Jaký zesilovač a reprobox k POD XT?
Pravidla fóra
Jaký zesilovač a reprobox k POD XT?
Ahoj, potřebuji poradit s gearem na živé vystupování, potažmo hraní ve zkušebně s kapelou. Preamp mám vyřešen PODem, ke kterému si dokoupím Metal Shop pack a footswitch. Hraju se zvukem podobným Animals As Leaders, Periphery, Bring Me The Horizon. Chci koncový zesilovač a box-co jsem se zběžně díval, bral bych tohle:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
koncák od Latama, EL34 v konci stejně jako ve VHT konci, který používá Tosin Abasi ve videu níže. Jaký bude rozdíl ve kvalitě zvuku když použiju tranzistorový konec?
http://www.youtube.com/watch?v=tRn-xbqVvBw
Koncák je mono, jak by to pracovalo s tímto boxem? Vybral jsem ho kvůli ceně a V30 reprákům. Máte s ním zkušenosti?
http://www.thomann.de/cz/harley_benton_g212_vintage.htm
Komponenty chci kupovat postupně, v listopadu mám narozeniny, v prosinci Vánoce. Rozpočet 6 tisíc na komponent, když to půjde levněji-budu rád.
koncák od Latama, EL34 v konci stejně jako ve VHT konci, který používá Tosin Abasi ve videu níže. Jaký bude rozdíl ve kvalitě zvuku když použiju tranzistorový konec?
http://www.youtube.com/watch?v=tRn-xbqVvBw
Koncák je mono, jak by to pracovalo s tímto boxem? Vybral jsem ho kvůli ceně a V30 reprákům. Máte s ním zkušenosti?
http://www.thomann.de/cz/harley_benton_g212_vintage.htm
Komponenty chci kupovat postupně, v listopadu mám narozeniny, v prosinci Vánoce. Rozpočet 6 tisíc na komponent, když to půjde levněji-budu rád.
Re: Jaký zesilovač a reprobox k POD XT?
komba-zesilovace-reproboxy/fakta-o-rozd ... t7010.html
komba-zesilovace-reproboxy/zapojeni-rep ... t9439.html
Lampa hraje líp než trand. box má přepínání 8ohm mono 120w nebo stereo 2x16ohm 60w.
komba-zesilovace-reproboxy/zapojeni-rep ... t9439.html
Lampa hraje líp než trand. box má přepínání 8ohm mono 120w nebo stereo 2x16ohm 60w.
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis 
Pokud chceš řešit zvuk PODem tak bych tipoval, že nejlepší bude pořídit silnej (nějakých 150-200W, ať máš rezervu) tranzistorovej zesilovač. Bednu dle libosti, na bazaru jich lítá dost...
Neříkám, že lampovej konec nepůjde použít, ale trochu bych se bál, že se bude s tím podem krapet mlátit.
Neříkám, že lampovej konec nepůjde použít, ale trochu bych se bál, že se bude s tím podem krapet mlátit.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Tosin Abasi ve videu používá VHT Two-Fifty-Two. Mám pocit že se to nemlátí. Na cizích forech se píše o tom že lampový konec mění dynamiku, ne kvalitu reprodukovaného zvuku. Je to pravda?jastud píše:Pokud chceš řešit zvuk PODem tak bych tipoval, že nejlepší bude pořídit silnej (nějakých 150-200W, ať máš rezervu) tranzistorovej zesilovač. Bednu dle libosti, na bazaru jich lítá dost...
Nejsem sice odborník ale myslim že na tom něco je. Ale jen něco, zvuk se mění je to popisované v odkaze který sem ti už posílal. Lampa má víc harmonickejch bla bla bla. Ale že by se to mlátilo si nemyslim. Skus se zeptat nějakého odbvorníka nebo stavitele třeba Dušana zemana myslim že po dohodě by ti i nějakej ten konec za dobrej peníz postavil a nemusel bys mít strach že kupuješ zajíce v pytli.Na cizích forech se píše o tom že lampový konec mění dynamiku, ne kvalitu reprodukovaného zvuku. Je to pravda?
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis 
Záleží jestli je ten lampovej konec stavej jako čistej zesilovač nebo se u něj počítá s tím že bude kreslit i koncový stupeň. Pokud by to měl být jen čistý konec tak mezi tranzistorem a lampou nebude zásadní rozdíl.
