Neoklasika
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš mi tedy napovědět,co sem mám napsat?Ragnar píše:Marty.33 píše:Já respektuji kytaristy jako jsou Eric Clapton,Gary Moore,Stevie Ray Vaughan,a další,ale že by mě blues nějak zásadně táhlo to ne.Marty.33 píše:Ale jak jsem již řekl,blues respektuji,ale nebaví mě ho poslouchat.Marty.33 píše:Blues vám zahraje každý de**lTrochu si protiřečíš...Marty.33 píše:a ne nějakej *** Clapton nebo Moore...
Dean Razorback 255 TTSB
Dimarzio X2N u kobylky
Dimarzio Evo 2 u krku
Tremolo Floyd Rose
Ibanez RG 7321-BK (7 strun)
EMG 85 BK u kobylky
EMG MMTW u krku
Tremolo Floyd Rose
Dimarzio X2N u kobylky
Dimarzio Evo 2 u krku
Tremolo Floyd Rose
EMG 85 BK u kobylky
EMG MMTW u krku
Tremolo Floyd Rose
NicMarty.33 píše:Může mi tedy někdo poradit,co sem mám psát?
Hele, je tu spousta jinejch věcí, ke kterejm se muzes vyjadrit. Máš dobrou výbavu, pokud hraješ neoklasiku i skvělou techniku, a máš zkušenosti s koncertama.
Tak se přestaň vyjadřovat k blues, nepiš tady jak je batio úžasnej a třeba někomu poraď, prodiskutuj nějakou kytaru, techniku, atd...
Nebo to dělej, ale pak si odpust brečící přispěvky "proč mě nemáte rádi, poraďte mi co tu psát"...
tak se s nimi nehádej. don't feed the troll se říká na anglofonních fórech...
takže - a opakuju, platí to pro všechny - žádný flame a urážky. ani žánrů, ani lidí. i na neoklasice je spousta věcí k prodiskutování. vy, kterým se nelíbí, jste svůj názor už sdělili, dobře, ale není potřeba ho opakovat pořád dokola. zároveň se ani autor tohohle threadu nebude navážet do jiných stylů a lidí - diskutovat ANO, urážet NE.
příspěvky, které to nebudou respektovat, prostě půjdou pryč.
je to srozumitelné?
- tak. a teď tedy konečně vysvětli, co je na té neoklasice tak úžasný.
(nemyšleno ironicky, ale silně zvědavě.)
takže - a opakuju, platí to pro všechny - žádný flame a urážky. ani žánrů, ani lidí. i na neoklasice je spousta věcí k prodiskutování. vy, kterým se nelíbí, jste svůj názor už sdělili, dobře, ale není potřeba ho opakovat pořád dokola. zároveň se ani autor tohohle threadu nebude navážet do jiných stylů a lidí - diskutovat ANO, urážet NE.
příspěvky, které to nebudou respektovat, prostě půjdou pryč.
je to srozumitelné?
- tak. a teď tedy konečně vysvětli, co je na té neoklasice tak úžasný.
Mno tak podle mě má výbornou techniku i melodiku.Ví že nemá feeling i když některé songy jo.Líbí se mi na tom to,že prostě u toho musíš strávit strašně dlouho času než to pochopíš.probrat si kažedej detail a pohrát si s tím.Cvičit to pomalounku s metronomem.A pak postupně zrychlovat...je to krásnej pocit pak ze sebe na pódiu zahrát přesně řezanou sřelu rychlou jako blesk..jeto neuvěřitelnej pocit...i pro mě,když je mi teprve 15.....uchvátilo mě,když jsem si mohl zahrát Malmsteena na živo...
Dean Razorback 255 TTSB
Dimarzio X2N u kobylky
Dimarzio Evo 2 u krku
Tremolo Floyd Rose
EMG 85 BK u kobylky
EMG MMTW u krku
Tremolo Floyd Rose
Dimarzio X2N u kobylky
Dimarzio Evo 2 u krku
Tremolo Floyd Rose
EMG 85 BK u kobylky
EMG MMTW u krku
Tremolo Floyd Rose
Dobře, jdem se vyjadřovat.
Hudbu poslouchám aby ve mě vyvolala emoce, zamyšlení, nebo prostě dobrej pocit...
Neoklasika mě nebere, nelíbí se mi už ten zvuk těch kytar, přijde mi, že při týhle rychlosti nerozeznám midi zvuk z GP, zvuk z gameboye, a zvuk Malmsteenovi kytary za x tisic dolarů... Co jsem viděl, má to ke klasice jak jí znám od orchestrů dost daleko, spíš mi to přijde jako sport, demonstrace dokonalosti techniky toho kytaristy, prostě nic pro mě.
