Audacity vs Amplitube 2
Pravidla fóra
Audacity vs Amplitube 2
Předem řikam, že jsem hledal a zkoušel vše co se tu na fóu radí, ale marně.
Audacity mi jede ok do té doby, než zapnu Amplitube a chci nahrávat z něj. Píše to:
'chyba pri otevirani zvukoveho zařízení. prosim skontrolujte nastaveni vstupního zarizeni a vzorkovací frekvenci projektu'
Zkoušel jsem šachovat se vstupníma zařízeníma,frekvence jsou stejné, ale nic. Neví někdo jak to rozchodit?
ď
Audacity mi jede ok do té doby, než zapnu Amplitube a chci nahrávat z něj. Píše to:
'chyba pri otevirani zvukoveho zařízení. prosim skontrolujte nastaveni vstupního zarizeni a vzorkovací frekvenci projektu'
Zkoušel jsem šachovat se vstupníma zařízeníma,frekvence jsou stejné, ale nic. Neví někdo jak to rozchodit?
ď
- Jens Ludwig
- Odborník
Jo, Audacity je v tomhle pekne hloupy a musis zalaborovat s vystupnima a vstupnima zarizenima v nastaveni a hlavne s jejich bitovou hloubkou a vzorkovaci frekvenci. Pamatuju si, ze mi tohle delalo pri beznym nahravani taky a problem byl prave tam.
Dela to i bez Amplitube?
Dela to i bez Amplitube?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
OK
Samotné Audacity jede i nahrává v poho.
Zapnu Amplitube, který hraje ok, chci nahrávat v Audacity a to mi napíše tu hlášku.
Ve volbách zařízení mam Realtek (moje zvukovka) a MS Sound Maper
zkoušel jsem je vzájemně prohazovat a ni. Asi bude třeba fakt nějak překopat ty frekvence.
EDIT: Nepřenastavuje si Amplitube nějak zvukovku, či podobný nesmsly ve Win? Že by to pak to Audacity nekouslo.
Edit 2: kytara je píchlá do vstupu pro mikrák.
Samotné Audacity jede i nahrává v poho.
Zapnu Amplitube, který hraje ok, chci nahrávat v Audacity a to mi napíše tu hlášku.
Ve volbách zařízení mam Realtek (moje zvukovka) a MS Sound Maper
zkoušel jsem je vzájemně prohazovat a ni. Asi bude třeba fakt nějak překopat ty frekvence.
EDIT: Nepřenastavuje si Amplitube nějak zvukovku, či podobný nesmsly ve Win? Že by to pak to Audacity nekouslo.
Edit 2: kytara je píchlá do vstupu pro mikrák.
Pouzivas ASIO(4ALL)? Bez nej ti Amplitube stejne bude k nicemu. Veskery ASIO nastaveni se pak nastavuji tam, musis si akorat hlidat, abys Audacity krmil stejnym signalem, jako opousti Amplitube.
A mimochodem pichat kytaru do mikrofonniho vstupu je zlo. Spravne bys ji mel pripojovat do Line-In pres vystup z multiefektu (line-out, mixer output apod.) anebo direct boxu... Pripadne si poridit zvukovku, ktera ma Hi-Z vstup.
A mimochodem pichat kytaru do mikrofonniho vstupu je zlo. Spravne bys ji mel pripojovat do Line-In pres vystup z multiefektu (line-out, mixer output apod.) anebo direct boxu... Pripadne si poridit zvukovku, ktera ma Hi-Z vstup.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Zvukovku nezmenim, mam notebook.
Když dam kytaru do Line in, tak hraje dost potichu a ještě jen v levym sluchadle (používam sluchátka), ale to by šlo vykoumat. Navíc mi pak bere zvuk integrovaný mikrák, který nějak nejde vpnout.
ASIO samozřejmě mam už od začátku. Frekvence výstupu z Amplitubu je 44100 a to stejné mam nastaveno v Audacity.
EDIT: ten mikrák a Line In už jsem vyřešil.
Když dam kytaru do Line in, tak hraje dost potichu a ještě jen v levym sluchadle (používam sluchátka), ale to by šlo vykoumat. Navíc mi pak bere zvuk integrovaný mikrák, který nějak nejde vpnout.
ASIO samozřejmě mam už od začátku. Frekvence výstupu z Amplitubu je 44100 a to stejné mam nastaveno v Audacity.
EDIT: ten mikrák a Line In už jsem vyřešil.
Tohle bohužel nejde už jsme to tady asi před 3 mesicema se mnou resily a nedostali jsme se absolutně nikam , jediny co mě napadlo zapojit do port pro mmikrofon kabel kterej povede vystupu
takovy šmečko ale mozna by to slo
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
mě se děje úplně to samý - furt nemůžu vyřešit
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
takze k tomu tematu jak nahravat v amplitube... tak ja znam jedinne reseni, ktere funguje velmi dobre...
muste si stahnlout nejaky hostitelsky program napr. Cubase... v nem si amplitube otevrete a muzete s radosti nahravat.. mozna ze zacatku bude trosicku slozitejsi nastavovani.. chvili trva nez si na Cubase zvyknete, ale pak uz jde vsechno pekne..
muste si stahnlout nejaky hostitelsky program napr. Cubase... v nem si amplitube otevrete a muzete s radosti nahravat.. mozna ze zacatku bude trosicku slozitejsi nastavovani.. chvili trva nez si na Cubase zvyknete, ale pak uz jde vsechno pekne..
