Propojení komba s PC

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Nartu

Propojení komba s PC

Příspěvek od Nartu »

Hledal jsem, ale nenašel... Chtěl bych se zeptat, jestli existuje způsob, jak propojit kombo s PC... Pokud ano, tak jak..?
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

háleží na tom, jaký máš kombo - pokud je na kombu někde zdířka s nápisem Line-Out, tak máš zpola vyhráno.... zcela vyhráno budeš mít v případě, že ten line-out je emulovanej
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Zavisi to aj od komba. Pokial mas na nom vystup na sluchadla/mix, tak rovno cez ten do linkoveho vstupu na pc. Tieto vystupy mavaju emulaciu reproduktoru, napriek tomu to nie je idealne riesenie. Nalepsie je snimat zvuk komba mikrofonom (nastrojovym).

Jens ma predbehol ;)
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

chlapče chlapče...asi neumíš hledat.....
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... ghlight=pc
a tohle není jedinej thread tady! :roll:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Nartu

Příspěvek od Nartu »

Tak našel jsem line-in, to nebude ono, ale našel jsem taky Extension LoudSpeaker, je to hned vedle vstupu pro sluchátka, to by mohlo být ono, ne...? jestli to pomůže, mám tohle combo http://kytary.cz/laney-kytarove-kombo-s ... 92:0:0:4:0
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Nartu píše:Tak našel jsem line-in, to nebude ono, ale našel jsem taky Extension LoudSpeaker, je to hned vedle vstupu pro sluchátka, to by mohlo být ono, ne...? jestli to pomůže, mám tohle combo http://kytary.cz/laney-kytarove-kombo-s ... 92:0:0:4:0
tak to mám i já.....v zadu je vstup na externí box.....tam to píchni....ikdyž...já to dával jednou normálně přes sluchátkovej vstup,ale jinak přes mikrofón....tak si vyber :wink:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Nartu

Příspěvek od Nartu »

Ok, díky za pomoc...
Jens Ludwig
Odborník

Propojíš-li Loudspeaker Extension s pošítačem, tak ti to shoří obojí, nej přemejšlim, který dřív.... - musí tam bejt line out nebo případně ten sluchátkovej výstup... linková úroveň, kterou ty potřebuješ se měří v miliWattech, kdežto ten Loudspeaker Extension je výkon, kterej je měřenej ve Wattech - řádově 1000x silnější signál...

Nartu

Příspěvek od Nartu »

jseš si jistej...? A na co konkrétně vůbec je ten LoudSpeaker...? No, kdyžtak to zkusim do toho sluchátkovýho...
Jens Ludwig
Odborník

Loudspeaker = reproduktor - z týhle dirky vede prostě produ moc - to to shoří

a jistej si sem - to bych to jinak nepsal
Naposledy upravil(a) Jens Ludwig dne 14.04.2008 21:23, celkem upraveno 1 x.

Nartu

Příspěvek od Nartu »

V tom případě to opravdu radši narvu do sluchátek... Díky moc za upozornění...
hatreder

Propojení komba s PC

Příspěvek od hatreder »

V brzké době mi přijde kombo MARSHALL MG15CF. Je v něm i vstup pro MP3 přehrávač nebo discmana. V PC mám nainstalovaný Guitar Rig, tak jsem se chtěl zeptat, zda bude fungovat když výstup ze zvukovky napojím do komba, abych mohl používat efekty Guitar Rigu a kombo mi hrálo přes PC? Myslím, že by to mělo teoreticky jít, ale nejsem si jistý...
A druhý dotaz: když budu zapojovat kytaru do pc přes redukci 6,3mm -> 3,5mm má ta redukce být mono, nebo stereo?
Díky.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 15.02.2016 20:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím vláknem. Příště nejdříve hledej, zda stejné vlákno již neexistuje.
DoktorZ

Re: Propojení komba s PC

Příspěvek od DoktorZ »

