Neoklasika
Neoklasika
Co vy na tenhle bezva styl?
Dean Razorback 255 TTSB
Dimarzio X2N u kobylky
Dimarzio Evo 2 u krku
Tremolo Floyd Rose
Ibanez RG 7321-BK (7 strun)
EMG 85 BK u kobylky
EMG MMTW u krku
Tremolo Floyd Rose
Dimarzio X2N u kobylky
Dimarzio Evo 2 u krku
Tremolo Floyd Rose
Ibanez RG 7321-BK (7 strun)
EMG 85 BK u kobylky
EMG MMTW u krku
Tremolo Floyd Rose
Nezatratil. Chtěl topic o Neoklasice tak ať ho má, jen ať se tady o něm diskutuje slušně a nenaváží se do ostatních stylů.
Marty, oprav si název topicu chybí ti tam k
Jinak k neoklasice, obdivuju ty kytaristy jak to zahrajou, některý skladby sou poslouchatelný (hlavně ty "kytarový předrbávky" skladeb od skladatelů jako Bach, Mozart atd. to je fakt poslouchatelný, ale na originál to nemá), ale jak to podávaj. Ano, ten Martym nenáviděný feeling (doufám, že na mě nebude hučet z to, že ho tahám do diskusi o neoklasice) u mě bude vždycky to první, věřím, že ňákej feeling ta hudba má, ale já ho tam nedokážu najít. Toť můj názor
Marty, oprav si název topicu chybí ti tam k
Jinak k neoklasice, obdivuju ty kytaristy jak to zahrajou, některý skladby sou poslouchatelný (hlavně ty "kytarový předrbávky" skladeb od skladatelů jako Bach, Mozart atd. to je fakt poslouchatelný, ale na originál to nemá), ale jak to podávaj. Ano, ten Martym nenáviděný feeling (doufám, že na mě nebude hučet z to, že ho tahám do diskusi o neoklasice) u mě bude vždycky to první, věřím, že ňákej feeling ta hudba má, ale já ho tam nedokážu najít. Toť můj názor
Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Mi se třeba líbí jak pan Laiho hraje s panem Latvalou Vivaldiho
Feeling v tom cítím, ačkoli dost lidí říká, že pan Laiho hraje bez něj
Nicméně hrajou fakt pěkně a jsou sladění = respekt + je to technicky náročené.
Pak jsem viděl nějakého Mozarta, hrál to týpek na basovku, taky zajímavé podání..
Celkově proti tomu nic nemám, když je to pěkně zahrané
Pak jsem viděl nějakého Mozarta, hrál to týpek na basovku, taky zajímavé podání..
Celkově proti tomu nic nemám, když je to pěkně zahrané
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
On se tenhle topic stejně zvrtne. Možná že budu nenáviděn, ale můj názor je že Marty nesnese názor že je tu taky nějaký feeling. My řekneme, že máme radši hudbu s feelingem, technické hraní má taky něco do sebe ale není to všechno, za což ještě dodáme že je to jen náš osobní názor načež nás Marty seřve že feeling je na h***o a jsme moc líní.
Ať nejsem OT, neoklasika není nic pro mě, když už nějakou klasičtější hudbu tak staré dobré klasiky typu Mozart a Beethoven v původním podání. Z dnešní hudby jen metal, blues, jazz, rock, funk...
Ať nejsem OT, neoklasika není nic pro mě, když už nějakou klasičtější hudbu tak staré dobré klasiky typu Mozart a Beethoven v původním podání. Z dnešní hudby jen metal, blues, jazz, rock, funk...
Jsou užasní že to zahrají, ale poslouchat se to nedá...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
tvuj prispevek se mi nelibi ze rikas ze je to spis na machrovani...to je jako kdyby nekdo rekl ze hrani na kytaru ho nebavi..ze je to spis na machrovani...to co sem napsal nesouvysi¨s tim ze si napsal ze te to nebavi,to chapu me treba taky neba pop atd...pigdestroyer píše:nebavi me to.. je to spis na machrovani nez k poslechu..
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
me to tak prijde.. jako je to drsny, umet sweepy a 28tonovy apregia a dvaatricetinky kery od sebe nejdou rozeznat a splynou do zvukoveho gulase.. ale nevidim v tom nejak smysl..Martin656 píše:tvuj prispevek se mi nelibi ze rikas ze je to spis na machrovani...to je jako kdyby nekdo rekl ze hrani na kytaru ho nebavi..ze je to spis na machrovani...to co sem napsal nesouvysi¨s tim ze si napsal ze te to nebavi,to chapu me treba taky neba pop atd...pigdestroyer píše:nebavi me to.. je to spis na machrovani nez k poslechu..
