Rozdíl mezi kabely?
Pravidla fóra
tak z meho vyzkumu ohledne kabelu zatim vyplynulo tohle....
warvick, bespeco apod. naprosty sh*t...
proel trochu mensi sh*t... o tridu horsi nez PW (prime porovnani na lampovem kombu)
kabely Planet waves docela dobre (cca od 600kc)
smrckuv kabel za 450 Kc zabil i ten planet waves a to docela brutalnim zpusobem
ale neni muj, bohuzel... a jelikoz jsem uz do PW dal asi 3t. tak kabliky menit nehodlam...
vsem ale muzu kablik (konektory neutrik + metrova kabelaz Planet waves, ktera jinaci nez u hotovych Planet waves) od Smrcky doporucit. je to proste neuveritelne poznat... cena je naprosto uzasna. jediny problem je asi doba dodani... ale rozhodne doporucuju!!!
(a to jsme srovnavali kabl od PW 3m se smrckovym 4,5m - takze byl smrckuv kabl jeste hoooodne znevyhodnen).
warvick, bespeco apod. naprosty sh*t...
proel trochu mensi sh*t... o tridu horsi nez PW (prime porovnani na lampovem kombu)
kabely Planet waves docela dobre (cca od 600kc)
smrckuv kabel za 450 Kc zabil i ten planet waves a to docela brutalnim zpusobem
vsem ale muzu kablik (konektory neutrik + metrova kabelaz Planet waves, ktera jinaci nez u hotovych Planet waves) od Smrcky doporucit. je to proste neuveritelne poznat... cena je naprosto uzasna. jediny problem je asi doba dodani... ale rozhodne doporucuju!!!
(a to jsme srovnavali kabl od PW 3m se smrckovym 4,5m - takze byl smrckuv kabl jeste hoooodne znevyhodnen).
qwer: Ktery Proely jsi testoval? Podle me jsou proely lepsi nez PW... A to mam ten zlacenej PW.
BTW, u Thomanna se prodava na metraz nastrojovej kabl Sommer, co jsem cetl, tak je to prvotridni kvalita. A metr vyjde na nakych 40-50Kc
(podle rady)
BTW, u Thomanna se prodava na metraz nastrojovej kabl Sommer, co jsem cetl, tak je to prvotridni kvalita. A metr vyjde na nakych 40-50Kc
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No, smrckovym PW Cable Station clovek nic nepokazi, na zapojeni 6 krabek a dvou delsi kabelu pro kytaru a kombo si Smrcka uctuje neco kolem 1 litru ... a vzhledem k tomu, ze to opravdu staci a neplati se za znacku a podobny zlaceny blbiny navic (staci Neutrik), tak je to skoro zadarmo v tomto obsahu.
nevim co je to presne za kabl ten proel. je myslim stary asi 2 roky. koncovky ma takove cernocervene... neni to delane z metraze. je to hotovy kablik od proelu. stal neco nad 3 stovky
jinak si myslim, ze je rozhodujici kvalita toho kabelu a ne kvalita koncovek (tohle nemyslim z hlediska odolnosti, ale z hlediska vedeni signalu). mezi tema lepsima koncovkama zas az tak velky rozdil nebude a je asi uplne jedno, jestli PW nebo neutrik... tam jde asi o to, jakou ma ten kabel celkovou kapacitu... nejake zlaceni jacku myslim neni to hlavni.. treba se pletu.
me se zda proste ten kabl od smrcky nejlepsi... tak jsem to tady musel napsat
jinak si myslim, ze je rozhodujici kvalita toho kabelu a ne kvalita koncovek (tohle nemyslim z hlediska odolnosti, ale z hlediska vedeni signalu). mezi tema lepsima koncovkama zas az tak velky rozdil nebude a je asi uplne jedno, jestli PW nebo neutrik... tam jde asi o to, jakou ma ten kabel celkovou kapacitu... nejake zlaceni jacku myslim neni to hlavni.. treba se pletu.
me se zda proste ten kabl od smrcky nejlepsi... tak jsem to tady musel napsat
Zlaceni jacku je ochrana proti korozi, ale v kvalite signalu se to nijak neprojevi. Stejne tak samotny konektory, pokud to nejaky Cinan hodne nezprasi, tak zvukove v Neutriku a Adam Hall konektoru nebude slysitelny rozdil, to je jasne, rozdil bude hlavne v odolnosti...
