DELAY
Pravidla fóra
Tak jsem ho prave vyhral na eBayi, tak az dojde, muzu taky poreferovat 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak prave jsem vyhral i Ibanez DE-7, tak muzu udelat porovnani 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Az dojdou a najdu si chvili casu, udelam nejaky nahravky, at z toho taky neco mate
Kdyztak mi to tak za 10-14 dni pripomente 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Nijak, zatim nic nedoslo
Cekam tri baliky a furt nic, uz me to docela s**e...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak Danelectro konecne prisel, brutalne me prekvapilo, jak je tezkej a masivni, z fotky to vypada jako plastak, ale drtiva vetsina je z kovu
S trochou stesti prijde ten Ibanez uz zitra a tak budu moct ve zkusebne udelat nahravky pro porovnani.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak, nahravky jsem bohuzel neporidil, ale IMHO ani neni potreba. Danelectro podle me zvitezilo nad Ibanezem na cele care, at uz variabilitou nastaveni (ac ma Ibanez tusim delsi delay, tak zvukovy moznosti ma omezenejsi), tak kvalitou zvuku. Ibanez mi prisel dost studeny, poslouchal se mene prijemne nez Danelectro, ktery mel takovy ten teply analogovy zvuk, opravdu parada. Potvrdili to i ostatni z kapely 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No jeste jsem ani jeden efekt nerozdelaval, vetsinou tam byva trimr, kterym se to da postelovat, ale konkretni cas u toho Danelectra nevim.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
hodím vám sem nahrávku jednoho jamu, kde jsem hrál právě s tím DanEchem. Je zapnute celou dobu
nastavení - lhal, bych, kdybych řekl, že vím přesně, tehdy jsem nebyl plně střízlivý, ale tuším, že nějak takto - Mix cca 11hodin, speed cca 2 hodiny, Repeats cca 2 hodiny, Hi-Cut 10hodin, HI-mód
http://www.box.net/shared/i380e74gss
nastavení - lhal, bych, kdybych řekl, že vím přesně, tehdy jsem nebyl plně střízlivý, ale tuším, že nějak takto - Mix cca 11hodin, speed cca 2 hodiny, Repeats cca 2 hodiny, Hi-Cut 10hodin, HI-mód
http://www.box.net/shared/i380e74gss
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- dexter.raw
- Kontaktovat uživatele:
S Bossem jsem bohuzel jeste nemel tu cest, nicmene s Ibanezem ano a pokud je ten Boss aspon z poloviny tak dobrej, jak se o nem rika a pise, tak bude urcite lepsi. Ona tomu ostatne dost napovida i cena
Ovsem jestli neresis penize, doporucuju se kouknout i u jinych firem
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Začínám vážně uvažovat o koupi delay krabičky, co by jste mi doporučili víc, Boss DD-3 nebo Boss DD-6? Předpokládám, že mezi současnými krabkami na trhu asi nekolují ty legendární krabky Made in Japan, ale nehodlám nic shánět po eZálivech ani bazarech apod., prostě chci jen kvalitní Bossácký delay, který z těchto dvou by jste brali vy?
Tak v tychto dvoch pripadoch zalezi len na tom, ake funkcie chces a potrebujes. V kvalite tam rozdiel nebude. Ja som si kupoval Digitech DigiDelay, ktory ma zhruba rovnake funkcie ako DD6 (a pritom je podstatne lacnejsi), a zistil som, ze ani zdaleka vsetky tie funkcie nevyuzivam...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
no jelikoz si myslim, ze se v radach DD od Bosse docela vyznam, tak tady muzu udelat malou prednasku
mezi novou taiwan dd3 a dd6 je ve zvuku minimalni rozdil... jakysi rozdil tam sice je, ale jelikoz je zvuk obou plechovy a suchy, tak jsem se s tim nikdy moc nezabyval... pokud uz nekdo chce novy pedal, tak urcite DD-6, protoze nabizi alespon nejake funkce navic - jak uz pouzitelne tap tempo, tak treba i doznivajici delay, tak treba i 5 sekundovou smycku. ok, chapu, ze si nekdo DD6 koupi... ma spoustu funkci, pro gurmana, ktery si spis smlsne na funkcich a ne na zvuku, je to lepsi volba, nez jakakoli DD3
jelikoz jsem mel doma vsechny verze DD-3, ktere se kdy vyrobily, tak muzu trochu porefetovat
1. stara japonsky dd3 (prvni verze) je nejlepsi, rozdil oproti te dnesni je naprosto markantni.. zatimco z druhe verze jeste leze docela pouzitelny delay, tak z treti (te, co se prodava dnes) leze zvoucek podobny plechovemu bubinku.. proto se tento pedal taky na bazaci drzi cca na 3300-3600Kc, kdezto taiwany jsou cca za 2000-2500 kc... lidi, kteri jsou ochotni ten rozdil zaplatit, vi, za co plati.. a jsou docela happy, kdyz se nejaka stara dd-3 na bazaci objevi, protoze jich neni zrovna hodne...