Jo jenze ty to beres jenom z hlediska toho jakou maj techniku ja to beru jako stavbu tech tonu..ne ze si pustim pisnicku a rikam si to je bprec ten to hraje na 540 na metronomupigdestroyer píše:me to tak prijde.. jako je to drsny, umet sweepy a 28tonovy apregia a dvaatricetinky kery od sebe nejdou rozeznat a splynou do zvukoveho gulase.. ale nevidim v tom nejak smysl..Martin656 píše:tvuj prispevek se mi nelibi ze rikas ze je to spis na machrovani...to je jako kdyby nekdo rekl ze hrani na kytaru ho nebavi..ze je to spis na machrovani...to co sem napsal nesouvysi¨s tim ze si napsal ze te to nebavi,to chapu me treba taky neba pop atd...pigdestroyer píše:nebavi me to.. je to spis na machrovani nez k poslechu..
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
neoklasika ? je to asi jenom pro aktivní hudebníky, já to poslouhám spíš pro inspraci a hraju protože to pro mě právě není nuda, nádherný melodie, zajímavý stupnice, hodně techniky. Je to prostě "chytrá" hudba pro opravdový hudebníky kteří se v tom prostě vyžívaj. Kdybych nehrál na kytaru , asi bych si nikdy cd malmsteena apod. nepustil.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Obdivuju kytarista, neposlouchám...
Každopádně chci umět sweepovat. Důvod? Správný kytarista toho má umět řekl bych hodně, aby byl řekněme všestranný, né jen struhat akordy do punku nebo sjíždět tóny do neoklasiky.
Každopádně chci umět sweepovat. Důvod? Správný kytarista toho má umět řekl bych hodně, aby byl řekněme všestranný, né jen struhat akordy do punku nebo sjíždět tóny do neoklasiky.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Asi takhle: Poslechnu si, a pokud to má tu krásnou melodii a stavbu apod. jak klasika mívá, tak klidně i doposlouchám. Pokud je Malmsteemovská onanie, tak to většinou po chvilce vypnu. Mimochodem, sice to není na kytaru, ale pokud hledáte neoklasiku s feelingem, tak se mrkněte na tohle: http://youtube.com/watch?v=H8Q_J2fIKPI&feature=related začíná to v 2:00, jinak i ten kus předtím je tuze kvalitní 
EDIT: Teď se dívám, že je to hooooodně moc zkrácené... Sakryš, nechce se mi hledat video, dke to hraje celý, ale myslím, že i ten kousek, co tam je, ukazuje, že zkrátka někdo může i neokalsiku podat zajímavě
EDIT: Teď se dívám, že je to hooooodně moc zkrácené... Sakryš, nechce se mi hledat video, dke to hraje celý, ale myslím, že i ten kousek, co tam je, ukazuje, že zkrátka někdo může i neokalsiku podat zajímavě
Kdyz se to umi s citem, je to parada (viz ten Wolf Hoffman v threadu o nejtezsi solo, ale ten taky nehobluje prazce jak blazen), ale poslouchat sjizdeni stupnic sem a tam me nebavi. Mimo to mam radsi, kdyz jakejkoli muzikant hraje svoje vlastni napady a tihle panove v drtive vetsine pripadu prehravaji klasicka dila. A i kdyz do toho pochopitelne musi dat neco svyho, tak furt stavi na cizim zakladu a prave o ten zaklad mi jde, ten totiz tvori kostru te muziky a skoro bych rekl, ze je nejdulezitejsi.
Nesst: pekne
Hlavne asi tak od 3:10 
Presouvam do lepe se hodici sekce, tohle je spis o interpretech a stylu jako takovem nez hrani.
Nesst: pekne
Presouvam do lepe se hodici sekce, tohle je spis o interpretech a stylu jako takovem nez hrani.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jak říká Kiwi - jsou dobrý, že to zahrajou, ale nebaví mě to. Sjíždět stupnice umí i Guitar Pro. Klasiku si poslechnu rád, ale neoklasika - ne, díky...
Greegu: Moc se mi nelíbí tvá věta, že je "to prostě "chytrá" hudba pro opravdový hudebníky". Což jiná hudba pro opravdové hudebníky není? Blues, rock, metal, pop, punk, electronica, world atd. atd. pro opravdové hudebníky? A kdo je a kdo není opravdový hudebník?
Greegu: Moc se mi nelíbí tvá věta, že je "to prostě "chytrá" hudba pro opravdový hudebníky". Což jiná hudba pro opravdové hudebníky není? Blues, rock, metal, pop, punk, electronica, world atd. atd. pro opravdové hudebníky? A kdo je a kdo není opravdový hudebník?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008