No, kazdopadne jsi me podnitil k badani
Mam ve zkusebne Proel hotovy, Proel metraz, zlaty PW a najde se i nejaky Adam Hall a podobny sh*t, tak vyzkousim, jake jsou rozdily.
No, kazdopadne jsi me podnitil k badani
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Zdravím, mám takový dojem, že kabely Planet Waves prodávané pod názvem INSTRUMENT (modrá barva obalu) jsou klasicky JACK-JACK, kdežto balení s názvem SIGNAL obsahuje kabel v konfiguraci STEREO JACK-DUAL MONO JACK, tedy z jednoho stereo jacku na dva mono jacky.Solstice píše:Mám dotaz. Když jsem si koupil nástrojový kabel Planet Waves, na obalu jsem uzřel doporučené propojení mezi kytarou, aparátem a případnými krabičkami. Bylo tam znázorněné, že mezi kytarou a krabičkami (resp. aparátem) by se měl použít čistě nástrojový kabel (u Planet Waves modrá barva na obalu s nápisem Instrument) a mezi krabičkami a aparátem by se měl použít čistě "signálový" kabel (u PW zelená barva obalu s nápisem Signal).
Myslíte, že je to až tak důležité? Já mám všude pouze nástrojový kabel (s vyjímkou vzájemného propojení 2 krabiček) a nepřipadá mi, že bych trpěl nějak výraznou ztrátou signálu, navíc ty signálové kabely jsem v delším provedení (nad 1,5 m) snad ani nikde v nabídce neviděl...
S pozdravem, Honza
Zdravím kolegy, nechtělo se mi zakládat nové téma, tak svůj dotaz šoupne zde, stačí mi vlastně jenom jednoduchá odpověď....
Na kabely Planet waves jsem po druhé reklamaci zanevřel a další kabel si chci doma zbastlit sám. Už jsem si vybral vhodný kabel, ale mám problém s konektory. Chtěl bych si koupit ty speciální kytarové neutriky ( http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=88899 ), které dokáží zabránit lupnutí při vypojení kytary ze zapnutého zesilovače a nevím, jestli je potřeba je mít na obou stranách kabelu, aby zmíněné kouzlo fungovalo. Jsem naprostý analfabet, co se týče elektřiny, takže kdyby mě někdo elektricky vzdělaný usměrnil, byl bych moc vděčný...
Ještě mám jeden dotaz, je potřeba použít opravdu kvalitní kabely i v efektové smyčce?
Teprve s ní začínám... Na zesilovači mám totiž potenciometr, který asi umí přimíchávat efekty ze smyčky k signálu z preampu. Jeho funkcí si nejsem úplně jistý, hlavu mám marshall 8100. takže teoreticky je ten signál z kytary těmihle kabely vlastně neovlivněný.
Díky za odpovědi
Na kabely Planet waves jsem po druhé reklamaci zanevřel a další kabel si chci doma zbastlit sám. Už jsem si vybral vhodný kabel, ale mám problém s konektory. Chtěl bych si koupit ty speciální kytarové neutriky ( http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=88899 ), které dokáží zabránit lupnutí při vypojení kytary ze zapnutého zesilovače a nevím, jestli je potřeba je mít na obou stranách kabelu, aby zmíněné kouzlo fungovalo. Jsem naprostý analfabet, co se týče elektřiny, takže kdyby mě někdo elektricky vzdělaný usměrnil, byl bych moc vděčný...
Ještě mám jeden dotaz, je potřeba použít opravdu kvalitní kabely i v efektové smyčce?
Teprve s ní začínám... Na zesilovači mám totiž potenciometr, který asi umí přimíchávat efekty ze smyčky k signálu z preampu. Jeho funkcí si nejsem úplně jistý, hlavu mám marshall 8100. takže teoreticky je ten signál z kytary těmihle kabely vlastně neovlivněný.
Díky za odpovědi
Někdo poslouchá hudbu, já posluchám PRIMUS...