Chci něco co bude hrát nahlas a nebude kreslit. A samozřejmě aby to hrálo pěkně.
Já bych to řešil nějak takhle: http://kytary.cz/alesis-ra500/HN085087/ + nějaká bedna.
Důvody:
cena
dostatečná výkonová rezerva pro dynamický špičky
lehčí než lampáč
vyžaduje minimální údržbu
to co do takovýho zesilovače pošleš z něj i po zesílení vyleze (což je podle mě při využití podu ideální)
Nicméně nemám s tím praktický zkušenosti a třeba se pletu a lampovej konec bude hrát mnohem líp...
krátká diskuse na stejný téma (ale tu jsi už asi četl): http://acapella.harmony-central.com/arc ... 56552.html
Nejlíp by ti v dané věci asi pomohli cybermuff nebo predator, zkus jim napsat SZ.
Důvody:
cena
dostatečná výkonová rezerva pro dynamický špičky
lehčí než lampáč
vyžaduje minimální údržbu
to co do takovýho zesilovače pošleš z něj i po zesílení vyleze (což je podle mě při využití podu ideální)
Nicméně nemám s tím praktický zkušenosti a třeba se pletu a lampovej konec bude hrát mnohem líp...
krátká diskuse na stejný téma (ale tu jsi už asi četl): http://acapella.harmony-central.com/arc ... 56552.html
Nejlíp by ti v dané věci asi pomohli cybermuff nebo predator, zkus jim napsat SZ.
Nebude 2x150 W moc? Navíc je to mimo rozpočet.
Nebude levnější (a třeba i lepší) řešení koupit tranzistorovou hlavu s efektovou smyčkou?
Příklad:
Nebude levnější (a třeba i lepší) řešení koupit tranzistorovou hlavu s efektovou smyčkou?
Příklad:
zalezi jak ten pod bude vyuzivat (jestli i se simulaci boxu), osobne bych se vydal cestou power amp - kytarovej box a na podu vypl simulaci boxu. No a co se tyce PA, tak me ten 100W konec co tu byl postnutej v prnim prispevku prijde ok. Ale chce to vyzkouset.
Dalsi moznost je koupit treba i kombo nebo hlavu a hodit to do smycku, jak tu bylo psano. Tam by se mohl kouknout treba i na hodne zminovanej crate flexwave ...
Dalsi moznost je koupit treba i kombo nebo hlavu a hodit to do smycku, jak tu bylo psano. Tam by se mohl kouknout treba i na hodne zminovanej crate flexwave ...
Crate Flexwave proč? Z celého zesilovače budu používat jen koncový.
Bude rozdíl mezi koncovým zesilovačem v hlavě a solo koncovým zesilovačem?
Je u zesilovačů frekvenční rozsah jako u preampu?
Triggerman mě láká designem.
Z článku o propojení zesilovače a boxu jsem nezmoudřel. Triggerman má výstup na 16 ohmů. Box Harley Benton má při záteži 16 ohmů
Stojí za to si připlatit 1700,- za lampový konec od Latama?
Bude rozdíl mezi koncovým zesilovačem v hlavě a solo koncovým zesilovačem?
Je u zesilovačů frekvenční rozsah jako u preampu?
Triggerman mě láká designem.
Z článku o propojení zesilovače a boxu jsem nezmoudřel. Triggerman má výstup na 16 ohmů. Box Harley Benton má při záteži 16 ohmů
Stojí za to si připlatit 1700,- za lampový konec od Latama?
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Nemudruj.Porid lampovy konec, box a jsi vysmatej.
Opravdu nechapu rady typu porid Crate FW, kdyz clovek chce jit jinou cestou.
Proc kupovat trandakovy konec?Myslim ze s podem by to tak dobre nefungovalo jako lampovej.
Opravdu nechapu rady typu porid Crate FW, kdyz clovek chce jit jinou cestou.
Proc kupovat trandakovy konec?Myslim ze s podem by to tak dobre nefungovalo jako lampovej.
IMHO nejlepší bude se zeptat cybermuffa, má s těmahle hračkama víc zkušeností než my všichni dohromady...
