Mesa boogie rectfier vs. road king
Pravidla fóra
- cnnwatcher
- Kontaktovat uživatele:
Mesa boogie rectfier vs. road king
Máte někdo zkušenosti s těmito boxy? Mám MB Single recto a Marshall vintage 1960 bednu a moc to netlačí. Uvažuju o mesa bedně a nejsem si jistý co bude lepší, jestil normální rectifier nebo road king? Slyšem jsem hrát rectifer bednu, ale zase road king má otevřenou část a to mě docelá láká, že by to mohlo ještě líp hrnout. Nebo 2*12 roadking a 4*12 rectifier?
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- cnnwatcher
- Kontaktovat uživatele:
Vybírat mezi těmito modely je asi jako kdyby jsi si vzal obrázky a technický data Ferrari 360 Spider a Porsce Cayman a měl jsi si podle toho vybrat auto. Obě jsou nádherný a rychlý, ale obě tě opravdu dostanou až si do nich sedneš a vyzkoušíš co v nich je.
Já mám road kinga a jsem s ním naprosto spokojenej. Velkou výhodou u tohole modelu je i že si můžeš nastavit výkon od 50 do 120W.
Nechci tu popisovat rozdíly, ty si nakonec můžeš přečíst v technických datech. Pokud by jsi měl zájem si ho vyzkoušet napiš mi soukromou zprávu a můžeš si udělat kytarovej výlet.
Jinak jsem plánoval o prázdninách kytarovku v Jeseníkách a Kinga bych vzal určitě sebou, zatím mi však nepřišla odpověď jestli mají volný místo v termínu co jsem si vybral.
Já mám road kinga a jsem s ním naprosto spokojenej. Velkou výhodou u tohole modelu je i že si můžeš nastavit výkon od 50 do 120W.
Nechci tu popisovat rozdíly, ty si nakonec můžeš přečíst v technických datech. Pokud by jsi měl zájem si ho vyzkoušet napiš mi soukromou zprávu a můžeš si udělat kytarovej výlet.
Jinak jsem plánoval o prázdninách kytarovku v Jeseníkách a Kinga bych vzal určitě sebou, zatím mi však nepřišla odpověď jestli mají volný místo v termínu co jsem si vybral.
A já tu zrovna nebuduMilda píše: Jinak jsem plánoval o prázdninách kytarovku v Jeseníkách a Kinga bych vzal určitě sebou, zatím mi však nepřišla odpověď jestli mají volný místo v termínu co jsem si vybral.
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
To není hudební akce, ale škola hry na el. kytaru http://www.skola.hitbox.cz/elektricka_kytara.htm 
Ale o tom se tu píše jinde.
Ale o tom se tu píše jinde.
ptal se na boxy, ne na hlavu ...Milda píše:Vybírat mezi těmito modely je asi jako kdyby jsi si vzal obrázky a technický data Ferrari 360 Spider a Porsce Cayman a měl jsi si podle toho vybrat auto. Obě jsou nádherný a rychlý, ale obě tě opravdu dostanou až si do nich sedneš a vyzkoušíš co v nich je.
ale kdyz uz sme u toho, tak rekni, je fakt mezi dualem a dual roadkingem takovej rozdil, ze to stoji za 35.000??
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Rada, ten tvůj box se dá vylepšit a to zvukovou izolací stěn, dále přepájením kabelů za silnější... ty vlasy co tam jsou by stock jsou naprd. Normálně kup molitanové jehlany vlep je dovnitř na stěny, zkotroluj dovření boxu a případně doizoluj. Kup pořádný kabely na repra. Nakresly si schéma zapojení a přepájej ho. Box pak bude hrát a tlačit jako blázen. Úprava cirka za 500Kč a na pár hodin.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
- Jens Ludwig
- Odborník
souhlasím s výměnou kabelů, izolaci taky, ale zbytečně bych neplejtval drahýma jehlanama - měla by stačit taková bílá vata - teď jí nemůžu nikde najít - případně doplním....
... ještě se dělá takovej jeden fígl, že se do středu boxu dá zpevňovací klín mezi přední a zadní stranu (o trochu kratší, aby zadní strana po dotažení všech šroubů byla malinko prohlá dovnitř
... ještě se dělá takovej jeden fígl, že se do středu boxu dá zpevňovací klín mezi přední a zadní stranu (o trochu kratší, aby zadní strana po dotažení všech šroubů byla malinko prohlá dovnitř
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
pokud máš na to peníze vykašli se na nějaký vylepšováky a pokud máš Rectifiera tak jednoznacne pořiď Recto box, na hudebnibazar.cz ho někdo prodává za 22 tisíc!!!, kdybych na to měl peníze šel bych do toho sám. Pokud ovšem peníze nemáš tak jedině úprava stávajícího boxu,viz výše
jen dodatek pokud chces kvalitnejsi zvuk bez V30 to nejspise nepujde, nvm jaké máš repro v tom marshallovi...
jen dodatek pokud chces kvalitnejsi zvuk bez V30 to nejspise nepujde, nvm jaké máš repro v tom marshallovi...
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
- cnnwatcher
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem 212 horizontal recto a je to fakt poznat:)Crowley píše:pokud máš na to peníze vykašli se na nějaký vylepšováky a pokud máš Rectifiera tak jednoznacne pořiď Recto box, na hudebnibazar.cz ho někdo prodává za 22 tisíc!!!, kdybych na to měl peníze šel bych do toho sám. Pokud ovšem peníze nemáš tak jedině úprava stávajícího boxu,viz výše
Mesa Single recto; 212 Mesa rectifier horizontal cab.; Gibson Les Paul Studio - wine red, 93; Pro Co - Sir tweed
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
gratuluju:) docela ti závidim, ale jakmile zase budou finance(někdy na jaře)
tak jdu do MB 4x12 recto:) to bude masakr už se nemůžu dočkat
tak jdu do MB 4x12 recto:) to bude masakr už se nemůžu dočkat
Terror Incognita

- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
spíš tolerantní přítelkyni 
Terror Incognita