Je vhodné hrát na kytaru a baskytaru dohromady?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...

Hrajete na více nástrojů?

Můžete vybrat 1 možnost

17
19%
5
6%
6
7%
7
8%
3
3%
19
21%
32
36%

Celkem hlasů: 89

Greeg
Kontaktovat uživatele:

Je vhodné hrát na kytaru a baskytaru dohromady?

Příspěvek od Greeg »

Hraju na oba tyto nástroje , je vhodné je střídat?Zdá se mi že čím víc hraju na baskytaru tím víc mi to nejde na kytaru a obráceně.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
impact

Příspěvek od impact »

Je vhodné jezdit na snowboardu i na lyžích? Zdá se mi, že čím víc jezdím na snowboardu, tím víc mi to nejde na lyžích a obráceně. :D

(Ano, pokud budeš jeden nástroj preferovat a druhý zanedbávat, tak ti to na tom jednom půjde líp a na druhým hůř - pokud se budeš věnovat oběma, budeš se zlepšovat na obou, ale pomaleji, než kdyby ses věnoval jenom jednomu dvojnásobný čas. Den má jen omezený počet hodin a musíš se rozhodnout, co s nima uděláš.)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

zatím sem nehlasoval protože se to nedá říct... v kapele skládám všechny nástroje (krom ritmu na bicí, ale něktyrý prvky na bicí vymejšlím taky) - zatím. aLe do budoucna to budeme dělat víc tak aby si každej složil to co bude perfektně hrát a sedne mu to. Jinak kytara, basu jen občas když někdo pučí, na bicí si bouchnu jeden rytmus co umím (možná dva) + intro holiday od GD či tak. Před 4 dnama sem zabavi ségřiny starý klávesy (teď má digitální piáno), ale spíš tam hraju bicí a nebo nějaký ty doprovody pod improvizaci (věčinou automatický hodím tón a hraju.... Jiak klávesy bych fdl jako 2. nástroj našeu 2. kytaristovi. Zpívat nechce a na nějaký části písniček se klávesy hodí, na druhou stranu mít písničky plný kláves nechceme...

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

ok ,a co bys doporučil? věnovat se jenom jednomu nástroji, nebo víc?
zase hrát na vic nástrojů mi přijde profesionálnější.Podle mě by měl každej muzikant na ůrovni umět i když jen okrajove ovládat ke svému hlavnímu nástroji alespon 2 další.Tim nemyslim ale např alektrická-akustická kytara, šestistrunka-dvanáctka a podobně
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

já jediný zatím hlasoval pro kytaru + bicí...ovšem, bicí beru jen jako malý koníček, rytmy mě velmi baví a pochopitelně trénuju jenom na kytaru..basu samozřejmě zvládám taky, ale nedá se říct, že bych zase plnohodnotně ovládal víc jak 2 nástroje...bicí mě baví daleko víc, proto jsem je tam zahrnul. podle mě není uplně rozumný zkoušet mít 2 nástroje na shodný úrovni, dycky jen jeden hlavní a ostatní ze zájmu, ale přece jenom nechávat na ně hrát ty, kteří to fakt umí:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

jednou se mi stala dost kuriózní věc:
Hraju ve třech kapelách ,z toho ve dvou solovou kytaru a v jedný na baskytaru.Se všema kapelama koncertuju. jednou se mi stalo že na koncertě kde sem měl hrát na kytaru , sem si omylem přines baskytaru Bohužel sem si to uvjedomil 15 minut před koncertem na zvukovce.(Ještě že k tomu nehraju v nějaky kapele na bicí nebo cimbál) jinak běžně se mi stává že do zkušebny na žižkov jezdim do Krče kde mám zkušebnu s jinou kapelou.
Folťas

Příspěvek od Folťas »

já hraju krom kytary ještě na NERVY :D je to dobrá kombinace? :D
RUSH RULES!!!
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

Greeg píše:ok ,a co bys doporučil? věnovat se jenom jednomu nástroji, nebo víc?
zase hrát na vic nástrojů mi přijde profesionálnější.Podle mě by měl každej muzikant na ůrovni umět i když jen okrajove ovládat ke svému hlavnímu nástroji alespon 2 další.Tim nemyslim ale např alektrická-akustická kytara, šestistrunka-dvanáctka a podobně
podle mě bys měl mít jenden nástorj jako hlavní a ostatní jako spestření co ti tu hudbu obohatí... podle mě ti to pomůže i s tím 2. nástrojem....
Folťas píše:já hraju krom kytary ještě na NERVY :D je to dobrá kombinace? :D
to se nevylučuje... já zvádám obojí naráz. hraju na kytaru a mátito hraje na nervy... ne vhodná kombinace ale má matka jinej než čistej zvuk nesnese :roll:

