Kvalita produkce "Made in Indonesia & China"

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Však jak to kupujete, tak vždycky určitě přehlídnete ten malej štítek visící na té kejtře, kde je čtyřkou písmem napsáno "Verze: 1.00 DODO"
DODO = DOdělej DOma :lol: :lol: :twisted:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Děkuji Petře, alespoň mám konečně nějakej důkaz, že levný ESP jsou prostě shity :-D
Doteď to byl pouze subjektivní pocit...
Die Hard or Die Home
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Můj učitel (dejepisu) ma korejskeho strata ..... co se tyce zpracovani ... na pi*u :D Dohmat nemuze snizit , tremolo má povolene a kdyz zatahne za paku polame struny ..... ale ten zvuk ... To je opravdu super
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ma kytara byla vyrobena v Koreji a stala se podle nekolika casaku nejlepsi kytarou roku. Obcas je proste zcestne kytary radit podle mista vyroby i znacky. Je to proste o jednotlivych kusech ...

... myslite, ze bych v pruchozim krku nasel nekde take smirgl? :idea:
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

No, ono se tvrdi, ze Korea je na tom o neco lip nez Cina, Indo apod., ale opravdu je to ve svy podstate jen o kusu, potazmo pristupu ty ktery firmy, ktera si danou vyrobu zada..
zitra mi dorazi 15letej mahagonovej Epi z Koreje, tak jsem zvedav:)
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

jonas1 píše:No, ono se tvrdi, ze Korea je na tom o neco lip nez Cina, Indo apod., ale opravdu je to ve svy podstate jen o kusu, potazmo pristupu ty ktery firmy, ktera si danou vyrobu zada..
S Rastou sme hráli na tři kytary byly to Epiny. SG CH, LP K a ES-335 K (+ já T-Bird K) ta CH je úplně mrtvá jakoby zašlapaná...ty K hrály živě..bylo to úplně jiné. :wink: K bych se nebál.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jonas1 píše:No, ono se tvrdi, ze Korea je na tom o neco lip nez Cina, Indo apod., ale opravdu je to ve svy podstate jen o kusu, potazmo pristupu ty ktery firmy, ktera si danou vyrobu zada..
neřekl bych... korejci to už maj zmáknutý... začíná se znich stávat japonsko minulého století.... s joey to máme ověřený... bezproblémů poznáš epi čína a korea jen nasucho když ju chytneš...

sry za spam... sem si nevšim toho příspěvku joeyho
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tak já jenom na doplnění. Zkušenosti z Fokus Stratocaster (ten nejlevnější model) koupený ve výprodeji za 1500,-

Krk rovný, pražce zabroušené tak, že jsem s nim nemusel nic už dělat. Trochu špatně vyvrtanej pickuguard. Přesně umístění volume potenciometru bylo hrozně blízko snimači.. Odstínění pouze v oblasti elektroniky. Jinak frézovaní docela pěkné pro každý sníma zvlášť. U kobyly pro HB. Uložení krku je překvapivě do hladka vybroušené(dokonce bez textilu, šmirglu a podobných šíleností). Dřevo je těžko říct co. Ale jsou to asi čtyři +- 1cm tlusté desky dřeva slepené na sobě.... V oblasti samice pro jack, ale nevím proč je to takový trochu posekaný viz obr2. -Je to schovaný pod těma šipkama a není to moc vidět (to světlé dřevo.)Jinak toho textu na obrázku si nevšímejte. Mám to nachystaný do článku o výměně snímačů.

Jinak je krk bez větších vad. Akorát na těch zaoblených hranách co jsou u lože je to nějaké jak odrbané rašplí. (myslím ty co jsou kolmo na plochu lože a dotýkají se těla kytary u snímače). Lak kytary není žádnej zázrak, je na zadní straně takovej pobouchanej jakoby od nějakých kuliček. Ale není to poškozenej lak, ale asi už tak bylo to dřevo.. I když za 1500,- co by člověk chtěl. :-D

