skreslenie "low-gain" aparátu
Pravidla fóra
skreslenie "low-gain" aparátu
Ahojte. Kúpil som lampovu hlavu za vyhodnu cenu, avsak skreslenie, ktorym disponuje je male (low-gain)..
Aku krabicku by ste mi doporucili na zvysenie skreslenia bez toho, aby som stratil lampovy charakter zvuku? Za vsetky odpovede vopred dakujem.. 
Coz takhle to zkusit nakopnout boosterem? MXR Micro-Amp napr... Zvuk bude zachovan, akorat budes mit vic gainu 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Re: skreslenie "low-gain" aparátu
MXR Zakk Wylde OverDrive...na lampu si kup overdrive...vybudí to lampupulec píše:Ahojte. Kúpil som lampovu hlavu za vyhodnu cenu, avsak skreslenie, ktorym disponuje je male (low-gain)..Aku krabicku by ste mi doporucili na zvysenie skreslenia bez toho, aby som stratil lampovy charakter zvuku? Za vsetky odpovede vopred dakujem..
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
Spousta kytaristu pouziva aktivni snimace... Myslis, ze v tech snimacich jsou lampy?pulec píše:Hmm.. A nepokazia polovodicove krabicky "lampovost"?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
S tim Micro Ampem z toho urcite dostanes velky zkresleni, pak jde jen o to, jak je udelanej ten preamp v hlave, jinymi slovy jestli to bude znit pouzitelne.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jde spíš o to jak je postavenej. Princip.pulec píše:No to neviem, akurat viem, ze v preampe su 4 Ecc83-ky..
Třeba tady si ta krabka s tím ampen evidentně sedla.
http://www.youtube.com/watch?v=Gpqc984Hg7Q
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
další člověk co nekupuje aparát kterej mu sedí.....
Když užs koupil jednou aparáta zjistils že má pro tebe nedostatečný zkreslení tak by tě to mohlo poučit abys aspoň tu krabičku vybral vlastním uchem.
Micro Amp mám a je to spíš na sóla, na doprovod to nepoužívám. Podle mě je hralvní aby to táhlo hlasitost. Na tvým místě koukám na overdrive a fuzz....
Když užs koupil jednou aparáta zjistils že má pro tebe nedostatečný zkreslení tak by tě to mohlo poučit abys aspoň tu krabičku vybral vlastním uchem.
Micro Amp mám a je to spíš na sóla, na doprovod to nepoužívám. Podle mě je hralvní aby to táhlo hlasitost. Na tvým místě koukám na overdrive a fuzz....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Mate pravdu, ale autor chce z te krabicky vytahnout hi-gain, aniz by ztratil lampovost 
BTW, nez budes cokoli provadet, tak bych zkusil prelampovat aspon preamp, kdovi, co tam je za lampy a jak jsou stary.... Aby se ti pak nestalo, ze koupis nejakou krabicku, se kterou ten zvuk bude fajn, prelampujes a zvuk bude uplne jiny
BTW, nez budes cokoli provadet, tak bych zkusil prelampovat aspon preamp, kdovi, co tam je za lampy a jak jsou stary.... Aby se ti pak nestalo, ze koupis nejakou krabicku, se kterou ten zvuk bude fajn, prelampujes a zvuk bude uplne jiny
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
mám stejný problém, strýc bude kupovat kombo, a jeho lampový zesík by mi prodal za slušnou cenu... ale ten ampec je low-gain a chci něco tvrdšího, ale aby to pořád byla lampa.
vybírám mezi Zakk Wylde OD, Marshall Jackhammer a Boss OS2 a možná ještě Ibanez Tube Screamer poraďte co mám vybrat? vyplatí se mít dva OD za sebou?
vybírám mezi Zakk Wylde OD, Marshall Jackhammer a Boss OS2 a možná ještě Ibanez Tube Screamer poraďte co mám vybrat? vyplatí se mít dva OD za sebou?