To PETRUF:
Kvalitní kabel se hodí naprosto vždycky a všude a mezi vším
. K tomu speciálnímu konktoru od neutriku. Jestli to dobře chápu tak stačí ho mít jenom na jedné straně a to na té u kytary. Když zmáčkeš tek knoflík co máš na tom konektoru tak se signál spojí se zemí a můžeš to v klídku vytáhnout. (jestli si to dobře pamatuju)
Osobně nevím jestli bych si to koupil, protože podle mě je to zbytečná složitost na cestě do komba (raději stáhnu preamp na kombu a není co řešit).A hlavně jsem někde četl (možná i zde na foru), že se to časem vevnitř vydrbe a začne to blbnout. ale to nevím jak moc je to pravda....
EDIT: jak si to tak čtu na těch stránkách o tom konektoru. Tak to asi něco vydrží. Možná to byl nějakej jinej konektor a pletu si to s tím...
Kvalitní kabel se hodí naprosto vždycky a všude a mezi vším
Osobně nevím jestli bych si to koupil, protože podle mě je to zbytečná složitost na cestě do komba (raději stáhnu preamp na kombu a není co řešit).A hlavně jsem někde četl (možná i zde na foru), že se to časem vevnitř vydrbe a začne to blbnout. ale to nevím jak moc je to pravda....
EDIT: jak si to tak čtu na těch stránkách o tom konektoru. Tak to asi něco vydrží. Možná to byl nějakej jinej konektor a pletu si to s tím...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
aivn86: to si pletes s Circuit Breakerem, tohle funguje na nejakym jinym principu, ale moc jsem nepochopil na jakym 
Petruf: Jaky vhodny kabel sis vybral? V nedeli je uzaverka naseho spolecneho nakupu u Thomanna, kde maji metraz Sommer XXL, coz je IMHO jeden z nejkvalitnejsich kabelu a cena je myslim velice prizniva. A ty konektory maji u Thomanna taky levneji
Jinak s timhle chybu urcite neudelas, ale podle me je to overkill (zbytecnost)
Petruf: Jaky vhodny kabel sis vybral? V nedeli je uzaverka naseho spolecneho nakupu u Thomanna, kde maji metraz Sommer XXL, coz je IMHO jeden z nejkvalitnejsich kabelu a cena je myslim velice prizniva. A ty konektory maji u Thomanna taky levneji
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
jj je to možný. Já jsem to právě někde dávno viděl, ale už přeně nevím o co šlo. Tak jsem si mylslel, že to je ono...Wohma píše:aivn86: to si pletes s Circuit Breakerem, tohle funguje na nejakym jinym principu, ale moc jsem nepochopil na jakym![]()
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Díky za odpovědi...
Kabel jsem si vybral Tasker TSK 1031. Jenom musim v prodance ukecat, aby ho zařadili do katalogu. Je to teď nějaká novinka, vyráběj to v Itálii a má to jenom asi 70 pF.
Ono, já si chci dopřát kvalitku a po tom co mě dvakrát zradil Planet, už se mi do něj znova jít nechce. Za vyšší třídu (ProCo, Monster) se mi nechce vyhazovat. Tak sem se rozhodl pro samovýrobu. Takhle si to navíc můžu udělat přesně tak dlouhý, jak to potřebuju a osobně věřim tomu, že kvalitě planetu se určitě přiblížim...
Ten neutrik chci vyzkoušet, on stojí vlastně dvakrát tolik co normální a jestli stačí na jedné straně, tak to obětuju. Já doufám, že alespoň rok to vydrží a ta vychytávka se mi hodí.
Kabel jsem si vybral Tasker TSK 1031. Jenom musim v prodance ukecat, aby ho zařadili do katalogu. Je to teď nějaká novinka, vyráběj to v Itálii a má to jenom asi 70 pF.
Ono, já si chci dopřát kvalitku a po tom co mě dvakrát zradil Planet, už se mi do něj znova jít nechce. Za vyšší třídu (ProCo, Monster) se mi nechce vyhazovat. Tak sem se rozhodl pro samovýrobu. Takhle si to navíc můžu udělat přesně tak dlouhý, jak to potřebuju a osobně věřim tomu, že kvalitě planetu se určitě přiblížim...
Ten neutrik chci vyzkoušet, on stojí vlastně dvakrát tolik co normální a jestli stačí na jedné straně, tak to obětuju. Já doufám, že alespoň rok to vydrží a ta vychytávka se mi hodí.
