Tak jestli to bude akusticky koncert (bez bicich), tak by mohla stacit i obecne slabsi aparatura, nicmenezrovna ten 75W Omnitronic bych fakt nekupoval... At uz kvuli znacce, tak kvuli vykonu
Naposledy upravil(a) Wohma dne 11.04.2008 20:43, celkem upraveno 1 x.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
Omnitornic, Citronic a vesměs všechny šroty, co distribuujou kluci z Varů jsou ucházející max tak na přehrávanou muziku.... Výkony často ani zdaleka nedosahujou deklarovaných hodnot a zvukově je to hodně slabý - jestli to chceš kuli jednomu koncertu, tak bych si radši aparát pronajal, případně i s kroutičem - vyjde to levnějš a výsledek bude mnohem lepší...
jinak pokud to chceš na dýl, tak bych doporučil přišetřit (několikanásobně) a pořídit pak třeba zmiňované Megatony, či JBL či jiné - kvalitní - značky...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Dík za rady.
Nejake zkusenosti uz mam, chtel jsem si je rozsirit coz se pocedlo.
Samozrejme ze to neni na jeden koncert. takze do patnacti bych se mohl s necim vlest? Co treba aktivni dvojpasmove bedny s 15 reprakem? to by mohlo slusne prenest kytaru, basu se spevem. ? typ hudby rock, pop, oheň . (ala ples)
sorry ted se divam a patnacka se pod deset neni. tak 12" to taky neni spatne . ha do 15 se fakt nevlezu, kluci to jste mi to pekne zavarili. Musim prisetrit. ale i tak co vas nazor na tuto kombinaci aktivnich repro.?
No nevím, jestli levné aktívní boxy budou nějaký pokrok.
Ale za cca 7400 korun pořídíš Tapco TH-15A.
Když už levný aktiv, tak od RCF, ale tam je nejlevnější ART310A za cca 12 tisíc.
Nicméně i nejlevnější megaton EM151 zahraje podstatně líp.
Pokuď to budeš živit slušným zesilovačem, tak nebudeš mít moc starostí v malých klubech ani při venkovním hraní, kde by ale suby pomohly.
Já k tomu používám QSC RMX2450.
Tapco J-2500, stejně jako tolikrát zatracovaný Behringer řady EP, budou makat taky docela dobře.
Varoval bych před JBL JRX125.
To jsou velmi nepovedené boxy.
Hrají rozplizlé basy, zahuhlané středy a výšky cca od 100W nehrají...
Porovnání s EM151 na jednom zesilovači dopadlo pro tyhle JBL dost zoufale a nejen můj verdikt je: NEKUPOVAT.
Oproti tomu Tapco ve stejné váhové kategorii (2x 15" + 1") hrají o něco líp, váží o 10 kg méně a cena je nižší cca o 3000 korun.
Možností je samozřejmě víc, ale já bych se řídil kvalitou zvuku, zpracováním, použitými komponenty, servisem, hmotností.
K zesilovačum:
RMX2450 je RMX2450 každopádně u těch megatonů jak ťapka tak EP zvládnou svou práci velmi dobře a možná by pro low-end aplikaci staly za úvahu i QSC GX, které teď mají přijít na trh.
Myslím si, že QSC u tehle řady natlačilo ceny hodně moc dolů, aby vytlačili omnitronic a podobné šunty. Minimálně na odposlechy to bude více než použitelné
Fakt díky, vyřeším to reproboxama a zesilovačem. Jako že repro mam takže si pořídím zesik tak 2x300 w do 8 ohmu, Což mi příjde flexibilnější. Zůstává tu však věc, a to se jmenuje MIX.
Co doporučíte, v ceně do 3000 ,- ? měl jsem ten základní Behringer a řeknu s klidem byl jsem spokojen , jen dva mikrofonní vstusy jsou málo. Abych to dal do obrazu tak potřebuji dva mikrofony, zapojit akustiku a elektriku a basu. Jak jsem psal jde o hraní venku pro pár lidí , narozeniny a sem tam nejaká malá oslava v místnosti vše do 50 lidí.
Máte nějaký tip za málo peněz hodně muziky? Prostě lepší průměr.
tak podle toho, co píšeš, tak ptřebuješ 5 mono vstupů - to je bohužel v cenový kategorii do 3 tisíc docela problém - tam se objevuje akorát Uli a Ťapko, ale ty maj kouze 4 ono vstupy a pak nějaký stereo - pokud bys byl ochotej jeden kanál nějak ošidit přes stereo, tak by to mělo jít (akustika má vlastní předzesilovač), jinak se budeš muset podívat po něčem starším.....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
A co verze powermix.
Nejsem jejich velký obdivovatel, ale jestli se budete zvučit sami z pódia, tak to může být docela elegantní řešení.
Problém, je, že nevím, které powermixy do cca 10000 korun mají normální mixovou část (gain, 3p korekce s laditenými středy, inserty, auxy...)
Děti mají ve zkušebně jakýsi Soundking (2x cca 200W RMS) a kupodivu to už druhým rokem hraje víc než slušně.
Chybí mi tam sice ten gain (má to ale pad -20dB) a inserty, jinak vlastně nic.
Nové to stojí asi 6,5 tisíců, takže předpokládám, že do deseti tisíc by se mělo pořídit něco lepšího.
Jenom varuju před Yamaha - porovnával jsem to s tím zvukovým králem a uvnitř je to sestavené nachlup stejně, ze stejných součástek, ale stojí o 30% víc...
Jednou jsem hrál s A&H PA12, to mělo zesilovač 2x 500W.
Je to podle všeho velmi dobrý konec, limitace měkká a tlumení výborné.
S NDM152 jsem ozvučoval venkovní prostranství cca 15 x 12m a nechybělo tomu vůbec nic.
No na power mix jsem se uz dival ale zda se mi to malo flexibilní ale je to řešení. No 4 mono vstupy by stačili, zbytek natlčím do sterea linkového, to už se zvladne.
ohledně těch powermixu ? co tohle http://kytary.cz/samson-xm410-mixazni-p ... 88:0:0:1:0 je to v klidu do deseti, 2x200w do 4 ohmu, to by mohlo byt tak 140 w do 8 ne? pravda trochu slabe.
Projdu dneska hudebniny a na něco příjdu, myslim že zesik a mix se do desitky vleze.
400W RMS na kanál to nemá, tak stěží 200W RMS na kanál a docela rádo se to vypíná (tepelná pojistka).
Zase ale například reverb v efektovce je celkem použitelný.
Pokuď porovnám Soundking co mají děti, tak ten má udaných 2x 300W a přehrává na stejných bednách tenhle uli drtivě...
Dost bídné jsou i korekce. Jediné plus je docela příjemná hmotnost.
FBQ Destroyer je úplně k ničemu - przní to zvuk a pozdě nabíhá.
Funkční potlačovač zpětné vazby má SABINE, ale to je v jiných cenových hladinách.
Já bych to bral jedině za nějakou zajimavou cenu.
Na druhou stranu raděli Uli, než Omni, Samson, Sky, Alto ap.
kamoš a jeho skupina dělali koncert a pujčili si vybaveni sice za 10k ale kvalitativně to bylo naprosto užasný. se světlama kouřema když si bubenik zkoušel zvuk tak jsem musel jit ven jinak by mě to urvalo uši.
a mylsim že by se to dalo pujčit i levnějc někde jinde