Engl nebo něco jiného ?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
mates

Engl nebo něco jiného ?

Příspěvek od mates »

Ahoj pánové. Chtěl bych si pořídit nové kombo. Byl mi doporučen ENGL Classic Tube 50 Watt - E 350C. Hraju už spíše jen pro zábavu , ale pravidelně s kapelou s orientací na Hard-rock ale na akcích samozřejmě všechno- těch jsou tak 2 do roka. Vím že to bude asi poslední kombo které si v životě koupím.Do teď mám 20 let Peavey a spoustu krabiček.
Zvuk mám solidní ale 2x mi už na akci odešel předzesilovač(shořel).Chce to vyměnit. Můžete mi prosím poradit zda jít do tak celkem drahého aparátu (cca 36tis.)a jestli to stojí za to ? Chtěl bych si udělat radost , ale ne zase zbytečně vyhodit peníze.Nerad bych ale zase koupil něco levného což by mě pak třeba mrzelo. Díky za vaše zkušené názory. Líbi se mi zvuk v kombinaci Gillmour , Z.Wilde,Iron,Kabát ...

Mates
Naposledy upravil(a) mates dne 15.04.2008 21:41, celkem upraveno 1 x.
Veth
Kontaktovat uživatele:

Re: Engl nebo něco jiného ?

Příspěvek od Veth »

mates píše:Ahoj pánové. Chtěl bych si pořídit nové kombo. Byl mi doporučen ENGL Classic Tube 50 Watt - E 350C. Hraju už spíše jen pro zábavu , ale pravidelně s kapelou s orientací na Hard-rock ale na akcích samozřejmě všechno- těch jsou tak 2 do roka. Vím že to bude asi poslední kombo které si v životě koupím.Do teď mám 20 let Peavey a spoustu krabiček.
Zvuk mám solidní ale 2x mi už na akci odešel předzesilovač(shořel).Chce to vyměnit. Můžete mi prosím poradit zda jít do tak celkem drahého aparátu (cca 36tis.)a jestli to stojí za to ? Chtěl bych si udělat radost , ale ne zase zbytečně vyhodit peníze.Nerad bych ale zase koupil něco levného což by mě pak třeba mrzelo. Díky za vaše zkušené názory. Líbi se mi zvuk v kombinaci Gillmour , Z.Wilde,Iron,Kabát ...

Mates
TAk na tohle bych ti mohl doporučit asi engl screamer ten je dobrej........ale jak sem se díval nebylo by k zahození si koupit marshall JCM 900 vyměnit si v něm lampy za lampy z 800(a nechat gain někte na 11 hodinách) a k němu si zapojit overdrive a blues driver a budeš mít supr zvuk nebo si sehnat osmikilo dvoukanál.............ale pokud tam chceš mít 6l6 tak asi ten screamer. Dobrej je fireball ale ten už není tak univerzální...je spíš na ten bigboš
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Nebo mě jěšě napadá VOX ale nevím jestli by vyhovoval tvým požadavkům....každopádně bych se zajel podívat k našim výrobců např.rozdal,hot,shark....shark ty udělá do 30.tis hlavu+2x12 box ....
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Veth: tak nějak, je škoda, že JVM jsou nový a drahý aparáty, to by bylo asi nejlepší, máš tam jak 900, tak 800kilo. Osobně jsem měl 800, a stačilo docela dost, sem tam jsem to dokopl BD2kou, přes 1936ku a zvuk byl hodně solidní. Na jvmku se k 800kilu hodně vracím.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: Engl nebo něco jiného ?

Příspěvek od turbo_MaCk »

Veth píše:...ale jak sem se díval nebylo by k zahození si koupit marshall JCM 900 vyměnit si v něm lampy za lampy z 800(a nechat gain někte na 11 hodinách....
V JCM800 a 900 sou stejný lampy!!! 3xECC83 4x(2x)EL34. Něco mi snda uniká???? To v čem se liší zvuk je to že JCM900 (hi-gain) má polovodičoví ořezávání v předzesu. Prostě tam sou diody... Takže kolega může buď předělat komplet preap, nebo koupit 2 kanálovou JCM800 (2205). Nevím no. Já bych rači zahrál na Engla a kdyby to chtělo víc těch středů a marshall zvuku přemejšlel bych o tom marshallu.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Soldan se u nás moc nevyskiytuje co?moc lidí ho tady nedoporučuje....nevíím jak je na tom cenově...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Soldano jsou hodně kvalitní zesilovače, čemuž odpovídá i cena, proto se u nás moc nevyskytuje a pak se tedy těžko může chválit...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
afektband

Příspěvek od afektband »

Nero píše:Soldano jsou hodně kvalitní zesilovače, čemuž odpovídá i cena, proto se u nás moc nevyskytuje a pak se tedy těžko může chválit...
U nás když už soldano, tak box. Hlavy jsou dost vzácný na našich pódiích.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Pokud je víc financí,tak bych se díval jiným směrem...

http://www.boogiestan.com/index.php?aktualni-nabidka

Engl Richi Blackmoore E-650 28 000,-Kč

nebo v oddělení "komisní prodej"
Hughes & Kettner WARP X 2 Channel 28 000,- Kč

K tomu postačí box za cca 8k a máš nadobro vystaráno.

Pokud na to nepospícháš, tak bych možná taky zkusil kontaktovat pana Vladyku(Rockwell). Dělá super hlavy za cca 25 000,-

Sorry, že ti cpu ty hlavy, ale šel bych do toho spíš než do komba.

Jinak pánové, nevím proč, ale Soldano mě teda zvukově zrovna nechytlo.(samozřejmě podle ukázek-naživo bych třeba změnil názor)

Spojeny 2 příspěvky - Nero
Naposledy upravil(a) Saul dne 15.04.2008 21:10, celkem upraveno 1 x.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
mates

Příspěvek od mates »

Pánové díky za spoustu názorů. Zatim to neuspěchám a podívám se po některých věcech co jste mi doporučili. Až mě něco chytne tak se v diskusi ozvu. Díky Mates
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Tou 2205kou by si ho moc nepotěšíl, kromě toho, že má taky diody, tak má ještě blbě udělaný korekce, to už radši to 900kilo. Když 800kilo, tak jedině starej alllampovej jednokanál, ten je ze všech zesů nejvíc dobrej :wink:
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud chce nekdo slyset Engla nazivo, doporucuju si zajit na nejaky koncert Memorie, kytarista ma hned tri hlavy Engl, jedna je tusim primo ta Ritchie Blackmore signature.... A zvuk je rozhodne zajimavej ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

DwPetr píše:Tou 2205kou by si ho moc nepotěšíl, kromě toho, že má taky diody, tak má ještě blbě udělaný korekce, to už radši to 900kilo. Když 800kilo, tak jedině starej alllampovej jednokanál, ten je ze všech zesů nejvíc dobrej :wink:
jj má.... právě díky těm polovodičů bylo možný z toho preampu udělat 2kanál... Ale přecejen myslím že ta 2kanál 800vka zní víc jak 800ka klasický konstrukce, ale naživo sem ani nezahlídl. Když marshall tak jednokanál. ALe i na JCM900 se dá dělat dobrá muzika to jo. Podle mě aji nahrávka z JCM900 nebo 2000 TSL DSL etc nezní vůbec špatně.... Naopak podle mě je to dobrej zvuk, ale nějake ten herní zážitek když na to hraješ není takovej.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“