Někdo poslouchá hudbu, já posluchám PRIMUS...
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Mám také dotaz. Doteď jsem hrál na kabely v cenové relaci do 300kč, jelikož na zkouškách dělám totální voloviny, skáču atp. tak se mi kabely ničí tak co 2 zkoušky, proto si je sám opravuji, ale co oprava, to potom kytara víc šumí, vazbí a vůbec, dělá to hnusné zvuky.
Proto hledám nějaký odolný kabel, který nejlépe nebude vazbit (občas potřebuju mít gain na více než 5) a hlavně aby vydržel a aby šel poté třeba spravit
EDIT: a zapomněl jsem dodat, aby nebyl drahý. Nevydělávám, nekradu a s obrazama nechodím...
Proto hledám nějaký odolný kabel, který nejlépe nebude vazbit (občas potřebuju mít gain na více než 5) a hlavně aby vydržel a aby šel poté třeba spravit
EDIT: a zapomněl jsem dodat, aby nebyl drahý. Nevydělávám, nekradu a s obrazama nechodím...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Kvalitní kabel bude vždycky drahej. A po žádným kabelu nesmíš skákat. Jestli se k nim budeš tak chovat dál. Tak ti, žádnej kabel nepomůže. Já mám PROEL a už perfektně fungují několik let. Problém bude hlavně v konktorech. To si nesmíš koupit nějakej z elektra za pět korun, ale poříti fakt odolný ze železa. Takže tam to asi vyhraje ten neutrik. I když konektory od Peoelu taky nejsou špatný a vydrží dost.
Jak uz jsem psal, 3m Proel metraz + 2 neutriky se vlezou do 300 Kc a kvalita bude celkem slusna, navic je to dostupne (alespon pro me, maji oboji v Audioteku).Pokud chces neco kvalitniho, pak od Thomanna bud levnejsi Cordial, ktery ma skvele zvukove vlastnosti, ale je trochu min mechanicky odolny, nebo ten Sommer, ktery je drazsi a myslim, ze by se dal zaradit do stejne tridy jako Monster Cable apod. A cenove se vejdes do petikila.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Někdo zkušenosti s kabely Adam Hall?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Ano, za ty penize je lepsi si priplatit par kacek a jit do metraze proel (nebo lepe cordial ci sommer) a k tomu Neutriky. Adam Hall jsou nemlich to samy jako kabely Bespeco ci Warwick (ty nizky rady).KIWI píše:Někdo zkušenosti s kabely Adam Hall?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Já těmhle kabelovým záležitostem moc nerozumím, ale jak jsem se teď mrkl na kabel, tak na něm je napsáno Cordial !!
Na ocelových koncovkách je napsáno REAN, jacky zlacené. Stál 350.Je odolný a vpoho zdáse. Je to dobrej kabel plus mínus? Prodejce říkal, že tenhle je už hodně dobrej, tak já jen tak, jestli mi nekecal... (to víte, sem to kupoval v muzikant.cz tam jsem už slyšel hlášek plno zajímavých) 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Berou to od Thomanna, osobni zkusenost nemam (Tu ma Smrtokvitek, mozna se tu objevi
), nicmene z toho co jsem vycetl na netu: Cordial jsou zvukove lepsi kabely, ale nejsou tak odolne jako drazsi znacky (sommer, proco, vyssi rady planet waves apod.)
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jj já mám 2x 0,15m mezi efektama a 1,5m ke kombu. Nemám s tím problém. Nezdá se mi, že by nějak extrémě zabíjely zvuk.
Kvalita provedení je vidět zde.

Rozdělal jsem ze zvědavosti všechny ty konektory a zpracování bylo všude stejné. Ty konektory tam jsou pěkně pevně přidělané ikdyž vypadají trochu lacině.
\\Edit: tak nemám 0.30m ale 0,15m
Kvalita provedení je vidět zde.

Rozdělal jsem ze zvědavosti všechny ty konektory a zpracování bylo všude stejné. Ty konektory tam jsou pěkně pevně přidělané ikdyž vypadají trochu lacině.
\\Edit: tak nemám 0.30m ale 0,15m
Naposledy upravil(a) Smrťokvítek dne 4.06.2008 19:10, celkem upraveno 1 x.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