Ale abych se tě zastal, taky si nemyslim, že blues je vrchol... Nebo takhle, možná v určitym ohledu je, (stejně, jako v "sportovním ohledu" je to neoklasika) ale pro mě prostě ne...
Pokud to někdo neumí fakt na dobrý úrovni, je často blues jen taky dobré sjíždění stupnic s občasnym bendem a vibrátem(muj názor, trošku reakce na různé improvizačky na youtube, lidí z místního fora, atd)... a i například velikáni jako Clapton, BB a tak mě prostě taky moc nebaví...
Čistě pro mě je vrchol kytarovýho umění inovace, nečekanost(lol to zní divně),šikovný použití disharmonií, efektů, energie... proto moji nejoblíbenější kytaristi jsou Johnny Greenwood, Tom Morello, Thurston Moore, částečně Hendrix, Gilmour... a jim podobní...
Hudbu poslouchám aby ve mě vyvolala emoce, zamyšlení, nebo prostě dobrej pocit...
Neoklasika mě nebere, nelíbí se mi už ten zvuk těch kytar, přijde mi, že při týhle rychlosti nerozeznám midi zvuk z GP, zvuk z gameboye, a zvuk Malmsteenovi kytary za x tisic dolarů... Co jsem viděl, má to ke klasice jak jí znám od orchestrů dost daleko, spíš mi to přijde jako sport, demonstrace dokonalosti techniky toho kytaristy, prostě nic pro mě.
Ale abych se tě zastal, taky si nemyslim, že blues je vrchol... Nebo takhle, možná v určitym ohledu je, (stejně, jako v "sportovním ohledu" je to neoklasika) ale pro mě prostě ne...
Pokud to někdo neumí fakt na dobrý úrovni, je často blues jen taky dobré sjíždění stupnic s občasnym bendem a vibrátem(muj názor, trošku reakce na různé improvizačky na youtube, lidí z místního fora, atd)... a i například velikáni jako Clapton, BB a tak mě prostě taky moc nebaví...
Čistě pro mě je vrchol kytarovýho umění inovace, nečekanost(lol to zní divně),šikovný použití disharmonií, efektů, energie... proto moji nejoblíbenější kytaristi jsou Johnny Greenwood, Tom Morello, Thurston Moore, částečně Hendrix, Gilmour... a jim podobní...
Ragnar píše:Dobře, jdem se vyjadřovat.
Co třeba Steve Vai?
Dean Razorback 255 TTSB
Dimarzio X2N u kobylky
Dimarzio Evo 2 u krku
Tremolo Floyd Rose
EMG 85 BK u kobylky
EMG MMTW u krku
Tremolo Floyd Rose
Dimarzio X2N u kobylky
Dimarzio Evo 2 u krku
Tremolo Floyd Rose
EMG 85 BK u kobylky
EMG MMTW u krku
Tremolo Floyd Rose
Vaie nemám naposlouchanýho vůbec,takže na něj moc názor nemám, jednou se k němu možná dostanu, kdo ví. Jasně, třeba tender surender je hustej, a pár videí na youtube se mi taky docela líbilo.(Když to nepřeháněl)...
Ale já prostě moc nemusim hudbu kde je jen solová kytara + najmutí lidi na doprovod, mám rád celou kapelu a zpěv, kde je ale pro kytaristu dost místa...
Asi tak, proto mi možná neoklasika taky nesedí...
Ale já prostě moc nemusim hudbu kde je jen solová kytara + najmutí lidi na doprovod, mám rád celou kapelu a zpěv, kde je ale pro kytaristu dost místa...
Asi tak, proto mi možná neoklasika taky nesedí...
No právě v tom má asi každej jinej názor a chuť.mě zase sedí když je jen sólová kytara bez zpěvu.Jestli třeba znáš G3....něco takovýho...
Dean Razorback 255 TTSB
Dimarzio X2N u kobylky
Dimarzio Evo 2 u krku
Tremolo Floyd Rose
EMG 85 BK u kobylky
EMG MMTW u krku
Tremolo Floyd Rose
Dimarzio X2N u kobylky
Dimarzio Evo 2 u krku
Tremolo Floyd Rose
EMG 85 BK u kobylky
EMG MMTW u krku
Tremolo Floyd Rose
tohle videjko znám,je ty vypiplaný jako neo,ale má to takovej feeling a emoce co neo celkem postrádá,neo obdivuju,ale poslouchat to nemůžu,je to promě jako rychta,až budu našrot a někdo mi to postí tak klidně budu házet šíškou,ale že bych si s mladou lehl na gauč a pustil si neoklasiku,to asi fakt ne...r0nn!e píše:Však ano... jak jsem napsal... neoklasika je pro mne určitě zajimavá, rád se na to mrknu, rád si to poslechnu, ale pouze když se mi to připlete do cesty.... Ta technika a skill tam prostě je, je to pro mě motivujicí.... ačkoliv nemam ambice stát se solovým kytaristou....
