se těším, až ho trošku ohulím.

Mějte se krásně v roce 2010, ať se Vám všem daří.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“