Obrázek
Obrázek

Obrázek

Jinak ještě mám doma Fokus strat jeden z masivu (jasan), který jsem ve skladu koupil ve výprodeji za 1900,- a ten je na tom se zpracováním ještě o kousek líp. A po víc jak půl roce zatím všechno ok. Mám to jako cvičítko na kolejích... Až budu měnit struny tak udělám pár fotek a přihodím je sem.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Tak a proto si zacinam myslet, ze nej je kytarar...vlastni vyroba...ozeli se logo, ktere tak nekteri potrebuji a mate nastroj jako delo...teda kdyz se zadari... Prestavam verit i drazsim kytaram. Ne ze by byly spatne...ale az moc drahe, na to co jsou...hraji pekne, ale kazdej se snazi vydelat...no ale to se tady stejne vi :) ...
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

turbo_MaCk píše:neřekl bych... korejci to už maj zmáknutý... začíná se znich stávat japonsko minulého století.... s joey to máme ověřený... bezproblémů poznáš epi čína a korea jen nasucho když ju chytneš...
to z Ciny uz postupne taky.. levny Epi Cina jsou snad nejhorsi kytary na trhu v pomeru kvalita/cena, ale Squier Cina a Squier Indonesia/Korea z novy produkce nepoznas..
Jinak ono taky zalezi, za co ju chytnes :lol:
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Joey píše:S Rastou sme hráli na tři kytary byly to Epiny. SG CH, LP K a ES-335 K (+ já T-Bird K) ta CH je úplně mrtvá jakoby zašlapaná...ty K hrály živě..bylo to úplně jiné. :wink: K bych se nebál.
Jo, ja mel 2 Customy a Sheratona a nebyl to uplnej pru*ser..Ale ty nejlevnejsi modely Special a 100 z Ciny je opravdu otres, proto jsem zvedav na tuhle starsi korejku:)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Mylann píše:Tak a proto si zacinam myslet, ze nej je kytarar...vlastni vyroba...ozeli se logo, ktere tak nekteri potrebuji a mate nastroj jako delo...teda kdyz se zadari... Prestavam verit i drazsim kytaram. Ne ze by byly spatne...ale az moc drahe, na to co jsou...hraji pekne, ale kazdej se snazi vydelat...no ale to se tady stejne vi :) ...
já mám už dlouho stejný názor. ale tak seriova kytara ma taky něco do sebe
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Tak me napada, co udela korejec, cinan a indonesan, kdyz ma srovnat loze pro lepeny krk.. Ze by ho poslal znova prebrousit? A nebo ho srovna vypodlozenim smirglu a da tam kopu lepidla :?:
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

To by mě zajímalo co bude v mém ESP....Ale hrabat se v tom nebudu a budu věřit japoncům...
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
seblble
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seblble »

To já mám Ibanez z Indonesie,ale nemůžu si stěžovat hraje pěkně
weselow

Příspěvek od weselow »

No já sem dneska kvůli novejm strunám (když už jsem byl v tom) rozebral svýho Stagga a pod krkem (překvapivě?) taky nic nebylo. Jinak chybí dvě pružiny u tremola, dost přilepený špiny (to vyřešilo Pronto a hadr) a jinak bez problémů.
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

weselow píše:No já sem dneska kvůli novejm strunám (když už jsem byl v tom) rozebral svýho Stagga a pod krkem (překvapivě?) taky nic nebylo. Jinak chybí dvě pružiny u tremola, dost přilepený špiny (to vyřešilo Pronto a hadr) a jinak bez problémů.
Chybi dve pruziny? To tam mas jen jednu? To asi ne.... 3 pruziny jsou standart na devitky, i desitky struny...dalsi se pridavaji podle tloustky strun a pozadavku hrace na tuhost a tvrdost tremola...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
weselow

Příspěvek od weselow »

Aha, to sem nevěděl, takže tam mám správně tři.. :) já jenom, že tam mám pět dírek, tak sem měl logicky pocit, že něco chybí... ale stejně bych si tam aspoň jednu přidal, aby to bylo tužší, ale nikde sem je neviděl.. nevím, jestli by mi ta od Ibanez, co je na kytarách pomohla..
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

weselow píše:Aha, to sem nevěděl, takže tam mám správně tři.. :) já jenom, že tam mám pět dírek, tak sem měl logicky pocit, že něco chybí... ale stejně bych si tam aspoň jednu přidal, aby to bylo tužší, ale nikde sem je neviděl.. nevím, jestli by mi ta od Ibanez, co je na kytarách pomohla..

jeste jsou tam ty dva srouby do tela, ktery drzi "hreben" (uchyt) tech pruzin, a ty muzes zasroubovat vic do tela a pruziny tak vic napnout, pak to bude tuzsi....
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
weselow

Příspěvek od weselow »

Díky za nápad (spíš teda znalost), udělám to..
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“