Taky jsem spíš na ty kapely.... jen tak nenápadná otázka? Tohodle týpka žeru ať je to žánr jakejkoliv, prostě borec... je to neoklasika nebo jo?
http://www.youtube.com/watch?v=QjA5faZF1A8
r0nn!e píše:Však ano... jak jsem napsal... neoklasika je pro mne určitě zajimavá, rád se na to mrknu, rád si to poslechnu, ale pouze když se mi to připlete do cesty.... Ta technika a skill tam prostě je, je to pro mě motivujicí.... ačkoliv nemam ambice stát se solovým kytaristou....
Taky jsem spíš na ty kapely.... jen tak nenápadná otázka? Tohodle týpka žeru ať je to žánr jakejkoliv, prostě borec... je to neoklasika nebo jo?
samozdřejmě
Dean Razorback 255 TTSB
Dimarzio X2N u kobylky
Dimarzio Evo 2 u krku
Tremolo Floyd Rose
EMG 85 BK u kobylky
EMG MMTW u krku
Tremolo Floyd Rose
Dimarzio X2N u kobylky
Dimarzio Evo 2 u krku
Tremolo Floyd Rose
EMG 85 BK u kobylky
EMG MMTW u krku
Tremolo Floyd Rose
Kámo dík za tip!Chytlo mě to a začínám to cvičit!ikázal sem to otci,kterej učí klasickou kytaru,a ten z toho byl pos***ej!!r0nn!e píše:Však ano... jak jsem napsal... neoklasika je pro mne určitě zajimavá, rád se na to mrknu, rád si to poslechnu, ale pouze když se mi to připlete do cesty.... Ta technika a skill tam prostě je, je to pro mě motivujicí.... ačkoliv nemam ambice stát se solovým kytaristou....
Dean Razorback 255 TTSB
Dimarzio X2N u kobylky
Dimarzio Evo 2 u krku
Tremolo Floyd Rose
EMG 85 BK u kobylky
EMG MMTW u krku
Tremolo Floyd Rose
Dimarzio X2N u kobylky
Dimarzio Evo 2 u krku
Tremolo Floyd Rose
EMG 85 BK u kobylky
EMG MMTW u krku
Tremolo Floyd Rose
opravdu sem upni nějaký svoje video,jestli je ti 15 a zahraješ to,tak klobouk dolu,já bych měl na rok půl roku vystaráno..Marty.33 píše:Kámo dík za tip!Chytlo mě to a začínám to cvičit!ikázal sem to otci,kterej učí klasickou kytaru,a ten z toho byl pos***ej!!r0nn!e píše:Však ano... jak jsem napsal... neoklasika je pro mne určitě zajimavá, rád se na to mrknu, rád si to poslechnu, ale pouze když se mi to připlete do cesty.... Ta technika a skill tam prostě je, je to pro mě motivujicí.... ačkoliv nemam ambice stát se solovým kytaristou....
Viděl jsem nějaký videa těch rockových neoklasiků a ačkoliv oceňuju tu neuvěřitelnou smršť prstů, tak to ve mě nezanechalo moc dojmů. Oproti tomu si velmi rád pustim video, či audio Toy Dolls, jak smaží Bethowena nebo Mozarta, protože obzvláště na koncertech to u nich neni o precizním odbrnkání melodie, ale hlavně show jak sviňa. Ona to v jejich podání neni až tak úplně neoklasika, ale trochu i recese, ale hodně mě to baví.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nesouhlas - kdyz uz nekdo k*r*i klasiku, tak by tam nemel nic ubirat ale naopak neco pridat. Tupounovi je to jedno ale znalec originalu se alespon neurazi.
Hodne zalezi na tom ktera skladba se ke z**r***i vybere, kdyz uz to je hodne provareny - eliska, moldau, nebo posledni link na tubu - bude to provareny i kdyby to k*r**tel zahral sebelepe.
Neco zcela jineho jsou legracky z urcitych temat, ovsem v ramci vlastni skladby, ci improvisace - tam to muze prinest velmi nenadale a prijemne zpestreni.
Hodne zalezi na tom ktera skladba se ke z**r***i vybere, kdyz uz to je hodne provareny - eliska, moldau, nebo posledni link na tubu - bude to provareny i kdyby to k*r**tel zahral sebelepe.
Neco zcela jineho jsou legracky z urcitych temat, ovsem v ramci vlastni skladby, ci improvisace - tam to muze prinest velmi nenadale a prijemne zpestreni.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..