sluchátka k dig. pianu

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
jackalshadow

sluchátka k dig. pianu

Příspěvek od jackalshadow »

Potřeboval bych poradit s vhodnými sluchátky k dig. pianu (sousedka mě otravovala, že hraju moc často a moc dlouho), tudíž s co nejmenším zkreslením a pohodlné i při delším hraní - cca do 4500 Kč.

Hodně jsem se koukal po studiových, kde jsem snad "pochopil" že ta by měla zkreslovat nejméně.
Po pročítání spousty recenzí jsem tak nějak vybral tato:
Audio-Technica ATH-M50
KRK KNS8400
Beyerdinamic DT770pro
Shure SRH840
AKG K240

Jestli máte s některými z nich někdo zkušenosti, či s jinými vhodnými, budu vděčný za rady.
Díky
Paris
Rádce

Re: sluchátka k dig. pianu

Příspěvek od Paris »

osobne bych zkusil sluchatka audio-technica, akorat jiny model. a circumauralni. a mozna i polo/otevrena. napriklad ATH-AD500.
kcg

Příspěvek od kcg »

Ja si koupil Sennheiser HD-598 (i podle doporuceni na pianoworld.com) a jsem naprosto spokojen. Akorat, ze seslo z koupe DP a tak je pouzivam na muziku na pocitaci. Jsou lehka, prijemna na hlave a krasne hraji. Doporucuju pridat do vyctu. Karel
jackalshadow

Ok, oboje vypadají zajímavě, kouknu na to.
Děkuji za radu.

Fajn by bylo kdyby se daly někde zkusit...
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Mám Sennheiser HD558 (levnější bráška HD598) a také naprostá spokojenost. Stejně jako HD598 mají výměnný 3m kabel, což je výhoda. A podle návodu na internetu se z nich dají vyndat kousky gumy, čímž se přiblíží HD598 (mají stejné drivery).

Pokud můžeš použít otevřená sluchátka (ve stejné místnosti neběží televize apod.), tak bývají pro piano za ty samé peníze lepší volbou. Kromě toho je dobré dát si pozor, aby sluchátka byly dost hlasité (piana nemívají silný zesilovač pro sluchátka a lidé pak i kupují sluchátkové zesilovače). Hlasitost sluchátek je výsledkem jejich impedance (čím menší, tím hlasitější) a citlivosti (SPL, čím větší, tím hlasitější).

Svoje sluchátka jsem koupil v Cinema-Shop.cz (edit: byl překlep ve jméně) u Nám.Republiky. Vystavená sluchátka jsem mohl zkoušet jak dlouho jsem chtěl, ale chce to přinést si svůj přehrávač s redukcí na tlustý jack. Asi jsou lepší obchody, já je neznám.
Naposledy upravil(a) PtJaa dne 11.05.2012 17:44, celkem upraveno 2 x.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
jackalshadow

Dnes jsem si koupil právě ty Sennheiser HD 598, v cinema-shop (nejlepší cena).

Na hudbu jsou výborná, a k dig. piánu taky velmi dobrá. Zní téměř jako na živo, tudíž neměly by mi způsobit špatné návyky, když s nimi budu hrát, což je hlavní. Pravda, piano musím mít trochu hlasitěji, ale není to nic hrozného. A když se ještě trochu zaběhnou, tak doufám se ještě vylepší vlastnosti.

Díky za dobrou radu
pavel_A5

Jaká sluchátka k DP - drátová nebo bezdrátová?

Příspěvek od pavel_A5 »

Ahoj,
konečně mám doma nové DP Yamaha CLP 440 a řeším poslední věc - a sice jaká sluchátka v cenové relaci do 2 tis. Kč?

Ideální volbou by pro mě byla bezdrátová, protože bych je určitě využil i k TV - nicméně jsem četl, že bezdrátová sluchátka mají u nástrojů "zpoždění", což je samozřejmě nevyhovující.

Dokážete prosím nějaká bezdrátová sluchátka doporučit, ideálně že je máte odzkoušené s DP? Případně obecně je vhodné použití bezdrátových sluchátek nebo radši koupit drátová, popř. jaká?

Moc díky za radu, P.
MilanT

Re: Jaká sluchátka k DP - drátová nebo bezdrátová?

