EMG-HZ vs. R.M. picks

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

Která varianta je lepší???

Můžete vybrat 1 možnost

2
18%
9
82%

Celkem hlasů: 11

MENHYR
Kontaktovat uživatele:

EMG-HZ vs. R.M. picks

Příspěvek od MENHYR »

Ahoj všem :wink:

Rád bych se Vás zeptal jestli byste byli tak laskavi a mohli srovnat tyto dvy druhy snímačů. Abych to upřesnil. Jde mi konkrétně o toto. Rozhoduji se mezi těmito variantami :

1. Cort KX5 (lípa, struny skrze tělo, rozepínací HB, HB Mighty Might) se snímačema R.M picks.
nebo
2. Cort KX1Q se snímačema EMG-HZ

Cenově to vychází v podstatě na stejno tak bych potřeboval co bude mít lepší či kvalitnější zvuk. Tu KX5 jsem měl v ruce a líbí se mi její zvuk i s těmi snímači origo.

PS: Ta KX1Q je fakt nádherná mašina... Prosím o Vaše názory. Díky moc. :wink:

Tady jsou odkazy na ty mašinky :

http://www.cort.co.kr/english/products/ ... uct_id=111

http://www.cort.co.kr/english/products/ ... uct_id=110
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
nodj

Příspěvek od nodj »

ahoj,já bych určitě koukal na materiál-dřevo,ze kterýho je kytara a celkově (i snímače)podle toho,jakej styl chci hrát..Já osobně bych vzal mahagon :)
Jinak R.M.snímač mam a zvuk je slušnej i přesto asi púůjdu do Seymour Duncan,kterej mam na druhý kytaře..Nevim co víc k tomu napsat..jestli ty kytary stojej podobně ,vzal bych jak řikám podle dřeva a podle toho,jaká se mi líbí víc..R.M.nic nezkazíš a třeba ti bude vyhovovat a nepřejdeš na jinou značku.. 8) Spíš bych pak investoval do kvalitních poťáků a přepínače snímačů
voytik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voytik »

čau,tak nejjednodušší rada je zajdi si zahrát i na tu KX1Q,má dost jiné dřevo("klasicky" mahagon+vrchní deska javor)...ty snímače EMG jsou podle mě dost dobré,jsou dost agresivní a hutné na zkreslený(hodně vysoký výstup) a zárověn neuvěřitelně kulaté na čistý,navíc jdou rozepínat což zní taky dost pěkně(a hodí se :) )..
já bych byl pro tu KX1Q s tím že asi bude mít minimálně lepší dřevo a i ty snímače jsou jedny z nejlepších co můžeš za tyhle peníze mít(na tvrdší hudbu)...a kdyby se ti nahodou časem přestaly líbit tak není nic jednoduššího než je vyměnit za cokoliv jiného,dřevo už nevyměníš 8)
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Hm voytiku asi máš pravdu. Něco na tom bude. Snímače tam můžu vlastně mít ty co tam jsou a až mě omrzí tak je čenžnu, hm. Sice to bude další investice ale bůh ví kdy to bude že. On ten mahagon má přeci jen asi něco do sebe a i ten výběr dřeva bude asi i kvalitnější. No počkám ještě na další příspěvky, doufám že mi tady ještě někdo napíše svůj názor. Každopádně díky :wink:
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Já jsem teda velkej propagátor RM Pickups, ale v tomto případě je opravdu kombinace mahagon/javor zajimavější.
A ty RM tam můžeš dát kdykoliv...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“