1) Ano
2) Je to fuk, hrát bude obojí stejně
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Předpokládám, že zvukovku na PC máš interní s malými jack konektory. Marshall MG15CF má 3,5mm jack vstup pro připojení empétrojky (resp. jakéhokoliv přehrávače podkladů), tzn. s PC propojíš normálním kabelem s 3,5mm jackem (malé stereo jacky na obou stranách).
Kytaru do PC zapojíš pomocí redukce 6,3 jack - 3,5mm, podle mě by měla mono stačit. Nicméně nepočítej s tím, že zvuk bude poslouchatelný, interní zvukovky nedisponují vysokoimpedančním vstupem, který je pro připojení instrumentu potřeba. Doporučuji pořídit externí USB zvukovku s Hi-Z vstupem.
Rovněž je třeba pamatovat na použití ASIO driverů, aby se snížila latence zvukovky na poslouchatelnou úroveň. Ve tvém případě nainstaluj Asio4all driver.
hatreder

Příspěvek od hatreder »

Mám kvalitní zvukovku Asus Xonar DX...ta má již ASIO implementované. Tak snad to bude v pohodě...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Kvalitní na multimédia možná, ale pro muzikantské účely nevhodná, nemá Hi-Z vstup na nástroje.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

hatreder píše:V brzké době mi přijde kombo MARSHALL MG15CF. Je v něm i vstup pro MP3 přehrávač nebo discmana...
Možná jsem se dneska špatně probudil, ale... jsem opravdu jediný, komu to přijde trošku padlé na hlavu? :)
Rvát kytaru do zvukovky (která ještě notabene není nástrojová), tu pak prohnat PC softwarem a výstup z toho všeho poslat do AUX IN komba (tj. mimo preamp, korekce a pravděpodobně i master volume)? Korunou toho všeho by snad už bylo jen připojení peckových sluchátek... :D

Nechci se kolegy dotknout, ale tenhle způsob zapojení mi připadá naprosto překombinovaný a nevhodný - kytara pravděpodobně ztratí velkou část signálu už před vstupem do zvukovky, v PC sice proběhne nějaké to ehm, "vylepšení", ale pak se to stejně celé ztratí přes doplňkový vstup v kombu, které bude fungovat vlastně jen jako zesilovač bez přidané zvukové charakteristiky celého komba.

Kdyby zůstalo jen u softwarové cesty (tj. u kvalitní, k tomu určené zvukovky + softwaru), výsledek by byl určitě slyšitelně lepší - stejně tak v případě použití jakéhokoli (multi)efektu před kombem. Stačilo by projít pár místních vláken a řešení bude na světě... :wink:
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Samozřejmě toto řešení je úplně naprd už vzhledem k tomu samotnému způsobu zapojení, ale když to tak tazatel chce... :D
Jak píše kolega nade mnou, když hrát přes PC, tak k tomu mít normální muzikantskou zvukovku + kvalitní VST s emulací repra. Výstup zapojit do studiových monitorů. Jakkoliv to kombinovat s kombem je krok zpět.
Sandokan

Příspěvek od Sandokan »

Tak pokud bude mit kvalitni nastrojovou zvukovku, do ktere pichne kytaru a prozene to nejakym Amplitube/Guitar Rigem nebo jinym kvalitnim VST se simulaci repra (viz Hendrek), tak to pak misto do monitoru muze klidne poslat do aux in komba ne? Proste tak to kombo pouzije jen jako reprak. Predpokladam, ze to kombo neni tak blby, aby zvuk poslany pres CD/MP3 (AUX IN) vstup jeste nejak vyrazne upravovalo.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Sandokan píše:Predpokladam, ze to kombo neni tak blby, aby zvuk poslany pres CD/MP3 (AUX IN) vstup jeste nejak vyrazne upravovalo.
Kombo možná není "blbý", ale to jeho repro to pěkně vezme u huby... :)

Až na hybridy typu Amplifi, kde je kvůli věrnějšímu přehrávání streamované muziky zabudovaná sestava hned několika typů repráčků, jsou všechna kytarová komba výrazně středobasová, tj. cokoli přes ně pustíš, bude frekvenčně výrazně upravené - je to právě kvůli charakteristice zvuku elektrické kytary, kterou máme tak rádi... :)
Ano, "hrát" to bude, ale všechny výšky vytažené v softwaru pak budou hodně slabé, ne-li žádné, a vyvážení zbytku taky nebude nic moc - pro reprodukování podkladů v domácím prostředí jsou řešením jedině monitory.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“