Příspěvek od MilanT »

Výběr sluchátek řeš v jiné sekci než Klávesové nástroje - přesunuto.
Mám velice dobrou osobní zkušenost s těmito sluchátky (ne s pianem, ale s kytarou):
studio-a-recording/bezdratova-sluchatka ... it=latence

EDIT: teď koukám, že tu téma sluchátek k digitálnímu pianu už máme - takže navíc sloučeno.
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

V prvé řadě - 2000 Kč na sluchátka k piánu za 45 000 je dost málo, a to i bez "bezdrátovosti". O tom, že by někdo (doma) používal bezdrátová sluchátka, jsem např. na pianoworldu nikdy nečetl. Ale třeba by ta Milanova fungovala dobře...

Z otevřených nebo polootevřených (je otázkou, jestli chceš otevřená) bývají u pián oblíbené např. Sennheisery (HD518, HD 558, HD 598, HD650, ...), AKG K 240 MK II, BeyerDynamic DT880, Audio Technica AD700, apod.

Občasný problém bývá, že zvuk není dost hlasitý (kombinace vyšší impedance a nižší citlivosti sluchátek?), pak se to řeší sluchátkovým zesilovačem. Říká se, že piána bývají uzpůsobeny spíš na sluchátka s nižší impedancí (<100 Ω), ale asi se to liší piáno od piána. Moje Senheisery HD 558 jsou rozhodně dost hlasité (a mají 50 Ω, 112 dB SPL (1 khz, 1 Vrms)).
Naposledy upravil(a) PtJaa dne 16.04.2013 8:27, celkem upraveno 2 x.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
pavel_A5

Re: Jaká sluchátka k DP - drátová nebo bezdrátová?

Příspěvek od pavel_A5 »

MilanT píše:Výběr sluchátek řeš v jiné sekci než Klávesové nástroje - přesunuto.
Mám velice dobrou osobní zkušenost s těmito sluchátky (ne s pianem, ale s kytarou):
studio-a-recording/bezdratova-sluchatka ... it=latence

EDIT: teď koukám, že tu téma sluchátek k digitálnímu pianu už máme - takže navíc sloučeno.
Toho jsem si bohužel nevšiml - díky ... ta navržená sluchátka SONY vypadají výborně za tu cenu, moc díky :)
švehle

Příspěvek od švehle »

já jsem teď koupi ke stage pianu Korg SP-280 AKG K 271 MKII a jsem s nima hodně spokojenej :) jen mě zaráží, že když dám jedno (pravé nebo levé) sluchátku nad ucho, abych slyšel řeba i věco okolo sebe, tak sluchátka přestanuo hrát, respektive přestane hrát to, co mam na uchu.. docela mě do vyděsilo, pak jsem se podíval na popis a oni plní funkci automatického vypínače – pokud sluchátka sundáte z hlavy. myslíte, že to je ono, nebo je tam nějakej špatnej kontakt? :)

díky a mějte se.

L.
pavel_A5

Příspěvek od pavel_A5 »

Tak nakonec jsem koupil Senheisery HD 558 a jsem maximálně spokojený :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Zdar,
odešlo mi pravé sluchátko poměrně letitých FM sluchátek Sony RF865. Rád bych si pořídil něco dalšího, možná spíš s drátem, protože FM přenos docela šuměl a BT je nepoužitelný. Kvalitativně bych si asi vystačil s něčím na úrovni těch Sony, ba i horším, ale zas když už jsem ten muzikant, asi by neuškodilo mít doma aspoň jedny slušný sluchátka k těm co jsem vyraboval z Airbusu KLM :D Nerad bych do toho dával moc přes 2000, čím míň, tím líp. Raději uzavřená, klaviatura na Studiologicu je hodně hlasitá.
Zatím je můj favorit Shure SRH440. Alternativně AKG K240 nebo Audiotechnica AVC500, případně M30/40 (nevím, jaký je rozdíl mezi AVC500 a M40). Na music city mají v docela velké slevě AKG K245, ale ta jsou otevřená vzadu a nevím, jestli jsou o tolik lepší než K240 II.
Měl byste někdo nějaké tipy?
Díky.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Bayery DT-770, nejspis z bazaru aby ses vesel cenove. Mam je asi 1/2 roku a super.
Hraju výhradně na šrot.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Je pro mě zbytečné dávat do toho víc.
Váham asi mězi tím SRH440 a AKG K271 (65€ z Německa), ale četl jsem, že ty K271 potřebují silnější zdroj, aby hrály nějak slušně... Nevíte o tom někdo něco?