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Já se přikláním k výkonnějšímu tranzistorovému koncáku, nechápu doporučování lampy pro jeho případ.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To bych se nebál. Minulé úterý jsem hned po sobě slyšel AxeFX do linky a PA (Animals as Leaders) a AxeFX do Mesa 2:50 a Mesa Recto 412 (Between the Buried and Me) a rozhodně si nemyslím, že by se v prvním nebo druhém případě cokoli mlátilo. Spíš bych dbal na řádné nastavení presetů.jastud píše: Neříkám, že lampovej konec nepůjde použít, ale trochu bych se bál, že se bude s tím podem krapet mlátit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
No asi tak. Nevím, proč by měl POD znít líp s tranzistorovým koncem než s lampovým. Být tebou bych ti udělal, jak jsi psal v prvním příspěvku a basta.Nero píše:To bych se nebál. Minulé úterý jsem hned po sobě slyšel AxeFX do linky a PA (Animals as Leaders) a AxeFX do Mesa 2:50 a Mesa Recto 412 (Between the Buried and Me) a rozhodně si nemyslím, že by se v prvním nebo druhém případě cokoli mlátilo. Spíš bych dbal na řádné nastavení presetů.jastud píše: Neříkám, že lampovej konec nepůjde použít, ale trochu bych se bál, že se bude s tím podem krapet mlátit.
Já zas nevím proč by měl POD znít líp s lampovým koncem než tranzistorovým.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
POD bude fungovat jako klasický preamp, takže pro koncové zesílení bude lepší charakter lampového konce. Pokud ty preferuješ tranzistorový konec u kytarových zesilovačů, je to tvůj názor a já ti ho vymlouvat nebudu.jastud píše:Já zas nevím proč by měl POD znít líp s lampovým koncem než tranzistorovým.
[/quote]
No asi tak. Nevím, proč by měl POD znít líp s tranzistorovým koncem než s lampovým. Být tebou bych ti udělal, jak jsi psal v prvním příspěvku a basta.[/quote]
Co bys mi udělal?
Animals As Leaders naživo? V tom videu co jsem přihazoval má Tosin Abasi sestavu v tomto pořadí-Axe FX/VHT 2:50:2-Orange PPC212. Na tom lampovém konci něco bude. Má nespokojenost může plynout ze snímačů-zatím tam mám pasivní EMG-H4, budu měnit za EMG 707 nebo 81-7.
No asi tak. Nevím, proč by měl POD znít líp s tranzistorovým koncem než s lampovým. Být tebou bych ti udělal, jak jsi psal v prvním příspěvku a basta.[/quote]
Co bys mi udělal?
Taky bude záležet jaké to je PA. Mám doma PA od RH sound-300 w, zvuk mě nenadchnul, nejspíš to bude tím že mám presety dělané na bedničky od počítače. Jenom je tady zádrhel-bratr má v Brně notebook na kterém si dělám presety a nahrávám přes Reaper, tedy si musím počkat a pohrát si s tím. Doufám že z toho něco vytáhnu, a tímhle si jsem jistý, protože jsem to zkoušel na dvou různých bedničkách a jedné PA bedně a pokaždé to znělo jinak, ten POD má milion nastavení.Nero píše:To bych se nebál. Minulé úterý jsem hned po sobě slyšel AxeFX do linky a PA (Animals as Leaders) a AxeFX do Mesa 2:50 a Mesa Recto 412 (Between the Buried and Me) a rozhodně si nemyslím, že by se v prvním nebo druhém případě cokoli mlátilo. Spíš bych dbal na řádné nastavení presetů.jastud píše: Neříkám, že lampovej konec nepůjde použít, ale trochu bych se bál, že se bude s tím podem krapet mlátit.
Animals As Leaders naživo? V tom videu co jsem přihazoval má Tosin Abasi sestavu v tomto pořadí-Axe FX/VHT 2:50:2-Orange PPC212. Na tom lampovém konci něco bude. Má nespokojenost může plynout ze snímačů-zatím tam mám pasivní EMG-H4, budu měnit za EMG 707 nebo 81-7.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
[/quote]
Sry, technical difficulties
asi mi tam nějak přiskočilo ''ti'' místo ''to''
Sry, technical difficulties