Marshall VS 8100 - vrčení

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Dr. Kanibal

Marshall VS 8100 - vrčení

Příspěvek od Dr. Kanibal »

Zdravim, mam hlavu Marshall 8100 (pololampa, 100W), a home made repro (propojeno 30cm káblem). Při jakýmkoli nastavení zvuku (hlasitost, zkreslení atd.) to tak jakoby trochu vrčí. To vrčení je vždy stejný, takže když trochu přidam hlasitost, tak to dokonale přeřve. Chci se zeptat, jestli tyhle silnější zesilovače tohle prostě dělaj nebo jestli je to závada, popř. jak ji řešit.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Snímače , kabel... těch možností je víc :)
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

dela to i s jinyma kytarama?
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

Nesedíš s tim blízko monitoru ?
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
Dr. Kanibal

Ne ne, u monitoru samozřejmě ne, a dělá to i bez připojení kytary. Je to furt stejný bez ohledu na cokoliv. No mam tam 30 cm kábl za 90Kč, asi zkusim jinej.
Dr. Kanibal

Tak jsem si pučil iné kabel, nevíte jak může bejt max. dlouhej mezi hlavou a reprem? neni to fuk když je to míň než 20m?
Dr. Kanibal

Tak jasem se ho tam odvážil strčit, a dělá to furt. Slyšel, jsem, že by to mohlo bejt zemí, ale hrabal jsem se v tom a je to tam všechno připojený podle mě dobře. Tak už fakt nevim.
Dr. Kanibal

Tohle téma se už pomalu ale jistě posunuje dolů, tak tedy: nevíte někdo další o dalších možnejch příčinách toho vrčení?

Mimochodem "Alexi_Laiho", máme s Váma (se Sintexem) hrát v březnu na křestu dema v Kainu...
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

jak moc je to trochu - trochu to bude vrčet vždycky - takovýhle kráva nebude nikdy uplně zticha...

a označení neni Marshall VS 8100 ale jenom Marshall 8100
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

Dr. Kanibal píše:Tohle téma se už pomalu ale jistě posunuje dolů, tak tedy: nevíte někdo další o dalších možnejch příčinách toho vrčení?

Mimochodem "Alexi_Laiho", máme s Váma (se Sintexem) hrát v březnu na křestu dema v Kainu...
fakt :shock: ?
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
afektband

Příspěvek od afektband »

Hele dělá to i na čistým kanále, nebo jenom na zkresleným, jestli jenom na zkreslení, tak je všechno v pořádku.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Dr. Kanibal

Jo, dělá to bez ohledu na nastavení zvuku, na všech kanálech úplně stejně.
A se všema kabelama a i bez připojení kejtry...

To Alexi_Laiho: Je to tak. Někdo od vás byl v pátek ve Vopici na akci kde jsme hráli a pozval nás. Ale prej jste se eště neozvali, tak doufam že to nezanikne páč na březen nic nemáme. Máte od našeho vokalisty (Snape) vzkaz na stránkách...
Kaktik

Příspěvek od Kaktik »

Vlastním Valvestate 8100. Co se týče vrčení může to dělat spousta věcí. V první řadě ECC83 v preampu,vyměnit a omrkni i patici jestli nejsou třeba opálený kontakty.Pravděpodobně to bude tvz. přechodák.(ale je zajímavý že se vrčení při zesílení taky zesílí:wink: )Další problém by mohl být v zemi.Vrčí ti to ikdyž se dotkneš strun??Jak to funguje s jiným repro??
slávek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slávek »

Kaktik píše:Vlastním Valvestate 8100. Co se týče vrčení může to dělat spousta věcí. V první řadě ECC83 v preampu,vyměnit a omrkni i patici jestli nejsou třeba opálený kontakty.Pravděpodobně to bude tvz. přechodák.(ale je zajímavý že se vrčení při zesílení taky zesílí:wink: )Další problém by mohl být v zemi.Vrčí ti to ikdyž se dotkneš strun??Jak to funguje s jiným repro??

kaktiku!!ty když máš toho marshalla taky ti to dělá jak tomu co mu to vrčí nebo tobě to nedělá ?já jen estli to dělají tyto Marshalli VS 8100 vsechny nebo ne..tak jak? !!! jo a jeste pro toho co ti to vrčí ...!!!!! možá to je že tam kde na to hraješ je nějaké elektromagnetické pole blbé nebo tak neco .pač já mám doma marshall MG15DFX a bzučí to taky ,ale jak sem hrál kdysi v tělocvičně ve škole s klukama tak to bylo ok zrovna takze to je treba tím .jako nehraju si na nejakého fyzika a s magnetickýma polama ale treba na tom neco je ....
epiphone les paul junior,
telecaster jolana iris,
Marshall Valvestate 8100
digitech rp 200,
Tech-21
dunlop 73mm /88mm
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nebydlis treba vedle transformatorove stanice? :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
slávek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slávek »

:D :D :D :D :D :D vole!!:D..........to snad ne .ale pod nama bydlí hnusná smradlavá babka treba je to k vuli tomu :)....kdo ví co tam delá :D
epiphone les paul junior,
telecaster jolana iris,
Marshall Valvestate 8100
digitech rp 200,
Tech-21
dunlop 73mm /88mm
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Wohma píše:Nebydlis treba vedle transformatorove stanice? :D
počkat, to má na to vliv? chtěl bych si kupit jcm 900 a transformátor máme vedle baráku... (cca 8-10 m)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

dlouhovlasac píše:
Wohma píše:Nebydlis treba vedle transformatorove stanice? :D
počkat, to má na to vliv? chtěl bych si kupit jcm 900 a transformátor máme vedle baráku... (cca 8-10 m)
Transformátor produkuje elektromagnetické pole, které ti zachytí snímače a pak to brumí (frekvence okolo 50Hz...).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

skvělý, jak daleko zhruba to pole sahá?
Kaktik

Příspěvek od Kaktik »

Pro Slávek

Můj Valvestate nevrčí,neměl jsem s tím problémy nikdy.Byl vyroben 1991
a je vněm všechno originál ( kromě lampy ECC83 samozřejmě :D ).Jen jedna porucha na pružinovém Reverbu kdy upadl drátek,oprava 20min.

Co se týká toho transformátoru u baráku,myslím že je to blbost ikdyž možný je všechno, hlavně v Rusku. Ale jakožto vyučený elektrikář za sebe říkám ne.Kdyby běhal s kytarou kolem tak možná :lol:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“