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak jsem to nakonec otestoval a objednal SRH440 a AKG K271.

Testováno bylo rovnou ze Studiologic Numa Piano a hudba z řetězce Dell 7510 - M-audio Fast Track Pro.¨

Co se týče AKG, fakt nevím, co kdo řeší ohledně zdroje, řvou hodně, přímo z notebooku řvou jako prase. Nicméně, basy jim skutečně trochu na můj vkus chybí: Při poslechu hudby je tam všechno, co by tam mělo být, basy jsou perfektně slyšet všechny, ale je to takové.. málo basové :D . Zvuku piana taky chybí hloubka a basy. AKG skvěle podává jemné akustické pasáže (Opeth - Persephone), člověk má pocit, jako by fakt seděl u kytary.
Shure hraje piano docela slušně a skladby dobře, všechno super čitelné a basů tak akorát. Jenže, heh, je k nim jenom kroucený kabel 3m a ten je při hře na klávesy naprosto nepoužitelný. Chtělo by to tak o dva metry víc... :-/ Zároveň je, jak se psává na fórech, hlavový most skutečně trochu tvrdý. Nicméně bych si je asi nedal, nebýt toho kabelu. A rovnej kabel je pětikilo navíc a to sorry jako, to fakt ne.

Tak jsem rozčarován objednal několik Superluxů: Původně jsem fakt chtěl nějakou spolehlivou zavedenou značku s vlastním vývojem, kterou bych podpořil atd. bla bla bla... No, ale nemáte chtít za kabel pětikilo ;) .

Objednal jsem modely 681evo, 662evo, 668b a 660.
Řetězec byl stejný poslechově jsem zkoušel Magic Pie - Circus of Like, Magic Pie - Suffering Joy, Opeth - Sorceress, Beethoven - S5/I a Beethoven smyčcový kvartet 9 op. 53 (všechno flac).

Co se týče Studiologicu, tam 681evo a 668b zní skoro stejně, 681evo má trochu větší hloubku, obojí zní každopádně mnohem líp než AKG a i o něco lépe než Shure, zvuk má trochu větší tělo. S jiným nástrojem nebo s VST by to samozřejmě mohlo dopadnout jinak. 662evo hraje jako AKG, chybí mu hloubky a basy a 660 má už hodně prázdný zvuk.

U poslechu hudby už jsou rozdíly mezi 681evo a 668b větší, 681evo má na můj vkus až příliš basů a nejsou tak dobře čitelné, to "větší telo" se zde projevuje spíše negativně a skladbě trochu chybí jas. 668b je úplná bomba, v rocku skvěle rozlišené nástroje, ale zní to pořád jako celek, zpěv vystupuje do popředí a basy pumpují, ale zároveň jsou velmi zřetelné. Ve vážné hudbě je rozdíl ještě zřetelnější, 668b dává slyšet každé nasazení smyčce, úplně před sebou vidíte toho hráče... Jak říkám, bomba. A ani ne za 6 kil?? :-O Přijde mi, že to hraje hodně podobně jako ten Shure, na vážnou hudbu je možná Shure trochu lepší, hlavně v basech např. u toho smyčcového kvartetu, dechy zase zní lépe ze Stuperluxu.
662evo hraje hodně podobně jako AKG, skvěle zřetelné, basy jsou slyšet, ale chybí jim tělo a na poslech to není tak zábavné. Nemíchám, ale kdybych míchal, asi bych si vybral tyhle sluchátka.
660 pak už bas vyloženě chybí, jako by na masteru byl high pass filter. Chybí i ve vážné hudbě, nějaké cellové prominentní pasáže nejsou teda moc prominentní.

Ještě to poslechnu zítra, ale myslím, že si nechám ty 668b... To asi bylo poznat :D

Na konec: O dobrym zvuku nic nevím, nikdy jsem neměl pořádný sluchátka a vlastně ani pořádný bedny k počítači :) (mám nějaký ty levnější Creative). Takže leckdos povolanější by to mohl vidět dost jinak.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“