zdroj

Pedály, multiefekty, procesory, ...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

zdroj

Příspěvek od turbo_MaCk »

Mám 2 efekty se společným napájením - MicroAmp a CryBaby. Plánoval sem e stejnýho zdroje napáje ti muffa ale zatím jede na baterce. Mám vyrobenou normálně rozdvojku (spíš rozčtverku ale to je jedno). Teď mi ale zhořel už čtvrtej zdroj.... Nikdy se mi to nestalo při hraní teď byl dokonce i vypadenej z tý rozdvojky. Nechápu proč.. zkrat tam není měl 1200mA... Čím to je? je to tím společným napájením??? a Pak bych rád věděl jakej zdroj brát... Smrčka toho má teď dost a mě by stačil i klasickej.... ALe prostě už bych rád něco co nezhoří a rád bych zjistil proč se tak děleje a kde je chyba.... :cry:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Nebyly ty zdroje náhodou "Made in Britain" ? :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

2 číny a poslední německo.... Jestli myslíš že sem tak blbej že neví že tam maj ve zdi jinou šťávu tak nejsem.... BTW ten poslední už jede... asi tam má nějaku teplotní pojistku
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

I kdyby to zdroj nestihal, tak tam zkrat nemuze byt, maximalne by to neuzivilo krabicky :wink: Podle me spis byly vyrobeny z levnych soucastek a nesnesly vyssi zatizeni (ktery snest mely)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

turbo_MaCk píše:2 číny a poslední německo.... Jestli myslíš že sem tak blbej že neví že tam maj ve zdi jinou šťávu tak nejsem.... BTW ten poslední už jede... asi tam má nějaku teplotní pojistku
Já si teda myslím, že Demilichova poznámka byl citát ze seriálu IT Crowd (http://www.youtube.com/watch?v=6nGjxO_Bfac). :wink:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Kamahl píše:
turbo_MaCk píše:2 číny a poslední německo.... Jestli myslíš že sem tak blbej že neví že tam maj ve zdi jinou šťávu tak nejsem.... BTW ten poslední už jede... asi tam má nějaku teplotní pojistku
Já si teda myslím, že Demilichova poznámka byl citát ze seriálu IT Crowd (http://www.youtube.com/watch?v=6nGjxO_Bfac). :wink:
lol
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

1200mA nebo 120mA ? To byl nějakej pulzní nebo normál trafo ?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

stabilizovaný zdroj HAMA TNG1200GS 3-12V
1200mA/14,4VA
ale jak říkám už jede a bezproblémů asi teplotní pojistka
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

njn HAMA. Já bych si od nich asi nic nekoupil. Nějak k tomu mám odpor.
A vůbec mám nějak odpor k těm impulzním zdrojům ale co se dá dělat když je to tak levný. :lol:
Je to dýl ale četl sjem, že se tyhle zdroje moc nehodí pro napájení audio zařízení. Bylo to sice v kontextu zesilovačů ale tohle je docela podobný. Zajímalo by mě jestli to třeba nebrumí.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

mě brumí všechno... mám 3 zkrelsení za sebou singl snímač a 2 krabičky se zdvojenou zemí... nestíněný koncový trafo a preampový elektronky... šum mi moc problémů nedělá...
Homerda

Příspěvek od Homerda »

:D Kdyz uz jsme u toho IT crowd - Zkousel jsi to vypnout a zase zapnout? :lol:
Stop dreaming, start playing!
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Zdarec hoši nevíte jakej má odběr (cca) jedna krabička? Chtěl bych napájet víc krabiček.
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

je to většinou na těch krabulích napsaný - různý krabky maj jinej odběr.. případně dej vědět, jaký krabky chceš napájet.... navíc silnějším zdrojem vůbec nic nezkazíš...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Na krabce to napsaný není. To bych se přece neptal 8). No mám zdroj 1200mA a chtěl bych napájet 5,6 krabiček. Myslím že pokud nepojedou všechny krabky naráz tak snad utáhne :? A jaký mají odběr ty tvoje(cca) :?:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

zalezi na krabicce, treba delaye maji vetsi odbery nez treba overdrivy... atd.

kazdopadne by ti na takove beznejsi analog pedaly stacit bezproblemu nejakych 50mA, na delay bych asi nechal 100mA...

pokud chces rozdelit celkove 1200mA pro 5-6 krabicek, tak to neni zadny problem...

jen bys mel osefovat tu zem, jinak ti to bude delat binec s nekteryma krabicema... taky by to melo tlacit nejakych 8-12V aby to bylo pouzitelne... nejlepe tak 9-10V.

jinak skutecny odber krabicek je velmi maly... co si pamatuju jedno presne cislo, tak jeden z mych overdrive (uz vubec nevim ktery) bral nejakych 12mA a ostatni krabky na tom asi nebudou moc jinak...

treba multaky uz berou o dost vic...mluvim tady spis o jednotlivych pedalech.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kdyz bude clovek pocitat 100mA na krabicku, tak by nemel mit problem. Samozrejme pokud v tom nebude lampa :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

mám multák a ten musí brát nehorázně víc. měl sem 150mA a moc to teda nedával. :? . Všem Ď za odpověĎ. :lol:
weselow

Re: zdroj

Příspěvek od weselow »

Neví někdo, jestli po Praze na krámech někdo prodává něco jako 4zdroj od smrčky, případně originál? Abych to nemusel objednávat...
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nejsem si jistý, zda všechny z tebou uváděných jsou galvanicky oddělené zdroje. Někde na nějakém zahr. fóru, bohužel už si nevzpomenu kde, jsem viděl přehled pralticky všech dostupných produktů na trhu včetně těch co uvádíš, většina nebyly oddělené zdroje. Třeba je to jen v krabičce schovaný daisa chain, kde jel šum-brum ze zemních smyček nějak odfiltrován.
Vím i o levnějších variantách, možná nabízejí totéž, sám mám ten Artec, no problem (ale ten jsem z 90%, tj. s výjimkou jedné zlobivé krabičky v řetězci 10, neměl ani s daisy chainem od Behringera):
http://www.dhn.cz/napajec-efpedalu-8-mi ... pb-8-24470 (Korea, kromě mě ho má nebo měl třeba Mirek Linhart: http://www.mireklinhart.cz/nastroje.htm)
http://www.music-city.cz/belcat-pst-10- ... -6835.html (zkušenosti nemám, ale jejich kopie TS je v cizině poměrně chválená)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“