Prostor v nahravce

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Member
Kontaktovat uživatele:

Prostor v nahravce

Příspěvek od Member »

Ahoj fsichni, po mnoha mnoha letech kytarovani jsem se pustil do vytvoreni domaciho studia a reknu, hrani se s korekcema v nahravce je pekne slozita vec :) pokud tim nekdo nechcete stravit pul zivota, tak to radsi ani nezkousejte :twisted: Kazdopadne kdopak by mi mohl poradit jakym zpusobem dostat do nahravky prostor. Nemyslim prostor pri nahravani, coz uz mam vsechno vyreseno. Jde mi o ten vysledny zvuk, plnost nahravky...Ti co vite o cem mluvim, prosim pomozte...hlavne mi nerikejte - to je masteringem :) detaily :wink: dikas...
Ibanez S370*Ibanez S470*Ibanez TCM50*Amada*AMP MAGNUM 0000001(3 kanal celolampa/zakazka/jadro JCM800)*4xCelestion Vintage30+2xCelestion Vintage30*Peavey Rockmaster*Line6 POD XT+board*BOSS CS3*Dunlop CryBaby*sir Tweed...a mnoho mnoho dalsich krabicek, pedalu, kabelu co zena nema rada :o)))
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Jediné co mě napadlo je reverb :-) máš na mysli něco takového?

těžko říct, co ti v takovém případě doporučit, ony ty studiové reverb jednotky bývají docela mastná záležitost... kvalitní rackový efekt co se týče modulačních efektů je např G-major od T.C.electronic, cena nějakých 12 000, o nějakém čistém reverbu za slušnou cenu nevím :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Member
Kontaktovat uživatele:

reverb

Příspěvek od Member »

No nevim, reverb se pouziva vetsinou jenom pro kytary a zpevy aby procitli a dostali takovy ten nadech vetsi mistnosti...celkem kvalitny verb-y jsou i softwarove (teda co jsem zkousel) ale tim to nebude...ono se to tezce definuje takhle (bez rukou :lol:) vis o co mi jde? Kdyz pustis nahravku a jdou treba basa s kopakem tak je to takove hutne...asi spise vecer doma mrknu nejake nahravky a poslu...nevim estli se to nejak extra hall-uje, bo co? :wink: ale dik za odpoved...
Ibanez S370*Ibanez S470*Ibanez TCM50*Amada*AMP MAGNUM 0000001(3 kanal celolampa/zakazka/jadro JCM800)*4xCelestion Vintage30+2xCelestion Vintage30*Peavey Rockmaster*Line6 POD XT+board*BOSS CS3*Dunlop CryBaby*sir Tweed...a mnoho mnoho dalsich krabicek, pedalu, kabelu co zena nema rada :o)))
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ahá, takhle... jde ti o plnost a hutnost zvuku...

jde hlavně o sklon a rozestavení mikrofónů, hloubky korpusů, repra v basovém kombu, zatlumenost místnosti, ale taky ti hodně udělá práce s ekvalizérem... zároveň by nemusel být od věci parametrický ekvalizér, se kterým máš více možností

edit: popřípadě na basu ještě pomůže limiter/enhacer, popřípadě compresor
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

dej tam dost basů... všechny stopy bych ztlumil rozhodně nezesiloval záznam. naopak nahrál a nahranou stopu ztlumoval. ten reverb no nevím... spíš lehký echo hlavně na kopák!!! JE to věda a já o tom vím kulový. Jo kytaru nahrávej stereo. 1 doo levýho repráku, 2. do pravýho to ti udělá nejvíc prostoru.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

a hodně pomůže kopec takových neslyšitelných zvuků, nebo třeba jen klávesová linka která bude téměř neslyšitelně tahat akordy, ale opravdu lehounce, je tak aby to nebylo slyšet pokud bys o tom neveděl
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Na basy pozor, zvlaste kolem 200Hz se to rado sesbira ze vsech nastroju dohromady, kytaram je dobry ubrat smerem k nizsim frekvencim, sucha stopa pak zni dost suse (:D), ale vysledek neni zpravidla tak naducane prebasovanej, snad vite, co myslim. Samozrejme neplati pro punkovy kytaristy, kteri hrajou s korekcema basu na 0 :D (zdravime turbo macka :))

Studijni materialy:
http://www.songstuff.com/articles.php?selected=53
http://www.diplo.co.uk/music/mastering.php
http://www.mojopie.com/mix.html
http://www.oreillynet.com/xml/blog/2005 ... ng_in.html

pripadne google ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Já bych pro prostorovost a hutnost a sílu tý nahrávky navrstvil stopy jednotlivých nástrojů,mělo by to potom znít plněji a mnohem líp - kvůli mě to zkus jo? :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Red Bull píše:Já bych pro prostorovost a hutnost a sílu tý nahrávky navrstvil stopy jednotlivých nástrojů,mělo by to potom znít plněji a mnohem líp - kvůli mě to zkus jo? :wink:
Tohle je dobry delat s kytarama, nejlepe nahrat kazdou stopu dvakrat a rozhodit to do panoramy...

Co se tyce prostoru jako takoveho, na to se pouziva reverb, echo a delay, cim vice reverbu clovek da na nastroj, tim vice ten nastroj bude v pozadi, jde si takhle slusne vyhrat s pozici nastroje ve vyslednym zvuku. Delay je super pouzivat na sola a kytarovy vyhravky, pripadne na vokaly, ale musi se vedet jak na to. Na nektery nastroje a do nekterych pasazi muzes zkusit i chorus, at uz na base, kytare (hlavne nezkreslene) nebo vokalech, ale neprehanel bych to.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jj těma efektama t asi půjde a možná bych si vyhrál s tou pravou a levou stranou bylo by to zajímavý a dalo by to tomu úroveň.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Pohrát si s s umístěním nástrojů (hlavně frekvenčně podobných) ve stereu (jako třeba ten víc do leva, ten zase do prava). Pak ještě jde čarovat s fází (jsou na to i spec. pluginy, co to umístí "jako by" do prostoru, ale už si nevzpomínám jaký).
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

a nebo já když nahrávám a zdá se mi to suchý tak mi pomůže když nahraju to samý s jinou dynamikou, třeba trochu přitlačím na kytaru a v počítači to ztlumím, kdybys v počítači jen zdvojil nahravku neudělá to takovej efekt. ale zase se to nedá použít u všeho
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

nahrej kytary dvakrat, pres sebe..
Odpovědět