2. krom rozdilu ve zvuku maji stare japan pedaly jeste navic i pouzitelny buffer, ktery zere signal daleko mene... a ten rozdil je veliky...
3. pokud nekde narazis na starou dd3, tak ji urcite kup (pokud chces digital delay od bosse) - vyjde na naprosto stejne penize jako nova a je to sto a jedna. kasli na to, ze je ta krabicka trochu omlacena, ten pedal se vyrabel v letech 1986-1987, hlavne, kdyz bude fungovat.
4. stara dobra dd-3 je narocna na adapter - doporucuju pouzivat adapter od bosse... predejdes tak tomu, ze ti v dd3 neco odejde... coz je pri pouzivani nejakych levnych adapteru, ktere do pedalu pousti namisto 9v treba voltu 14, docela pravdepodobne.
5. starou dd-3 (prvni verzi, ktera je nejlepsi), poznas tak, ze nema na spodni nalepce zadne seriove cislo - to ma nalepene v prostoru pro baterii. dalsi poznavaci znameni je to, ze ma jinac resenou samici na adapter oproti dnesni pedalum...
vice o dd3 na:
http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/articles/DD3.htm
mezi novou taiwan dd3 a dd6 je ve zvuku minimalni rozdil... jakysi rozdil tam sice je, ale jelikoz je zvuk obou plechovy a suchy, tak jsem se s tim nikdy moc nezabyval... pokud uz nekdo chce novy pedal, tak urcite DD-6, protoze nabizi alespon nejake funkce navic - jak uz pouzitelne tap tempo, tak treba i doznivajici delay, tak treba i 5 sekundovou smycku. ok, chapu, ze si nekdo DD6 koupi... ma spoustu funkci, pro gurmana, ktery si spis smlsne na funkcich a ne na zvuku, je to lepsi volba, nez jakakoli DD3
jelikoz jsem mel doma vsechny verze DD-3, ktere se kdy vyrobily, tak muzu trochu porefetovat
1. stara japonsky dd3 (prvni verze) je nejlepsi, rozdil oproti te dnesni je naprosto markantni.. zatimco z druhe verze jeste leze docela pouzitelny delay, tak z treti (te, co se prodava dnes) leze zvoucek podobny plechovemu bubinku.. proto se tento pedal taky na bazaci drzi cca na 3300-3600Kc, kdezto taiwany jsou cca za 2000-2500 kc... lidi, kteri jsou ochotni ten rozdil zaplatit, vi, za co plati.. a jsou docela happy, kdyz se nejaka stara dd-3 na bazaci objevi, protoze jich neni zrovna hodne...
2. krom rozdilu ve zvuku maji stare japan pedaly jeste navic i pouzitelny buffer, ktery zere signal daleko mene... a ten rozdil je veliky...
3. pokud nekde narazis na starou dd3, tak ji urcite kup (pokud chces digital delay od bosse) - vyjde na naprosto stejne penize jako nova a je to sto a jedna. kasli na to, ze je ta krabicka trochu omlacena, ten pedal se vyrabel v letech 1986-1987, hlavne, kdyz bude fungovat.
4. stara dobra dd-3 je narocna na adapter - doporucuju pouzivat adapter od bosse... predejdes tak tomu, ze ti v dd3 neco odejde... coz je pri pouzivani nejakych levnych adapteru, ktere do pedalu pousti namisto 9v treba voltu 14, docela pravdepodobne.
5. starou dd-3 (prvni verzi, ktera je nejlepsi), poznas tak, ze nema na spodni nalepce zadne seriove cislo - to ma nalepene v prostoru pro baterii. dalsi poznavaci znameni je to, ze ma jinac resenou samici na adapter oproti dnesni pedalum...
vice o dd3 na:
http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/articles/DD3.htm