Peavey Valveking kombo
Pravidla fóra
Tak hlava+4×12 box bude určitě hlasitější, kvůli ploše repra, ale kombo v pohodě zvládne i větší kluby.Solstice píše:Mám dotaz, jak myslíte že na tom je Valveking 212 v porovnání s Valveking 100 W head + 4x repro? Myslíte že ta hlava je nějak znatelně hlučnější?
Šlo by s Valveking 212 koncertovat i v nějakých větších klubech?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Hraju, ted se chystame nahravat po zkouskovymSkiner píše:btw dotaz na Wohmu: Jsi z Brna, hraješ tu v nějaký kapele nebo tak něco? J8 jen tak pro přehled
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Nic, co bys mohl znat, popravde ohledne nazvu zatim nemame ani moc jasno ;D
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak, dneska jsem to konecne trochu zeditnul, aby to nemelo 20 minut. Je to nahravany na nasledujici setup:
Ibanez GAX30 + RM Pickups (Colorsound+Custom)
Peavey Valveking 112 (Gain na 5/10, nekde na 7/10 [gain boost vypnutej], rovne EQ, reverb cca 1,5/10, textura skoro max class a/b]
Krome jednoho nebo dvou riffu jsem si to komplet cucal z prstu, nemel pustenej ani metronom a nahraval narychlo, takze omluvte chyby v rytmice a intonaci
Je to nahravane na mikrofon Audix OM-2 [primarne zpevovy, takze to taky trochu meni charakter zvuku] a predzesilovac Behringer MIC100, zapojeny do levne zvukovky v notebooku ;P
http://zahrobi.net/pub/valveking.mp3
EDIT: nahral jsem novou verzi, je to akorat trochu hlasitejsi [normalizovany na peak 0dB]
Ibanez GAX30 + RM Pickups (Colorsound+Custom)
Peavey Valveking 112 (Gain na 5/10, nekde na 7/10 [gain boost vypnutej], rovne EQ, reverb cca 1,5/10, textura skoro max class a/b]
Krome jednoho nebo dvou riffu jsem si to komplet cucal z prstu, nemel pustenej ani metronom a nahraval narychlo, takze omluvte chyby v rytmice a intonaci
http://zahrobi.net/pub/valveking.mp3
EDIT: nahral jsem novou verzi, je to akorat trochu hlasitejsi [normalizovany na peak 0dB]
Naposledy upravil(a) Wohma dne 24.12.2007 16:16, celkem upraveno 2 x.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No nemuzu si pomoct, ale na lead kanalu to ma skoro takovej vintage zvuk a kdyz se drti power chordy, tak to je nekam smerem ke stare Metallice, mozna trosku s mohutnejsim zvukem [v tom nastaveni, jak jsem nahraval]. Casem dodam jeste kdyztak nahravky s jinym nastavenim gainu, textury atd.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Kdyz jsem si byl dnes v obchode zahrat na kombicko VK 212, jeden anglicky mluvici navstevnik se se mnou po me kytarove exhibici podelil nejen o nadseni z tohohle komba, ale i o to, ze jej sam doma vlastni a pry vymenil reproduktory (tusim ze rikal Celestion Vintage 30). Nesetkavam se s tim poprve, ze je nekdo vymenil za Celestiony, co si o tom myslite? Celestion je bezpochyby renomovana a kvalitni znacka, ale nevim, jestli je pak ten upgrade nejak vyrazne znat....mate s tim nekdo nejake zkusenosti??
Ano, jen co mi prijde vyplata, tak objednavam V30kuLase píše:Jo já právě taky... zajímal by mě ale názor z první ruky - nějakej konkrétní dojem, popis od někoho, kdo je schopnej popisu toho rozdílu.
Co Wohma...? neplánovals něco takovýho?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Já se budu taky těšit, protože o téhle výměne repra taky uvažuju...případně uvažuju o koupi uzavřenýho externího boxu s 2x V30, aby to líp basovalo, protože moje kombo je zezadu otevřený.
Jinak já mám čerstvě ValveKinga 212 a zatím jsem spokojenej. Je pravda, že předtím jsem hrál na po domácku vyrobený tranďák, takže jak už se tu na fóru někde zmiňovalo, změna je to pro mě hodně znatelná.
Ale fakt k němu zatím nemám žadný výhrady, hodně se mi na něm líbí takovy ten "dřevitě" lampový zvuk při zkreslení, připadá mi zvukově hodně podobný 5150. Je tam cítit ta Peavey produkce...
(jen pro info, hraju na Ibanez RG 470 s firemnima snimacema)
Jinak já mám čerstvě ValveKinga 212 a zatím jsem spokojenej. Je pravda, že předtím jsem hrál na po domácku vyrobený tranďák, takže jak už se tu na fóru někde zmiňovalo, změna je to pro mě hodně znatelná.
Ale fakt k němu zatím nemám žadný výhrady, hodně se mi na něm líbí takovy ten "dřevitě" lampový zvuk při zkreslení, připadá mi zvukově hodně podobný 5150. Je tam cítit ta Peavey produkce...
(jen pro info, hraju na Ibanez RG 470 s firemnima snimacema)
V30 dnes objednan na kytary.cz, s trochou stesti to v patek namontuju 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Já asi nebudu v mým VK 212 měnit repro, ale uvažuju dokoupit tenhle externí reprobox http://kytary.cz/framus-kytarovy-reprob ... 41:0:0:1:0
Myslíte že to k tomu půjde? Abych něco nespálil
Jo půjde, stačí jenom dodržet ohmy. Jenom nevim jestli se odpojí repra po připojení boxu, páč těch 100W co má box by stačilo možná tak do půlky hlasitosti, ale zase repra maj velkou citlivost, takže to bude řvát hodně. Zjisti si, jestli se repro odpojuje nebo ne, abys věděl, kolik tam dát ohmů. Bude to určitě v manuálu.Solstice píše:Já asi nebudu v mým VK 212 měnit repro, ale uvažuju dokoupit tenhle externí reprobox http://kytary.cz/framus-kytarovy-reprob ... 41:0:0:1:0
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.