Něco na začátky s kapelou

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Drobák píše:já hraju na 100w fendera frontmana a zvuk je celkem good,ale když to kouříš tak už se ti nelíbí,ale barák by to zbouralo,nevýhoda je že po čase šuměj,ale to kdekterej tranzistor,takže bude asi lepší volba,jen se vyjadřuju k volbě fendera,asi bych si vzal lampu,ale trandák neni od věci,už jen to že lampa po čase hraní mění zvuk dokuď nevyměníš lampy,stalo se tu už někomu že mu odešla lampa při zkoušce nebo na koncíku?to by se tranďáku stát nemělo,zvuk má stejnej na začátku i na konci,navíc je spotstu efektů co věrně lampu napodobí...
Jasně že stalo,odešla mi jak lampa v konci,tak jednou i výstupní trafo.Lampový apecy jsou všeobecně háklivější.Jenže zvuk lampy je pro mě nedostižnej,jsem v tomhle staromilec :wink:

P.S.Junioe dnes vystřelil na svou první zkoušku s Mikroušem :roll: Sice jsem ho náležitě poučil,aby ho nehulil víc jak na půlku,no ale bicí s tím nepřeřve ani náhodou...Obvolal jsem teda pár známejch,co kdysi taky hráli a BINGO :!: Ráno si běžím pro nehrající palici Rozdalla co se válí klukovi ve sklepě.I kdyby měla v háji trafa za 5ti kouli se to vyplatí :lol:
Box 2*12 už mu nějak zbastlím :wink:

P.S.2-Ve 14,00 tu zvonil cizí klučina.V jedný ruce Dimaverku v druhý flanděru,prosil o zabroušení a výměnu mechaniky za Gotoh.Nějak se to rozkřiklo a jestli to takhle půjde dál,budu potřebovat nový játra :roll:
Peterpetr mě má na svědomí :lol: :lol: :lol:
Ač byla údajně ze setu,byla kupodivu z masivu :shock:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Lampy jsou háklivější na záchazení počasí atd. to je jasný,ale sakra Pavle jak se ti to povedlo skrat?Nebo prostě vada hlavy?To byl rozdal nebo něco jinčího?
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Red Bull píše:Lampy jsou háklivější na záchazení počasí atd. to je jasný,ale sakra Pavle jak se ti to povedlo skrat?Nebo prostě vada hlavy?To byl rozdal nebo něco jinčího?
Ne to byl pan Vaněk-Pilsen.Čím to bylo nevím,prostě jsem mu to odnesl za tři dny se proto vrátil,dal mu 200Kčs na pivo a bylo.Dával na svý apecy doživotní záruku.Byl to šikovnej pán,škoda že už nežije.
Myslím si že to bylo šňůrou mezi hlavou a boxem :oops:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

JJ to mě napadlo špatnej kábl co to nezvládl.Jo tuzemští výrobcu celolamp špatní nebyli hlavně právě podle mě za komančů že to k dostání normálně nebylo tak to dělali svědomitě tihle borci - snad bude dobrej ten Rozdall pro synátora a snad neodhulí toho mikrouše já takhle spálil Dimavery :wink:

pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Red Bull píše:JJ to mě napadlo špatnej kábl co to nezvládl.Jo tuzemští výrobcu celolamp špatní nebyli hlavně právě podle mě za komančů že to k dostání normálně nebylo tak to dělali svědomitě tihle borci - snad bude dobrej ten Rozdall pro synátora a snad neodhulí toho mikrouše já takhle spálil Dimavery :wink:
To bych ho asi vykostil :lol: :lol: :lol:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Uvidíš třeba nebude třeba.

Drobák

Příspěvek od Drobák »

Zas na druhou stranu lampa ti mění zvuk,jinej zvuk má uplně nová lampa a starší lampa,takže když třeba jedeš turné nebo šňůru po barech,tak máš na začátku jinej zvuk jak na konci(mluvim o měsících),tranďák si svuj zvuk drží,občas začne šumět,ale dobrý kusy se drží,samo že bych chtěl lampu,ale je pro mě přjatelnější našláplej ampec se simulací lampy a mrtě efektama,hezkej clean je důležitej,do lampy ještě cpeš prachy za lampy,což nejsou zas takový pálky,ale jestli chceš stálej zvuk tak bys to měl měnit tak jednou za 6 měsíců,to už je to znát,navíc stálim vypínáním a zapínáním dostává dobrej kouř,takže do zkušebny a na doma bych volil trand,na podiu klidně lampu ať to pěkně zní...pak je varianta hybrid,to je kapitola sama o sobě...
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Drobáku lampa DEJCHÁ :!: žádná,byť sebelepší simulace dejchat nebude :wink:
BTW-jak je po opici filozofe? :lol:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Drobák

Příspěvek od Drobák »

pavel68 píše:Drobáku lampa DEJCHÁ :!: žádná,byť sebelepší simulace dejchat nebude :wink:
BTW-jak je po opici filozofe? :lol:
Originál je jen jeden,to je 100% i sebelepší simulace ti lampu nenahradí...
Hrůza,nikomu to nepřeju,ještě sem dostal 500 pokutu protože sem neměl občanku... :cry: :lol:
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Lampa je v některejch ohledech nenahradiltelnej teď jsem skončil s kapelou a mam celolampovej apec doma a to je panečku pohráníčko.SImulace digitály atd. prostě nenahraděj tu dynymiku a to jak toi to jde za rukou.

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Red Bull píše:Lampa je v některejch ohledech nenahradiltelnej teď jsem skončil s kapelou a mam celolampovej apec doma a to je panečku pohráníčko.SImulace digitály atd. prostě nenahraděj tu dynymiku a to jak toi to jde za rukou.
njn.. taky mi schází ty časy kdy mě to stálo doma... ve zkušebně to ej s trochou štěstí na 3h tejdně zapnutý a hraju si, ale doma trávím většinu času na tranďáku :cry: Už spoustukrát sem málem dotáhl ko bo do zkušebny a hlavu dom jen už ju nemám kam postavit
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“