Peavey VK+Metalmaster

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Peavey VK+Metalmaster

Příspěvek od Crowley »

ahoj mám otázku, kolega z kapely si chce pořídit efekt "metalmaster"
ma Peavey VK, máte někdo zkušenosti s touto kombinací? případně můžete napsat krátkou recenzi? děkuji :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Janick

Příspěvek od Janick »

Já hraju přes DF-7 a mám Peavey VK. Jsem s tim spokojenej a hraje to pěkně.
afektband

Příspěvek od afektband »

No docela nechápu proč před valveking cpát krabku. Pokud teda člověk nehledá uplně jinej zvuk, ale to bych spíš prodal a koupil něco jinýho. Podle mě je zbytečný mrvit lampu a lampový zkreslení nějakým pochybným digitálem.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Janick

Příspěvek od Janick »

afektband píše:No docela nechápu proč před valveking cpát krabku. Pokud teda člověk nehledá uplně jinej zvuk, ale to bych spíš prodal a koupil něco jinýho. Podle mě je zbytečný mrvit lampu a lampový zkreslení nějakým pochybným digitálem.
Ale tak tyhle krabky jsou analogový.
afektband

Příspěvek od afektband »

Janick píše:
afektband píše:No docela nechápu proč před valveking cpát krabku. Pokud teda člověk nehledá uplně jinej zvuk, ale to bych spíš prodal a koupil něco jinýho. Podle mě je zbytečný mrvit lampu a lampový zkreslení nějakým pochybným digitálem.
:D :D :D . Nechci tě zklamat, ale už název firmy DIGItech prozrazuje, že v těch krabkách je analogovej možná tak akorát vstupní jack.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Janick

Příspěvek od Janick »

afektband píše:
Janick píše:
:D :D :D . Nechci tě zklamat, ale už název firmy DIGItech prozrazuje, že v těch krabkách je analogovej možná tak akorát vstupní jack.
OK
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

No... takto.. predpona DIGI v nazve znacky nehovori vobec nic. Metal Master a Distortion Factory su digitaly, ale napr. distortiony Hot Head, Bad Monkey, ... su analogove. Staci pozret na stranky Digitechu. A vobec, ako keby to nebolo jedno. Ak to bude zniet Crowleymu dobre, tak je uplne jedno, ci to je digital alebo analog.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

Braniik: je možný že mu to bude znít dobře ale z vlastní zkušenosti vim že zrovna na tom VK je hodně cejtit rozdíl mezi digitálem a analogem...porovnával jsem hned vedle sebe zapojený mý dva chorusy (viz podpis), i v eff. loopu i před kombem a z obojího testování vyšel mnohem líp boss a to hlavně proto že zní přirozeně...digitech ten zvuk uplně posune jinam kde vubec nemá bejt a ještě k tomu hodně divně bzučí...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
Lase

Příspěvek od Lase »

Von ten CH-1 od Bosse taky nejni čistej analog.... dočet jsem se o tom z různej zdrojů. Respektive poslední verze (vyráběná od roku 2001?) už obsahuje nějakej digitální obvod.

Každopádně i když v současný době preferuju Small Clone, tak souhlasím s tím že CH-1 zní na VK opravdu moc pěkně.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

vyzkousej. pokud se ti bude zvuk libit, ber to.. proc ne? MUSIS mit lamovy charakter? :) nemusis.. hlavne kdyz ten zvuk trha p***l :wink:
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

děkuji za rady, já mam trochu jiný aparát, ale jen mě napadlo zeptat se než kolega z kapely udělá blbost a koupí něco co si s VK nebude sedět

jinak divili byste se, ale zvukově VK vedle Mesy moc nezaostává, jasně, že
je tam znát rozdíl, ale VK se nemusí vedle Mesy vůbec stydět, stejně tak jako IMG stage line, taky moc povedená věcička :wink:
Terror Incognita

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Janick

Příspěvek od Janick »