Greeg píše:jednou se mi stala dost kuriózní věc:
Hraju ve třech kapelách ,z toho ve dvou solovou kytaru a v jedný na baskytaru.Se všema kapelama koncertuju. jednou se mi stalo že na koncertě kde sem měl hrát na kytaru , sem si omylem přines baskytaru Bohužel sem si to uvjedomil 15 minut před koncertem na zvukovce.(Ještě že k tomu nehraju v nějaky kapele na bicí nebo cimbál) jinak běžně se mi stává že do zkušebny na žižkov jezdim do Krče kde mám zkušebnu s jinou kapelou.
tak toe opravdu skill :D
Maples píše:já jediný zatím hlasoval pro kytaru + bicí...ovšem, bicí beru jen jako malý koníček, rytmy mě velmi baví a pochopitelně trénuju jenom na kytaru..basu samozřejmě zvládám taky, ale nedá se říct, že bych zase plnohodnotně ovládal víc jak 2 nástroje...bicí mě baví daleko víc, proto jsem je tam zahrnul. podle mě není uplně rozumný zkoušet mít 2 nástroje na shodný úrovni, dycky jen jeden hlavní a ostatní ze zájmu, ale přece jenom nechávat na ně hrát ty, kteří to fakt umí:)
to 1. sem psal dřív než sem četl cos napsal a asi máme v něčem názor podobný. Jinak já rači basu než bicí... MATTTTTTT FEEEEMAN - ten mě dostává do varu 8)

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

přesunuto z kytar
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ujio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ujio »

Tak ja hraju na kytaru elektrickou, pak na kytaru akustickou, pak umim neco na klavesy, pak taky umim na fletnu (pozustatek z mladi xD), no a ted se zacinam ucit na bici, ale hlavni je ELEK.KYTARA...
Jackson DXMG, VOX AD100VTH + VOX 412BK, Dunlop CryBaby Classic
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

No já jsem hrál necelých šest let na klavír v zušce, pak jsem se naučil na kytaru, teďka jsem basák a umím trochu na bicí. :-) Ještě bych chtěl trubku a nesplnitelný sen jsou housle. :-)
Moje holka umí klavír, varhany, flétnu a chce ještě violoncello a harfu. Takže suma sumárum jsme taková dvojčlenná rocková kapela kombinovaná s orchestrem :-D
Naposledy upravil(a) KIWI dne 5.08.2007 13:05, celkem upraveno 1 x.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
McYuri

Příspěvek od McYuri »

hlasoval jsem pro jinou kombinaci....
1. KYTARA
2.didgeridoo
3.djembe
4.grimla
5.kastaniety :oops: :D

...vim...trochu exot... :roll:
.......::: ENDŽOJ :::.......
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

wow, Max Cavalera hadra :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Myslim ze je ponekud zbytecne zacit hrat na kytaru, pokracovat pres basu, bici... Rek Bych, ze je nejlepsi umet na jeden nastroj a poradne, popr. si neco vyzkouset na nakej jinej. :lol:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Jasně, pokud je jeden tvůj nástroj hlavní. Třeba když na bicí umíš hrát jako nic mega těžkýho, ale prostě víš co a jak a na kytaru taky umíš hrát (umět hrát na kytaru totiž pro neznámená umět hrát sola mistra Fastifingera), tak je to na pohodu.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

KIWI píše:Jasně, pokud je jeden tvůj nástroj hlavní. Třeba když na bicí umíš hrát jako nic mega těžkýho, ale prostě víš co a jak a na kytaru taky umíš hrát (umět hrát na kytaru totiž pro neznámená umět hrát sola mistra Fastifingera), tak je to na pohodu.
No ja to pochopil, ze se kytare i base venuje aktivne... :lol:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Počky teďak se ztrácím kdo :-D

dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Zakladatel tohodle tematu :lol:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Jo on...mě zmátly ty bicí v tvém příspěvku, nevadí..

dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

KIWI píše:Jo on...mě zmátly ty bicí v tvém příspěvku, nevadí..
Ja sem taky celej zmatenej - od prirody :D . Kdyz se to clovek uci postupne a hleda to pravy, tak to jo, ale pride mi zbytecny umet na vic nastroju :roll: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“