-
kataklysm2
Re: Audacity vs Amplitube 2
Cau nemohl by mi prosim nekdo popsat postup jak do toho cubase pripojit amplitube metal nikde sem to neneasel?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jednoduchý (stačí číst manuál)
máš nainstalovanou Cubase i Amplitube, Cubase spustíš a v nabídce virtuálních nástrojů (Virtual Instruments) bys měl mít i Amplitube. Pak stačí vytvářet MIDI stopy a Amplitube volit jako jejich výstup - no a voila! je to hotový. Předpokladem ovšem je, aby se Amplitube uměla jako virtuální nástroj chovat - tak daleko moje znalosti nesahaj, ale to je zase napsané u Amplitube.
P.
P.
Musíš si Amplitube otevřít v Cubase jako VST plugin, a pak by to mělo fungovat, nicméně stabilnější a hlavně lepší je jako hostitel Sonar.kataklysm2 píše:Cau nemohl by mi prosim nekdo popsat postup jak do toho cubase pripojit amplitube metal nikde sem to neneasel?
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
-
kataklysm2
Nevíte proč mám v vts instruments jen fl studio co bych mel udelat aby se mi tam přidal amlitube metal?
Nebo nemohli by jste mi prosim rovnou řict jakými programy je nejednoduší nahrávat ja se stim uz se*u celý týden?
Nebo nemohli by jste mi prosim rovnou řict jakými programy je nejednoduší nahrávat ja se stim uz se*u celý týden?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nejjednodušší je nahrávat v Záznamníku - nemusí se instalovat, je součástí Windows.
Kdyby tě zajímaly složitější alternativy, tak jich je spousta a všechny fungují na stejném principu ohloedně VSTi, jak jsem popsal výše. Někdy je ale také potřeba zadat v tom programu cestu k požadovanému virtuálnímu nástroji, protože pokud nebude jeho část nainstalovaná v adresáři VSTplugins (obvykle default), tak ti to ten hlavní program sám o sobě neukáže.
Prostě nejdřív je třeba hledat chybu mezi klávesnicí a židlí
P.
Kdyby tě zajímaly složitější alternativy, tak jich je spousta a všechny fungují na stejném principu ohloedně VSTi, jak jsem popsal výše. Někdy je ale také potřeba zadat v tom programu cestu k požadovanému virtuálnímu nástroji, protože pokud nebude jeho část nainstalovaná v adresáři VSTplugins (obvykle default), tak ti to ten hlavní program sám o sobě neukáže.
Prostě nejdřív je třeba hledat chybu mezi klávesnicí a židlí
P.
-
molex
Chtěl bych toto téma opět oživit...Nejde mi připojit AmpliTube 2, hledám v Cubase Virtual device ale vůbec nemůžu najít...pavlii píše:Jednoduchý (stačí číst manuál)máš nainstalovanou Cubase i Amplitube, Cubase spustíš a v nabídce virtuálních nástrojů (Virtual Instruments) bys měl mít i Amplitube. Pak stačí vytvářet MIDI stopy a Amplitube volit jako jejich výstup - no a voila! je to hotový. Předpokladem ovšem je, aby se Amplitube uměla jako virtuální nástroj chovat - tak daleko moje znalosti nesahaj, ale to je zase napsané u Amplitube.
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No bodejť taky - je třeba nechytat mě za slovo a znát trochu terminologii
VST Instruments je třeba hledat nebo Plug-in Information.
A trochu číst manuály
P.
A trochu číst manuály
P.
-
molex
jj to už mám, mám tam i AmpliTube, ale když dám nahrávat tak se nic neděje, prostě prázdná stopa...pavlii píše:No bodejť taky - je třeba nechytat mě za slovo a znát trochu terminologiiVST Instruments je třeba hledat nebo Plug-in Information.
A trochu číst manuály![]()
P.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Mno, tady to IMHO je kapánek dezinformace. Tak by to fungovalo, kdyby byl AmpliTube VSTi (tedy nástroj) což není, je to "pouhý" VST efekt (prostě žádné MIDI nepřehraje...). Mám Cubase už týde nainstalován, tak můžu radit
Takže otevřeš si (novou) audio stopu, klikneš na Inserts a vložíš tam AmpliTube - samozřejmě za předpokladu že ho máš už nainstalovaný. Musíš mít samozřejmě správně nastavený vstup a výstup zvukovky - Devices -> VST Connections a Device setup...a taky na té stopě . No a zaklikneš ten repráček na stopě (monitor) a hraješ.