Braniik píše:No... takto.. predpona DIGI v nazve znacky nehovori vobec nic. Metal Master a Distortion Factory su digitaly, ale napr. distortiony Hot Head, Bad Monkey, ... su analogove. Staci pozret na stranky Digitechu. A vobec, ako keby to nebolo jedno. Ak to bude zniet Crowleymu dobre, tak je uplne jedno, ci to je digital alebo analog.
Já jsem si právě myslel, že tyhle všechny krabky jsou analog a digitální jsou jenom jejich mulťáky apod.
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

pigdestroyer píše:vyzkousej. pokud se ti bude zvuk libit, ber to.. proc ne? MUSIS mit lamovy charakter? :) nemusis.. hlavne kdyz ten zvuk trha p***l :wink:
tak s timhle naprosto souhlasim..já akorát řikám že v mym případě to má ten správnej zvuk s analogem (ale pořád se nebránim vyzkoušení čehokoliv digitálního když to bude dobře znít)..

"jinak divili byste se, ale zvukově VK vedle Mesy moc nezaostává, jasně, že
je tam znát rozdíl, ale VK se nemusí vedle Mesy vůbec stydět"

VK má sice hooodně dobrý zkreslení podlě mě ale nečekal bych že srovnání s mesou by dopadlo tak dobře...zajímavý...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
afektband

Příspěvek od afektband »

johnatán píše:
pigdestroyer píše:vyzkousej. pokud se ti bude zvuk libit, ber to.. proc ne? MUSIS mit lamovy charakter? :) nemusis.. hlavne kdyz ten zvuk trha p***l :wink:
tak s timhle naprosto souhlasim..já akorát řikám že v mym případě to má ten správnej zvuk s analogem (ale pořád se nebránim vyzkoušení čehokoliv digitálního když to bude dobře znít)..

"jinak divili byste se, ale zvukově VK vedle Mesy moc nezaostává, jasně, že
je tam znát rozdíl, ale VK se nemusí vedle Mesy vůbec stydět"

VK má sice hooodně dobrý zkreslení podlě mě ale nečekal bych že srovnání s mesou by dopadlo tak dobře...zajímavý...
Nechci se hádat (fakt ne), ale podle mě, je blbost cpát před high-gain, high-gain krabku. Zaprví i když bude hrát na čistým kanále, tak bylo asi zbytečný kupovat "drahej" valveking, když mohl mít třeba hocke a za ty prachy co by ušetřil mohl koupit třeba kvalitní zkreslovadlo, nebo ty peníze prostě jinak investovat, nehledě na to, že když se mu zvuk nelíbí, tak proč to kupoval? Nevěřim tomu, že nějaká krabka za 2k bude mít lepší zkreslení než preamp valvekinga. Jestli mu chybí gain, protože nemůže přidat, páč má špatný snímače. je už jinej problém a žádná krabka to nevyřeší (možná noise-gate, ale ten zvuk nezlepší). Nebo jestli je prostě jenom hloupej (nebrat osobně, já to tak nemyslim, ale nevim jak to jinak napsat) a myslí si že svoje chyby schová pod haldu šumu a gainu...Jestli je zvuk špatnej, přelampovat, nebo koupit dobrý snímače, nebo kvalitní box.

K tomu zvuku mesy, myslim že mesáckej high-gain (hlavně zvuk recta) mam naposlouchanej až do aleluja, no a když jsem si podladil kytaru do B, tak ten zvuk mi to dost připomínalo. Takovýto tipický mručení, nebo chrochtání, nebo jak to popsat, tak to tam bylo. Sice to asi většina neslyší ráda, ale je to tak, jestli budu mít čas, tak můžu udělat ukázku, jestli by byl zájem.

johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

jojo souhlasim a afektem - taky nechápu krabici pře timhle zesikem...hodim ekvalizér do "véčka" a mam metalovou pilu během tří vteřin...ale o tom tenhle topic neni...dál bych to nerozebíral...
basa Ibanez TRB-100
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Konečně to tu někdo napsal za mě....
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

každopádně snímače má nic moc:) kolega si vybavil byt a koupil auto a já koupil aparát, no a teď se snažíme dát nějak zvuk dohromady, na nedělní zkoušce jsme zkusily ten VK s aktiv SBS humbuckerem a docela změna, pěkně to tu hlavu nakoplo, už jsem mu objednal SH13 pasiv jako mam já z ebaye:)
Terror Incognita

Obrázek
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Máš odkaz na tu tvoji kytaru?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“